icon

Neznášam svoje kolegyne

27. dec 2020

Mam starsie kolegyne ktore ma davaju dole. Neznasam ich. Som pohodovy clovek a ludia ma maju radi. Mam veselu povahu a stale dobru naladu no oni si mysia,ze ked si vyspevujem alebo sa rozpravam s klientmi som podla nich leniva a divna pricom ja svoju pracu mam spravenu. Za to ze oni behaju po oddeleni a hladaju si robotu je ich vec ale potom stonaju ze su narobene. Dalsia vec co mi vadi,ze sa staraju do veci ktorym nerozumeju. Som sestra viem co mam ako sestra robit aby som pomohla danemu cloveku alebo ako to mam robit no oni povedia,ze to tak nemam robit,ze to staci aby som spravila tak ako to robia oni. Uvediem priklad:
Mame par klientov co maju problemy zo spankom a chodia po oddeleni alebo chodia fajcit alebo rozpravaju. Klientom sa davaju lieky o 19 a oni aby mali klud im hadzu lieky na spanie hala bala. A mna drbu za to,ze im odmietam davat lieky na spanie ale nenechaju si vysvetlit,ze ked ten clovrk ma vo vecernej liekovke liek na spanie a oni mi daju o 8 dalsi liek na spanie tak ten klient je uplne mimo.
Som ja ta divna??? Aby mi kolegyna co ma opatrovatelsky kurz hovorila ci mam podat to alebo to? A takychto problemov je vkuse normalnr som uz z tej prace znechutena.

Strana
z4
jankapepe
30. dec 2020

@ktochytavzite ak tvojej sestre práca nevyhovovala mala ju zmeniť!!! Vysvetlis mi ktorá zdravá dospelá žena má 40 kg??
Áno chorí ľudia potrebujú kombináciu viacerých liekov. ALE tu kombináciu a množstvo určuje lekár!!!! A nie neskoleny personál čo nechce robiť svoju robotu.
Ja len dúfam že tebe sa oči otvoria ked tvoje deti budú žiť nap. niekde mimo Slovenska alebo budú samé dosť choré na to aby sa o teba postarali. A skončíš v domove kde budeš toto denne zažívať.

ktochytavzite
30. dec 2020

@jankapepe pozri sa kyo chce o rodicov sa vie postarat aj inak ,deti sa mozu zlozit a najst opatrovatelku domov,su statu kde starobince noe su ako je to mozne?
Takze vyhovorky a pohodlna cesta supnut chudaka rodica do staroninca,zrejme asi aj tvoj pripad.
A na polohovanie maju zo zakonna byt dve sestry a nie jedna,tak nepis hluposti o tom co robota vyhovovala sestre,pisem o tom ze za to zdr sestry ani nemozu kedze mas ststem len zdiera ved to teraz vidno v case korony ze vseyko je nanic,.A 90 kg cloveka nema co polohvat jedna osoba,predsa za to ze deti su nescjopne sa postarat o rodiva a vrchna sestra setri na personale si v 27neznici krize!!

teleskop
30. dec 2020

@ktochytavzite obhajujes protipravne a nemoralne chovanie, si odraz upadku tejto chorej spolocnosti, je mi z teba fyzicky zle...doslovne

ktochytavzite
30. dec 2020

@teleskop co akoze ze ma but viacej sestier v sluzbe?Ze sa necudujem ked sestry su vyhorene?Upadok spolocnoati je akor ked sa dieta supne rodica do starobinca a nie ked daju deskovi liek na spanie o 2h skor.

januarova
30. dec 2020

@ktochytavzite raz sa môžeš aj ty v tom starobinci ocitnut

jankapepe
30. dec 2020

@ktochytavzite nie mylíš sa môj prípad to nie je. Ako tvoja sestra postupovala keď nadriadeny porušovali zákonník práce? Ako postupovala?
Áno robiť prácu nad rámec a porušovať pravidlá normy ohrozovať zdravie seba a klientov ....áno to je hlúposť!!

ktochytavzite
31. dec 2020

@jankapepe ako?No nijako ,tak to chodi bohuzial na sk

ktochytavzite
31. dec 2020

@januarova viesco,ja s tym aj ratam inak

januarova
31. dec 2020

@ktochytavzite takže keď sa budú podobne k tebe správať, tak budeš spokojná... Lebo veď....

jankapepe
31. dec 2020

@ktochytavzite asi žijes v inom sk ako ja .

ktochytavzite
1. jan 2021

@januarova tak uz co uz ja s tym rtam ale mozno dovtedy sa u nas system zmeni a konecne bude viacej sestier n jedneho klienta aj lepsie poďiwnky,dostatok materialu a sestry nebudu vytazene.Bitie neschvalujem ani zle spravanie,ci drzost rozkazovanie. Ale ked je malo sestier ta star nieje taka dobra vaetko sa rychlo robi,rychlo krmi,ako do kaciek sa to pcha rychle ukladanie do posteli aby nocna mala menwj roboty.Tie lieky no to ked je podl potreby sa tak j dava a zasa si niekedy zazila psych pac kt v noci nevie spat a zboni na zboncek ak xlrat popripde spadne alebo chodi k inym ludom do dvier?Tak ver mi radsej nech spi pod liekmi.oni si aj tk uz rezistentni e im nezaberie jeden le tri ak aj

lumura
Autor odpoveď zmazal
ema22270
21. feb 2025

Autorka prosim ta este robis tuto pracu?

Strana
z4