icon

Nie som sympatická priateľovej rodine

94kika94
18. jan 2021

Ahoj, chcela by som sa tu tak trochu vyrozprávať a zistiť, či to náhodou niekto nemá podobne.
Dlhodobo žijem v Česku. Po 6 ročnom vzťahu kde sme sa dosť v zlom rozišli, mám tri roky úžasného priateľa (dva roky spolu bývame a rok sme boli spolu na dialku).
Teraz sa tretí mesiac snažíme o miminko. A naozaj som s ním šťastná. Samozrejme, že sa aj pohádame, ale vždy si všetko vysvetlíme a vyriešime. Pomáhame si v domácnosti a celkovo.
No ide o to, že ja mám celú rodinu aj všetky kamarátky na Slovensku. Nie žeby som tu kamošky nemala, ale sú to všetko kolegyne a v práci sa striedame takže nemáme toľko možností sa stretávať mimo práce. Priateľova rodina ma veľmi nemá rada, pretože som viac taká tichá introvertná povaha. Vraj im nie som sympatická a oni by si pre svojho syna predstavovali nejakú ráznejšiu a spoločenskejšiu ženu. Ani z jeho kamarátmi a súrodencami sa veľmi nevyhladávame a keď už sa stretneme, tak sa bavíme len tak zo slušnosti "o počasí." Niekedy ma proste hrozne frustruje, že na Slovensku mám veľkú rodinu a aj keď tiež tie vzťahy nie sú ideálne tak mi proste chýbajú a trápi ma že sa vidíme len raz za rok.
Mám pocit, že priateľova rodina furt čaká, kedy sa rozídeme, aj keď nahlas to nikto nepovie.
Nemám v pláne sa preto rozchádzať. Na Slovensko by priateľ nešiel lebo tu má dobrú prácu a ja tu ešte splácam jeden úver. Len proste aj keď mám jeho a som s ním šťastná, tak ma to, že tu vlastne nikoho iného nemám, teda že ma aspoň jeho rodina úplne neprijala psychicky ničí.

Strana
z2
natyreggae
18. jan 2021

@elizabet173 presne súhlasím s tebou 🙂

sari24
18. jan 2021

@94kika94 mne príde divne, že vám do dieťaťa keca jeho rodina, čo je ich vlastne do toho? A vôbec, nikdy by som ani tej svojej rodine nepovedala, že sa aktuálne snažíme o dieťa. To je dosť intímna záležitosť každého páru a to ste ako hned vykvákali?
Po ďalšie cestovať z Čiech raz za rok na Slovensko je tiež málo. Tiež žijeme v ČR a kým nebola korona tak sme chodili tak raz za mesiac a pol, dva mesiace. Sadneš na vlak a ideš. Je to len o tom ako si to nastavíš.
A k podstate problému - no tak ťa nemajú radi, dôležité je aby ťa mal rád priateľ a aby si ťa vedel zastať. Nie každému v živote sadneš. Na pár návštev vieš zaťať zuby a inak s nimi nežiješ, takže problém vyriešeny. Všetci nemôžu byť extroverti.

amelie2017
18. jan 2021

Ja nechapem, preco vidis rodinu len raz za rok, ked byvas len v Cechach. Ano, pocas korony ok, ale inak? Ja zijem omnoho dalej a min 4 krat do roka sa vidime. Aj viac.

94kika94
autor
18. jan 2021

@amelie2017 pretože to mám 8 hodín cesty a dlhsiu dovolenku len raz do roka.

ninusa221
18. jan 2021

A čo tak odist ? Presťahovať sa na Slovensko? Robota neni všetko myslim si že by si ju našiel aj tu alebo keby si na Slovensku a chodí na týždňovky ? Ani mna nema potencionálne svokra velmi v láske ( pretvaruje sa) ale ako sme spolu začali byvať a odsťahovali sa 250 km tak mame sväty pokoj nestará sa za polrok pridu na hodku na kavu a to je cele. 😃 nič lepšie sa mi nemohlo stať

ivanizna
18. jan 2021

Áno, ty budeš žiť len s ním a základ je to, ako sa vy dvaja dohodnete, či sa ľúbite a či sa vaše plány a hodnoty zhodujú. Ale mi to príde dosť divné, že vôbec nikto z toho širokého okruhu ľudí ťa nemá rád (a myslím, že s tvojou introvertnosťou alebo že si Slovenka to až tak nesúvisí) 🙄🤔

amelie2017
19. jan 2021

@94kika94 vsak predlzene vikendy su tiez. Neviem, pride mi to divne. Ja som na VS cestovala 4-5 hod, podla spojov a chodila som domov kazdy vikend.

Strana
z2