icon

Nezvaný hosť v našom byte

januliatko0998
2. dec 2025

Ahojte, riešim taký delikátny problém. Stalo, sa, že k nám na návštevu prišla sestra. My sme museli na víkend odísť preč, ale sestre sme ponúkli, že môže zostať, mala nejaké vybavovačky v našej blízkosti a chcela ísť v okolí na výlet, keďže so sebou nosí aj psa. Už u nás takto sama bola a bolo to ok. V piatok večer sme odišli, ale ja som cestou zistila, že som si doma niečo zabudla a potrebovala som sa po to vrátiť. Prídem do bytu a tam sedí neznámy chlap. Netušili sme, že príde, bol tam bez nášho vedomia a určite sme neboli radi. Sestra sa ide rozvádzať a už dlhšiu dobu sa správa zvláštne a už viem prečo. Proste si do nášho bytu zavolala svojho "kamaráta", ktorý tam ale isto nebol len preto, aby si spolu pozreli seriál na Netflixe. Vzhľadom na to, že v byte máme len našu manželskú posteľ a ešte jednu posteľ pre hostí (nie manželskú) by som sa stavila, že by spal/spali v našej posteli. Bola som dosť zúrivá a mladého muža som proste vyhodila. Sestra samozrejme odišla s ním, bola to trošku dráma, ale čo už. Sestra má 35, je finančné zabezpečená a určite nie je odkázaná na to, aby si vláčila chlapov do bytov iných ľudí. S manželom určite nie sme typy, ktorým by takéto veci nevadili (určite nejakí ľudia sú) a moja sestra to dobre vie. Považujem to za obrovské narušenie nášho súkromia a z toho, že by ten chlap spal (a nielen spal) v našej posteli mi je trošku nevoľno. Moja otázka znie: Neprehnala som to? Nie som zlá sestra? Ja si myslím, že moja reakcia bola primeraná, ale neviem sa úplne odosobniť a pozrieť sa na to z nadhľadu. Rada by som vedela, či sa s niekým takým ešte niekto stretol a ako ste to riešili vy. Ďakujem.

biba_18
2. dec 2025

@muchotrafka298 no vidíš - niekto kto tam nebol prvý raz, ktorému kamarátka verila - a mohlo sa to stať aj u nej doma, kebyže nežije s rodičmi… čo je to za argument?

cacianka
2. dec 2025
@oliolijanka

@mimka1402 Ved doma ma manzela.

@oliolijanka no a čo ? Aspoň sa rozvod urýchli 🙂

anonym_1a2e88
2. dec 2025
@januliatko0998

@anonym_1a2e88 Veľmi zvláštny názor ale ok. Rozdiel je v tom, že moja sestra má svoj vlastný byt. Nech teda skúsi využiť ten. Ak by sa chceli len "rozprávať" a boli len kamaráti, nevidím dôvod na to, aby sa vopred nespýtala. Ak niečo tajíš, asi máš na to dôvod.

@januliatko0998 veď ty vieš, ake máte vzťahy v rodine. Asi také typické, slovenské, ... tak teda majte. 🥴

muchotrafka298
2. dec 2025
@januliatko0998

@anonym_1a2e88 Veľmi zvláštny názor ale ok. Rozdiel je v tom, že moja sestra má svoj vlastný byt. Nech teda skúsi využiť ten. Ak by sa chceli len "rozprávať" a boli len kamaráti, nevidím dôvod na to, aby sa vopred nespýtala. Ak niečo tajíš, asi máš na to dôvod.

@januliatko0998 cize tvoja sestra ma vlastny byt a napriek tomu ide k tebe a este si tam pozve svojho "kamarata", ktoreho nepoznate? Tak toto je uz fakt cez ciaru.

anonym_1a2e88
2. dec 2025
@muchotrafka298

@januliatko0998 cize tvoja sestra ma vlastny byt a napriek tomu ide k tebe a este si tam pozve svojho "kamarata", ktoreho nepoznate? Tak toto je uz fakt cez ciaru.

@muchotrafka298 v byte je manžel.

januliatko0998
autor
2. dec 2025
@muchotrafka298

@muchotrafka298 Ale v tom byte býva spolu s manželom, takže si tam "kamarátov" logicky volať nemôže.. My sme ju zavolali, aby nemusela cez víkendy prespávať po kamarátkach, keďže sa idú rozviesť a atmosféra doma nie je bohvieaká. Preto som jej povedala nech príde na ako dlho chce.

darmasiswa
2. dec 2025
@anonym_1a2e88

@januliatko0998 je to podľa mňa nevhodné správanie z tvojej strany. Máš oprávnené pocit, že si to prehnala. Príde mi to, akoby si pristihla maloletú dcéru v posteli počas styku s jej kamarátom.😳. No, až nato, že cudzí človek nebol cudzí, bol to kamarattvojej sestry a asi ani neplánovali sexovať v tvojej posteli, možno ju len čakal. Ja byť tvojou sestrou, tak na teba zmením názor. Zbytočne sa narušili vzťahu v rodine. A prečo? Kvôli hovadina. Ale tak ego nepustí, ego ide vždy najprv, až potom pochopenie pre druhých ľudí.

@anonym_1a2e88 treba respektovat, ze kazdy ma ine hranice. To, ze tebe nevadi, ze by si si z tvojho bytu robila zadarmo ubytovnu s benefitom all inclusive pre sestru, brata, rodinu , pripadne aj cudzim, je tvoje rozhodnutie. je mnoho ludi, co svoj byt vnimaju ako domov, ako sukromnu a intimnu zonu. A neviem si predstavit, ze by som prijala pozvanie mojho amanta do bytu jeho sestry, a hanbila by som sa aj za neho, ze nam nevie zabezpecit vhodne miesto stretnutia

anonym_1a2e88
2. dec 2025

@januliatko0998 si dobrá, sestra, netreba sa odosobniť. Treba to poriadne vydiskutovať na MK. Si tá lepšia s múdrejšia. Dúfam, že máš ešte aspoň 3 sestry, keď si o túto vďaka svojmu postoju prišla. Však, čo je to len sestra a máš ešte minimálne 300 rokov pred sebou, takže treba si narobiť zlú krv.

januliatko0998
autor
2. dec 2025
@anonym_1a2e88

@januliatko0998 veď ty vieš, ake máte vzťahy v rodine. Asi také typické, slovenské, ... tak teda majte. 🥴

@anonym_1a2e88 Tomuto komentáru veľmi nerozumiem. So sestrou mám vzťah dobrý, len tomu moc nepomáha ak mi za chrbtom robí veci, o ktorých vie, že by sa mi veľmi nepáčili. Mladý muž podľa množstva batožiny neprišiel len na dvojhodinovú návštevu a z rôznych vecí, ktoré sa za posledné 2 mesiace stali sa dá veľmi ľahko poskladať, že to nebude len kamarát.

januliatko0998
autor
2. dec 2025
@anonym_1a2e88

@januliatko0998 si dobrá, sestra, netreba sa odosobniť. Treba to poriadne vydiskutovať na MK. Si tá lepšia s múdrejšia. Dúfam, že máš ešte aspoň 3 sestry, keď si o túto vďaka svojmu postoju prišla. Však, čo je to len sestra a máš ešte minimálne 300 rokov pred sebou, takže treba si narobiť zlú krv.

@anonym_1a2e88 Ďakujem, z tohto srší konštruktivita. O sestru som neprišla, to že sa pochytíme neznamená, že už do konca života neprehovoríme. Normálne komunikujeme, takže naozaj neviem, načo tento blbý komentár...

anonym_1a2e88
2. dec 2025
@januliatko0998

@anonym_1a2e88 Tomuto komentáru veľmi nerozumiem. So sestrou mám vzťah dobrý, len tomu moc nepomáha ak mi za chrbtom robí veci, o ktorých vie, že by sa mi veľmi nepáčili. Mladý muž podľa množstva batožiny neprišiel len na dvojhodinovú návštevu a z rôznych vecí, ktoré sa za posledné 2 mesiace stali sa dá veľmi ľahko poskladať, že to nebude len kamarát.

@januliatko0998 keď ťa to teda neserie, tak načo tu na 4 strany rozoberať takú blbosť, aby ti všetci potvrdili, že si v práve? Tu ti to potvrdia, takže vybavené.

januliatko0998
autor
2. dec 2025
@anonym_1a2e88

@januliatko0998 keď ťa to teda neserie, tak načo tu na 4 strany rozoberať takú blbosť, aby ti všetci potvrdili, že si v práve? Tu ti to potvrdia, takže vybavené.

@anonym_1a2e88 Poprosím teda vysvetlenie načo sú dobré fóra? Lebo mne sa zdá, že práve na diskusiu/zdieľanie názorov. A o to sa tu snažím. Ak diskutovať nechceš/nevieš, tak sa venuj niečomu inému.

anonym_591a3a
2. dec 2025

Sestra by už kupovala nové matrace, vankúše, paplony, plachty a návliečky, bohvie kde všade je cudzie semeno po byte a este keby ste mali male deti o to vacsi grc

anonym_8b7818
2. dec 2025

Hnevala by som sa a veľmi. My si domov často voláme rodinu, kamarátov a nevadí mi zdieľať s nimi náš domov. Ale prišlo by mi maximálne nechutné, nevhodné a hlavne drzé keby je u nás tajne cudzí človek. Nechutné lebo však nikto nechce aby mu v byte sexovali cudzí ľudia. Nevhodné lebo to môže spôsobiť problémy obyvateľom bytu, stačí zabudnutý kondóm, oblečenie, ukradnutá vec a je na svete problém.

mameha7
2. dec 2025

@januliatko0998 Určite by som sa nahnevala. Ale nekričala by som, ani by som nerobila drámu. Ak by boli inak vzťahy veľmi dobré, asi by som ju normálne požiadala, nech odídu a viac krát nech sa to neopakuje, lebo sme sa na tom nedohodli. Podľa mňa dramatická reakcia nebola úplne adekvátna. Ona sa rozvádza, z nedostatku lásky a sexu jej proste iba preplo. Mne sa stalo podobné, že boli sme na dovolenke, sestre sme dali kľúč, nech poleje kvety a môže si u nás vyprať, nakoľko bola študentka. Keď sme boli preč, presnorila mi komplet skrine a vzala si bez môjho vedomia kabelku. 😃 Odpustila som jej to, lebo sme si v detstve proste navzájom kradli oblečenie. Ale už ju do bytu bez môjho vedomia nepustím.

betulinka1
2. dec 2025

@januliatko0998 coooo ja by som sa ich spytala, ze ci si robia srandu aby mi cudzi chlap spal v posteli, sexoval na gauči a rit si utieral do mojich uterákov. Ze ci nemaju na hotel. V ich veku dost trapne. A sup von. A nebola by som ani mila, sestra -nesestra. A este by som jej po vikende zavolala svoje pocity.

muchotrafka298
2. dec 2025
@januliatko0998

@muchotrafka298 Ale v tom byte býva spolu s manželom, takže si tam "kamarátov" logicky volať nemôže.. My sme ju zavolali, aby nemusela cez víkendy prespávať po kamarátkach, keďže sa idú rozviesť a atmosféra doma nie je bohvieaká. Preto som jej povedala nech príde na ako dlho chce.

@januliatko0998 ja som to pochopila tak, ze ona ma este iny byt, okrem toho, kde byva s manzelom.

muchotrafka298
2. dec 2025

Ja neverim vlastnym ociam, aka tu je obrovska miera tolerancie. ze vlastne je vsetko v poriadku, ked si surodenec bez vedomia majitela bytu z toho spravi hodinovy hotel, vola si milencov do cudzieho bytu /lebo ano, je to cudzi byt/ a takto to ma byt, lebo treba pre sestru pochopenie, ze to ma tazke a rozvadza sa. A urcite su to len kamarati, ktori sa nemaju kde porozpravat.

beronsche
2. dec 2025

@januliatko0998 ja by som takto nereagovala.. nikoho by som nevyhadzovala, sestru by som vzala vedľa a porozprávala sa s ňou v zmysle, či jej "nedrbe" a či mala v pláne mi to vôbec povedať..
Trochu mi príde zábavné, ako sa tu rieši posteľ, vymeniť bielizeň je najmenej. Mňa by naštvala sestrina neuprimnost.

muchotrafka298
2. dec 2025

Jedna moja znama si takychto amantov, co mala pocas rozvodu a po rozvode vodila do prace....ano, dobre citate, do prace. A do roznej, kedze ich mala niekolko. Vsetko to boli od nej vyrazne mladsi muzi a nemala sa s nimi kde stretavat, lebo dom bol manzelov a ona nemala nic. Takze si nemala ani za co prenajat nejaky byt, lebo ta praca co robila, to bolo viac menej hobby, za co dostavala par EUR. Z uctu brat prachy nemohla, aby jej na to muz nedosiel.

ivik4
2. dec 2025

Autorka a tvoja sestra sa Ti uz ozvala,ospravedlnila sa ze ju to mrzi alebo nebodaj este ona je urazena ako take drze nevychovane teľa ?

motylik2559
2. dec 2025

@januliatko0998 Ahoj, podla mna si to neprehnala, sestra ta mala najprv opytat, ci by si s tym bola ok. Dalsia vec, vy toho chlapa nepoznate predpokladam,ze co je zac a co ak by nedajboze aj nieco vzal? Nepoviem, kebyze sa uz aspon poznate prostrednictvom niekolkych stretnuti vas + sestra a frajer a opytala by sa. Ale takto si reagovala podla mna v pohode. Je to v prvom rade vas byt, nie jej, ona ma byt ta, co nezneuziva vasu doveru. Nabuduce by si u vas bez vasho vedomia spravila zurku?🤦‍♀️🤷‍♀️ Tazko povedat. Kazdopadne spravila si podla mna dobre. Uvidis, ci sa ti ospravedlni. Ked mate take dobre vztahy ako pises, tak to hadam urobi. Drzim palec

januliatko0998
autor
2. dec 2025
@ivik4

Autorka a tvoja sestra sa Ti uz ozvala,ospravedlnila sa ze ju to mrzi alebo nebodaj este ona je urazena ako take drze nevychovane teľa ?

@ivik4 My sa so sestrou normálne bavíme, ospravedlnila sa veľmi rýchlo, uznala, že to robiť nemala a sme úplne v pohode. Aj povedala, že sa vôbec nebude čudovať, keď ju tam už samú nebudeme chcieť nechať a že na to máme plné právo. Ona si zase chybu uznať vie, len asi niekedy úplne nedomyslí dôsledky, keď robí nejakú blbosť.

ivik4
2. dec 2025

Tak je dobre potom 👍
Ja som si myslela ze stale nieco riesis ohladne toho ked pises diskusiu

quaxi
2. dec 2025

Vyriešili ste to obidve dobre, ani ty si nereagovala neprimerane, aj ona si uznala chybu.

Pre pobavenie - nám takto zavolal návštevu svokor, 73 ročný. Šli sme na 2 týždne na dovolenku a svokrovci majú od nás kľúče, on si chcel spraviť nejakú oslavu ale nechcelo sa mu upratovať u nich, tak si pozval partiu kamošov ku nám domov. Vypili všetok alkohol čo našli a ani po sebe neupratali. Samozrejme nespýtal sa či to môže spraviť a nič nepovedal. My sme prišli po dovolenke do bytu a tam cez dva stoly aj po zemi rozhádzané prázdne fľaše, obaly a zvyšky z jedla, hnilé kadejaké... No bordel, aký ani partia teenagerov nespraví. Minutý alkohol jasne naznačoval páchateľa (jediný alkoholik z rodiny). Tak ho manžel konfrontoval a potom sa priznal. Ja som zavelila že musí prísť po nich upratať a bol oheň na streche, že starý dedko má upratovať. A čo, hádam ja to mám po nich spratávat??? Pekne som mu stála za zadkom a buzerovala ho, aby spravil úplne všetko, ešte aj záchod musel vylestit (nechali ho otrasne obsraty), povysával, smeti vyniesol, potom dostal zoznam čo nám zmizlo nech dokúpi. Ako ho poznám, polku z tých prác robil vtedy prvý krát v živote ale mne to je jedno. Skúsil nejaké blbé reči ale ja som sekera, dostal ešte blbšie odpovede, nebudem sa maznať s niekým kto sa takto zachová. Kľúče sme im samozrejme zobrali, radšej sme ich dali kamošom, tí nám toto nespravia.

cacianka
2. dec 2025
@quaxi

Vyriešili ste to obidve dobre, ani ty si nereagovala neprimerane, aj ona si uznala chybu.

Pre pobavenie - nám takto zavolal návštevu svokor, 73 ročný. Šli sme na 2 týždne na dovolenku a svokrovci majú od nás kľúče, on si chcel spraviť nejakú oslavu ale nechcelo sa mu upratovať u nich, tak si pozval partiu kamošov ku nám domov. Vypili všetok alkohol čo našli a ani po sebe neupratali. Samozrejme nespýtal sa či to môže spraviť a nič nepovedal. My sme prišli po dovolenke do bytu a tam cez dva stoly aj po zemi rozhádzané prázdne fľaše, obaly a zvyšky z jedla, hnilé kadejaké... No bordel, aký ani partia teenagerov nespraví. Minutý alkohol jasne naznačoval páchateľa (jediný alkoholik z rodiny). Tak ho manžel konfrontoval a potom sa priznal. Ja som zavelila že musí prísť po nich upratať a bol oheň na streche, že starý dedko má upratovať. A čo, hádam ja to mám po nich spratávat??? Pekne som mu stála za zadkom a buzerovala ho, aby spravil úplne všetko, ešte aj záchod musel vylestit (nechali ho otrasne obsraty), povysával, smeti vyniesol, potom dostal zoznam čo nám zmizlo nech dokúpi. Ako ho poznám, polku z tých prác robil vtedy prvý krát v živote ale mne to je jedno. Skúsil nejaké blbé reči ale ja som sekera, dostal ešte blbšie odpovede, nebudem sa maznať s niekým kto sa takto zachová. Kľúče sme im samozrejme zobrali, radšej sme ich dali kamošom, tí nám toto nespravia.

@quaxi super . ešte že sa nezaťal, že on robiť poriadok nebude a neskúšal na syna aby si s tebou urobil poriadky

domkakvet
2. dec 2025

@januliatko0998 ano tvoja sestra to prehnala.

pe_mi
2. dec 2025

Ja som ako -násť ročná počas neprítomnosti sestry a jej manžela (išli na 2 týždne na dovolenku) používala ich auto
Viem, drzé a odvážne
Pre vysvetlenie ,počas štúdia na VŠ som bývala u nich v byte

Plne dva týždne som si veselo jazdila ich autom a keď mali prísť som číhala , aby sa uvoľnilo miesto na parkovisku , kde nechali auto , keď odchádzali na dovolenku
Dodnes neviem, či to zistili a nechali tak, netuším 😇
Posteľ som im nechala ale nedotknutú, ak sa môžem obhájiť 😎😜

cacianka
3. dec 2025
@biba_18

@cacianka ja to chápem, ale neprišiel tam len tak z ničoho nič, prišiel so sestrou ...
btw, bola som s kamoškou v byte jej sestry kde ona strážila mačku - tiež jej sestru nepoznám, úprimne by som kukala ako puk kebyže sestra na mňa vypáli že mám opustiť jej byt. neprišla som tam svojvoľne, bola som pozvaná... možno to mala kamoška ošetrená, ale mňa to nezaujímalo, ja som tam bola s ňou, nie sama, dali sme si kávu, koláčik, boli sme tam ozaj nie iba pár minút...

@biba_18 len trochu je rozdiel byť tam pár hodín "na skok", alebo prísť s batožinou dosť veľkou a sexovať v posteli domácich.

darmasiswa
3. dec 2025
@anonym_1a2e88

@anonym_1a2e88 dufam, ze si taka tolerantna aj k pribuznym z manzelovej strany, a ze by ti nevadilo, ze poskytujes ubytovacie sluzby svagrovi, pripadne aj jeho milenkam, alebo komukolvek s muzovej strany, pripadne aj s cudzim vo vasej nepritomnosti