icon

Neznesiteľný sused

dada13288
30. dec 2022

Ahojte, mam nerv, idem sa len ukludnit. Moj uzasny sused ma uz 3 roky buzeruje, lebo sa mi narodilo dieta. Len sa zacal plazit a uz bol hore, ze co mi dieta dupoce :D Ked sa mi narodilo druhe tak nastalo peklo, je tu kazdy den. Podotykam nemaju v byte odrazadla, choditko, v detskej a v obyvacke mame penove koberce. Ked placu rychlo sa snazim utisit. Ano stane sa, ze place aj v noci, ale to nie je dovod aby mi sused trepal na radiator o 2 v noci. Hlavna vec, ze on si cely den na plne pecky pusta hudbu ale, ze naozaj cely den aj ked je v praci. Od pol 7 do 8. To je v poriadku. Moje deti su podla neho nevychovane lebo placu a ked nahodou, ze 3 rocny prebehne cez chodbu, alebo, ze mladsej pol rocnej spadne na zem hracka. Mame vyliate podlahy s vynilom a on ma sadrokarton, neverim, ze to tak pocut. Naposledy tu bol aby som synovi, ktory musi mat papuce lebo spickuje,dala dole. Dala som mu spravy od ortopeda a povedla, ze ho to nezaujima a bude volat policiu. Sused pod nim s nim tiez je na noze. Vecer ked sa snazime byt vsetci co najtichsie tak si pod nami vymienaju buchoty a hadky. Ja sa snazim uspat o 7 deti a on tu blace cez cely blok. Suseda pod nim bola za nou a chcela sa snou spinknut aby sme urobili peklo nasmu susedovi. Napr. naliat vodu cez vchodove dvere. Ja som nesuhlasila samozrejme lebo podozrenie padne na mna a na nu. Nesnasaju ho uz 10 rokov. Tiez u nas nepomaha dohovor, ani neotvaranie dveri lebo mi jaci cez dvere naj sa spakujem s detmi. Presne vie kedy stavame :( (deti zaplacu), proste mam pocit, ze len sedi a caka na hluk a potom si vypeckuje hudbu a basy na max. Je pol 10 a susedia sa tu hadaju na chodbe, ja trpim aby mi deti nezobudili aj ked je to o poschodie nizsie, Ako toto mam riesit, vsak to je sikana.

Strana
z2
lasoli
31. dec 2022

@dada13288 vykasli sa nanho proste nepripustaj so to tak jednym uchom dnu,druhym vin ic Le nerobis tak nema dovod sa stazovaozno ma ozaj diagnozu,je despota chory a potrebuje hadky k zivotu ako sol,takemu cloveku nepomozes a ani neulahodis a hlavne ty si zbytocne nim znicis zivot,Vykasli sa nanho ne h si huci,ked bude za dverami hucat pusti si hudbu tak ,aby si bi nepocula.Naozaj neries vykasli sa nanho a zij si zivot normalne.Nebud smiesna sa takto nechat zdepkat.

nikolka1986
31. dec 2022

Čo je šikana? Že si susedka pustí hudbu, lebo Vás nechce počúvať? No ver, že vreskot aj detský vkuse od susedov nikoho nebaví, ja sama si zapínam na plné pecky, keď vrieskajú a prečo nie? Nech vedia, že ich je rovnako počuť ako mňa a je to aj rovnako " príjemné "

dada13288
autor
31. dec 2022

@nikolka1986 minutu nestrpis ? Chvalabohu moje nemaju ani loptu, odrazadla a dokonca ani skakacie hrady ako som videla. Ja som zatvorena v jednej izbe na ktorej mam penove puzzle a len vymyslam sedave hry ... Ako toro chces pre svoje deti ? Taky zivot, pocuvat idiota za dverami ked mi aj vareska spadne ? Vreskot nie je neustali, iba ked sa prwbudzaju a to je 3x do dna naozaj to je vela aby aom toto znasala ? A bola pocastovana roznymi osloveniami a on si tu peckuje hudbu ? A susedom spodnym uz zneprijemnuje zivot 10 rokov ? Lebo on moze ? Super, dakujem za koment presne taky idiot byva pod nami. Stastne a vesele

simca06022011
31. dec 2022

@dada13288 pustite si aj vy, rozprávky a pod. Ono vies, vy ste za roky jeho postavenie len posilnili a ešte sa mu aj prispôsobujeme. Ja by som sa vykašľať niekam zatvárať.

akcul13
31. dec 2022

@dada13288 mali sme podobného suseda, vydrzali sme to odkedy sa mala narodila 4 roky, chvalabohu uz necely mesiac bývame v domceku🙂

nikolka1986
1. jan 2023

@dada13288 Ako ty vieš, aký je môj sused? Ako sa správa? Čo musím počúvať denno - denne, ak sa toto opovažuješ napísať, ako ja som idiot, lebo sa správam rovnako ako susedia? Lebo my sme byt na rozdiel od nich nedostali, ale kúpili. 3x do dňa je dosť, ale to pochopíš, dávam ti s tvojou povahou a deťmi max. rok a už budeš odtiaľ utekať a tak to má byť. Pre teba je každý kto nemieni tolerovať tvoje uvrieskané decká nepriateľ. Ale poviem ti, ak niekto nemá k tvojim deťom žiaden citový vzťah, tolerovať to nebude. A šťastný nový rok. Kukni si ceny nehnuteľnosti, kým začneš túto vojnu, aby si nebola prekvapená.

domininini
1. jan 2023

@nikolka1986 boze ty si hlupa .. a este aj zakomplexovana

nikolka1986
1. jan 2023

@domininini No to nie som, zrejme ty, To už sa nikomu nepáči, keď je aké požičaj - také vráť 😀 Ale chápem, na dom nemáš, tak prudíš. Ale ak na dom nemáš, máš držať hubu a krok.

dada13288
autor
1. jan 2023

@nikolka1986 i ja som si kupila byt. Teraz co ? Nic v zivote nie je zadarmo tak nechapem co tu vypisujes, ze sa mam kuknut na ceny. Uplne mimo si. A tu zijem uz 6 rokov a 2 roky mam teror, cize neutekam. A povahu mam super na rozdiel od teba. Aj poradit viem a nemasirujem si ego na inych matkach. Ale ked to potrebujes ok .. takto do prdele ide cela spolocnost. Deti si ucim, ze nie su pupok sveta a maju byt tolerantne. Pan sused ale nevie co je tolerancia, susedom, ktori su pod nim robi zo zivota peklo uz 10 rokov. Nemaju deti, psa, len si chcu zit v klude. Susedko ked si pusti hudbu, tak im sa trasie strop. Odide si do prace a vypeckuje hudbu. Neustale ich vytapa. Ma vnuka 2 rocneho a jeho vnucik si moze trieskat, hrat sa normalne na odrazadle, kricat ked je hladne. K tomu ma psa ktory steka. Zijeme v bytovke, tu aj kazdy prd pocut. Toto si ma uvedomit a nie vyvreskovat na celu bytovku. Ja som stym okey, zijem v byte cely zivot a urcite dom nechcem.

osky
1. jan 2023

@dada13288 ked pride buchat,vyber telefon a kameru TY!!!
A natoc si ho ,nahraj co robi.
Dvere-poriesila by som take tie,co neprepustaju zvuk,nejake izolovsne.
Nech si vrieska pred nimi.

lenkakravcova
1. jan 2023

@dada13288 Kašli na neho. My máme tiež takých padlých susedov. 😀 Naposledy sa sťažovali, že počas dňa presúvame nábytok (rozumej pohyb stoličky), že dupeme ako slony (2 dospelí a 5 a 2 ročne dieťa) na umelej podlahe s kobercom, že nonstop ich ruším 24/7 (pritom deti vstávajú po 6.30 a chodia spať pred 21.00). Vyklepkavaju nám na radiátor ako datle miesto toho aby si odhlucnili vlastný strop. V sťažnosti samozrejme zabudli napísať ako po 23.00 počujeme ich sexuálne zvuky až k nám cez stúpačky (čo my vôbec neriešime, však bytovkove zvuky). 😀

Takíto ľudia by sa nemali sťahovať do bytovky. Prepne im z toho časom určite.

lenkakravcova
1. jan 2023

@dada13288 Inak ešte taká poznámka: mám 2 známych, kde na deti volali takýto susedia políciu - vraj za rušenie kľudu a spolunažívania.. Policajti prišli, napísali, že tam boli, rodičom povedali ze museli mať výjazd, ale ze úplne chápu situáciu a vedia ze deti nerobia hluk narocky. Ze proste chodiť musia. Hrať sa musia. Plakať musia. Lebo sú to deti. Cirkular tam zámerne nepostaju, diskotéku na pecky taktiež nie, takže len proste museli mať výjazd. Ze ich to tiež nebaví takto zbytočne cetsovat, ale títo ich susedia aj tak nič nemôžu, lebo sú to bežné bytovkove zvuky. Ze časom ich to sťahovanie prejde alebo si odhlucnia byty zo svojej strany alebo sa odsťahujú.

Takže kľud, pohoda. Nerieš. Užívaj si detičky. 🙂

lasoli
1. jan 2023

@nikolka1986 tak si pustaj ale neotravuj s tym dalsieho suseda,chapes,za to ze ty nemas rada deti.A to trn sused robi,chodi ich otravovat buchanim na dvere.
Autorka naozaj,nevsimaj si despotu,je to taka povaha ,vidis ze niesi sama a susedia pod nim to maju este horsie.Normalne sa aj hraj s detmi a nesedte na gauci.Inak kebyze ma nas za susedov by skolaboval,ja mam neskutocne urevane baby😉

simca06022011
1. jan 2023

@nikolka1986 deti sú deti, lietať nevedia, chodiť musia. Detto sa hrajú. Ak je niekto drbnuty s prepáčením, nech sa sťahuje on. Bežný ruch domácnosti bohužiaľ každý musí v bytoch strpieť. Kto je na nervy z toho, nech netrieska susedom ale najde si iné hobby. Alebo si nájde nové bývanie na samote. Môže si aj od izolovat byť. Ale to nie je také zaujímavé ako triwskať susedom alebo inak robiť nervy.

nikipepo
1. jan 2023

@dada13288 neni to naš bývaly sused? Presne s tou hudbou. My sme sa odsťahovali, každy ti povie ignoruj ale to sa neda. Buď začnu byť aj ty sviňa ale potom sa len odsťahovať

ramzesa
2. jan 2023

Mali sme podobnú skúsenosť. Dala som na "hlavné ťahy" v byte nejaký čas koberce, ale nepomáhalo. Vždy niečo vadilo. Tak sme to začali ignorovať. Vypli sme bránový zvonček, ten pri dverách už nebolo treba, asi nám ho suseda trošku zapučila dnu a už nešiel 🤣. Trieskala aj na radiátor, ale to som sa raz na tú tému porozprávala so susedou nad nami, že prečo a ako to vzniká a že to nie my. Ona si asi myslela, že to naše deti, tak to neriešila. Neviem, či sa to potom nejako riešilo medzi susedmi, ale zrazu s tým prestala. Akurát sa nám už roky nezdraví. Ale toto je už podľa mňa choroba, lebo aj na také veci sa sťažovala, čo sa u nás vôbec nediali. Inak som si všimla, že niekedy niekto klopká, keď je u nás ticho a deti spia. Našťastie, moji keď zaspia, tak už ich len tak hocičo nezobudí. Odporúčam Ti normálne žiť, deti upozorňovať v rámci normy, vznášať sa predsa doma nebudete. Vypnúť zvončeky, však keby niečo, máme teraz dobu mobilovú, a ignorovať. Pozrieť cez kukátko a neriešiť. Keď bude búchať na dvere na celý barák a na radiátor a ešte v noci, tak volať políciu. Myslím, že svedkov Vás je v bytovke viac. Ale nezávidím Ti. Nám zvonila aj ráno po návšteve deň predtým. Vadili jej starí rodičia u nás na návšteve. Bežný smiech, vrava,... starí rodičia. 🤦‍♀️ Žiadna párty, žiadne tancovanie.

Strana
z2