Nočné výjazdy manželky
Dobrý deň chcem počuť váš názor. Popredu sa ospravedlňujem za pravopisné chyby. S manželkou sme sa zobrali po roku chodenia, po pol roku otehotnela narodil sa n a m synček, všetko bolo oko tak v poriadku občasné hádky bral som to ako prirodzenú vec pri vstahu. Postavili sme nový dom keďže bolo treba dokončiť veci okolo dohodli sme sa ze zmením prácu aby som viac zarobil, na úkor toho, že som bol menej doma týždňovky. Ako tak to fungovalo, po dvoch rokoch manželka opäť otehotnela. Druhý zdravý synček. Pripomínam keď som bol doma snažil som sa jej pomáhať koľko to šlo ci s deťmi ci s domácnosť ou. Poznamená počas tohto obdobia ani raz nemala potrebu chodiť niekam preč von s kamarátkamy, všetko to začalo tým ze som dokomcoval veci okolo domu ktoré ona navrhla aby sa spravili keďže sme chceli ušetriť snažil som sa všetko robiť sam. To ale znamenalo ze keď som bol doma cez víkend cez deň vonku práca večer ešte jej pomôcť s deťmi. Nikam som nechodil žiadny kamaráti pivo... Nič... No prestala to zvládať bolo to na ňu veľa sťažovala sa ze to nezvláda, tak sme dospeli k tomu ze zmením prácu no po dvoch mesiacochmesiacoch hľadania sme dospeli k tomu ze keďže by som zarábal o vyše polovicu menej a k tomu
@pepo982 Tak zaplať všetky účty ty a nechaj jej peniaze na stravu. Oblečenie deťom, či iné veci kúpite spolu, alebo aj ty. Nežijete spolu intímne, vynadala ti veľmi, veľmi škaredo. Normálne maj jeden účet na ktorý ti výplata chodí a jej pošli na stravu nejaké peniažky cez účet. Nie, nedávaj na ruku.
A okrem iného ty nevidíš výber z bankomatu, či platby? Kam míňa vôbec? Však to ti krásne ukáže všetko. Keď ide nakúpiť a vkuse platí v hotovosti, robí z bankomatu stále výber tak tam sú na iné skryté výdavky použité peniaze. Či ako ste?
A potom máš aj dovolenku, tak si aj výber napr. 1 týždeň. Len pre zaujímavosť, čo robí doma cez týždeň. Strážia deti kamošky, či jej rodina ....? Myslíš, že cez týždeň nikam nechodí? Keď má milenca, aj ten isto vie, že ty si v zahraničí, určite volá jej.
@0silvia0 dá sa to. Keď dostane plat, doplatia účty, kupia sa potrebné veci pre deti a do domacnosti (toto vedia aj spolu). A necha jej týždenne to čo potrebuje na stravu. A takto. Keď niečo bude potrebovať mimo tak jej dá na to alebo kúpi on. A keď bude šikovná vie si odložiť ale max.na jednu žúrku a nie na viac. Takže už to je úspech na začiatok.
Zaplatia* nie doplatia
@ketty251 Tak ja som to už riešil dlhšiu dobu lebo nám ledva vchádzajú peniaze, čo predtým sme ešte odložili, ako vravím zarobím dobre príjem mame super platíme to nove auto tam ide vetsia suma peňazí. No aj keď sa všetko po platí v čistom nám zostane viac ako ma bežná rodina príjem do domácnosti. Áno mate pravdu vidím kde sa co platí ale nevidím keď vyberie hotovosť kde to iide navrhol. Tvrdí že všetko zdraželo že najviac minime na potraviny... Vravím dobre odkladájme mesiac dva bloky zo všetkého a uvidíme kam idú peniaze pravdaže jej to nevidrzal vyletela na mňa ze ci ju chcem takto kontrolovať... Že ona platí niekedy veci bez bloku... Som sa smial kde teraz dajú niečo bez bloku.. Proste viem ze ma klame.
@pepo982 vravíte tu urob si poriadok, viete aká je doba keď si chlap urobí poriadok... Žena ho za žaluje že ju tyra obmedzuje... Nedáva jej peniaze... Viete že súdy hrajú v prospech žien kvôli tyraniu a t.d...a to ju muž nemusí ani udrieť... Psychicke týranie... Finančné... Není to len tak! Povec té ženy keby vám muž stopol peniaze co by ste doma stvarali??? 😉Hmmm
@pepo982 zaloz si účet na ktorý ti prídu peniaze. Na ten druhy dávaj na stravu. Keď sa ťa spýta? Tak jej povedz nech ide do práce.
Ja viem ušetriť aj tak že mám na stravu na mesiac 180-200€. Vážne a varím každý druhý deň. A aj pečiem. Nemám problém. Takže sa to dá 😁.
A mám 8r. A 1,5r deti. Nikdy neboli hladné ani im nič nechýbalo. A varím celkom zdravo.
Môže si vravieť čo chce ale sú to tvoje zarobené peniaze. Ak chce viac pre seba nech ide pracovať.
@ketty251 títo dvaja spolu nekomunikujú, nespávajú, som presvedčená, že spolu ani nakupovať nechodia, a keď on chce niečo riešiť, tak ho slovne pošle do prdele, takže vyzerá to tak, že si s ňou v tomto štádiu nedokáže poradiť a ona každú jeho snahu niečo riešiť berie ako útok na svoju osobu. Je fajn, že ty vieš ušetriť, ale ona nechce šetriť, nechce sa obmedzovať, chlapa má za nič, chce si žiť po svojom. Podľa mňa tu nič iné nezostáva, len aby chlap začal zdvíhať kotvy.
Tak ja Ti teraz niečo poviem. Prežila som podobnú situáciu. Môj manžel vypichoval presne ako ty svoje dokonalé stránky, aký je úžasný otec, starostlivý a ako si ja dovolím ísť do kaviarne keď on príde z roboty na dve hodinky kým sa pohral s deťmi. Robil zo seba otroka a zo mňa krkavčiu matku, hoci to, že som sa o deti starala sama, bez pomoci starých rodičov 300km od rodiska, s najväčšou láskou celý deň a noc a on - moj dokonalý manžel spinkal do pol 9 ráno, potom išiel do roboty a prišiel vecer o 6 tej, bez záujmu somnou komunikovať, jeho odpovede "ano, nie, den bol normalny."nechápal ma, chcel mať zo mna kopiu svojej matky ktorá nemá nárok venovať sa samej sebe, mohla som behať nahá a radšej upednostnil počítač, nikdy pri mne nestál ako chlap ( čo sa prejavilo bohužial v plnej kráse až ked sa nam narodil prvý synček ) a jeho "milí"rodicia si zo mna robili boxovacie vrece a on len sedel a nepovedal nič.
takže, moj zlatý. Aj ja som bola pár krát vonku a áno občas aj v noci (ale nie každý víkend zasa 🙂 ) . on pred všetkými hovoril, ako som ho podviedla (čo sa vtedy s rukou na srdci nestalo, ale hralo mu to do karát aby ho všetci ľutovali) ako chlastám po nociach. Ale to, že od rána do večera som bola matka, ktorá varila, prala jeho trenky, venovala sa našim milovaným deťom a večer som mala v záujme aj jemu ale aj ja mam svoje hranice a po dlhotrvajúcom odmietaní, absentujucej komunikacii, nespolahlivosti voci nemu a potom samozrejme az na zaver spomeniem aj to ako sa o seba prestal starat, rapídne pribral a odmietol spoločné cvičenia so mnou a aj odbehnut si do spoločnosti ked prišli ku nam jeho rodicia ( on povedal že on to nepotrebuje.. bam tak tam to potom mal )... som si teda niekoho našla. (prekvapujúce že ? mrzí ma, že som to neurobila už skôr a nepochopila, ako šťastná, vypočutá a milovaná dokážem byť) Pretože byť s takýmto partnerom je pre ženu, ktorá potrebuje oporu a lasku, na škodu. ľutujem, že som ho nespoznala lepšie, než sme sa rozhodli spolu žiť. Ale mame dve krásne užasné a šikovné deti, som mu za ne vdačná. Ako otec je skvelý a neprajem mu nič zlé. No nežijeme už spolu. Len prosím Ťa, neviň tu pred všetkými svoju ženu a nerob z nej luzra a ožrana. Ja už takto naivná niesom voči takýmto príspevkom, ktovie čo by ona naštebotala na Teba a možno by sme boli prekvapene. teda ja nie 🙂
@pepo982 sorry ale ked zena nepracuje a Ty dries ako kon a nemas prehlad kde s prepacenim predrbe peniaze cez vikend, tak financne tyranie je iba hlupa vyhovorka...debilny argument ženy ktora to sice može vytiahnuť na sude ale ak sudca nebude slepy debil tak si zrata dve a dve.
Normalne plat vsetko z učtu a jej teda vyber z bankomatu (alebo posli na jej ucet) nejake kilečko na jej vydavky (manikura, kozmeticka, kava). Ked Vam nestacia peniaze (lebo ich mina ani nevies kde) a neda sa s nou rozumne dohodnut tak ju bud takto dotlacis do prace alebo k rozvodu. Potom este len uvidi co je to realita ked bude mat hospodarit s vlastnymi peniazmi. A vydavky si zapisuj. Je to normalny postup financne gramotneho človeka ked chce mat prehlad a zistit kde zbytocne mina a kde sa da usetrit. Ja si zapisujem nakupy alebo platim len kartou aby som videla kam idu peniaze.
@eva112014 myslím, že k tomu by sme sa ani nedopracovali že by sme až rok takto žili. Možno pár mesiacov.
@ketty251
@kvetinka75
Ani my by sme spolu neboli už. A toto by som tiež nerobila, čo autorova žena vo vzťahu.
@pepo982 Poznam (bohuzial) vela parov, ktore nasli riesenie prave v rozchode / rozvode a delenej starostlivosti. Nema zmysel si nicit ani vlastny zivot kvoli tomu, ze sa budeme tvarit, ze vsetko je v poriadku a doma sa dusit. Myslim, ze dolezite je sa otvorene rozpravat o tom co obaja potrebujete a rieste to. Kazdy z nas je len clovek a stat sa moze cokolvek, treba sa k tomu postavit aj s ohladom na seba a najst najmenej bolave a schodne riesenie.
Na modrom konikovi je chybna jedna vec, prilis vela ludi, ktori vedia toho viac ako ty 🙂 My mozeme usudzovat len z toho co pises, stat sa mohlo cokolvek, tvoja zena ma urcite tiez svoj nazor a dokonca som tu uz zazila aj diskusia kam sa pridala nejaka krstna, sesternica, ci kamaratka a otvorila vcelej veci uplne nove obzory. Nech uz je to akokolvek, je to len a len na Vas, ako danu vec ustojite a kam ju posuniete.
Drzim palce.
@banderaska29 no môže to tak byť a nemusí. Osobne poznám muža, ktorého žena má zrazu potrebu každý víkend chodiť po diskotékach, žijú spolu, vlastne spolu len bývajú, sex tiež nemajú, lebo on ju vraj už nepriťahuje, ona sa odmieta odsťahovať z domu, rozviesť sa nechce, lebo takto je to pohodlnejšie. Pár dní do týždňa navarí, uprace - to majú akože rozdelené, aby nerobila len ona a o deti sa starajú na striedačku, ako pri rozvode. Vlastne žijú ako rozvedený ale v jednej domácnosti. Chodí ona síce do roboty a zarába ale inak je to celé to isté. Zmenila sa, začala cvičiť, chudnúť, chodiť kade-tade. Vraj s kamoškami. Hm.
@pepo982 no nestopol, každý máme svoj účet 😉. Myslím, že keď je žena rozumná a priveľa míňa dá si to vysvetliť. Pokiaľ nie je, škoda reči, nepomôže nič. Na tvojom mieste by som to zabalila a pohla sa ďalej. Toto nikam nevedie.
@banderaska29 Dobre som pochopila tvoj príspevok. Ty už pri prvom dieťati si zistila, že vlastne aký je. A máte 2 deti spolu?
@madeleine Mne sa práveže to páči tu na MK. Mnoho názorov a objektívny uhol pohľadu citovo nezainteresovaných ľudí. Skús si vypýtať radu z rodiny, či od priateľov. Väčšinou to nebude objektívne. Ale typu, že: "vieš tvoj Fero mi bol odjakživa nesympatický." No a toto tu na MK nehrozí.
@kvetinka75 ano, može to byt a rozhodne to nechcem ulahčovat zenam ktore sa naozaj spravaju jak spité nevylietané slamy. Narážam konkrétne na tento príspevok. Ona nemá šancu povedať svoju verziu. Nežiješ s nimi ani ty a ani ja. Môj muž zo mňa robil presne to, čo on robí z nej a bola to štvrtinová pravda iba v tom, a to že som občas išla na klebetu s kamomškou do kaviarni, ktorá bola vzdialená od mojho domu 5 minut pešo. A nakoniec, on si zabudol uvedomiť jeden fakt, že keby sa somnou bol ochotný porozprávať a vypočuť ma, nikdy nikam by som nemala za potrebu chodiť. Ale som len človek, som spoločenská a chcela som mať v ňom manzela, kamaráta, milenca, oporu. Bohužiaľ, na všetko musia byť dvaja a ktovie, ako to v skutočnosti u nich je (autor). Netreba hneď veriť každej verzii.
Napríklad raz som spoznala jedného muža, ešte pred dááávnymi rokmi. hovoril aký má dom, auto, ako vie variť starať sa v záhrade, ako dokáže byť milujuci... A každá frajerka od neho odišla. Keď som ho trochu spoznala a zistila som, že ma sleduje, že vypisuje mojim kamarátom, či som im v daný deň písala lebo som mu hodinu neodpísala...
Bol to chorý idiot ktorý musel mať všetko pod kontrolou a naozaj neriadene žiarlil.
Všetko má dve strany. Nebuďme naivní a pokiaľ nepoznáme celú pravdu, nesúdme
@eva112014 nezistila som, aký je. Len som videla, že nieje ochotný postaviť sa za mňa čo sa týka konfliktu s rodičmi. Čo som vtedy ako tragédiu nebrala, pretože sme s nimi žili a verila som, že keď sa odstahujeme od nich bude to iné. Nuž, naplno sa prejavil po druhom synovi, keď som vybrala krstných rodičov ja a nie oni. Tak tam už začalo peklo. A nedala som si nikdy kafrať do výchovy, bola som a aj som katolíčka a oni evanjelici, čo ich vždy dehonestovalo. a on im držal stránku čo sa tiez prejavilo pri istých konfliktoch po druhom synčekovi...
@banderaska29 precitaj si všetko co som písal... Aj odpovede... Ja som nikoho neobvinoval... Ja som sa pýtal... A áno aj ja som zotpovedni za to

@pepo982 zatiaľ jej nedávaj peniaze navyše. Iba na domácnosť a deti. Dajte to mladšie do škôlky a nech ona ide tiež do práce. Keď jej chyba spoločnosť, tak tam ju nájde 😉.
Ja som doma na materskej už 8r. Mám dve deti a nikdy som sa neflákala po nociach sama. Keď som išla von tak cez deň, alebo s mužom a deťmi. Som väčšinou sama na deti a to ešte staršieho mám aj chorého. Ale v živote by som sa neobuvala do svojho muža. Viem že pre nás robí všetko a miluje nás. A ma toho tiež dosť. A ja si to vážim a aj jeho.