icon

Nočné sprchovanie a rušenie susedy

10. apr 2022

Poprosim vás o názor. Nakoľko situáciu nedokážem ohodnotiť s nadhľadom a bez pocitu osobnej krivdy. Suseda sa sťažuje, že sa sprchujeme po 22-hej, že rušíme jej nočný klud. Sprchu stíhame okolo 22-23.30 najneskor, podľa toho, ako deti uložíme a popraceme domácnosť. Minule som sa sprchovala tesne pred desiatou a o celej som počula ako nam kričí, či sme normálni, sprchovat sa tak neskoro. Podotýkam, že sme susedia 5rokov a postupne sme vyhoveli v mnohých jej nezmyselných nárokov, aby sme si zachovali status dobreho suseda…ako nedávať dole dosku na wc, lebo bucha, používať len mydlo s bezdotykovým davkovačom, keramický štngoce na umyvadle, alebo nepúšťať odsavač pár po desiatej. Sťažovala sa, že aj naše kohútiky vodovodné, že su hlučne a že kefou na wc trieskame. Dneškom naša trpezlivosť dosiahla vrchol, manžel už vypenil, že viac sa prispôsobovať nebudeme. No ja stale uvažujem, je to nezmyselná požiadavka? Ako to mate vy v bytoch, je zaužívané sprchovat sa zasadne do 22.00? Alebo je to akceptovateľné aj v čase nočného kľudu. Mám sa ma to vykašľať a robiť tak, ako mne vychadza, alebo som ozaj bezohľadný sused. Podotýkam, že tato požiadavka prišla až teraz, pritom 5 rokov sme sa sprchovali zasadne po tomto čase. S inými susedmi problemy nemame.

euka210
10. apr 2022

No tak toto je teda dost! My sme sa bezne v bytovke sprchovali po 22h.

talikudelkova
10. apr 2022

Kašľať na ňu ako môžeš niekoho rušiť sprchovanim. Ja dosť často trpím zápalom močových ciest a fakt niekedy mi pomôže len teplá voda . Viac krát sa stalo že som sa sprchovala o polnoci niekedy aj o 2-3 ráno a úplne je mi jedno čo si kto myslí ja robím tak aby bolo mne dobre a pokiaľ viem že mi pomôže len teplá voda tak každého z vysoka ...😝🤣

lavinis
10. apr 2022

Vaša suseda je idiot, co k tomu dodat

pininka1
10. apr 2022

Sprchovanie sa vo vlastnom byte urcite nie je rusenie nocneho kludu. Moji rodicia chodia spavat neskoro, mama sa bezne sprchuje okolo jednej nad ranom a nikdy to nikomu nevadilo a ani by ma nenapadlo toto niekomu vycitat. To uz je ozaj na hlavu. Chvalabohu ze byvame v dome.

veronicka88
10. apr 2022

Len raz,raz prišiel opakovane sused riešiť že o pol 1 poobede moje dieťa CHODI hlučné po byte!sekundu predtým ako som mu zaplesla dvere pred nosom som mu povedala že keď príde opakovane tak volám políciu a udam ho za obťažovanie!odvtedy sa neukázal....ak chce kľud nech sa odsťahuje na lazy!odsávanie v noci sople keď ktreba vysávačom,takisto sa deti hrajú na zemi,aj im niekedy hlučné vo to spadne,aj lietajú....to akože mám ísť každý večer za susedom keď pozerá film a nahlas sa smeje(má prenikavé smiech)nech drží keks....?och ako som sa vytočila aj za teba!

aurinia
10. apr 2022

@talikudelkova kúp si tu vyhrevnu podložku, môžeš na Tom spat. Po 90minutach sa to samé vypne. V alze to majú za cca 30eur. Vždy sa odporuča suché teplo. Nie kupel. Ale ak sa len sprchujes teplou, ale nekupes malo by to byť ok. Tiež tým často trpím. Dohliadni si na tekutiny. Aby si vypila dosť za deň, aj z toho to býva. Nevyžiadana rada, prepáč. Ale možno sa ti zíde.

oblecenie99
10. apr 2022

Ja by som sa od tohto momentu sprchovala zásadne po desiatej :D

veronicka88
10. apr 2022

@aurinia a hlavne na zápal žiadne teplo😉pridávam sa k nevyžiadanej rade

aurinia
10. apr 2022

Moja babka býva v takom paneláku, tiež je tam počuť úplne všetko. Bola z toho na nervy. Občas som sa u nej učila, tým že sú dochodci stále doma, verím že to môže vadiť. Fakt bolo počuť úplne všetko. Treba byť tolerantný, není inej cesty.

kleopatra114
10. apr 2022

My mame stavaný panelak tak , že bohužiaľ pocujem každé spláchnutie, každé pustenie vody u susedov ako keby to bolo u nas. Tiež je pravda, že mi to obcas aj decká zobudí . Ale sťažovať bY som sa teda nešla nikdy , lebo tie dve moje torpéda sú tiež dost hlučne cez deň 🤔

terina25
10. apr 2022

Mate tak skvelych susedov ako my. Nasim vadilo, ze syn CHODI. Asi mame levitovat 🤣a minule bonbonik. S priatelom sme sa milovali , podotykam cez den .azacala nam buchat asi metlou so spodu 🤣🤣🤣hold, asi zavidela 🤷 uz ich neriesim vobec, mam ich na haku,lebo takymto nikdy clovek nevyjde v ustrety

zdenkastanka
10. apr 2022

Co jej sibe ??? To co je netopier ze pocuje ako si davas mydlo na ruky alebo cistis wc???wtf, poslala by som ju do teplých krajin.ma zrejme cely den ucho na stene a pocuva co robite...

laska86
10. apr 2022

No este len by som zacala jej robit na nervy nech ju dotrha..ina debilka😱..mohla by sa stazovat keby po desiatej pustas nahlas hudbu..ale bezne aktivity v byte ju nemaju co trapit...vies co bysom urobila?kupila by som jej stuple do usi..😂😂

aurinia
10. apr 2022

@veronicka88 močové cesty bez elektrickej podušky by som neprežila... Že zápalu neprospieva teplé viem...ale prakticky sa to prežiť nedá, než zaberú lieky. 😜

tosomja
10. apr 2022

To by doma snáď musíte lietať aby pani suseda neohluchla nedajbože z toho randalu pri spláchnuti či umývaní rúk s davkovacom mydla. By som jej povedala, nech sa odsťahuje na Mars, tam už vraj začína život ale bola by tam sama zatiaľ, keď jej všetko vadí.
Normálne aj periem, aj sa sprchujeme, aj riad umývam, aj deti plaču, a keď sú choré, aj vysávač používam na sople. Či cez deň, či v noci o druhej.

ruzovakrava
10. apr 2022

Strašne sa teraz smejem, na vysokej sme bývali v byte, susedili sme s nejakými mladými mužmi. Počuli sme doslova každý prd (fakt neklamem, tie ich bomby na wc sme počuli až do kuchyne 🤣🤣🤣) tie steny boli nenormálne papierové, raz som si kýchla v posteli tak od nich som počula "Nazdravie", ale riešiť toto 🤦‍♀️ že mydelnička? Dekel mi urvalo, suseda na pohľadanie

elizabet173
10. apr 2022

urobili ste chybu hneď v začiatku, že ste jej ustupovali. Ani by ma nenapadlo, že sa nemám sprchovať aj o druhej ráno, ak to potrebujem a nepúšťam si pri tom rockovú hudbu. Oznámila by som jej, že ak má pocit, že ruším nočný kľud, nech volá mestskú políciu a mňa s jej nezmyselnými požiadavkami neotravuje. Bodka. Viac by som na túto tému s ňou nekomunikovala, maximálne by som jej podala štuple do uší, ak by s niečím podobným prišla a zabuchla dvere.

autor
10. apr 2022

Ďakujem za početné komentáre. Mate mnohí pravdu v tom, že sme jej od začiatku prehnane ustupovali :( no ako som spominala, chceli sme dobré susedské vzťahy. Navyše to cele začalo nevinne, kedze dotyčnej pani vadil iba nočný hluk, mame dve male deti, tie jej podľa jej slov nevadili…aspoň spočiatku nie 😒 teraz si už aj na ne niečo najde. Čo by som ale zase skor pochopila, keďže ich často musime krotiť. Je to rozvedená žena s dvomi dospievajucimi synmi. Podľa mňa peklo s nou ešte len začne, keď sa jej odsťahujú deti 😢. Bývajú inak v malom dvojizbáku. Je to novostavba a je pravda, že tu počuť všeličo. Ale sprcha či splachovanie wc su pre mňa akceptovateľné zvuky v ktorúkoľvek hodinu.

lilyianka
10. apr 2022

Tomuto mi je až ťažko veriť,že je to pravda. Ale ak áno, na susedu by som kaslala. Žiadny hluk nerobíte. Sprchovanie, použitie wc kefy, wc doska, mydelnička,veď to sú bežné veci.
Síce bývame na dome,ale teda pol života som strávila aj v byte,ale toto by som neprekusla.
A suseda podľa čoho vie,že zrovna trieskaš wc kefou? Co mate ozaj papierové steny?

zdenkastanka
10. apr 2022

No nech je to pocut a co???ved su to normalne ludske potreby, nepoviem ozran party s hlasnou hudbou, vyhukovanie, vulgarizmy alebo co po 22.00... ale splachnutie alebo sprcha?dovi... ani by som sa nebavila s nou o tom a uz ziadne ustupky nerobila.oni co robia cely den?sedia na zadku a ani sa nepohnu?nesplachuju?🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Tiez sme bývali v paneláku. 13 poschodi,byty z kazdej strany , nielen hore a dole... deti mali sople no co odsavali sme vysavacom ked bolo treba aj v noci.mali sme suseda hned vedla nasho bytu, stary dedo... bol vdovec,prestahoval sa tam z domu, bol tam nestastny... denno denne ozraty chodil vecer domov.vulgárne nahlas nadaval.sam sebe si hundral... vzdychal alebo rozdychaval to, tu opicu
.. no strasne... ani raz sme tam neboli, fuj ved by som sa 🤮uz len z pohladu na neho...

autor
10. apr 2022

A aby som dodala, žiaľ, vymyslené to nie je. Kiež by, lebo keď si to tu cele čitam aj s odpoveďami, samej sebe mi už príde cela situacia absurdná. Bývali sme s mužom každý od decka na dome. Nevieme, čo si mozeme realne dovoliť, čo už je počuť dosť, preto som to vlastne aj začala riešiť. Zase nech nie sme za bezohľadné hovädá. Ale teda podľa toho, čo čitam, je chyba na inej strane. Im jedna stena v spalni susedí s našim wc, čiže to by som ako tak rozumela. Ale našu sprchu mame na úrovni ich sprchy a ďalej vstupnej chodby, čiže tam by mali mať min 2-3 dvere do spálne, ak si dobre predstavím.

kacena4
10. apr 2022

podla mna nejde ani tak o sprchovanie ako o to aky hluk vydavate niektore vodovodne baterie hucia tak isto aj sprchovy kut z umelou vanickou -, voda bucha do nej a je to pocut fakt az k susedom. u nas to bolo rovnako. prerobili sme to. syn sa tiez sprchuje po 22.00 inak treba jej vysvetlit ze ste v bytovke tak musi strpiet idte veci. ak sa jej nepaci nech ide do rodinneho domu (ale tam sa piluje, vonku oslavuje, stekaju psi...) takze nech si zvykne

martinkatinka
10. apr 2022

No krby byvala namiesto nas, tak by ju susedia asi do hrobu priviedlu 🙈

ailiba
10. apr 2022

Vy co mate medzi bytmi zavesy? Ja vobec nepocujem a neviem, kedy sa susedia sprchuju. Je pravda, ze niektore byty su tak nestastne riesene, ze maju napr. toaletu a spalnu susediacu... Ale co dalej? Nebudete moct nakoniec chodit ani na wc v noci? Pokial viem rusenie nocneho kludu nespomina sprchovanie, ani cistenie kefou toaletu. Zenie to do extremov, vykaslala by som sa na to. Ak bude mat problem, ukazte jej domovy poriadok, co je rusenie nocneho kludu.

mandzula
10. apr 2022

A sulozit este mozete?🙈😄

talikudelkova
10. apr 2022

@aurinia ja to mám od malička každé cca 3-4 mesiace tak týždeň a potom to prejde . Ale musím poklopat už som to nemala 9mesiacov ale dávam si na seba pozor aj v obliekaní .. ale ďakujem pekne 🙏

tncka
10. apr 2022

No velmi rychlo by som jej vysvetlila ze v mojom byte sa budem sprchovat kedy ja chcem

jana_eyre_2
10. apr 2022

Ľuďom j**e.. bohuzial..

certica22
10. apr 2022

Suseda môže byť rada že nema za susedov nás 🤣 hocikedy sa muž sprchuje aj o 2-3 v noci o polnoci v pohode ešte kávovar púšťame čo isto je počuť najma v noci keď je ticho..ale určite by som sa neprisposobovala susede....človek je vo svojom byte a snad si môže robiť čo chce nehovorím o nejakom rušení nočného kľudu ale keď raz sa potrebujem osprchovať či ísť na wcko ta sa nebudem pýtať jej či môžem 🙂divný ľudia to veru žijú na tomto svete už

hradnapani
10. apr 2022

tam uz ide o nejaku psychiatricku diagnozu. To, co od vas pozaduje je uplne mimo a vobec to nie je obvykle a bezne. S tym mydlom, to uz je extrem. Viac uz neustupujte a normalne zite, ignorujte ju. Ona si aj tak najde nejaky dovod, ale nemoze vas takto obmedzovat. Ak by ste sa aj dostali do nejakeho sporu, nemate sa coho obavat. Ona obmedzuje vas, nie vy ju. My tiez nemame dobrych susedov, ale tam ide o bezne spory typu dupotanie deti, a nie sprchovanie ci pouzivanie zachodovej kefy.

mandarinka555
10. apr 2022

Som za dobré vzťahy so sudedmi, ale toto už je vrcholne choré a poslala by som ju niekam....sprcha, dávkovač a wc doska ? Ona je fakt pridrbaná☹