icon

Niečo sa ma v noci dotklo

sophie136
7. sep 2016

Ahojte, už dlhšiu dobu ma trápili nočné mory, nie však také klasické, že Vás chcú zabiť a vy nemôžete utekať alebo že padáte a podobne. Snívalo sa mi skôr akoby som cestovala medzi svetmi a tam stretávala duchov, neboli veľmi priateľskí, no ani mi nechceli ublížiť. Skôr ma desili ich tváre a celkový výzor. Sú to veľmi zvláštne sny, sú tak reálne, že cítim počas spánku neskutočný strach a zároveň si hovorím, že sa mi to len sníva. Neviem, to ani poriadne vysvetliť, každú noc sa bojím zaspať. No a táto noc bola ešte zvláštnejšia. Zobudila som sa na to, že sa ma niekto dotkol. Čo je horšie, nebol to obyčajný dotyk, cítila som ruku, ktorá mi chce zájsť pod tričko. Najprv som sa strašne zľakla, lepšie povedané úplne som zmeravela, potom som si myslela, že to bol priateľ a v noci ako sa prehadzoval, tak mu omylom skĺzla ruka. Keď som sa však na neho pozrela, bol otočený chrbtom a ani nevedel koľká bije, keď som začala v noci na neho rozprávať. Bol to tak nechutný pocit a taký veľký strach, že ma musel celú noc držať v náručí a aj to som mala problém opäť zaspať. Bol to duch??? Ak áno, nerozumiem, prečo sa dotýka takýmto spôsobom. Viem, že to bude možno niekomu vtipné, ale ak ma s tým niekto reálne skúsenosti, veľmi mi to pomôže. Neviem, či som typ, čo by zvládol takéto návštevy, nikdy som nevylučovala ani jednu z teórií, či duchovia existujú alebo nie, pravdupovediac som sa nikdy nad tým ani nezamýšľala. Bola som skôr zástankyňou aké dáš, také dostaneš, že každého raz karma dostane a tam to končí. Bojím sa ísť domov, radšej sa budem tárať niekde po meste a čakať kým nepríde priateľ domov. Sama tam byť nemôžem, bojím sa, že to príde opäť... Už neviem, čo mám robiť...

Strana
z3
siska53
7. sep 2016

@sophie136 mozno sa ta dotkol priatel,ktory sa v noci ako sa pretacal na tu druhu stranu,ta dotkol.
Na tie ine sny,no neskusala si motlitbu? Dat vysvatit izbu?
Ten byt ste nekupovali po tom,co sa tam.predtym zleho nieco stalo?
Neprezivas ty nejake zle obdobie teraz?
Mne sa obcas stava,ze aa mi sniva,akoby som nemala svoje telo ale tak sa dusola rozplyvajuc sa v priestore a raz sa mi stalo,ze akoby si na mna niekto siel lahnut a nemohla som sa nadychnut. Hnala som ho prec so slovami chod prec. V tom sne. Potom este raz,ked bol uz maly na svete som zas podobne odohnala,ale uz s tym,ze ja mam dieta. Ale nebolo to kazdu noc. Tak raz za cas.

miluna777
7. sep 2016

Toto čo spomína aj @siska53 je spánková paralýza. Stáva sa to, ak tvoje telo tvrdo zaspí, no mozog funguje, ako keby si bola hore. No a keď spíš (teda tvoje telo), plytko dýchaš a z toho vznikajú pocity, že nemôžeš dýchať, niekto na tebe sedí a podobne. Niektorí ľudia to vnímajú tak, že sa nemôžu pohnúť a sú opravdu paralyzovaní. No a ak tento stav trvá dlho (rozumej mozog nezaspí a ani sa telo nezobudí), prídu halucinácie z nedostatku kyslíka. Tzn že môžeš vidieť čokoľvek, čo tvoja hlava vyfantazíruje.
Najmä je dôložité sa stále ukľudniť - panika len zvyšuje potrebu kyslíka, ktorý plytkým dychom nedodávaš a bude to len horšie. Snaž sa zaspať, takto to aspoň robím ja, keď sa mi to stáva.
Pokojne si niečo o spánkovej paralýze pogoogli. Dúfam, že ti to pomôže.

sophie136
autor
7. sep 2016

@siska53 Nikdy predtým som takéto sny nemala, nechápem prečo sa mi to deje. Mám len jeden sen, ktorý sa mi opakuje cca každých 7-8 rokov, pripisujem to skôr k nejakému životnému obdobiu. Možno sa mi sníva vtedy, keď sa opakovane ocitávam v podobnej životnej situácií. Neviem... Ten priateľ to určite nebol, ono to celé trvalo asi 5 sekúnd, išlo skôr len o triedenie myšlienok v tom chaose, čo to mohlo byť. On v kľude spal na druhej strane postele. Navyše máme celkom posteľ letisko, nedočiahol by a už vôbec by nemal ako zájsť pod tričko. Neviem, bolo to úplne divné. A bolo cítiť, že to je ruka, nebol to ani roh vankúša, ani lakeť. Keď som sa na to zobudila, nezmizlo to preč len tak, z ničoho nič. Cítila som ako to ruku vytiahlo naspäť von, akoby vedelo, že som a na to zobudila. Bolo to nechutné.... A k tomu bývaniu... Bývame v podnájme u jednej pani. Či sa tu stalo niečo zvláštne netuším. Jediné, čo viem je, že pani, čo u nej bývame sa stará o chorú maminu, ktorá je už vo veľmi vysokom veku, už je v bezvedomí a vo veľmi vážnom stave. Naposledy keď sme spolu volali, povedala, že už to na dlho s ňou nevidí. To je posledné info, čo mám. Bojím sa, že už má pani po a bola ju u nás hľadať. Nerozumiem tomu

silvia44
7. sep 2016

Ahoj, tiež sa mi to stalo a zistovala som co to môže byt. Vola sa to spankova paralýza. Skus si o tom niečo precitat. Ja som napríklad letela cez komodu, následne stenu preč do obyvacky. Niečo ma tahala za nohy. Potom som pocula zvuky, deti ako ma volaju. A este si spominam že mi niečo sedelo na hrudi. Bolo to veľmi nepríjemne a už by som to nechcela nikdy zažiť. Tiež som mala velky strach. Mam problém zaspať,lebo sa bojim že to zazijem znova. Ja to budem mať asi z vycerpania.

radusiq
7. sep 2016

kedysi daaavno som kdesi citala (netusm zdroj ani sa neodvazujem tvrdit ze to nie je blbost) ze proti takymto nocnym navstevam pomaha k posteli dat topanky jednu jednym smerom a druhu druhym, ze to vytvori akusi zabranu...

charity
7. sep 2016

@sophie136 Desive nocne mory a halucinacie byvaju pri niektorych alergiach a intoleranciach.

sophie136
autor
7. sep 2016

@silvia44 ale počas spánkovej paralýzy sa nemôžeš hýbať, to som ja mohla...

sophie136
autor
7. sep 2016

@charity radšej by som navždy vzdala múky alebo mlieka ako si zvykať na takéto návštevy. Neprajem to nikomu... Nie som vôbec typ, čo vyhľadáva takéto veci....

luciannka83
7. sep 2016

Ahoj, jeden čas som mávala tiež nočné mory. Trvalo to asi rok. Nevedela som zaspať keď nebol manžel doma. Snívalo sa mi síce niečo iné, ale pocit som mala presne taký ako si popisovala. Že na jednej strane ako keby si som si uvedovovala, že sa mi len sníva, ale nevedela som sa prebrať a na druhej strane to bolo strašne reálne. Počula som, že okolo mňa niekto chodi, ruku by som dala za to, že niekto prišiel domov. Bola som s deťmi sama a oni spali. Ale bolo to cez deň keď som zadriemala. Takiež som raz cítila, že mi niekto dýcha na krk, ale nikdy som to nejak neanalizovala a nezaoberala sa. Nočné mory vznikajú z nespracovaných udalosti. Skús nájsť dôvod, prečo sa ti to sníva. Skús si to REALISTICKY vysvetliť, nezachádzaj do žiadnych nadprirodzených rovín, lebo to bude len horšie. Skús vyčistiť myseľ. Začni robiť niečo, čo ťa bude počas dňa rozptyľovať aby si na to nemyslela. Ja som si kúpila lapač snov. Ako stále som sa z toho smiala, ale už som fakt nemala na výber ako sa ukľudniť a zaspávala som s tým, že keď už mám ten lapač zlých snov, tak hádam sa mi nebude nič zlé snívať. A neviem, či to bolo tým lapačom, ale situácia sa upravila. Inak ja ho už nepoužívam, tak keď pomohol mne, môže pomôcť aj tebe. Ti ho pošlem. Napíš mi adresu do správy 🙂 Daj si krížik nad vchodové dvere 🙂 ak si veriaca. Daj si vysvatiť byť. Držím palce aby to čo najskôr prešlo. Hlavne nečítaj nič na fórach o nejakých duchoch ap. vôbec ti to nepomôže. Kľudne mi môžeš napísať aj do ss ak ti to pomôže, len mi nepíš podrobnosti o duchoch, bo sa v noci poserem. 🙂

luciahaluskova
7. sep 2016

Mne sa tiez snivavalo casto o duchoch od nejakych 7rokov,teraz uz konecne menej ale viem ze je to strasne nepríjemný pocit

lukamka
7. sep 2016

@sophie136 nocne mory su casto spracovavanim strachov z podvedomia, alebo aj vedomia. Ak ta navstevuje nejaka nizka entita zavolaj si vecer pred spanim svojho strazneho anjela, v zivom sne ho mozes tiez poziadat o pomoc. Dokonca v zivom sne mozes sama zmenit scenar. Povedz tej navsteve, nech odijde, ze nemas strach a zavolaj si na pomoc anjela.
Nizke entity sa zivia negativnou energiou akou je aj strach, takze ho neprikrmuj a rovno mu povedz, nech pali do prdele ;)

fotoarch
7. sep 2016

@sophie136 pragmaticky a intelektualky ti povedia halucinacie a spankova paraliza. Veriace mamicky by mali pripustit i one svety aj ked tusim podla aspon jednej krest.odnoze kontakt nieje mozny. Ja ti verim no nepomozem ...

narsila
7. sep 2016

@radusiq jasne alebo alobal na hlavu, nie? :D
prepac, ale tomuto sa snad ani nemoze dat verit ;)

sophie136
autor
7. sep 2016

@luciannka83 jeden lapač doma máme, možno by pomohol ako nejaká psychická barlička.... ako prvé sa snažím ísť po realistických rovinách, tomu nadprirodzenu sa nejako vyhýbam... ťažšie bude nájsť, aký psychický problém by mi to mohlo spôsobovať. Momentálne sa nachádzam vo veľmi peknom životnom období. Možno je to niečo podvedomé, čo v bežný deň nevnímam, netuším... Ak by to bolo zo psychiky a naozaj to môžu byť len halucinácie, tak je to riadna sila.... Dokázala by som prisahať, že som cítila ľudskú ruku...

liz_lemon
7. sep 2016

neberies nejake lieky? ja som raz brala ATB na helicobactera, a objavili sa mi neziaduce ucinky, vo forme nocnych desov, a uzkost vzdy vecer, nevedela som sa dockat rana, ako som sa bala

sophie136
autor
7. sep 2016

@lukamka no s týmto ja nemám žiadne skúsenosti. To som teda po mojej mamke nezdedila, tá sa nebála nikdy ničoho.... Vždy mi vravievala "mŕtveho sa neboj, živého sa boj...." ale nejako sa to na mňa neuchytilo... Takže si vždy všetko snažím vysvetliť nejako reálne. Tie nočné mory by som ešte prežila. Môže to byť niečo vo vnútri, čomu cez deň nevenujem pozornosť. Ale keď sa ma to v noci dotklo, to bolo niečo hrozné... Bol to iný strach ako zo zlého sna...

malesisiatko
7. sep 2016

aj mne sa to snivalo 2x najprv ze sa ma nejaka ruka dotkla na koncek nosa videla som vo sne tu ruku nic ine a potom ten pocit a o par dni sa mi snivalo to iste ale ze mi niekto studenu ruku polozil na celo tak isto som sa zobudila a muz spal otoceny a som ho zobudila tak nic nevedela takze to on nemohol byt to by musel byt priamo nadomnou aby dala priamo prist rovno na ten noc. Potom o mesiac som sla na pohreb.

07022007
7. sep 2016

@sophie136 mam skusenosti,napis Ip ak chces 🙂

paladia
7. sep 2016

Do okna bielu sviečku a zapáliť. Byt vysvatit svätenou vodou. A nepalila si červené sviečky?

sophie136
autor
7. sep 2016

@liz_lemon neberiem žiadne lieky... :-/

silvia44
7. sep 2016

@sophie136 ano mas pravdu, ale najskôr som sa nemohla pohnúť, to som mohla až neskôr a pamatam sa, že som sa otocila na bok a pozerala na muža, takže to ma tiež nejaké fázy kedy je vrchol a kedy to odoznieva a môžeš sa hýbať.

mania
7. sep 2016

Ja by som odporucila fenistil kvapky - zabera aj ked maju male deti nocny des. Nepouzivat ale dlhodobo

sophie136
autor
7. sep 2016

@paladia nezapalovala som žiadne sviečky.... aspoň, čo si pamätám...

sophie136
autor
7. sep 2016

@silvia44 ale ja som sa zobudila na to, že som cítila dotyk, hneď som otvorila oči a cítila som ako to ruku rýchlo vzalo preč... ako keby to reagovalo na to, že som sa zobudila... možno, že som fakt ešte nebola poriadne prebratá, ja už neviem, čomu mám veriť... Bojím sa len toho, že to príde zas a budem to opäť prežívať, či už to vyprodukuje moja hlava (v čo dúfam viac) alebo to bude niečo iné.

larissa113
7. sep 2016

@sophie136 no moze to byt kludne aj starej pani muz ...ked to takto bolo to nebol len sen ..ale nieco viac ..kto vie aleked to takto presne opisujes ziadna paralyza ani newm ake blbosti to urcite neboli ...dones si urcite svatenu vodu a vyspliechaj kuty a zarubne dverí .,. plus is dajte do spalne kríž...dufam to pomoze

larissa113
7. sep 2016

@sophie136 a ešte doporučujem si dat kryštál pod postel

laurinka239
7. sep 2016

@sophie136 ahoj.. mne sa stala tiez taka vec.. pri posteli som niekoho videla,myslela som,ze to je moj muz,este som nanho aj vravela a videla som ako ide k dveram a kukam,ze muz v posteli.. ale dala by som ruku do ohna,ze tam niekto bol..

sibalka21
7. sep 2016

Urcite si daj nad hlavu lapac snov, ja som mavala strasnu nocnu moru co sa mi opakovala kazdu noc, kupila som si lapac snov a preslo to.... Potom to znovu zacalo ked mi zomrel najlepsi kamarat, momentalne moj strazny anjel 🙂 Poprosila som ho o pomoc ked som sa uz naozaj strasne bala zaspat a naozaj to prestalo.... Niekolko krat som sa stahovala ale lapac mam stale nad hlavou a kazdy vecer zaspavam s tym ze ma anjel ochrani 🙂 Treba verit a nebat sa toho 🙂

larissa113
7. sep 2016

@laurinka239 zlo alebo temne energie sa vedia menit na kohokolvek a čokolvek...

lavinis
7. sep 2016

žiadne zlo, temné energie ani podobné kraviny, normálna spánková paralýza, nič neobvyklé, len veľmi nepríjemné, poznám to
http://www.zdravie.sk/clanok/51717/spankova-par...

Strana
z3