Nezvládam bývanie u svokrovcov. Ako ďalej?
Asi sa potrebujem len vyžalovat lebo už mi to nedá. S manželom sme obaja z dedín, ja stred a on východ Slovenska. Počas VŠ sme boli obaja v Bratislave a tam sme potom aj začali spolu žiť, dokopy asi 6 rokov. Ostala som tehotná, kvôli nevydarenemu podnikaniu sme nemali dosť našetrené na základ hypo, nájom s dieťaťom sme nechceli, tak prišiel muž s nápadom že pôjdeme na pár rokov k jeho rodičom. Dieťa má teraz vyše roka, muž musel zobrať inú pozíciu kde zarába menej, ja budem musieť tiež nájsť niečo iné. Našetrené máme málo, lebo žijeme vo veľkom 2 gen. starom dome kde sa každý mesiac pokazí niečo iné a svokrovci nemajú na opravy. Ja už nevládzem žiť v týchto podmienkach, auto má muž kvôli práci, ja sa bez auta nedostanem poriadne ani na nákup, naokolo je akurát zničené ihrisko, krčma a kostol. Chýba mi štandard, na ktorý sme boli zvyknutí. Len tu prežívam a rozmýšľam, koľko treba našetriť aspoň na nejaký 2izbovy byt. Chcem sa vrátiť do BA, muž už začal špekulovať že by stačili Košice alebo dokonca Prešov, aby sme ušetrili. To, že v Prešove si možno ani nenájdem prácu ho nezaujíma, že nejako bude. Čoraz viac sa hádame, do toho jeho rodičia tiež nie sú úplne nadšení že tu žijeme, každý víkend je tu milión návštev na dvore (muž má ešte 4 súrodencov). K mojim rodičom nemôžeme ísť lebo tam už žije sestra s mužom a deťmi. Už začínam mať pocit, že nám dieťa pokazilo život. Čo mam robiť
Tak ta izba bola strašná, to je proste starý dom čo ešte mužov dedo postavil. Bolo treba vymeniť podlahu, nahodiť omietku, omalovat, vymeniť dvere. Proste starý dom, niektoré časti sú ok ale veľa proste zanedbaného lebo sa to nepoužíva. A strechu to sme akože len pomohli za to že tam môžeme ostať.
Neviem si predstaviť že by muž teraz odišiel na týždňovky pracovať niekde ďalej však by som sa tu sama zbláznila v podstate v cudzom dome
Segra u vasich uz "hodila kotvu" nemohli by ti nieco vyplatit, pomoct, pozicat?
Kosice su uplne v pohode mesto na zivot. A roboty je tam tiez dost. Akurat byty su drahe, to je fakt.
Nechceli ste ist do najmu tak ste odisli niekde na dedinu ku svokrovcom. Toto nikdy nepochopim.
Aky je teraz vlastne problem ist do najmu do kosic alebo BA?
Ešte možno pôžička od rodičov....plus skombinovať s hypo
Tak ja chápem aj ju, som zo stredného Slovenska a veru na východ by ma neťahalo ísť žiť ani náhodou, či Košice alebo Prešov. Ak partnerovi nesedí Bratislava, kompromis pre mňa by bola napríklad Trnava alebo Nitra alebo Trenčín. Teda mestá na západe SK v relatívnej blízkosti BA s napojením na dialnicu a aj ceny nehnuteľností nižšie ako v BA. Mne to tu príde ako keby partner chcel ostať navždy v blízkosti rodičov a rodiny-teda na východe a teraz robí všetko rpe to, aby to tak bolo a zjavne tak neboli dohodnutí, mali žiť v Bratislave.
My sme si v Bratislave našli byť s dieťaťom aj dvoma psami. Takže ak tam naozaj chceš ísť a dokážete si tam nájsť prácu plus škôlku alebo jasle tak nevidím dôvod hľadať výhovorky🙂
A ešte sme staré auto museli kúpiť aby muž mal na čom chodiť do práce, čiže zas len ďalší výdavok. Sme behom pár mesiacov minuli 7000 z úspor čo je strašne veľa ale tak na hypo na byt by to nestacilo ani vtedy
Este stale si nennapisala odbor, ktory mate s muzom vystudovany a v ktorom hladate pracu.
@marsmykkok Košice a aj Prešov sú mestá s podstatne vyššou zamestnanosťou ako mesta na strednom Slovensku a dovolím si tvrdiť,že aj lepšou infraštruktúrou.
Môžem porovnať.
Ak túži autorka po BA,no a zjavne tuzi,tak potom treba prestať plakať,zaprieť sa a odsťahovať sa.
treba si uvedomiť, že si ešte mladá a nemôžeš chcieť všetko hneď na tácke. Aj bývanie vo vysnívanom meste, aj dieťa aj peniaze, aj byť doma s dieťaťom. Nato treba zarábať, šetriť a veľa času. No nemôžeš mať všetko hneď. Trošku ste sa mali uskromniť a babatko mať v obyčajnej izbe a nie za 2000 eur. Lebo čím viac míňaš na blbosti, tým viac ti uteká tvoj sen
7000 ste vrazili do domu, ktorý nie je váš a do auta? Fakt ste mali radšej v nájme ostať ešte by ste aj ušetrili.
akože prepáč, ale argument, že "nájom s dieťaťom sme nechceli" je čo za somarinu??
riesila by som podnajom v okoli BA, ak nemate na podnajom v BA. kopa ludi tak zije. najdete si obaja pracu, nieco nasetrite a budete riesit hypo. (opat v okoli BA, ak nemate na byt tu, viem, ze ceny sli hrozne hore). nebola by som na dedine a nesla by som ani do KE, keby som s tym nebola stotoznena. tu ste boli obaja roky, tak to tu poznate a viete, ze to bolo ok. a vies, ja som tiez nazoru, ze do podnajmu s dietatom radsej nie, ale ty si zial nemozes velmi vyberat v tejto situacii...
a p.s. premyslajte trocha nad tymi vydavkami, minut 7000 e v podstate len tak je strasne vela, ked ste mali nasetrenych 12000. to ste mohli mat na luxusny najom na cely rok v BA.
@tiezjedna tak vieme aká je situácia, proste nájsť nájom v ba s dieťaťom je takmer nemožné (nás majiteľ po tom ako sme oznámili že čakáme dieťa vyhodil, lebo v zmluve sme mali len 2 ľudí) a ďalší sme nenašli. A keby aj hej, keby sa niečo stalo tak ďalší hľadať by bolo zas na dlhé mesiace.
@deedol no bohužiaľ, tiež ma to štve ale tak sme mysleli že to je nutné. Auto by sa aspoň dalo predať ale ten zvyšok už neuvidíme
@martinka13 fantasticke. A v dochodku budu co robit? Vezmu si hypoteku?
Samozrejme ak im vychadza popri podnajme aj investovat do fondov, ze ich to mozno 30 rokov na dochodku podrzi a ak si dokazu odlozit aj na to aby si kupili niečo svoje, tak som ticho. Lebo vies, ked super zarobia, mohli mat svoje splatene aj skor ako priemer. Ale aj tri deti nieco stoja.
okolie blavy pozriet, nemusíte byt priamov ba
urobit niečo musíš to ti je jasné
vražate peniaze do stareho domu , pri dedeni to nebude nikoho zaujimat a ešte aj budu hádky ..
začnite podnajmom menším , a ked budeš mat praccu pôjde to lahšie ... v okoli ba sa nájde aj lacnejšie a neskôr sa da vždy prestahovat do vlastného
@martinka13 a aké svoje výhody má podnájom. S 3 deťmi byť v podnájme je u mňa totálna nezodpovednosť
Nemáte strechu nad hlavou a ty riešiš kamosov vo Viedni? Kde je logika?
V Ba žije kopec ľudí s dieťa
@1ryba sme mysleli že dočasne prežijeme u svokrovcov a aspoň niečo viac ušetríme na vlastné
@babulkomale v zahraničí 80% ľudí funguje v podnájme. Osobne si to tiež neviem predstaviť, ale za mňa je čokoľvek lepšie ako život v "diere " u svokrovcov. A aj v dôchodku sa dá žiť v podnájme.
no však ste dočasne u svokrovcov. Ako dlho ste tam?

Preco nie ste v podnajme? Toto nechapem,na Hypo nemate, kym mate dieta je 2 izbak na prenajatie fajn napad a mat nejaku dobre platenu pracu. Len musis vymysliet skolku. Lebo asi nikoho mat v BA nebudete