Nikto nám nedopraje dovolenku
Čaute, idem sa sem vyžalovať troska. Vo štvrtok ideme na našu prvú dovolenku. Známi najbližší o tom vedia. No a moji rodicia a aj svokrovci ze im mame nechať deti doma lebo ze to s nimi nezvládneme a jednoducho vkuse nám volajú a píšu ze aby sme ich nebrali. Ze sa nám tam stratia a utopia a pod... Vytáča ma to brutálne, akože doteraz sme sa vždy o svoje deti vedeli postarať a teraz mi tu idú toto hovoriť? Teraz mi píše ujo ze aby sme nechodili lebo ze tam horí. Pritom horí v Grécku, a my okolo grécka nepôjdeme ani prstom na mape... Ja to už nechápem. Mam už dosť stres z toho keďže to bude prvý krát všetko, let a tak.. A oni mi tu ešte idú vypisovať takéto kraviny...
toto mi pripomina, kedysi som sla do zahranicia ako Au-pairka, a ujo sa rozhodol pozbierat vsetky mozne aj nemozne clanky o tom, ako pod ruskom au-pair, je prostitucia, zneuzivanie atd atd a pravidelne ich mojim rodicom posielal...
rodine (vsetkym) globalne posli sms, ze im nesmierne dakujete za zaujem a informacie, ale ze ste dospeli ludia a ze sa viete o sebe aj o deti postarat. Nastastie.
A potom ich blokni a posli len smsku, ked budete na mieste. A na zvysok kasli
Nerieš, hlavne sa nalaď na dobrú vlnu a netráp sa čo hovoria. Vy ste rodičia, sú to vaše deti, poznáte si ich najlepšie a nenechajte sa takto znechutiť niekým.
Ahoj, píšeš, že tvoji rodičia ani svokrovci v živote neboli mimo Slovenska. Treba si uvedomiť, že je to pre nich totálne out of comfort zone. Ich mozgy si myslia, že prekročením hraníc sa ti MUSÍ niečo stať, lebo furt čumia do telky a tam je obsah z 90% tvorený katastrofickými správami, lebo tie pozotívne nevyvolávajú také reakcie a teda, sledovanosť. Normálne to s nimi nerieš, nedebatuj, niiiiic, ignor, jedným uchom dnu, druhým von a normálne choďte na dovču. S nimi nič nespravíš.
Myslis si ze ozaj je to ,,strach" lebo oni su len doma alebo v tom moze byt aj mala zavist ze idete do zahranicia ? Ci oni na dovolenky maju, len proste nechodili a nechodia ?
Kazdopadne ani by som nedvihala telefon
@anita6666 smiešny je tvoj komentár 🙂
mooja, tes sa na dovolenku, napis im nech nezavidia a idu na dovcu tiez. A chodte. Tiez sme toto pocuvali, neboli sme nikde dlhsie a uz porovnavacky od tych "kritizujucich", ze preco sme neboli, ze henten a ten chodi.. no lebo sa im chvilu dobre pysilo, ze islo dieta tam a hentam :DDD
Deti budu mat zazitok, clovek sa odreaguje. Vypni mobil a chodte. Venuj sa radsje chystaniu, baleniu, doma si v klude urob veci, nech nemas stres z toho...
@ivik4 nemusi to byt len zavist, moze to byt jednoducho strach z nepoznaneho, nevyskusaneho. Niekto nejde na dovolenku aj ked by na to mal, lebo su to "vyhodene peniaze", niekto ma strach vystupit zo svojej konfortnej zony. U nas v sirokej rodine su to tieto dve moznsti. Hlavne u starsich rocnikov. Bud za tam vidia prehajdakane peniaze, ktore sa mali pouzit "rozumnejsie" alebo nerozum, lebo ist niekde kde to nepoznam je velke riziko.
Samozrejme, že sa boja, keď nikde neboli. Poďakovala by som sa za ponúknutú pomoc, našu radosť by som preniesla na nich a opýtala sa, či mi nevedia poradiť, co si nemáme zabudnut, aby som ich nepriamo ,zahrnula do diania, ich pozornosť upriamila na niečo ine. A že ich poinformujete po prídeni na miesto pobytu, priebežne zavoláte, ako sa máte. Pri Tom by som ich s uprimnym úsmevom vyobjimala, nech sa neboja 🙂
Tešte sa, užite si, nič nezabudnite. Ak nieco predsa, dá sa dokúpiť na mieste. Občianske, pásy, karty poistenca a platobné karty sú základ. Mimo eu so dávala aj cestovné zdravotné pripoistenie. Chodila som sama s deťmi a tak som vždy spočítala počet ks batožiny vrátane mojej kabelky + 2 deti a pamätali sme si vsetci 1 číslo 🙂
Šťastnú cestu!!! 🍀♥️⚓
A aprosim ta, koľko deti máte, keď sa boja, že sa vam stratia? 🙈 urcite choďte, dovolenku s nimi ani neriešte a uzite si to, ako mozete. Rodičia veľakrát veci prežívajú viac ako treba, najmä ak oni nikdy nikde neboli a majú naozaj skreslene informácie “o zlom zahraničí”.
Neviem, kam idete, ale predpokladam ze to nebude Afghanistan ani Honduras, a teda aj vy aj deti budete zrejme vo vacsom bezpeci, ako keby ste zostali doma 🙂
nenechajte sa tym znechutit, chodte na dovolenku a uzite si ju, nech si kazdy hovori co chce, ste rodicia a zvladnete to! 🙂
Je to prejav ich strachu, ty za ich pocity nenesies zodpovednost, takze jednym uchom dnu, druhym von. U niektorych ludi je tento strach z dovodu neznalosti/nedostatkom skusenosti, u druhych moze prist vekom.
Moj stary otec v mladosti (prakticky do 50) cestoval obrovske vzdialenosti. Ked mal po 80-tke, tak mesiac dopredu vyvadzal zakazdym, ked sme mali hocikto z nas prekrocit hranice. Doslova to mesiac bolo "Kam sa do r*ti musite zas trepat".... Vypoculi sme si jeho vycitky ako povinnu jazdu a veselo sa vybrali za zazitkami. A kym sa dalo snazili sme sa utajit akekolvek prekrocenie hranic.
Skor si myslim, ze takto prejavuju o vas strach. Ja zase nechapem, ako niekto moze mat strach z dovolenky alebo nazor, ze a detmi nema vyznam cestovat. Za mna ma a obrovsky. Deti sa proste iba pridaju a bude to pre ne prirodzene. Ano, moze sa nieco prihodit, ale predpokadam, ze sa nevyberiete s detmi pesi napriec Saharou, ale budete v oblasti, kde su lekari, potraviny, pitna voda. Rodine ukazte na videa na nete z oblasti, kam idete a budu mat trochu predstavu a mozno to prestane byt takym strasiakom. Ak nepomoze, tak komunikovat az po dovolenke. Uzite si dovolenku.
@autorka A kam letíte na dovolenku, ak to nie je tajomstvo? Koľko rokov majú deti? Ovládate nejaký cudzí jazyk? Nejaké cestovné poistenie máte?
Nemyslím si, že vám nikto nedopraje dovolenku, ako to máš uvedené v názve, len sa jednoducho o vás a deti boja. Nikdy na dovolenke mimo SR neboli a v správach sa dozvedia o dovolenkároch len to negatívne, čo sa stane (úmrtia, úrazy atď.). Tým pádom majú skreslený obraz o dovolenke v zahraničí. Takým ľuďom pozitíva nevysvetlíš.
Nerozumiem ale tomu, prečo Ťa to tak veľmi vytáča. Však ste dospelí, zaplatili ste si to sami a snáď v 30-tke nebudú za vás rozhodovať rodičia. Ber to jedným uchom dnu, druhým von a nalaď sa na dovolenku. Obmedz s nimi pred dovolenkou kontakt, telefóny nedvíhaj.
Prajem šťastnú cestu a príjemnú dovolenku - užite si to🏖🌞🍹
Ľudia, ktorí nemajú skúsenosti s cestou, majú z toho stres. Dodnes si pamätám, keď som bola na výške, vybrali sme sa partia 10 ľudí dvomi fabiami do Talianska, prespavaniw kade tade na farach a podobne. Pred odchodom môj dedko lamentoval čo všetko sa nam moze stat, že.som skoro neodišla. Ale nakoniec to stálo za to. Úžasný zážitok.
Prajem krásnu dovolenku, nedajte si ju pokaziť.
No a kam sa vlastne chystate? 😊
@misinka0611 krimi
asi ti tu nejdem písať kde vsade sme my boli už s jedným dietatom a plánujeme aj s druhým 😂… deti nie sú absolutne prekážka. samozrejme že to nie je už ta dovolenka že ležím na lehátku a nepohnem prstom tyzden, ale super vidieť a viesť deti k tomu aby objavovali nove veci. zaostalé reči tvojich rodičov a neviem koho ešte si nevšímaj, keď oni nevytiahli päty z domu je ich problém. nenechaj si pokaziť peknú dovolenku ❤️
@elizabet173 Aj ty si to vsimla? Podla mna daky psychicky problem ma
Tie reči skus vypustit, viem pojde to tazko ale pojde. My sme to mali pred par rokmi ked sme pred dovolenkou povedali ze ideme k moru na dovolenku. Naco vas, preco idete a otazky podobneho typu.Skusali sme tie reči nevšimať a išli sme. Ale zase u nas ked sme o rok isli na slovensko, nikto nepovedal ani slovo a este nam popriali peknu dovolenku. Preto sme prišli na to ze to budu obavy z neznama, z inej krajiny. Skus di to nevsimat a nepripustat aj ked to pojde tažšie. Peknu dovolenku.

Tak to by ma poriadne nasralo.. normálne asertivne by som sa každého mudrlanta pýtala či vyzerám ako nesvojpravna že nemôžem zobrať vlastne deti na dovolenku? To čo už je..
Peknu dovolenku, vypni mobil a užite si to..