Niečo sa ma v noci dotklo
Ahojte, už dlhšiu dobu ma trápili nočné mory, nie však také klasické, že Vás chcú zabiť a vy nemôžete utekať alebo že padáte a podobne. Snívalo sa mi skôr akoby som cestovala medzi svetmi a tam stretávala duchov, neboli veľmi priateľskí, no ani mi nechceli ublížiť. Skôr ma desili ich tváre a celkový výzor. Sú to veľmi zvláštne sny, sú tak reálne, že cítim počas spánku neskutočný strach a zároveň si hovorím, že sa mi to len sníva. Neviem, to ani poriadne vysvetliť, každú noc sa bojím zaspať. No a táto noc bola ešte zvláštnejšia. Zobudila som sa na to, že sa ma niekto dotkol. Čo je horšie, nebol to obyčajný dotyk, cítila som ruku, ktorá mi chce zájsť pod tričko. Najprv som sa strašne zľakla, lepšie povedané úplne som zmeravela, potom som si myslela, že to bol priateľ a v noci ako sa prehadzoval, tak mu omylom skĺzla ruka. Keď som sa však na neho pozrela, bol otočený chrbtom a ani nevedel koľká bije, keď som začala v noci na neho rozprávať. Bol to tak nechutný pocit a taký veľký strach, že ma musel celú noc držať v náručí a aj to som mala problém opäť zaspať. Bol to duch??? Ak áno, nerozumiem, prečo sa dotýka takýmto spôsobom. Viem, že to bude možno niekomu vtipné, ale ak ma s tým niekto reálne skúsenosti, veľmi mi to pomôže. Neviem, či som typ, čo by zvládol takéto návštevy, nikdy som nevylučovala ani jednu z teórií, či duchovia existujú alebo nie, pravdupovediac som sa nikdy nad tým ani nezamýšľala. Bola som skôr zástankyňou aké dáš, také dostaneš, že každého raz karma dostane a tam to končí. Bojím sa ísť domov, radšej sa budem tárať niekde po meste a čakať kým nepríde priateľ domov. Sama tam byť nemôžem, bojím sa, že to príde opäť... Už neviem, čo mám robiť...
Hm ja som sa par krat zobudila na hluk v dome.. Raz akoby niekto buchal na vchodove dvere... Inokedy rana do steny presne za mojou hlavou.. To sa stalo asi 2x.. A raz na zvuk skakajucej pinpongovej lopticky v obyvacke.. Akoby skakala po podlahe... ( ziadnu v dome nemame). Ked som sa uplne prebrala vsade bolo ticho. Par krat som zazila aj spankovu paralyzu. Pr y krat sa mi to stalo, ked bola dcera este babatko.Je to velmi neprijemny pocit.
@sophie136 Ahoj, nečítala som reakcie ale ja viem čo to je. Daj si do googlu snová paralýza a prečítaj si o tom. Mne sa to kedysi tiež občas stávalo, teraz už našťastie nie, ale keď nad tým začneš rozmýšlať určite sa ti to stane znova, ja sa nad tým snažím nepremýšľať, takže sa mi to už nestáva vôbec, navyše som niekde čítala že po tridsiatke tieto stavy vymiznú a mne sa to naozaj od 30 nestáva, aj ked nechápem prečo by to malo súvisieť s vekom, možno preto, lebo vekom sa človek stáva obvykle vyrovnanejší.
Vlastne podstatou snovej paralýzi je, že nemáš dostatočne vyčerpané telo, iba mozog, takže tvoj mozog spí, ale telo už je hore. Lenže v tele prebieha stále spánkova fáza, takže sa nemôžeš hýbať, preto cítiš ten hrozný strach a dokonca máš halucinácie.
V dnešnej dobe je to bohužial bežné, že ludia pracujú hlavne psychicky, ale fyzicky si počas dňa telo nevyčerpajú, takže potom nastávaju v noci takéto stavy. Mne sa to naozaj najčastejšie stávalo najmä pred skúškami na vysokej škole, keď som sa celé dni učila.
už čítam reakcie, vidím, že ti to tu ženy už objasnili 🙂 takže fajn.
@mawka no ja som z toho bola pekných pár rokov v hrôze, že čo sa to deje, tiež som myslela, že duchovia.... až som raz náhodou narazila na článok o tej snovej paralýze, tak už len to bola uľava, že na to môže existovať nejaké logické objasnenie a že sa to stava aj iným a človek v tom nie je sám (bohužial)
no ale tak bud rada, že sa ti to nestáva a radšej na to ani nemysli, aby sa ti to teda nestalo 🙂
Ahoj, toto leto mi známa vravela, že majú dom blízko cintorína a dejú sa u nich čudné veci, rôzne zvuky a tak by ešte "predýchala" (počujú to všetci, nie len ona, takže nemá halucinácie) ale naposledy mala pocit, že sa jej tiež niečo dotklo a bolo to veľmi nepríjemné. Riešila to so známym - exorcistom, ten jej vraj potvrdil, že tam tí duchovia sú... no neviem, ja by som sa asi tiež bála, stačilo mi, keď mi o tom hovorila.
Vygoogli si - lucídne sny a este aj astrálne cestovanie
@paladia a co s tym maju sviecky spolocne? Mne sa deje nieco podobne ako @sophie136 .... neviem spavat po nociach vsade vidim tiene, ked som bola mlada stavalo sa mi to casto, potom dlho nic a teraz znova..... na to mi prisla svokra vysvietit dom, ale mala cervenu sviecku, to som si ani neuvedomila, ani som nerfegistrovala.... aj ja si ju casto zapalim....
@krassotinka červené sviečky priťahujú zbludene duše a biele v okne horiace tvoria bariéru,cez ktorú neprejdú.
Ahoj, poviem ti taký môj príbeh, hoci je to trošku o inom, ale v podstate o tom istom 😀 raz sme pozerali s kamošom jeden hrozný horor, ktorý sa volal V zajatí démonov a bola to fakt psychologická nádielka. Od toho večera som sa každú noc začala budiť pred treťou. Keďže v tom filme všetko hlavnej hrdinke začalo o tretej nadránom, už som sa bála zaspať a čakala som, kým tie tri hodiny prejdú. Lenže zaspať som nemohla ďalšie dve hodiny a vieš si asi predstaviť, aké to bolo každé ráno vstávanie do práce, keď som horko ťažko zaspala o piatej a o šiestej mi už zvonil budík. Toto sa mi stávalo noc za nocou a poviem ti, že po týždni som sa už aj bála pozrieť na hodinky, koľko je v noci hodín. Už som začínala byť skutočne z toho unavená a hlavne som sa každý večer bála zaspať. Potom som však urobila rozumnú vec, zadala som si do Googla moje "symptómy" a dočítala som sa, že každý človek sa v noci budí niekoľkokrát, len si to nepamätá vždy a je to celkom bežný jav. A od toho večera som začala spávať zas ako bábätko( to je asi zlé prirovnanie - keď sa pozriem na moje deti, ktoré sú hore zvyčajne dvakrát trikrát 😀😀)celú noc... Tým chcem povedať, že psychika je sviňa. Keď začneš hľadať v tom nadprirodzeno, tak nebudeš môcť kľudne spať ešte dlho. Ja na tvojom mieste by som verila teórii o snovej paralyze a nesnažila by som hľadať úplne na sto percent rovnaké príznaky, aké máš ty. Jednoducho, má to logické vysvetlenie a neriešim. Lebo takto v sebe podporujes teóriu o tom, že ťa šiel nejaký duch obťažovať a to teda na kvalitnom spánku nepridáva. Takže keď tak, skus si zapáliť sviečku, pomodliť sa k niečomu alebo niekomu, zaves si hoc i lapač snov nad posteľ a prestaň si to v hlave donekonečna rozoberať. Držím palce 😉
ahoj, mám podobné problémy so zlými snami. večer sa snažím myslieť na niečo príjemné a ako zaspím, do polhodiny sa strhávam zo spánku, lebo ma chce niečo zabiť, zavaliť, alebo v sne zomriem, naposledy ma chceli zaliať betónom, tak som sa zobudila v strede izby, ako som utekala z postele!!! strašne ma to deptá, drží sa ma to už dobré 2 roky, bojím sa zaspať, ráno som nevyspatá a som zdeptaná z toho.... ☹
@tamtamka26 vo sne nikdy nezomries
Ak by som nezazila nieco podobne, tak napisem, ze musite nieco uzivat. Mamka onoho casu mala k dispozicii kluce od domu, ktore jej majitel dal, v pripade obhliadok. Raz sme sa tam isli pozriet, vo vnutri pekne rieseny, potom sme si obzreli aj poschodie a ako sme uz potom schadzali dole po schodoch, sme poculi zvonenie, mne to prislo ako stare zvonenie stareho telefonu, mame ako melodia z klaviru. Som presvedcena ze tam niekto, nieco bolo. Vzdy ked idem okolo toho domu tak si na to zvonenie alebo melodiu spomeniem, bol to fakt sok a neprijemne. Od mamy som sa dozvedela ze pani, ktora zila v tom dome bola ucitelka klavira a na tom mieste aj vydychla. Dlho sa nevedel ten dom predat, momentalne tam zije pansky parik.
ked som studovala na VS s oblubou sme pozeravali horory a psychothrillery...kazdy vecer som sa desila tmy a samoty.izba na intraku bola vysvietena od chodby po WC bala som sa pozriet cez zaluzie na balkon o zrkadle ani nehovorim.v noci ak som sa nahodiu zobudila od strachu som nedokazala spat a cakala som kedy bude rano.potom som prestala sledovat tieto druhy filmov a moj strach uzkost a panika su prec.bez problemov existujem dokonca i u babky na dedine ktora ma dom pod horou v podstate na samote.takze ako baby pisali psychika je svina treba si spravit v hlave poriadok a nevystavovat sa zbytocne psychickemu vypatiu.
@andrejta občas sa mi sníva, že už som sa v tom sne prebudila po smrti. ťažko sa to vysvetľuje, ešte ťažšie prestavuje a najhoršie zažíva.... proste akoby som sa zhora pozerala na moju posteľ zavalenú tehlami zo steny našej izby, po ktorými som ja. vtedy si uvedomím, čo teraz?? už nič neurobím! už to nezvrátim, už neožijem a že som chcela ešte žiť!! potom sa zobudím. niekedy sú tie sny také, že mám pocit, že sa ráno ani nezobudím! celé zle.
@monilik dobre si to opísala. Psychika človeka vie toho veľa spraviť. Sestru som mala takú ktorá tiež stále pozerala také filmy a potom v noci chodila za mnou do postele. Vždy som jej hovorila načo to pozerá keď potom sa bojí prejsť v noci aj na záchod. Konečne ma poslúchla a nepozerá ich a odvtedy tvrdí že sa už vôbec nebojí
Ja mavam tiez kadejake sny, ten dotyk mohol byt taka kratka paralyza, ja som ich mavala kratke aj dlhe, niekedy sa mi stava, ze sa rano zobudim na to, ze ma niekto oslovil, uplne nezavisle od sna co sa mi snival, tak zivo, ako by mi to naozaj niekto skrikol do ucha, naposledy to bol mamin hlas, tak som sa zlakla, ze som jej hned volala, ale nic sa nedialo 😀 proste podvedomie mi asi chcelo dat najavo ze je cas vstavat 😀 a to ani nehovorim, ze ked mam tazke obdobie, tak co si moja mysel vytvara za obrazy, ked upadam do spanku, no ble, ako ked zacina horor a mate tam tie take zostrihy nechutnych scen, ale nikdy som to nespajala s nicim nadprirodzenym, za vsetko moze psychika! Treba sa nad to povzniest, relaxovat, dat si medovkovy caj, hlavne sa toho netreba bat, lebo vtedy sa to moze iba stupnobat
baby, ja len tak mimo, ale myslíte si, že keby ste v sne zomreli, tak by ste zomreli aj naozaj? Lebo mne sa veľakrát snívalo, že umieram a stále som sa strhla a zobudila.
@luciannka83 ja som dva krat umrela, dovtedy som si myslela ze sa to neda, raz som dopadla z vysokej budovy na zem, asi som velmi tvrdo spala, dopadla som, s bolestou normalne, este som si uvedomila, ze som mrtva a potom som sa zobudila 😀 normalne ta bolest neodoznela hned, ale az ked som sa trochu viac prebrala, potom mi bolo smiesne, ze vsak keby som zomrela, tak ma asi nic neboli
@luciannka83 bratovi sa snivalo, ze sa jeho kamos hral so zbranou a mieril na neho. A aj ked ho brat upozornil, aby neblbol, nakoniec padol vystrel a zastrelil ho. A bracho mi potom hovoril, ze sa zobudil kratko potom co videl svoju zastrelenu mrtvolu a uvedomil si ze on ho fakt zabil. A ze sa zobudil neskutocne nasraty so slovami: ja som ti to hovoril, ty debil. 🙂
no stalo sa aj mne niečo podobné..no ku mne prišla manželova babka - stretli sme sa v živote 2x a raz rozprávali.. prišla tiež v noci a položila mi ruku na tvár, načo som sa aj zobudila - viem čo som jej aj povedala - najprv som jej chytila ruku a dala z tváre preč a vzápätí nech mi dá pokoj a viac sa nevracia...vtedy som bola doma sama s ročným synom.... svokrovci s ňou nemali dobrý vzťah každému robila zlé a intrigy...možno chcela cez mňa niečo odkázať, no ja som zástanca toho, že človek ma sa vhodne správať počas celého života, nie len tesne pred smrťou a vtedy ľutovať, čo ona nikdy neeoľutovala
@sophie136 ak si sa zobudila a realne citila ten dotyk a zaroven si sa mohla hybat, spankova paralyza to zrejme nebola... Nechcem strasit, ale mala by si dat vysvetit byt knazom a ak ani to nepomoze, mala by si vyhladat niekoho, kto sa zaobera cistenim od zlych negativnych energii. Ak si veriaca, urcite pomoze pri takychto neprijemnych zazitkoch motlitba. Drzim palce, nech sa to co najskor vyriesi.
Tak aj ja pridám. Snívalo, teda snívalo? sa mi to uz snáď 20 rokovania dozadu, ale na také sa nezabúda.... Vznášala som sa nad svojím telom, možno 2 metre nad zemou, ležiaca na chrbte.a pohybovala som sa smerom k otvorenému balkónu. Pamätám, že som sa strašne bála, čo sa stane, keď sa dostanem von a myslím, že zo strachu sa mi podarilo "zobudiť". Doteraz neviem co to mohlo byť.
@luciannka83 ja som vo sne uz tiez parkrat zomrela. Mne sa casto sniva o konci sveta, o mimozemstanoch,zombie a pod. V tom sne nas prepadli mimozemstania,bojovali sme spolu a jeden ma zabil. No a ten pocit po smrti bol krasny. Citila som sa taka volna a stastna, moja telo zostalo na zemi a dusa vosla do otvoreneho okna a vyletela do oblohy 🙂
Nebrala si nahodou homeopatika? Ja somz nich mala desne nocne mory kazdu noc

@sophie136 každý to občas v nejakom období mávame, je to normálne. Podľa mňa je to tiež forma spánkovej paralýzy. Aj ja som mala niečo podobné. Skús vyskúšať aj babské rady ako ti tu píšu (je to pre psychické ukľudnenie), ale reálne si musíš ty sama uvedomiť, že to nie je realita, a že ťa len ovláda podvedomie a popravde preto, lebo sama tomu podvedome veríš a pripúšťaš si. Ale to je asi normálne. Aj ja sa doteraz sama bojím v byte. Keď má manžel nočnú a nie je v posteli (pri ňom v posteli sa mi to nestáva - ak sa mi to aj raz v menšej miere stalo, tak tak sa na neho nalepím a je pokoj), no a keď má nočnú, mám v celom byte rozsvietené, zastreté žalúzie a tak idem spať. V izbe mám polotmu. Ak mám horšiu náladu, že ma prenasleduje zlá predtucha niečoho, a viem že by som sa bála, zapínam si na večer do postele nejaké bláznivé komédie, ktoré mám rada a idem späť pozitívne naladená a veľa sami potom sníva pozitívne. Myslím na fajn veci a tak. Napr. milujem komédiu Mejdan v las vegas, videla som ho 100 krát a stále sa vžijem do role hlavnej hrdinky :D :D :D :D .. prípadne iné. Sama musíš na to prísť že čo. Prípadne pozerajte spolu komédie, majte potom sex ... rob na večer príjemné veci, na ktoré budeš potom myslieť aj pred spaním, mysli na príjemnú minulosť. Ak by toto všetko nezaberalo, škoda rady ... navštív psychológa ...