icon

Nezodpovedná babka

5. aug 2022

Ahojte, ako by ste riesili, keby vam prišla babka strazit dieta a za vasej nepritomnosti, by si bez povolenia dvojrocne dieta vzala do ineho mesta v aute bez autosedacky, lebo tam silou mocou chcela ist? Ďakujem

amelie2017
5. aug 2022

Ano, aj moja, ze vsak isla 20tkou, ale ked do nej niekto vpali 120...

autor
5. aug 2022

@amelie2017 presne toto... Cize uplne ma vytaca táto výhovorka

panelacikova
5. aug 2022

vadilo by mi to úplne z rovnakého dôvodu, aký uvádza aj
@natalala a to, že ani neviem, kde mám dieťa. no a nehovoriac o tej sedačke, tá žena nemá rozum, to má koľko rokov? 80?

hermiona12
5. aug 2022

Bolo to veľmi nezodpovedné s jej strany. Vedomostné ohrozila život dieťaťa. Mala šťastie že nič sa nestalo , veď predsa sú aj iný vodiči na ceste a tie zase vôbec nemusia byť opatrné.
Keď muž normálny, tak na tie jej hry na city neskoči a parádne jej vynada tiež.

autor
5. aug 2022

@panelacikova práve že ma 60,ziadna senilna babka

autor
5. aug 2022

@hermiona12 to je to, ze ona vie na tie jeho city hrať dobre a uplne mam z toho strach ze on bude schvaľovať aby s ňou bol dalej osamote aj po tomto

jumama
5. aug 2022

Otazne je len jedno, ci sa chces hnevat navzdy, alebo problem vyriesit. Povies jej, ze ta to vylakalo a poprosis ju, aby nabuduce najskor zavolala, ze niekam ide. A ak by planovala cestuaautom, nech ti dopredu povie, ze jej prinesies aj autosedacku. A mozete dalej slusne nazivat. Ak sa budes oduvat a uz jej za trest nedas dieta, prides tu o rok, ze si vycerpana a nema ti kto pomoct.... vsetci robime chyby. Mozeme ich skusit napravat, alebo sa mozeme cele rodiny rozvadit...

evka258
5. aug 2022

A bola tam este ina osoba, co to dieta drzala? Ci len same 2 v aute? Si to neviem predstavit...ak same 2

autor
5. aug 2022

@jumama problém je v tom, že ona co sa syna týka takto porušuje stále niečo čo jej poviem, a stále sú tie prípady porušovania horšie a horšie, cize uz sa bojim kam zájde dalsikrat

autor
5. aug 2022

@evka258 nebola tam ďalšia osoba

nevenka
5. aug 2022

Tak my vzdy nechavame autosedacky, ked su deti u starkych. Ci uz vylet alebo ak by bolo treba ist na pohotovost alebo tak.
Tiez chodili po vyletoch, zmysleli si rano, ze sa citia fajn a idu tam a tam. Deti v autosedacke. Nemohla si jej ju nechat?

autor
5. aug 2022

@nevenka dieťa nebolo u nich, dieta bolo doma, ona prišla, ja som len isla niečo vybaviť a ona asi čakala ze prídem neskorej a vzala dieťa do auta a išla

zuzi0911
5. aug 2022

Vadilo by mi jedine to,že nemala autosedacku...ostatne je pre mňa v pohode

lasoli
5. aug 2022

tak jej kup autosedacku,asi sa jwj zise a ty budes kludnejsia,ja nvm co sa pytas,konaj!
Vies moze sa stat vela situacii ked bude musiet vziat dieta do auta,alebo jej vzdy nechaj autosedacku v pripade nudze.

autor
5. aug 2022

@lasoli no mne vadi to ze si vôbec dovolila kvôli ne nutnej veci len nejakému jej rozmaru vedome ohrozovať život môjho dietata

lasoli
5. aug 2022

no tak jej kup sedacku a uz ho nebude ohrozovat,inak aj tvoja chyba,mala si jej ti autosedacku oredsa vylozit,moze sa kadeco stat.
ty tiez asi ako matka nemyslis dva kroky dopredu.

hermiona12
5. aug 2022

No ale manžel tá musí rešpektovať ako matku, šak čo nechápe aká seriózna situácia bola? Toto nie je ten prípad kedy by mal rozmýšľať či ma náhodou mamka pravdu - lebo ju nemá!
A celkovo manžel sa stále zastáva svokru keď robí blbosti alebo ako to je ?

luccija
5. aug 2022

A kam tak surne musela ist?
Velmi by som sa hnevala a nedala jej ho strazit.Mozno necakala, ze prides skoro a zistis to.

stanus81
5. aug 2022

Baby, ja len k tomu, ze ak by ho aspon niekto drzal na kolenach... Videla som video, ako clovek iduci 50-kou na nejakom simulatore mal cosi drzat v rukach (nejaka flaska alebo kabelka to bola) a prudko zastavili, co malo simulovat naraz v aute. A ze nie je sanca v takej rychlosti pri prudkom zastaveni cokolvek udrzat. Cize mysliet si, ze pri nehode dieta udrzim, je blbost.

autor
5. aug 2022

@hermiona12 ona vacsinou nahodi smutny face, argumenty ako ona myslela vec dobre a chcela pomoct a hotovo 100% istota, ze sa jej zastane

danulicek
5. aug 2022

Ak mi babka alebo dedko stráži deti, som s tým ok, keď si spravia v rámci toho program. Moja mama sa ma síce vždy pýta, či môžu ísť tam alebo tam, ale svokor s nimi chodí autom hocikedy hocikam a povedia mi už len deti, keď pridu. Nemam s tým problém, ak ich v dany den ma na starosti a vrátia sa podľa dohody (chodia len okolitých okresov). strážia ich však minimálne, väčšinou si to snazim zariadit sama alebo je s nimi muz. ale ak už, tak je program v cisto v rezii babiek a dedkov. Ak sa mi nieco nepozdávalo, napr že naši chceli ísť s nimi na turistiku, ktorá sa mne nezdala pre deti vhodná, povedala som. Rešpektovali. Ak by to porušovali opakovane, ako píšeš, že porušuje tvoja mama, tak by som stopla celé strazenie a zariadila sa vždy sama. Co sa týka sedačky, to by mi jednoznacne prekážalo a urcite by som to riesila s nou. Odstrašujúcich prikladov a pripadov je mnoho, ak by nepomohlo, zial, už by deti sama nestrazila.

A teraz čítam, že bola u vas doma a bolo to chvíľkové strazenie, tak tu by ma stvalo, že sa neobťažovala mi povedať, že potrebuje niekam ísť. Lebo tým padom si si dieťa mohla vziať so sebou a bolo by po probléme. So mnou deti chodia takmer všade.

autor
5. aug 2022

@luccija presne to nečakala, ona byva v inom meste 20km od našho a išla si tam, že tam sa pohraju a pridu domov, než sa ja vratim, proste absolutne nenutna vec, len jej vymysel aktualny a kvoli tomu ohrozit dieta na živote …. Ale ja som sa vybavila omnoho skorej, ako som jej vravela a prišla som domov ….

hermiona12
5. aug 2022

Tak ty náhod taký zlý face ako sa len dá. Proste si neviem predstaviť že by sa dieťatkovi niečo stalo kôli tomu že niekto v hlave stále ma starú školu "veď dávno nič také nebolo".
Osobné ja by som jej viac dieťa nedala , na otázky prečo by som rázne odpovedala " ste nezodpovedná osoba , bez mojej prítomnosti vnuka mať nebudete".

autor
5. aug 2022

@hermiona12 ano, toto jej ked tak povedat a stale si opakovat to iste, tu frazu ….

luccija
5. aug 2022

Takze isla k sebe domov?mohla povedat a priviezla by si jej ho.Uz by som jej neverila a syna nedala

mamutka
5. aug 2022

Ja by som sa nesrala s rečami o nezodpovednosti ale by som sa zbalila, povedala jej, že sa asi zbláznila a šla by som domov. Keď prestane mat v hlave piliny, môže prísť a prejaviť snahu stykat sa s vnucatom. Takú skvelú zenu som už videla, tiež išli opatrne. Popoludní keď som videla ako odchádzajú len tak som myslela ze jej hrabe, večer, keď boli v správach, mŕtvi, už som si o nej myslela iné. A dvoj ročne dieťa pripútane? S pásom rovno cez krk, že? Nasrate v hlave majú takí ľudia

panelacikova
5. aug 2022

@jumama ale prosím ťa, ona neurobila chybu, ona je blbá. autorka píše, že má 60 rokov. 60 ročná žena predsa musí vedieť, že autosedačky pre tak malé deti sú povinné. nehovoriac o tom, že ohrozila život dieťaťa, tak porušuje predpisy.
@nevenka ešte je rozdiel, ak je 1 starý rodič prítomný a ak 2 starí rodičia. tam máš väčšiu istotu, že ak by sa niečo stalo jednému, stále to môže zachraňovať ešte druhý (vo všeobecnosti teraz myslím, nielen na prípadné autonehody). ale i v tom aute. keby boli bývali dvaja, že dedo si dá vnuka na kolená a pripáše ich oboch a ešte ho istí aj on telo a hlavu, tak ešte poviem, že hlúpe, ale bezpečnejšie. ale ona šla sama... no krava.
@lasoli to vážne napíšeš, že je to chyba matky? čo ona je vševidiaca? keď jej svokra nepovie, že plánuje to či ono? keď jej ani nezavolá, že tam ide? no ty si hviezda tejto diskusie

autorka: ja by som jej už nedôverovala. je to nezodpovednosť dosť vysokého stupňa. no a vidím podľa diskusie, že ty si jedna z tých nešťastníc, čo nemáš problém so svokrou, ale s chlapom... keď píšeš, že on sa jej určite ešte zastane.

autor
5. aug 2022

@panelacikova akoze so svokrou mam problem, lebo ako hovorim opakovane si takto robi co chce a stupnuje to, uz sa bojim co bude dalej, a teda opakovane pouziva ked mam s nou problem na mojho muza rovnaku taktiku ala smutny face, slzy a jej uzasny dobry umysel a manzel povie niečo v zmysle, okej maminka dobre, ale nabuduce uz to nerob a nabuduce je vzdy horsie a horsie 🤦‍♀️

mon29
5. aug 2022

@autorka toto mam ja s mamou😔az to zaslo, ze jej nedoverujem.. a deti jej nedavam..

autor
5. aug 2022

@mon29 prečo to robia?! Ja nechapem.... Prečo sú také svokry, co si musia ísť svoje za každú cenu