icon

Novomanžel ma podvádzal už pred svadbou

sasaga
10. jún 2015

Ahojte, chcem sa Vam zdoverit s mojou vecou, nakolko som v tejto teme absolutne neskusena. Zacnem od zaciatku.
Vcera som nahodou objavila mojmu manzelovi |vzali sme sa pred troma tyzdnami| rp z pokecu, kde si pisal s roznymi zenami. Ani nemusim opisovat ako som sa zhrozila. Mal zapnute plusko, takze som si vsetky Rp konverzacia precitala. Nemyslite si, ze ho sledujem. Bola to nahodou, pretoze som nieco hladala v historii. Zaujala ma miestnot Sexzoznamka a nicky ako Milenka&& a pod. Po rozkliknuti tych konverzacii som nasla, ze moj uz manzel, vyhladaval sex za peniaze, prip. si pisal perverzne veci so zenami. Par rozhovorov bolo dohodnutych, presne miesto stretnutia, cas, kolko za to dostane a samozrejme si vzal aj cislo.
Hned vecer som ho konfrontovala, pretoze uz spal, vyhnala som ho z postele a tablet so zapnutymi Rp som mu hodila na postel. Prv nechapal, zlakol sa... ved som na neho zvrieskla a potom sa zacal strasne ospravdlnovat. Povedal mi, ze sa ani s jednou z tych dotycnych dam nestretol. Len chcel vediet, ci pojdu a ze kam az zajdu. Dnes mi pisal asi milionkrat, ze ma nikdy nepodviedol. Ja som uplne zufala, rozmyslala som, ze mu uverim, ale nerozumiem, ze keby uz mal aj cislo aj miesto aj cas, tak tam proste nepojde? Je to trosku divne.... ze? Robil to uz pred svadbou aj po svadbe a to sa od noveho roku snazime o babo. Citim sa strasne ....
neviem, co mam robit....

katka.gzd
11. jún 2015

@alaguema nieee, bozechran, treba ho nechat vyburit na sex zoznamke a cakat kedy to prerastie do ozajstnej nevery (ak uz nebola)... Napriklad vtedy ked jeho zena zostane od 7meho mesiaca tehotenstva lezat kvoli otvaraniu a nebude sa mat chudacik kde uspokojit ;)

mircalla
11. jún 2015

@alaguema male spinavosti co tu mame?...ano, vacsina z nas urobila veci, na ktore nie je hrda, ale nie - takto daleko som nezasla....aspon trochu moralky mam...neviem, ci ti to nieco hovori...podla mna su iste limity, ci hranice, co by sme tolerovat mali a co nie

sasaga
autor
11. jún 2015

Keby som si len citala tuto diskusiu ako nestranna...asi by som rozmyslala a radila ako vy....odid od neho...lenze v skutocnosti to nieje vobec take lahke...vykaslat sa na vsetko, co sme spolu vybudovali...neviem, ked mi tvrdi,ze ma nepodviedol...stale to opakuje dookola, ked sa ho spytam...hadam to bude pravda?...neviem, ale kazdopadne som naklonena k tomu dat mu druhu sancu.
pocuvam svoje srdce...a keby som ostala sama tehotna? Zvladla som to raz,zvladnem aj druhy...
aj som rozmyslala,ze od neho odidem, ale zeny ja by som si vycitala,ze som mu nedala druhu sancu. Vy by ste ozaj tak vedeli seknut so vsetkym?
To,ze pri milovani so mnou, vraj myslel na nu (vravel,ze vsetko to boli kecy) a ja ked sa priznam som si raz predstavovala niekoho ineho (ozaj neviem preco). Preto to tak nejak viem pochopit. Nikomu do hlavy nevidime a nevieme, co si ozaj mysli. Neobhajujem ho...ale tiez som len clovek. Ak zistim,ze ma podvadzal realne, budem to riesit rozvodom. Ale myslim, ze on ozaj nezvladal svoju situaciu a vsetko okolo toho. Len on je typ cloveka, co o svojich problemoch nehovori. Ani so mnou...az ked ozaj nieco vazne....ja som zase uprimna uplne a snazila som sa ho to naucit. Ma z domu z vychovy podchytene nejake veci, ale za to hadam mozu jeho rodicia. Poziadal ma o pomoc ohladne uprimnosti, aby som ho naucila,ze peniaze,ze praca niesu len to najlepsie pre rodinu. Ze on je najlepsi pre rodinu. Myslela som si,ze je silnejsi clovek. Ale on sa tak len tvaril. Samozrejme neospravedlnuje ho to, co spravil. Nepaci sa mi to, boli ma to. Ale milujem ho a chcem sa snazit mu odpustit a pochopit ho. Ved nejaky dovod tam bol, ked to robil.

alaguema
11. jún 2015

@timea7 poznáš zákon rezonancie (alebo príťažlivosti) ? Ak nie, naštuduj. Potom možno pochopíš môj postoj. Tento problém, ktorý sa tu rieši, je niečo, čoho sa nebojím, nerobím, neriešim, nijak s tým nerezonujem, nevnímam to cez emócie, nevzbudzuje to vo mne ani hnev, ani pohoršenie, ani nemám potrebu odsúdiť to. To som si hodne dovolila, že? 😀 A kľudne ma podozrievaj z čoho chceš, je mi to úplne fuk 😎 🙂

katka.gzd
11. jún 2015

@alaguema riesis, inak by si tu nepisala ... ;)

alaguema
11. jún 2015

@sasaga Ber to tak, že tu tvoj problém vidí každý cez filter svojich trápení a zranení. Kopec žien tu trpelo a trpí vo vzťahu. Boli podvedené, cítili sa ponížené, oklamané, sklamané a poradili by ti aj aby si ho nechala vykastrovať, keby to bolo legálne. Počúvaj seba a počúvaj jeho a rozhodni sa podľa toho, ako to budeš cítiť. Dohodnite prípadné riešenie. Manželská poradňa napr. Tam vám poradia objektívne a vo vašom záujme. Tu odpoveď nenájdeš. Len plno frustrovaných a nazúrených žien.

alaguema
11. jún 2015

@katka.gzd ty vieš lepšie 😀 Poopravím ťa - riešila som. Preto sem píšem.

timea7
11. jún 2015

@alaguema sorry, ale k tvojím názorom ja už nemám čo dodať....

katka.gzd
11. jún 2015

@sasaga myslim, ze si to mala rozhodnute uz ked si tu temu zakladala a chcella si silno najst niekoho co by ti napisal, ze jeho chlap to robi ale ziju si v pohode....bohuzial take neexistuje...mozno budes prva....pravdepodobnejsie je ze budes nestastna ale prajem ti aby vam to vyslo

nela1916
11. jún 2015

@alaguema Zatratiť.... No vieš, ako človeka asi nie - áno, máš moju podporu, pretože máš problém a treba ho riešiť, stojím pri tebe - tak to by som snáď povedala známemu / kamarátovi. Ale nie manželovi, nie v tejto situácii, pokiaľ nie je na antidepresívach a nespamätáva sa z ťažkej autonehody, pri ktorej si poškodil mozog, takže svoje konanie nevie kontrolovať. Vieš, tiež si myslím, že bagatelizuješ, alebo možno žiješ filozofiou o nevyhnutnosti benevolencie vo vzťahu - a jej opak je už naivita.

Tak sa aspoň zmier s faktom, že pre niekoho vzťah / manželstvo znamená trochu viac a žiaľ, dôvera je naozaj veľmi krehká vec. Možno nie je riešením chlapa zatratiť ako človeka, ale odmietnuť stráviť život v polopravdách / poloklamstvách a vôbec privieraním očí, hlavne vo fáze, keď sa to odmietnuť ešte dá relatívne bez problémov, je podľa mňa v tomto prípade tým najlepším riešením. A áno, prístup zakladateľkinho manžela je chorý, aak to celé nebral vážne, tak tým viac, lebo sa len tak bezmyšlienkovite pohráva s niečím, čomu ani nepripisuje význam, ja by som mu už neverila ani iné veci.

katka.gzd
11. jún 2015

@alaguema myslela som tym, ze danu probelmatiku riesis, nie ze riesis rovnaky problem doma, to by som si nikdy nedovolila tvrdit...
A podla mna tu nieje problem ani tak velmi s mozno fiktivnou neverou ale skor s klamanim a doverou.... To vnimam ako velky problem, ktory nieje o tom co srdce vravi...to je bohuzial dany fakt a chyba charakteru... A mozes si mysliet o mne co chces, ja by som takeho chlapa vyrazila aj s dvermi...

sasaga
autor
11. jún 2015

@katka.gzd ked som temu zakladala bola som rozhodnuta odist od neho....potom mi ale napisalo par zien vlastne skusenosti mimo plochu a zamyslela som sa... niektorym to vyslo a su stastni....inym nie...rozisli sa... pre mna ako milujucu osobu je dolezite dat druhu sancu...ved co hroznejsie sa moze stat? Ze ostanem tehotna? Neviem si momentalne predstavit milovat sa s nim....chce to cas...nehovorim,ze chcem do toho vhupnut,ze bude vsetko ako predtym...budu zmeny...on mi to bude musiet riadne vynahradit...rozdhodnutie nieje konecne...uvidim ako to bude vsetko prebiehat....a podla toho sa zariadim

mircalla
11. jún 2015

@alaguema kolko takychto napravenych namotavacov poznas? alebo teda mozno pises o vlastnych skusenotiach....neviem....ale ozaj si realne myslis, ze chlap ktory klamal o tomto, pise babam ako si s nimi prestavuje sex a onanuje pri tom, klamal o nejake stripterke na rozlucke sa po navsteve manzelskej poradne ci rozhovore zmeni....? ak ano, tak asi o muzoch nic nevies
uz vidim ako takyto cupita do manzelskej poradne - zobud sa.

timea7
11. jún 2015

@sasaga samozrejme, že je ľahšie písať ako to prežívať a konať. Ty už musíš sama vedieť, čo si schopná tolerovať, čo nie. Nech ale tvoje rozhodnutie neovplyvňuje to, že si slobodná mamička, že svadba stála veľa, že mali rodičia radosť.....Ak ti môžem radiť, nenechaj ho cez toto len tak prejsť, musí sakramentsky pocítiť, že zašiel priďaleko, že má nenormálne šťastie, že sa s ním nerozvádzaš a vážiť si to. Keď sa o týždeň váš vzťah vráti do starých koľají, môžeš si byť takmer istá, že to zopakuje,len už bude opatrnejší. Daj mu poriadne najavo, že teraz si tu ty tá, ktorá určuje pravidlá. Ty si to nepo....a medzi vami a odpustiť takéto niečo nie je ako odpustiť, že rozflákal nové auto, skôr, ako ho stihol poistiť. Daj mu najavo, že tvoju dôveru úplne rozbil a bude trvať dlhšie, kým mu budeš môcť zase veriť. Nech mu je nad slnko jasnejšie, že toto urobil naposledy, že ešte jeden jediný pokus a skončili ste. Držím palce.

mircalla
11. jún 2015

@sasaga vsak mu teda navrhni manzelsku poradnu, nech mu pomozu s jeho problemom.....

alaguema
11. jún 2015

@nela1916 chápem, čo píšeš, ale nechce sa mi už do toho dávať energiu. Len v skratke - nikto tu nepozná detaily ich vzťahu, toho, ako spolu fungujú, aký on vlastne je. Pochybyl? áno. Dôvody? Nejaké sú. Nepoznáme ich. Vyjadrovať sa tak radikálne, ako sa tu poniektoré vyjadrili je pre mňa úplne absurdné vzhľadom na to, že poznajú jedinú informáciu vytrhnutú z kontextu.

nela1916
11. jún 2015

@sasaga Fuuuuuu, no fajn, podchytené to máš od začiatku po koniec. Tak mu teda daj druhú šancu (um, aspoň by som si zistila, či neprepásnem možnosť anulácie), ale prosím, počkaj aspoň s tým druhým dieťaťom. Ja síce veľmi neverím v tie tiché a mĺkve typy (lebo ti povedia, iba čo chcú a do hlavy im fakt nevidíš), ani neverím jeho vysvetleniam, ale koniec-koncov, poznáš ho lepšie, je to tvoje rozhodnutie. Iba by som s ním zatiaľ neriešila nijaké záväzky (spoločné stavanie domu, pôžičky, etc) a mala by som oči na stopkách.

nela1916
11. jún 2015

@katka.gzd Alebo je tak nezainteresovaná, že ani presne nevie, o čom to je. Tá bezemočnosť vie byť nebezpečná.

sofinkalv
11. jún 2015

@sasaga Ahoj. Nečítala som si všetky príspevky, ktoré si tu písali. Myslím si, že tento príspevok si sem napísala z dôvodu, aby si si potvrdila to čo si sama myslíš. Môže ti sľubovať, že to už nespraví. Vydrží mu to dovtedy, kým si bude myslieť, že si na to zabudla a opäť mu ako tak veríš. Môžeš u kontrolovať RPčka, myslíš že si nevytvoril ďalší nick a nechodí naň natajňáša? Viem že ťa myšlienka na anuláciu bolí, veď ste čerství manželia, no vydržať v nešťastnom klamlivom manželstve zopár rokov len preto, aby sa vaši nehnevali, že sa minulo kopu peňazí na svadbu, bolo by to trocha sebecké od ich strany, nie? Myslím si ale, žeby ti to nevyčítali. Keď už tak by som si v prípade anulácie pýtala peniaze od NEHO. On to dosral nie ty. Opýtam sa ťa jednu vec. Keby si toto všetko zistila pred svadbou, vzala by si si ho? Môže sa správať vzorne, otehotnieš a potom sa bude vyhovárať na stres, nervy, nevyspatosť a podobné sprostosti... s výhovorkou "potreboval som voraz" Radšej cítiť rok bolesť, než 30 žiť s klamstvom pod jednou strechov.... Skúšal ako ďaleko tie ženy pôjdu? TAketo blbosti robia chalani, ktorí nemajú vzťah a maju moc voľného času a mozog len v gatiach... Má byť tvoj 100%, nie 90 pre teba a 10 pre ostatné

katka.gzd
11. jún 2015

@sasaga co hroznejsie sa moze stat je to, ze zabijas najlepsie roky svojho zivota s klamarom...ze tvoja dcera rastie v takom prostredi a je z roka na rok mudrejsia a chapavejsia a ovplyvnuje ju to cim dalej tym viac....mozes to usetrit vam obom...
A ano aj to, ze zostanes tehotna...druhe dieta s druhym muzom...a na konci tehu zostis pravdu, alebo vyvedie nieco nove a bude to tak, ze dalsi chlap sa bude hladat naozaj tazsie...pre tvoje dve deti od dvoch roznych otcov...a utnes ho potom zo svojej minulosti len velmi tazko alebo vobec ked uz budes mat jeho dieta...
To ti pride malo hrozny scenar?

katka1981
11. jún 2015

@sasaga, bud rada ze nemate dieta, ja by som ten vztah ukoncila, pre mna by to bolo prasa a je jedno kedy za sex platil ajkeby to bolo pred svadbou, vadilo by mi to.

vrakuncanka
11. jún 2015

@alaguema Ja nie som ani frustrovaná, ani nazúrená a je mi jej úprimne ľúto. Len ja by som to tak ľahko nerozdýchala. Minimálne by som od neho musela na nejaký čas vypadnúť, lebo by som to mala stále pred očami.

danielacool
11. jún 2015

@sasaga Žena dokáže veľa odpustiť, no nikdy nezabudne čo odpustila... Ja by som na Tvojom mieste už partnerovi neverila ani nos medzi očami. Jasné, že bude zatĺkať pravdu a jasné, že aj tie baby ti napíšu, že spolu nič nemali! Myslím, že Tvoj manžel si veľmi rýchlo vytvoril druhý, náhradný nick a veľmi rýchlo všetky upozornil, nech ani neceknú. A že si s nimi píše 2-3 roky??? Oplzlosti? Akože fuj... Never mu, never mu, NEVER MU!

mircalla
11. jún 2015

@alaguema myslis, ze clovek, ktory chodi na sexzoznamku a namotava baby musi mat nutne nejake dovody? podla mna tam chodia urcite typy, ktore to v sebe maju tu potrebu tam chodit a dovody nepotrebuju...

charity
11. jún 2015

@sasaga Detektor lzi stoji 190 eur. A budes mat istotu.

alaguema
11. jún 2015

@katka.gzd napíšem ti otvorene - mala som sama problém dôverovať, žila som v rôznych obavách z toho, že budem podvedená, že mi bude partner neverný. Bolo to dávno, nešlo o MM. Ono sa to nakoniec, samozrejme, aj stalo. Bola to skutočná nevera a vzťah skončil. Ono nedôvera sa dá vyjadrovať okrem verbálnej roviny, aj v tej energetickej. Každá emócia má svoje vibrácie, ktoré ten druhý vníma. Preto vieme vystihnúť náladu blízkeho človeka, aj keď nehovorí nič. Niekto si tieto veci všíma citlivo, niekto menej. Ale úplne bez citu pre ne asi nie je nikto. Neviem nakoľko som si to vtedy "privolala", ale bola som s tým konfrontovaná len preto, aby som to pochopila. Aspoň ja to dodnes tak vnímama a cítim sa vo vzťahu oveľa slobodnejšia. Klamanie do vzťahu nepatrí. Je vśak ale rozdiel niečo tajiť a otvorene klamať, alebo dokonca vedome zavádzať. Prosto - veci nie sú čierno-biele.

nela1916
11. jún 2015

@katka.gzd No len niekedy sa jeden potrebuje o tom klamstve sakramentsky rukolapne a do krajnosti presvedčiť. Poznám z vlastnej skúsenosti. Preto zakladateľku aj chápem a radím neotehotnieť, lebo teda fajn, nech sa presviedča, ale nech z toho nevylezie ešte väčší prúser.

katka.gzd
11. jún 2015

@alaguema podla mna si si to neprivolala ale citila si co mas doma...6ty zmysel? A len sa to potvrdilo... A ver tomu, ze keby to mas doma zasa, zasa by si to vycitila a tej myslienky sa nezbavila...lebo to sa neda...
Ano su aj chorobne ziarlive co musia vedome na sebe pracovat ale tym krachuju vztahy kvoli nevere paradoxne len raritne..neverim, ze to je tvoj pripad
A u zakladatelky nejde o tajenie predsa, ale o otvorene dokazane klamanie zo strany manzela..alebo si to naozaj nemyslis?

katka.gzd
11. jún 2015

@nela1916 ja tiez chapem ze roky snahy a laska a plany sa tazko zahadzuju...jasne ze hej...kolko ludi takto taha nefunkcne vztahy len preto, ze maju za sebou dlhu minulost, majetky a spol.... Ale niekedy treba dat toto bokom... A toto je podla mna ten pripad.... Ked klame aj o veci, ktoru vedel ze by ju nenahnevala=stripterka....o com potom este klame?

mircalla
11. jún 2015

@katka.gzd no tajenie to bolo az do tej doby, kym na to neprisla....nakolko mala dokazy, tak sa nemohol snazit o vedome zavadzanie a klamanie, ze to tak nie je...inak by predpokladam, ze robil aj to