Nočné výjazdy manželky
Dobrý deň chcem počuť váš názor. Popredu sa ospravedlňujem za pravopisné chyby. S manželkou sme sa zobrali po roku chodenia, po pol roku otehotnela narodil sa n a m synček, všetko bolo oko tak v poriadku občasné hádky bral som to ako prirodzenú vec pri vstahu. Postavili sme nový dom keďže bolo treba dokončiť veci okolo dohodli sme sa ze zmením prácu aby som viac zarobil, na úkor toho, že som bol menej doma týždňovky. Ako tak to fungovalo, po dvoch rokoch manželka opäť otehotnela. Druhý zdravý synček. Pripomínam keď som bol doma snažil som sa jej pomáhať koľko to šlo ci s deťmi ci s domácnosť ou. Poznamená počas tohto obdobia ani raz nemala potrebu chodiť niekam preč von s kamarátkamy, všetko to začalo tým ze som dokomcoval veci okolo domu ktoré ona navrhla aby sa spravili keďže sme chceli ušetriť snažil som sa všetko robiť sam. To ale znamenalo ze keď som bol doma cez víkend cez deň vonku práca večer ešte jej pomôcť s deťmi. Nikam som nechodil žiadny kamaráti pivo... Nič... No prestala to zvládať bolo to na ňu veľa sťažovala sa ze to nezvláda, tak sme dospeli k tomu ze zmením prácu no po dvoch mesiacochmesiacoch hľadania sme dospeli k tomu ze keďže by som zarábal o vyše polovicu menej a k tomu
@romiada áno som za to zotpovedni, ja som za všetko zotpovedni... Aj za jej choroby aj za všetko. Áno do kašľal som to malo som sa jej venoval áno mával som niekedy zlu náladu keď som prišiel s práce ona celi týždeň doma, mal som sa premôcť. No viete každý sme niaky každý máme svoje chyby. Ona tie chyby poznala už pred manželstvom, čo myslela ze ma úplne eni že budem iný človek, prečo keď som bol ku nej chladni necitlivy ako niekedy povedala. Prečo chcela somnou žiť, mat deti nie jedno... Druhé... Aj tretie chcela... Keď je na mňa niekto taky strašne zlý nebudem chcieť sním viac detí nie? Nikdy som sa tu nezmenil že ona je len ta zla, ale keď vám manželka po tolkich rokoch vykrici do očí že som jej pokazil celi život, že ľutuje že ma život že som sa jej zhnusil... Ja som jej nikdy nič takéto nepovedal... Áno som iný ako ona teraz si to uvedomujem nemali sme sa vôbec brat sme rozdielny, rozdielne povahy... Je žena ja som ju asi nevedel plnohodnotné pochopiť ako ženu co všetko potrebuje.... Možno som si myslel ze keď budeme mať dom, auto, deti, bude spolu bude všetko ok no vidím vy ženy chcete viac... No viete nech som sa zachoval ako kolvek nikdy som ju vedome neurazal neponizoval... Vždy som sa snažil aby mala co chcela... Ani ja som si nezaslúžil tie jej urážky nadávky....
@pepo982 ja bit tebou sledujem ju a uvidis s kym naozaj chodi von
@pepo982 ja som napisala ze Ste za to zodpovedni obaja. Asi zle načasovanie. Proste navalili Ste si toho veľa na plecia. A posledný príspevok som písala na margo niektorých komentárov iných ľudí viacmenej až urážajúcich Tvoju ženu - že sa treba zamyslieť aj nad tým ako to mohla znášať ona a vnímať. Skús ísť naozaj k nejakemu psychologovi - pretože si sa dostal do takej blbej fazy kedže si prehlasil, že si za všetko zodpovedny, aj za jej choroby....analyzuj si svoje chyby ale nezabudni aj na to dobré čo je v Tebe. Aby si sa neprepracoval k depresii tak v tom Ti môže trošku zabrániť psycholog. Pripadne skus žene navrhnuť manželsku poradnu - bude tam sedieť niekto kto Vás uvidí oboch. A ešte jednu vec Ti vravím z vlastnej skúsenosti (manželova nevera): človek keď má hlavu inde, tak zrazu na partnerovi vidí len chyby, uráža ho, zraňuje slovne...... preto tu už 90% ľudí myslí, že za správaním Tvojej ženy je nevera. Možno sa takto naozaj prevalila rozdielnosť vašich pováh a nekompatibilita, ktorú Ste možno dlho prehliadali, lebo bol na stupnici dôležitosti prvý dom, auto...atď. Proste Ste svoje emocionálne potreby potlačili na úkor tých materiálnych. Teraz to už "len" vykypelo.
@marco88 ja viem že to nie je jednoduché. A viem ako sa môj muž na nás po týždni teší. Ale takisto viem, že keď nie je doma, tak ja nemám priestor vôbec pre seba ani na malinkú chvíľku. Lebo sa celý deň venujem sama 2,5r synovi, poobede príde dcéra - riešime úlohy, školu, potom prechádzka , večera, nahnať do postele, upratovať kuchynu a všeobecný bordel atď....A to ešte z domu pracujem. Takže sadnem v noci k PC a makam. A rano krpec 6,30 hore, vôbec ho nezaujíma že ja som do 1-2hod sedela nad prácou. Môj muž keď je aj na služobke a skončí s prácou o 20hod trebárs, tak sa môže s prepáčením aspoň v kľude vytoto a prečítať si knižku.
Ale ide o to, že uznáme jeden druhému tú "ťažkosť bytia": ja uznám že mu je smutno, spí po hoteloch, v blbej posteli, jedáva v reštikách, spoločnosť mu robia kolegovci, niekedy ani to nie. A on zase vie, že ja som sama na všetko 24/7.
od začiatku ako šla von si mal pritiahnuť za uzdu,ja mam štyri deti 12rok namaterskej a ,stale dookola domacnosť a ani raz som nebola von vo večernych hodinach,cez den kava s kamokami to ano,ale inak nie,poznam take ženy čo dostali voľnu nohu a tak to aj vyzera,chlap zodrety od roboty,a žena ako modelka,aj ja sa z manželom pohadam a nie vždy ma dobru naladu,ale ani ja ju vždy nemam na jedničku,a pokiaľ nespavate spolu už taku dobu,tak je za tym z môjho pohľadu iny chlap
Raz si zavolaj niekoho k deťom a normálne ju choď sledovať no a čo..
@pepo982 pozri ak ona všetko odmieta a je tak zle v celom vzťahu, tak ozaj niet čo riešiť okrem technických záležitosti, odlukou resp rozvodom. Keď sa stále vyhovára prečo s tebou neísť, je možné, že sa obáva, že ju budeš presviedčať ako ju miluješ atď. Deti by som spolu s ňou vzala k starým rodičom a ešte v aute by som zhurta začala tému rozvodu. K tomu potrebuješ ale mať jasno ty. Ak budeš rozhodný a mat jasno, prekvapis ju tým. Musíš mat jasno a nebáť sa sám seba a dôsledkov, nech sú akejkoľvek. Ak je u nej aká taká nádej, tak toto nou môže za triasť a uvedomí sa ak nie, rozbehne sa kolotoc
@romiada o tom obviňovani som to myslel tak ze to ma ona obvinovala, že aj za jej choroby môžem,proste mne by také nikdy ani nenapadlo obviniť partnera že môže za môj zdravotní stav. Ze ona co ma zdravotné problémy sú sposobene z nervozity a to deda so mňa keďže pri mne sa stále trápila.
Mne este napadlo. Ked vravi, ze vsetci tak ziju, je to normalne, opytaj sa jej, ze preco prave vy nemozte zit naozaj normalne, to je, ze zalezi vam jeden na druhom.
@0martina0 ja som zo začiatku myslel ze je to dobre ze si odichne, chcel som jej dobre no keď som videl ze je to moc buril som sa tomu, no ona ma vždy presviedčala že je to normálne, že nik nechápe ako mi to môže vadiť. Ze ja to nechápem lebo som bol inak vychovaný a t.d.clovek chce dobre a takto to dopadne. Keď som bol proti boli s jej strany vyhrasky....
@pepo982 ste teraz v takej financnej situacii,ze musis pracovat na tyzdnovkach?Ak je to v domacnosti na manzelku vela,nemoze sa realizovat a niekam posunut od hrncov a deti,vrat sa,najdi si pracu v okoli,nech si pracu najde aj ona.Ja chapem,ked ma niekto uvery a hypoteky,ze niekedy jeden,inokedy obaja si musia najst inde pracu,lepsie platenu,na ukor toho,ze su bez rodiny,ale tu v okoli mam mnoho takych,ze zeny doma,muzi v zahranici...ale uz nie pre to,lebo musia...uz su na taky standard zvyknutí a aj tieto baby su zvyknute uz mat zabehnutu domacnost same s detmi.
@pepo982 na tvojom mieste by som urobila jednu vec. Našla si prácu doma, začala fungovať normálne doma celý týždeň a potom by sa uvidelo ako by sa situácia vyvinula. Tým, že by si bol s manželkou denno-denne, by sa váš vzťah niekam posunul, či už k lepšiemu, či už k horšiemu. Aj nástup manželky do práce zasa situáciu zmení. Ale hlavne od toho nič neočakávaj, zaujmi vyčkávaciu techniku a potom sa zariaď. Viem, čo to je mať chlapa na týždňovkách, my tak tiež fungujeme a aj sme fungovali, ale u nás to vyhovuje hlavne môjmu manželovi, ja som ho rozhodne do zahraničia neposielala.
@pepo982 ale ten rozvod hrozi tak ci tak,nie?ja tomu nerozumiem,ako ti ona moze zakazovat ostat doma?Ak vam peniaze nebudu stacit,ved si moze najst pracu aj ona.nemate uz tak male deti,ze musi byt pri nich doma.ja ti nieco poviem,poriadny chlap by buchol pastou po stole a ci sa to zenuske bude pacit,alebo nie,je to jej problem,ty mas tak isto narok byt s rodinou a doma,ako ona.
Ahoj. Odpoveď na tvoju otázku, nie je to normálne, že žena sa fláka cez víkendy.
Podľa mňa si nájdi prácu doma. Čo sa týka toho čo ti povedala žena, hmmm... rozvod vám hrozí aj tak. Ale keď budeš mať prácu doma, môžeš potom požiadať o striedavú starostlivosť.
A môj názor je: podvádza ťa, si jej len pre peniaze. Možno čaká že dostaviaš dom a v tedy sa bude chcieť rozviesť a bude žiadať ťa, aby si nechal dom deťom. Hmmm... Neviem.
Máš to ťažké. Držím palce.
@pepo982 ale to je jedno čo ona povedala, nech si hľadá prácu aj ona. Aspoň po rozvode (ak k nemu naozaj príde) bude mať rozbehnuté pracovné nasadenie a ty budeš mať rozbehnutý pracovný život tu. To čo si necháš diktovať od manželky ozaj všetko? Buď chlap a rob chlapské rozhodnutia, nielen ona povedala.... možno práve narazí na múr a začne zachraňovať manželstvo. Doteraz si jej vo všetkom ustupoval, tak sa panička tak aj správa, je načase to zmeniť. Vo vzťahu nikdy nesmie byť jeden z partnerov za handru, inak aj tak dopadne.
@pepo982chapem nečakal si že to zajde tak daľeko,ale hlavne je to o nej,je matka,manželka a tym padom ma mať aj určitu zodpovednosť,ved odreagovať sa da aj pri nakupoch,sem tam u kozmetyčky a nie hiriť po nociach,asi nevie čo od dobroty
@pepo982 vies ono to je tak trochu aj pravda ze stresy, hadky, dusno vo vztahu sa zacinaju prejavovat takymi psychosomatickymi priznakmi a nakoniec možu prerasť do realnych chorob. V tomto ma Tvoja žena do určitej miery pravdu. Avšak pričinou jej stresu, chorob a neviem čoho ešte nie si TY ale VY. Vaš nevyriešeny vzťah.
A v tejto faze by som Tvoju ženu na Tvojom mieste už fakt nepočuvala (ako Ti radia aj baby vyššie). Zmen pracu, tak aby si bol doma. Budeš aj pri deťoch. A manželku to dokope buď si najsť pracu (ak jej na Vas ešte zaleži) alebo bude vyskakovať a hysterčiť až sa napokon rozvediete. Ostavať na tyždnovkach už asi pre Teba nie je teraz žiaduce: si smutny, bez deti, žena sa Ti flaka a nikam to nevedie. Ešte by mala aj pri rozvode "navrch" lebo veď Ty si len cez vikendy doma. Pekne si to začni zariaďovať tak akoby bola situacia po rozvode. Na zaklade toho uvidiš či mate šancu alebo sa o to rychlejšie rozvediete. Tvoja žena potrebuje možno Lekciu od Teba alebo ineho chlapa.
@pepo982 a hlavne sa nehadajte v aute...niekde po ceste od rodičov. Lebo z toho vznikaju nepekne havarie. To mi len tak napadlo na margo toho co pisala majcika vyššie že odviezť deti a pokecat v aute cestou.
Ani deti by nemali vidieť vaše hadky. Lebo Vy nie ste vo faze hadka+udobrenie ale v riadnej krize.

@marco88 ty to beries takto,ze ti je smutno za rodinou,nie vsetci su taki...manzelov brat robil tiez v zahranici a stihol zarabat a zit dvojity zivot tam frajerka a doma manzelka a dve deti😟