Nič som nedokázala
Idem sa trosku vyzalovat a rada by som pocula vas nazor.Dneska ma mm trosku ranil ked mi pri mensej vymene nazorov povedal ze som v zivote nic nedokazala. A to preto lebo som este nepracovala kedze sa doma staram o 4 deti. Je pravda ze mm pracuje od rana do noci aby sme sa mali dobre po financnej stranke ale ja sa zase staram a porodila a vychovavam styri deti sama.Mam 33 rokov a vek deti je 14,10,9, a 2 medzi poslednym dietatkom a tretim som nepracovala kedze do 6 rokov som bola na predlzenej rodic.koly zlemu zdravotnemu stavu malej cize vsetko bolo stale co sa deti a domacnosti na mna ja milujem byt doma s detmi uzivam si to a bavi ma to. Ale povedat zato ze som nic nedokazala? S nebolo to povedane prvy krat. Uz mi to raz povedal tak som mu povedala ze som mu porodila 4 krasne zdrave deti o ktore sa staram. A on nato ze to vie kazda. Velmi ma to ranilo myslite ze pravom?alebo som moc citlivka netusim ....
Moj nazor, sama pracujem popri 3 detoch, vycerpana padam z noh, podla mna , ak ma moznost zena ostat doma, nech ostane co najdlhsie, pre dnesnu choru dobu, je detom najlepsie ak mamina vytvara doma pokojne prostredie, ja sa akokolvek snazim, nevladzem.a cuvnut sa neda, vysoky uver,3 deti, kazde rano vstavam s tym, ze musim vydrzat, bude lepsie.Nic si z toho nerob,manzel urcite prestrelil, keby mu to vadili, dennodenne ta stresuje a urcite by si uz skor riesila situaciu ak by bola neunosna.odpustit, zabudnut, zajtra je iny a krajsi den.
@jana_eyre serusinkaj na to, fakt mam pocit ze tu niektore robia z h....a vonavku a z nudze cnost a tvaria sa ze strasne chcu makat a potom strasne chcu do polnoci zehlit a kazdej sa to oplati, lebo zaraba dvetisic eur... Aj moju kamosku muz tlacil makat, lebo je strasne na prachy a teraz je kazdy tyzden doma, lebo dieta je po nastupe do kolektivu nonstop chore. Strasne si pomohli. Hlavne ze robi a "nevala sa" doma. 😝
baby o akej manzelovej kariere sa tu pise .. v prvom prispevku je ze on pracuje od rana do vecera aby ich uzivil .... co ak proste len uz nechce aby bol na to sam ... co na tom ... ved su predsa manzelia ... mozno by aj on rad zvolnil tempo prace ak by aj ona pracovala ... pripadne sa moze obavat toho ked pridu o rodicak kedze najmladsie ma uz dva roky .. a nechce uz dalsie dieta....
o akej kariere otca sa tu bavi .... mozno by aj on rad bol s detmi a uzival si ich ... a nielen robil aby vyzili ... 😉
@siska53 preco rovnal by sa nule ved dostane cely rodicak ... alebo jej preplatia jasle do 230 eur... ako nevravim ze ma ist hned robit ale ak ma dieta dva roky a nema sa kam vratit do prace tak uz by sa mala zacat obzerat po niecom....
@jana_eyre
ja som urcite viac karierne orientovana, myslim, ze to aj vidno z mojich prispevkov 🙂 proste chcem sa realizvoat, ale tolko povyseneckosti co tu citam voci matke 4 deti a urazok, proste toto uz aj mna sokuje... Ved to nie je pri 4 detoch, ze pride z brigady o pol tretej a je vybavene. Ta starostlivost je podstatne narocnejsia, a hlavne, ak si ona ako zena v domacnosti cez den poriadi, navari, poobede sa moze uz venovat detom, ucit sa s nimi, vecer manzelik cmuk cmuk 😎 ale tie opisi ze "zdvihnut si rit" ☹ , no mam chut tych ludi do riti nakopat!! Poznam par parov, kde prirodzene sa dohodli, ze zena nepojde robit a bude sa naplno venovat rodine a funguje im to krasne. Proste je to vecou volby. Ci zena ide do prace po roku, ci nejde vobec, to je jedno, dolezite je, co vyhovuje jej a jej rodine.
@marianne1 no kebyze ona ide do prace, a maju sa striedat pri OCR, domacnost zanedbana (4 deti nie su jedno), tak by jej muz zbadal... co stratil... On si pride z prace, napapka sa a "samo" so "sato" - m to zariadia 😉
Ako pomaly tu matku 4 deti povazuju zeny matky za velku nulu a uboziacku ☹
@maznacik007 Ved vravim, nech sa vymenia a hotovo! 🙂
@marionmarion tu je ale asi hlavny problem v tom,ze kocka sa nemoze s manzelom vymenit ani za trest ani za odmenu ani nijak. Ona totiz NIKDY nepracovala a teda jej bude trvat sakra dlho,kym ziska tolko prac.skusenosti ako ma manzel. Manzel vobec nemusi podcenovat jej pracu doma,ale viete vy ako to je zivit sestclennu rodinu z jedneho platu? Citit ten tlak na sebe,ze nic sa mi nesmie stat,nesmiem ochoriet,vypnut na chvilu,urobit chybu? Ved tie co ste samozivitelky to musite poznat....... A @mima4 mas pravdu vo vela veciach,ale tuto si myslim ze je pravda uprostred....zakladatelka neodpisuje,ci vsetky deti boli planovane a podobne,ale z nej je citit spokojnost ale z manzela nie...a to riesit treba. On ma tiez pravo na uznanie a pochopenie...nie len ona....
@tova
neexistuje zena, ci clovek, ktory stiha aj domacnost, aj deti, aj pracu - hovorim o 4 detoch!!
Jej prinos sice nie je v peniazoch, ale je v cistej domacnosti, v starostlivosti o detoch, o tom, ze jej muz nemusi tieto veci riesit a o vsetko je postarane.
Jej prinos je velmi velky, hlavne, ak vychova slusnych a dobrych ludi. A pri 4 detoch musis nieco nutne zanedbavat!!! Proste zivot je otazkou priorit a ty si urcujes priority.
@marianne1 nuz jej chlap asi bohvieaku karieru nema ked robi od rana do vecera....
....zakladatelka temy sa uz neozyva, zrejme cakala viac polutovania,....
a pre tie kt. ste jej muza nazvali debilom, egoistom a neviem cim vsetkym....poznate ho osobne? mozno by aj on chcel robit menej a viac si uzivat deti a rodiny a nie byt len semenodarcom a nosicom penazi domov.....
nezijem na Slovensku ale by ste sa cudovali tie co tvrdite aka je matka dolezita pre dieta, kolko je muzskych zdruzeni, kt. bojuju za to ze ked zeny bojuju za rovnopravnost tak nech je to so vsetkych aj s nosenim penazi domov, ze aj oni chlapi si chcu uzivat rodiny, rodinneho zivota a vychovavat deti a nie nosit len domov peniaze a vidiet deti rano ked este spia, a potom vecer ked uz spia .....
a takisto je aj nie malo zien, kt. sa stazuju ze chlapp doma nepomaha, je malo s detmi atd ale kedy ma ten chlap byt s detmi a pomahat ked je od svitu do mrku v praci? alebo pracuje v zahranici aby tu rodinu uzivil?
ja ju nesudim, nepoznam ju, mam jedno dieta a to mi bohate staci, do prace si chodim oddychnut od domacnosti a doma oddychujem z prace....a popravde ani si neviem predstavit mat styri deti a byt len doma, ....su zeny kt. to naplna, a su zeny kt. su sice rady matkami ale ich cielom v zivote nie je byt len matkou a viest domacnost a to nemusia byt ani karieristky....
@mima4 ale ved tri z nich su pomerne velke deti .... take 14 rocne si uz musi vediet aj navarit cosi jednoduche upratat pomoct v domacnosti a tie dalsie dve tiez .. pohrat sa a postrazit mladsieho surodenca .. a pod...
ako ja osobne obdivujem velke rodiny a nech je kludne mama doma dokedy chce ... ale hadam aj otec ma co k tomu povedat a ma pravo mat na to nazor....
@sense Tak to mala zakladatelka napisat, my to tu nevieme, ale poviem ti jedno, mohol jej to proste a jednoducho povedat inak, to je laska ked ma niekto potrebu zhadzovat manzelku/manzela? Na zamyslenie...
PS-ano, aj ja mam vela znamych ktory maju karieru vdaka tomu ze makaju od rana do vecera, tak to dnes chodi...
@sue ved to som pisala, ze asi maju rozdielne pohlady na zivot, rozdielne ocakavania. Preto je dobre si toto ujasnit este pred svadbou, aby ludia do seba "nenarazali". ale mna tu proste len sokoval ten pohlad zien na pracu matky 4 deti... Dokazem chapat, ze zena ma 1 dieta alebo ziadne a jej zivot jej o auparku, pracu nepozna, este aj zehlit jej chodia... ale toto je mamka 4 deti
Podla mna zakladatelka temy ma chut si to ist hodit. Nielenze ju zdeptal vlastny manzel, ale aj kopa prispievateliek, ktore mozno v kutiku duse chceli ostat doma, ale situacia nedovolila a teraz svoje frustracie a jedy prskaju, ked to len trochu da.
Ja sice robim, teda makam a som na vsetko takmer sama, takze moja denna sichta trva min. 15 hodin, ale dovolila som si byt doma 6 rokov, lebo obe deti mali zdravotne problemy, ktore sa vlecu dodnes, odlezali sme si nemocnice, odcvicili Vojtovku, ale podla niektorych som evidentne "svina leniva", lebo idealne by bolo sup dieta v roku do jasli a hor sa zvysovat HDP...
@sense chces povedat, ze ludia s karierou nepracuju vela? ze nepracuju "od rana do vecera"?
moj muz je celkom vysoko postaveny a prace ma naozaj nad hlavu.. tiez odchadza rano a vecer prichadza - ma zodpovednost za ludi.. alebo mas pocit, ze clovek s karierou ma vylozene nohy na stole a moze chodit domov o 12tej?
@maznacik007 otec mal uvazovat skor ako zacal plodit tolko deti a hlavne mat v tom ujasnene nazory s potenc. matkou. Velka rodina proste potrebuje osobu, ktora sa naplno venuje rodine a riesi rodinne veci, taktiez rozvoz deti po kruzkov atd...
Ona pride napr. z prace, dajme tomu o 16:30, a čo on? bude čakať teplu večeru, poriadok, kludnu zenu... Nie je lepsie, ze si ona ako matka tieto veci rozhodi na cely den a vklude porobi?
Ako tieto "idealy" z reklam ma seru! Usmievava dokonala mamicka x deticiek, doobeda manazerka neviem kde... no este k tomu americky usmev 😀 😀 😀 ale takto to podla mna nefunguje, ak teda nemame osobnu sluzku a kucharku 😉 Vzdy clovek musi niekde ubrat, ak niekde pridava, aspon 98 % ludi
@mima4 to je prva zena co ma 4 deti??? poznam ktore maju aj viac a chodia do prace. Akoze ospevovat zenu ktora sedi doma so 4 detmi 13r. a zivy ich z manzelovych penazi a rodicaku, je na smiech. Ja obdivujem zeny ktore maju deti a pracuju na plny uvazok to je ovela narocnejsie ako starat sa doma o 4 deti.
@maznacik007 ved jej ostane len ten rodicak..videla si ceny sukromnyxh skolok??? Aj tak bude este taku minimalne 100€ doplacat a i viac... A ak bude dieta chodit do jasli/skolky,tak rodical poberat nebude,lebo do 3r.bude mat potom ten 230. Takze pri jej (ne)vzdelani aj tak viac ako 400€predpokladam,nezarobi. To je spolu 630 (dajmetomu),odratame cca 400€na skolku (niektore maju vyssi poplatok za dieta do 3rokov).,zostane jej 230(cca). Plus teda pridavky na dieta... Tak budu mat o mozno 50€viac,ako maju teraz. Su to hrube vypocty,szmozrejme.
Trosku si totiz pozeram ceniku sukromnych skolok,ak mi moju nevezmu do statnej (a to hrozilo,ze budeme musiet riesit aj 4,5r.syna,ktoreho ale nastatsie tento rok na poslednu chvilu vzali). A zvazujem skor to kombinovat 3dni skolka,2dni stari rodicia,plus 5x po syna do skolky. Jedine,ze by sa mojmu podarilo mat menej prace,o co sa uz usiluje niekolko rokov,ale skor len pribuda. No a ja po nich nebudem stihat chodit. Nerada by som bola ako kolegyna,ktora to ledva ledva o 17 stihla,obcas ju sefka pustila o 15minut skor. Lebo zapchy atd..
@lenka1806 máš len 33 rokov, deti pomaly odrastajú a ešte sa narobíš, tiež máme 4 deti a viem aké je to náročné - zo začiatku fyzicky (ked sú krpci) a neskôr hlavne psychycky (keď je puberta), ale určite pre deti je to super ked aj oni majú doma postarané, určite časom vymyslíš nejakú prácu na doma: e-schop, alebo nejakú kozmetiku, predávaj veci po deťoch - aj tým prispievaš do rozpočtu. A ako píšu kočky predomnou na manžela je to veľký tlak, že je na tie financie sám. Toť môj názor.
A na deťoch sa ti tvoja starostlivosť vráti aj ked to nikto iný neocení, uvidíš! 🙂 🙂 🙂

Bože niektoré.ste tu fakt pizdy