icon

Nočné sprchovanie a rušenie susedy

10. apr 2022

Poprosim vás o názor. Nakoľko situáciu nedokážem ohodnotiť s nadhľadom a bez pocitu osobnej krivdy. Suseda sa sťažuje, že sa sprchujeme po 22-hej, že rušíme jej nočný klud. Sprchu stíhame okolo 22-23.30 najneskor, podľa toho, ako deti uložíme a popraceme domácnosť. Minule som sa sprchovala tesne pred desiatou a o celej som počula ako nam kričí, či sme normálni, sprchovat sa tak neskoro. Podotýkam, že sme susedia 5rokov a postupne sme vyhoveli v mnohých jej nezmyselných nárokov, aby sme si zachovali status dobreho suseda…ako nedávať dole dosku na wc, lebo bucha, používať len mydlo s bezdotykovým davkovačom, keramický štngoce na umyvadle, alebo nepúšťať odsavač pár po desiatej. Sťažovala sa, že aj naše kohútiky vodovodné, že su hlučne a že kefou na wc trieskame. Dneškom naša trpezlivosť dosiahla vrchol, manžel už vypenil, že viac sa prispôsobovať nebudeme. No ja stale uvažujem, je to nezmyselná požiadavka? Ako to mate vy v bytoch, je zaužívané sprchovat sa zasadne do 22.00? Alebo je to akceptovateľné aj v čase nočného kľudu. Mám sa ma to vykašľať a robiť tak, ako mne vychadza, alebo som ozaj bezohľadný sused. Podotýkam, že tato požiadavka prišla až teraz, pritom 5 rokov sme sa sprchovali zasadne po tomto čase. S inými susedmi problemy nemame.

stanislavicenka
10. apr 2022

Toto vsetko su absurdne poziadavky. Zasnem, ze ste tolko vydrzali, a vyhoveli takym somarinam. Ja sa sprchujem aj neskor, rovnako obcas pocujem aj suseda, ci jeho pracku. Ved to nie je vrtanie do steny. A mame 2 male deti, ktore sa v byte prehanaju s autami, ci jasia, nahanaju, kricia. Urcite nie sme idealni susedia. Takze suseda urcite prehana. Ked si si prisla po nestranne nazory, tak to sama musis citit

mistymay33
10. apr 2022

Podla mna su tie poziadavky neakceptovatelne. Chapem, ze pustit pracku po 22 hod moze byt hlucne, ale aby mi niekto vycital sprchu po 22 hod je vela. Ja som bezne do 22 hod v praci a neviem si predstavit ze by som sa po prichode domov z prace vo vlastnom byte nemohla osprchovat. Pani susede treba urcit hranice, kde su opravnene pozoadavky a kde uz je to obtazovanie.

breznica
11. apr 2022

Keď sme boli na návšteve u známych vo Švajčiarsku, tiež nám povedali, že máme sprchu stihnúť do 22.00 kvôli susedom a nočnému pokoju.nezdalo sa mi to divné,tam je normálne aj že keď sa robí na ulici ohňostroj, hneď ako dostrielaju si to pozametaju a upracú.na Slovensku by boli za čudákov. Tiež tam musíte vypnúť motor keď stojíte na priecestí atď... To len na Slovensku by to každý považoval za obmedzovanie jeho slobody

veronikastrickova
11. apr 2022

O chvilku uz nebudete moct ist ani na wc po 22 pri nej. Ako toto je trosku moc co od vas chce. Ja by som v tolkych veciach urcite neustupovala. Ked chce tocho, nech ide do bungalova 2 metrovy plot a este aj to niekde do lesa, ale aj tam by sa asi stazovala na sovu, ze moc hlasno huka v noci.

mikadooo
11. apr 2022

Ahoj suseda asi celkom nerozumie pojmu "rušenie nočného kľudu". Všetky uvedené činnosti nie sú rušenie nočného kľudu. To by som jej povedala a nech si volá policajtov, možno po opakovaných návštevách u nej ju radi odprevadia na psychiatriu.😁

elenka.k
11. apr 2022

Odkáž jej, nech sa presťahuje.
Môj brat tak trpeli, lebo mali susedov narušených, všetko im vadilo a to už aj cez deň, doslova všetko a keď prišli deti, / normálne sa báli, ako bude suseda reagovať ..../ Teraz žije brat s rodinkou v dome 🙂

mima172
11. apr 2022

My sa po 22hej snažíme naozaj nikoho nerušiť, čiže aj sprchu riešime dovtedy, keďže v paneláku počuť fakt všetko. Resp už od 20 ako uložíme dcéru spať je u nás úplný kľud. Každopádne, chovanie susedy je fakt "cez". Nedávať dole dosku??? Diktuje vám aký máte používať dávkovač na mydlo? Osobne si myslím, že pani po psychickej stránke v poriadku určite nebude.

iwesska
11. apr 2022

Po precitani tejto temy rozmyslam,ze vyvesim dole oznam "zakaz navstevy wc po 22.00", lebo ked niekto cika o 3posch.vyssie,tak to pocujeme aj my a narusa to nocny klud😂 Vasa suseda by u nas skoncila pri poziadavke o vymenu davkovaca na mydlo😁 Sa cudujem,ze sa s nou este zapodievate. Ja by som ju ignorovala,ani by som jej neotvorila,a okrem "dobry den" na nic neodpovedala😁

adsok
11. apr 2022

U nas je normalne, ze suseda pusti pracku aj umývačku a nijako mi to neprekáža. Je to normálne ako zvuk aut alebo cohokolvek z vonku. Nechapem ako Vašej susede moze vadiť sprcha, ved by som ju kaslala, ked pridem po 22.00 z poobednej potrebujem sa umyť, najesť a pod. Nema kazdy rezim, ze ide spat so sliepkami 🙂

jm1988
11. apr 2022

Isto vymyslená téma, blbost riadna. Ze bezdotykove mydlo kupovať kvoli susede 😁 a hrncami strngotat alebo mixovať vás nepočuje? A vy nepočujete susedu keď niečo robí?😁 sprchovat sa môže každý kedy chce aj v noci.

veronikastrickova
11. apr 2022

@jm1988 preco b mala byt vymyslena? Su taky ludia co ti este aj diktuju kedy mozes sexovat

dusankomoj
11. apr 2022

Ja by som milej susede kľudne vydokladovala,koľko byt stál eur a oznámila,že za tie peniaze v ňom budem žiť a nie sedieť v kúte a dúfať,že sa mi neprdne,aby som ju nerušila😈 pokiaľ naozaj nemáš žúrky každý druhý deň,tak ťa iba buzeruje a skúša ,koľko jej dovolíš.

kikus238
11. apr 2022

Popravde by som sa na ňu vykaslala. Ja som chodila s roboty 22:15 muž chodí domov 23:15. To by som kôli susede mala chodiť neosprchovana, po robote do postele. Koľko krát som sa pri staršom v noci sprchovala lebo ma ovracal ( mal silný reflux). To už je zo strany susedy teror. Koľko ste jej už spravili ústupkov a stále nedá pokoj. Urobite ústupok pri sprche a nakoniec vám zákaze aj v noci aj na wc ? No by som ju mohla okaslat.

maryetta
11. apr 2022

Popravde nocna sprcha vadi aj mne. A to byvam v dome. Nastastie sa naucil muz toto akceptovat a sprchovat sa kym este nik nespi.
Jasne ak sa inac neda jasne ze sa to da vydrzat. Ale aby to bolo denno-denne.
Ja mam velmi jemny spanok. A ak ma zobudi tak som rada ak potom o 1-2zaspim. Ak nie aj neskor.
Ak mozno skoro vstava do prace… to nevieme tak jasne.
Takze taka sprcha vysavac pracka. To ano. Ale tie ostatne veci v ktorych ste ustupovali ma normalne rozosmiali.
My tu mame hrozneho psa. Fakt hnusne brese v malom koterci co sa este viac ozyva.
Minule leto dalsia suseda zaspala. Kedze kvoli nemu nie a nie zaspat a zaspala do prace akurat ked jej trebalo vstavat. Nuz ale zvieratu nevysvetlis. A majitel je tiez kapitola sama o sebe.

pattinka
11. apr 2022

Čosi, okamžite ju stopnite aj s tými požiadavkami. Sprchovať vám nemôže nikto zakázať ani o 2:30...

modraslamka
11. apr 2022

🍿🍿🍿
to co je toto🙈

mell27
11. apr 2022

Ja mám presne takú susedu, jej dokonca vadilo,keď som si aj počas dňa zapla ventilátor. Len jedenkrát som jej otvorila a vypočula si jej výčitky, lebo som nevedela, prečo zvoní. Odvtedy som ju nechala stáť pred dverami... Trištvrte hodiny bola schopná pred nimi stáť a s občasnými prestávkami zvonila ... Po čase ju to prešlo a pochopila, že nebudem ustupovať jej iracionálnym požiadavkám a mám pokoj 😃 ... Už nechodí ani nezvoní, ale keď sa stretneme, ide ma prebodnúť pohľadom 😃😃

laurika173
11. apr 2022

Tak ja by som milu susedu uz davno na vasom mieste poslala do riti...

kubkovamama
11. apr 2022

Tvl.🤦🤦 Čudujem sa,že ste vôbec robili nejaké ústupky.A čudujem sa,že tvoj manžel ako chlap to drží cca 5 rokov??Mydelnička??To čo je za požiadavku.Toto keby nám niekto,muž zatresne dvere a šťavnato to okomentuje.Ja by som s úsmevom naklusala k nej so zoznamom, čo všetko vadí vám a pozadujes aby to zmenila.Nech umýva riad hubkou xy značky,lebo ina značka moc drhne povrch hrncov a tebe ten zvuk vadí.Dalej zmeniť šampón,lebo počuješ ako jej pri penení vo vlasoch praská príliš hlucne.
Nie si divná,ONA je divná.Zatrhni to a začni sa sprchovať kedy chces a rob si doma čo chces

1kriosa1
11. apr 2022

Tak nechať sa susednou šikanovať, že aký dávkovač na mydlo mám používať 😁 pani suseda nech zmení dílera..určite by som si nenechala od nejakej fúrie rozkazovat, kedy sa mám sprchovať. Pokiaľ pri tom robím "normálny" hluk a sprchovanie trvá primerane dlho, tak kľudne aj po pol noci. Sú ľudia, ktorí pracujú do desiatej, jedenástej ...ti by akože kvôli nejakej zakomplexovanej fuchtle nemohli dodržiavať hygienu? Alebo ženy počas "svojich dní"? Alebo keď sa v noci dogrca dieťa, mať obavu ho osprchovať, aby sa suseda nesťažovala? 🙈
Ja som mala podobný problém ...od kedy mi bolo šplechnute, že ma niekto nahráva na zvukový záznam cez stupačku, čo hovorím, pri sprchovaní a používaní wc, tak som mesiac každé ráno od 6:00 púšťala do stupačky svätú omšu. Od vtedy bol pokoj.

lalinkapalinka
11. apr 2022

Keď spím s deťmi u našich susedia majú kúpeľnú hneď pri našej izbe
Zasadne púšťajú práčku po desiatej lebo majú dve deti a tiež nestíhajú a suseda nad hlavou ma roboticky vysávač a ta mrcha behá nonstop !!! 😹😹😹

modro_zelena
11. apr 2022

susede zase vadi, ked moji podnajomnici rano moc skoro robia kavu :D minule mi volala nech ich poprosim, aby si kavovar zapinali po osmej rano :D a nikdy nemozu pustat ventilacku vo wc... je to ale psychicky chora osoba, a nieco podobne bude asi aj ta vasa suseda. Zial tu nevyhovies, tu su typy ludi, ktori si vzdy najdu nejaky poblem.

katarinka289
11. apr 2022

Pre toto by som nevedela byvat v dome s dalsime 10imi susedmi. Ja by som urcite nebola taky poslusny sused,ako vy 😀 Pokial po 22hej nerobite krik a nebuchate rezne,nerobila by som si zo susedy velku hlavu.Kupte jej stuple do usi

gionella
11. apr 2022

Sprcha jej vadí, ale že ona kričí o 22.00 to nemá nikoho vyrušovať, že ? A ešte keď máte deti. Ignorovať. Jej nevyhoviete.

rakso
11. apr 2022

Neviem, či Vám dobre poradím, ale napíšem, čo by som urobila ja. Ja by som teda všetky námietky ignorovala. Musíte byť veľmi milá a tolerantná osoba, pretože ja by som susedu vysmiala už pri prvej nezmyselnej požiadavke. Sprchovanie nie je rušenie ani nočného pokoja, ani domového pokoja, ani akéhokoľvek pokoja inej osoby. Pre porovnanie, u nás sa sprchujeme kedykoľvek, niekedy aj o jednej v noci. Práčku púšťam aj večer, aj nad ránom, proste tiež ako potrebujem. Žiaden zo susedov sa nikdy nesťažoval a naopak, ja som sa nikdy nesťažovala na žiadneho zo susedov. Úprimne, nesledujem, kedy sa sprchujú alebo kedy perú, pretože som nikdy žiadne rušivé zvuky nezapočula. Držím palce, nech sa Vám to podarí vyriešiť k spokojnosti.

aurorastone
11. apr 2022

@rora presne, ja by som si nevedela predstaviť, prísť po poobednej, ktorá končila o 22:00, kým som došla domov o 00:20 lebo hodinu mhckou cez celé mesto a taka ulepena špinavá spotená s mastnými vlasmi z celého dňa by som sa mala slahnut do postele no grc, musela by to prežiť ze sa sprchujem po polnoci 😁

penelope2066
11. apr 2022

Sprchujem,chodim na wc,odsavam sople,pustam vodu a umývam si ruky vtedy keď potrebujem.Dokonca keď je to potrebné po 22:00 aj periem.Susedu by som poslala kade ľahšie.

jujuch
11. apr 2022

sused ma kupelnu s wc vedla nasej spalne. ak sa sprchuje a pusti odsavacku vzduchu, vrci mi to pri hlave a veru dost na hlas. cez vikend nemohla dcera spat, a to ma izbu este o kus dalej od tej steny. mikrovlnku ma tiez na tej stene zabudovanu v linke. ak pride z poobednej zmeny zohrieva veceru okolo polnoci, tiez ma zobudi. ach jaj....tie tenke panelove steny 😢 ale nechavam ho zit 😔

sabina_71
11. apr 2022

Tak sa spýtam ona vám platí nájom, hypotéku alebo energie? Alebo si to platíte zo svojich peňazí, ktoré zarábate a šetrite? Mohla by som j***t takýto prístup 🙂 pekne s vami zametá a vy sa nechávate 🙂 my sme tiež mali susedské spory až skončili na súde. Akoby povedala Norika “nedajte sa oj***t 🙂

aceris
11. apr 2022

cim viac budes ustupovat, tym viac poziadaviek pojde na vasu hlavu. Vlastna skusenost. Takze nie. Neprisposobuj sa aj v tomto. Byva v panelaku. Ak sa jej nepaci, nech ide do domu 😊 a ked bude breptat tak jej to tak aj mozes vysvetlit