Nie som šťastná a bojím sa to povedať nahlas
Ahojte koníkarky moje. Idem s vami pozdrielať moju situáciu. Niekedy sa sama seba pýtam, prečo nie som šťastná, keď vlastne všetko podstatné mám. Mám rodinu, domov, zdravé deti. Navonok nič nechýba. Ale vo vnútri akoby niečo zhaslo. Nie je to kríza ani tragédia. Skôr tiché pocity, ktoré prichádzajú vtedy, keď sa na chvíľu zastavím.Cítim sa akoby som žila život niekoho iného. Robím, čo sa odo mňa očakáva. Usmievam sa, starám sa, zvládam. Ale niekde v tom všetkom som prestala byť ja. Stratila som samú seba medzi úlohami, medzi "musím" a "mala by som". Zabudla som na to, čo ma teší. Čo ma dobíja. Čo mi dáva zmysel.
Ja som si uvedomila zmysel života, keď sa mi stal úraz a liečila som sa v Kováčovej. Tam bolo plno mladých ľudí ochrnutých na vozíčkoch po haváriách. Odvtedy som vďačná za to že nie som ochrnutá, neležím na posteli, môžem chodiť, pracovať. Proste som vďačná a užívam si život.
Na podobne temy je kurz osobneho rozvoja Dovychovat. Len mi to tak napadlo... nerobim.im reklamu, podla mna je ich cena za letny kurz pre zeny privela, ale presne hovoria o tom, ako ist spat k sebe a mat radost zo zivota
A preco teda nerobis veci, ktore ta tesia?
Podľa mňa každý má občas takéto obdobie....treba si každý deň pripomenúť, kvôli čomu môžeš byť šťastná, uvedomiť si, že vlastne zdravie je to najviac.....Možno žiješ v stereotype, tak ho niečím "rozbi". Hneď teraz začni plánovať dáky výlet a teš sa naň
Tak, treba sa rozviesť a odísť do podnájmu. Možno nájdeš konečne skutočné šťastie a duševný pokoj.
Tak počúvaj ten vnútorný hlas to je náš najväčší kritik🙂asi potrebuješ oddych, viac myslieť na seba občas si povyrazit
Vezmi si kurz niecoho, co Ta bavi a chod tam. Ked to zaplatis, tak Ta rodina pusti. Napr ja takto chodim na nemcinu, bavi ma to tam, je to alibizmus jak svina, ale ide akoze o moje vzdelanie. Ale mozes aj hocico ine, takto najdes samu seba a nieco objavis mimo tej rutiny. Niekto chodi napr iba na worshopy, ze chce tu zmenu.
Je to normálne, často sa zastavíš nad takýmito pocitmi, že proste si v nejakom kolese, ktoré ide a nezastaví sa, že nič neovolyvnujes. Slovo šťastie sa preceňuje, neviem čo si pod tým pojmom predstavuješ, možno žiarivé obdobie , plne slnka lasky a neviem čoho. Šťastie sa pretavuje len do okamihov. Nie je to cestička zaliata šťastím. Skús si niečo prečítať . Možno niečo nové zažiť. Neočakávať od toho zase niečo prestastme, ale budeš mat iny pocit .
Tak, treba sa rozviesť a odísť do podnájmu. Možno nájdeš konečne skutočné šťastie a duševný pokoj.
@sevrin 😁 možno to jej chyba , tá surová realita 😀
Zameriavas sa na potreby druhych, svoje potreby, zaluby si proste potlacila a udupala. Tvoje ja zufalo vola - halo som tu aj ja...
prečítaj si nick @bubena tu na mk jej príspevky na stene.Ak si nečítala ešte.Mala rakovinu a ako bojovala.Ja som čítala asi 2 týždne v kuse po troškách ako bol čas.No dakujem že som zdravá,že vládzem a nič mi neni.Myslím také vážne choroby.Našťastie zatial teda nijaké v tomto ohlade neriešim.Až po takýchto príbehoch si človek vela vecí uvedomí
A preco si prestala robit veci, ktore ta bavili? Preco ich teraz nerobis?
V prvom rade sa nauč povedať nie. Vždy sa od teba ocakava, že urobíš všetko ako si kto povie, ták si ich naučila a stratila si si samu seba. Kľudne máš právo povedať, teraz nie, alebo ja chcem ísť s kamarátkou na kávičku či obed. Budú musieť akceptovať aj tvoje požiadavky na nich. Ty len doma povedz, idem ku kadernícke a zvyšok nerieš.
Raz som sa spytal kamaratky ako sa mas? A ona mi odpovedala "dakujem 24 krat denne a nikdy som sa necitila stastnejsia" uz to tu zaznelo vdacnost sa rovna pocitu stastia. Na zaciatku vdacnost moze byt strnula a vynutena ale casom sa dostava do podvedomia odkial sa vracia ako pocit stastia to len na zamyslenie lebo naozaj ti moze nieco chybat ...
mozno by sa ti zislo s niekym porozpravat..do hlbky..introspekcia, vedome sa rozhodnut..pre seba..ja si obcas pochatujem o vselicom s chatGPT 🙂
V dnešnej dobe je to veľmi ťažké v práci by nás najradšej zostali doma je veľmi veľa práce všade robíme to čo od nás Okolie vyžaduje aj keď niekedy máme iné pocity ak sa aj na chvíľu zastavíme premýšľame načo je toto dobré nie sme šťastné treba sa zamerať na duševné zdravie a naučiť sa neobetovat druhým ale hlavne venovať sa sama sebe aj keď je to veľmi ťažké ale dá sa to nájsť si chvíľku pre seba niekomu stačí ak si ide zašportovať alebo zájsť niekam na kultúru vypadnúť z reality alebo sa venovať nejakému koníčku niekto pestuje kvety niekto ide na bicykel alebo zabehať si iné dievčatá na kávičku alebo prelusruju celé nákupné centrum možností je veľmi veľa stačí si to len nadstavit v hlave prajem veľmi veľa šťastia držím palce
Prestan suchat mobil, vyjdi von, bicykel, beh, korcule, hocico. Hodina pre seba so sportom aspon trikrat tyzdenne urobi zazraky
Tie úlohy robíš lebo... ? Pomenuj si to. Cítiš zodpovednosť? (Lepší prípad) Bojíš sa odsudzovania, neprijatia, kritiky? (Sebavedomie). Bojíš sa odmietnutia? (Závislé vzťahy) Musíš popracovať na tom že sa budeš mať viac rada. Pomenuj si, čo by ťa naozaj potešilo a choď za tým. Bez toho, aby si rozmýšľala kto si čo pomyslí. Predstav si, že by si tu už zajtra nebola. Čo by si dnes hneď urobila?

v živote si prechadzame roznymi fazami.
kd ta nieco trapi, tak to zmen.
a zi zivot podla seba, nie podla dakoho. len na tento level treba aj dozriet, ide to mozno s vekom, ze jednodyucho prestanes riesit okolie.