Nezvaný hosť v našom byte
Ahojte, riešim taký delikátny problém. Stalo, sa, že k nám na návštevu prišla sestra. My sme museli na víkend odísť preč, ale sestre sme ponúkli, že môže zostať, mala nejaké vybavovačky v našej blízkosti a chcela ísť v okolí na výlet, keďže so sebou nosí aj psa. Už u nás takto sama bola a bolo to ok. V piatok večer sme odišli, ale ja som cestou zistila, že som si doma niečo zabudla a potrebovala som sa po to vrátiť. Prídem do bytu a tam sedí neznámy chlap. Netušili sme, že príde, bol tam bez nášho vedomia a určite sme neboli radi. Sestra sa ide rozvádzať a už dlhšiu dobu sa správa zvláštne a už viem prečo. Proste si do nášho bytu zavolala svojho "kamaráta", ktorý tam ale isto nebol len preto, aby si spolu pozreli seriál na Netflixe. Vzhľadom na to, že v byte máme len našu manželskú posteľ a ešte jednu posteľ pre hostí (nie manželskú) by som sa stavila, že by spal/spali v našej posteli. Bola som dosť zúrivá a mladého muža som proste vyhodila. Sestra samozrejme odišla s ním, bola to trošku dráma, ale čo už. Sestra má 35, je finančné zabezpečená a určite nie je odkázaná na to, aby si vláčila chlapov do bytov iných ľudí. S manželom určite nie sme typy, ktorým by takéto veci nevadili (určite nejakí ľudia sú) a moja sestra to dobre vie. Považujem to za obrovské narušenie nášho súkromia a z toho, že by ten chlap spal (a nielen spal) v našej posteli mi je trošku nevoľno. Moja otázka znie: Neprehnala som to? Nie som zlá sestra? Ja si myslím, že moja reakcia bola primeraná, ale neviem sa úplne odosobniť a pozrieť sa na to z nadhľadu. Rada by som vedela, či sa s niekým takým ešte niekto stretol a ako ste to riešili vy. Ďakujem.
@januliatko0998 sestra spravila chybu, že ti vopred nepovedala, že príde s novým partnerom. Ako dospelá 35 ročná žena si mohla naozaj objednať hotel/penzión.
To že si jeho " vyhodila" lebo je cudzí pre Vás , je pochopiteľné a obávam sa že si taktná nebola , kedže neustále opakuješ, že Váš byt môžu navštíviť iba vybraný ľudia, je to priam smiešne ( pre mňa).
Chybu spravila sestra a aj ty . Mala by si sa jej ozvať a na neutrálnom mieste zoznámiť s tým novým partnerom.
@zara1357 Nebola som určite netaktná, nekričala som ani nič také, ale iná možnosť, ako že by odišiel nebola. My sme na víkend potrebovali odísť, tak si fakt neviem predstaviť, že by tam zostal. A áno, do nášho bytu nemôžu chodiť len tak hocijakí okoloidúci, prípadne tam určite nenechávame prespávať "kamarátov našich kamarátov" alebo podobne. Ale viem, že niektorí ľudia s tým problém nemajú, čo je úplne ok. Merito veci je, že vzhľadom na to, že sestra VEDELA, že nie sme v pohode s tým, aby tam prespávali kadejakí cudzí ľudia (lebo nás pozná), príde mi veľmi cez čiaru, aby si tam len tak niekoho pozvala. Pretože ak urobíš niekomu niečo, o čom vieš, že to toho človeka fakt naštve, tak sa potom nečuduje, ak sa ten človek naozaj veľmi naštve... Ja iniciovať nejaké stretnutia s tým človekom určite nebudem, sestra sa ide rozvádzať a on, pokiaľ viem, tiež nie je úplne slobodný. Proste telenovela.
@januliatko0998 neprehnala si to, ja by som zúrila ako besná
@zara1357 Nebola som určite netaktná, nekričala som ani nič také, ale iná možnosť, ako že by odišiel nebola. My sme na víkend potrebovali odísť, tak si fakt neviem predstaviť, že by tam zostal. A áno, do nášho bytu nemôžu chodiť len tak hocijakí okoloidúci, prípadne tam určite nenechávame prespávať "kamarátov našich kamarátov" alebo podobne. Ale viem, že niektorí ľudia s tým problém nemajú, čo je úplne ok. Merito veci je, že vzhľadom na to, že sestra VEDELA, že nie sme v pohode s tým, aby tam prespávali kadejakí cudzí ľudia (lebo nás pozná), príde mi veľmi cez čiaru, aby si tam len tak niekoho pozvala. Pretože ak urobíš niekomu niečo, o čom vieš, že to toho človeka fakt naštve, tak sa potom nečuduje, ak sa ten človek naozaj veľmi naštve... Ja iniciovať nejaké stretnutia s tým človekom určite nebudem, sestra sa ide rozvádzať a on, pokiaľ viem, tiež nie je úplne slobodný. Proste telenovela.
@januliatko0998 jasne ze je to cez čiaru. Mne osobne by vadilo aj keby to boli oficialne partneri. Ja si na svoju domácnosť potrpim, bez mojej prítomnosti tam nebude NIKDY NIKTO spat.

@januliatko0998 a ty si vedela o tom ze ma frajera? Ci to kvôli nemu sa rozvádza?
Alebo sa "akože" každému sťažuje ako sa trápi pri mužovi a musí sa rozviesť?
@bielasovicka Nevedela, videla som ho prvýkrát v živote, netuším, kto to je. Kvôli nemu sa nerozvádza, ale to je off topic.