icon

Nový zákon o rodine. Čo si o tom myslíte?

alinka189
4. máj 2010

ahojte, neviem či tu už náhodou táto téma nie je, ale nenašla som ju....som dosť pobúrená tým zákonom....to akože po rozvode, príp.rozchode bude maloleté dieťa týžden resp.mesiac u matky a nastriedačku u otca??? to čo je za hlúposť. nepoviem, ak by sa to týkalo väčších detí, ale deti min. do cca 6r.by mali byť len u jedného rodiča. samozrejme s tým, že by sa stretávalo aj s druhým. myslím si...a určite nie len ja, ale väčšina ludí a aj psychologov, že to pre to dieťa nebude dobré. bude mať v hlave chaos. z každej strany ho budú učiť inak, k čomu to vedie? už teraz sú deti na nepoznanie od našej generácie a bude to ešte horšie. som ten zákon pochopila zle? po svojom? alebo to je vážne tak? čo si o tom myslíte? ak toto podpíšu, tak .....

papatka
23. júl 2010

@marek181
ale ta mala vies aky bude mat chaoz je malaaaaa aj jed by sme boli spolu s ex aj tak by som mu ju nenechala tyzden samu ja viem a som si ista ze nevie co ma s nou robit ale aj ta ju stale akoze chce

marek181
24. júl 2010

@dajna11 ked neplatí tak ako by mal tak nema narok na malu poznam jedného chlapa ktorý zaplatil ex viživné o tri dni neskôr a hned podala na sud a nedala mu syna a na sude to vyhrala a mu obmedzili styk je to dosť drastické ale je to tak. jemu to sice nejako nevadí lebo on ani nechcel syna nejako on nevie s deťmi robil to len kôli matke ako vraviš aby videla vnuča. chcel by som sa opýtať koľko ti plati ex na dieťa?

marek181
24. júl 2010

@papatka neviem ja som asi iný otec ja strašne chcem svojho syna a moja ex to dobré vie tak sa mi pomstí cez neho je to svinstvo lebo si to všetko odnesie syn ktorý zato že mi si nerozumieme nemôže! si myslim že to nieje matka ta ktorá sa msti cez syna.

dajna11
24. júl 2010

@marek181 aj moj kamoš má takú ex...jeden den mešká s platením a hned je na súde.oni su na sude každý druhý mesiac 🙂 .a tiež on svoje deti miluje a ona to využíva....
moj ex mi platí 50eu.ale včera ma tak nasral že idem na kuratelu podať o zvýšenie.

marek181
24. júl 2010

@dajna11 prečo ťa nasral čo sa stalo? ja platim 70eur ale je to dosť lebo nemam až taký plat neviem tvoj ex koľko asi tak zarába

dajna11
24. júl 2010

@marek181 to neviem ani ja kolko zarába,pracuje v dánsku. ono ja snim ani nekomunikujem,skor so svokrou. je to hajzlik. jednoducho mi neodpustí že som sa s nim rozviedla....neznášam ten ton s akým so mnou baví....v podstate píše.lebo ked aj príde po malu ani sa mi neukáže na oči. teraz príde domov a chcel malú,a ja som sa ho pýtala kedy varovná dlh 150eu na výživnom. a on že v auguste....a ja že čo ak mala potrebuje niečo teraz...a on že povedal som ti že v auguste tk budu v auguste!!!kruci nasralo ma to,baví sa so mnou ako s onucou...v živote malej nič nedal na vyšše,aj to čo má platiť neplatí na čas. ja som vozila malú aj k svokre na aute,ked chcela,a to auto tiež nechodí na vodu...a ja že robím stále problémy! je to vol!!

marek181
24. júl 2010

@dajna11 no tak to sa ti čudujem nedaj mu malú a hotovo ked vyrovná dlh tak až potom. Chcem ti poradiť teraz je aj taká možnosť že pojdeš na socialku a oni ti vyplatia viživne za neho a socialka si to bude od neho vymahať podaj prečo by si ty mala sa strachovať a živoriť ked on je debil! a vyživne pytaj vyššie ved on tam musí zarábať peniaze tak nech aj plati viac ved je to aj jeho dcera je fakt nezodpovedný otec taký by si nemali zaslužiť ani deti nemali by sa vôbec s nimi stretávať. ved to nedáva tebe ale vlastnej dcere!!!!!

dajna11
24. júl 2010

@marek181 juj podla neho to dáva mne a nie malej,ja si za to užívam.....
ja som chcela koli malej,má ho rada,ona nevie čo madzi nami bolo,tak som jej nechcela robiť zle,som asi hlúpa viem.
a sociálk od kedy vypláca výživne?mylsíš to náhradne?alebo čo?
nechcela som pýtať vyššie výživne,lebo sme rozmýšlali s manželom že by sme podali na osvojenie dcerky,ale on nebude sulhasiť tak neviem či by bola šanca.

marek181
24. júl 2010

@dajna11 neviem nič podrobne len viem že spolupracovnička jej ex je tiež v zahraniči a neplatil vyživne tak pošla na socialku a tam jej poradili aby požiadala a socialke jej dlh vyplatila a potom si to socialka vymahala od neho ona mala čistu robutu nemusela sa s ním naťahovať kedy jej da a počuvať jeho sľuby že už zajtra na buduci tyžden a mesiac a podobne. neviem s tým osvojením ako to je to bude musieť ex suhlasiť a to on asi nebude chcieť. ale skusiť to môžeš mu navrhnuť

dajna11
24. júl 2010

@marek181 no lebo ak sa jedná o to slávne náhradne výživné....tak to je nič,to som už skusila.
a to osvojenie,ved to sa chcem ísť popýtať o to kurátorke,či mám vobec nejaké šance.ktovie.

marek181
25. júl 2010

@dajna11 držím palce nech Ti to vyjde drž sa mna čaká vysporiadanie majetku ty to už maš za sebou?

dajna11
25. júl 2010

@marek181 joj to mi nai nespominaj. my sme mali dohodu ako si to rozdelíme...mali sme dom ale na hypo a plus nejaké požičky,takže ked sa dom predal a vyplatili požičky vela nám toho neostalo...teda mne 😉 akurát že jednu požičku nevyplatil a ani ju neplatil a kedže chodili upomienky aj mne tak teraz je problém dostať hypo čo chceme s manželom. som z toho na nervy,zabila by som toho blbca lebo kolko som sa ho naprosila aby to vyplatil lebo peniaze na to zobral z predaju domu ale nedozerala som na to a on ich preflákal.

marek181
25. júl 2010

@dajna11 my mame trojizbový byt ale moja ex povedala že ona ho nepredá a vyplatiť ma nemá z čoho tak sa bojím že sa to bude ťahať dlho

dajna11
25. júl 2010

@marek181 no mna to práve odrádzalo tie roky naťahovačiek.ak je o čo nepoviem to treba,ale my sme toho vela nemali,iba požičky.a nábytok ex pobral všetok...aj malej pistku..teda peniaze z nej. kamarát sa takto naťahoval o dom 4roky.

marek181
25. júl 2010

@dajna11 toho sa ja najviac bojím ale nechce mi dať nič z bytu a skoro všetko som financoval ja a nemôžem s nou pohnuť tak to musím riešiť cez sudy a platiť nemalé poplatky a nervy ani nehovorím nechce sa mi do toho ale nenecham jej všetko a ja ostanem s holým zatkom . dohodnuť sa s nou nedá

dajna11
25. júl 2010

@marek181 ved ste ho kupovli ako manželia nie? to ti musí dať...nejakú čiastku.ja som chcela byt velmi ferová,delila som veci na polku a vidíš,k čomu mi to bolo?požičku nevyplatil,peniaze rozflákal a ja teraz za to trpím,lebo somkoli nemu nevieryhodná osoba. len to daj na súd,pekne nech za vás rozhodnu ked ona nekomunikuje.

marek181
25. júl 2010

@dajna11 budem musieť no drž mi palce aby to dobré dopadlo aj Ty sa drž a už maš pobalené veci na porodnicu musíš byť celá očakávania ja by som chcel byť v koži tvojho manžela či priateľa a čakať spolu na potomka a ked to ma byť ešte chlapček o to viac ja viem jak som sa tešil ked sa nam narodil malý bol som pri porode a ked ho okupali hned mi ho dali na ruky no na tie minúty nikdy nezabudnem bolo to krásne

dajna11
25. júl 2010

@marek181 no pobalene mám,aj sa teším a aj s bojím zároven. aby všetko dobre dopadlo. manžel sa teší,len sa bojím že nevie čo to obnáša také bábenko tak aby som na to nebola sama. on je stále v práci.

marek181
25. júl 2010

@dajna11 neboj nič bude všetko OK ja som tiež sa bal že čo ako a nakoniec som malého len ja kupal lebo maja ex sa bala ale nevyčital som jej to bol som rád že som užitočný ved manželia si maju navzajom pomáhať neboj aj tvojho to chytí a ked pride z prace tak bude len kolo malého uvidíš spomenieš moje slova

dajna11
25. júl 2010

@marek181 ja dúfam že hej. skor mi to príde že mladý do toho príde a nie taký čo bol dlho starý mládenec. a ani ja nebudem vedeiť čo a ako po tolkých rokoch.a tie noci čo sa nevyspím....dúfam že nebude moj manželík lutovať že do toho šiel.

marek181
25. júl 2010

@dajna11 no ja si myslim že nikdy to neoľutuje ja som nikdy neoľutoval že som sa dal do kopy s ex aspon mam syna a mam pre koho žiť a som šťastný že ho mam

dajna11
25. júl 2010

@marek181 no dúfam že aj tu to bude tak nejak ale aby nebol podobný koniec ako som mala s ex

kika1211
25. júl 2010

@sue Ahoj Sue, velmi ma zaujali Tvoje nazory. Mas moj plny suhlas. 😉
To, ze matky vyuzivaju deti po rozchode s partnerom v majoritnej vacsine pripadov ako zbran, zazivam z vlastnej praxe, ako babbicka. Synova EX odpovie vzdy rovnako :"Lebo". Moj vnuk vyrasta v diametralne odlisnych podmienkack a aj rodinnom prostredi, ak sa da vobec o rodine hovorit. Aky vzor bude mat dieta, ked u matky nefunguje zakladny model rodiny 3 generacie dozadu ? Ked syn poziadal na sude o upravu styku, aby sa mohol so synom stretavat, tak si dovolila navalat klamstva na nasu celu rodinu, dokonca z mojho manzela a syna robila alkoholikov. Som pomaly 30 rokov vydata, pre mna je rodina a deti vsetko, ale neviem si predstavit, ze by som bola schopna takto klamat - ucelovo - priamo na sude. Nonsens. Nakoniec sa nachytala sama na svojich klamstvach, ale aj tak je to matka atd. U syna ma dieta detsku izbu, u nich iba biedu a vdychanie, neustale cakanie na socialne davky. Pomahame ako sa da, obliekame, kupujeme potraviny, kozmetiku, sportove potreby, ale aj tak sme v ich ociach "nepriatelia". Sme intelektuaska rodina, na druhej strane ludia s ukecenym zakladnym, alebo ucnovskym vzdelanim. Pytam sa, preco by dieta nemalo pravo zit aj v lepsich pomienkach ? Nie vsetci chlapi su notorici, grobiani, hazarderi, kriminalnici. Casto som uz pocula tu obligatornu vetu"To je moje dieta". Tam, kde nie je cesty v dohode a podmienky pre vychovu dietata su dobre, nevidim dovod preco stiedavu starostlivost neuplatnovat. Dieta si rodicov nevybera, vyuzivat ho ako nastroj nenaplnenych ambicii a pomsty je ubohe. 😲

marek181
28. júl 2010

@dajna11 neboj bude sa starať my mu veríme???! veľa šťastia a drž sa

dajna11
28. júl 2010

@marek181 a ved aj ja mu verím.....stále hladká postielku že už aby tam krpec bol.možno ja som v obavaách.to vieš jedno dieťa už mám velké,samostatne skoro...ach už som mohla mať klud 😉 😉

marek181
28. júl 2010

@dajna11 nemaš dobrú skusenosť tak preto tie obavy ale neboj bude dobré a že si mohla mať kľud tak to si nemyslím aspon to budeš mať pestrejšie uvidíš budeš sa bavkať no možno trošku sa nevyspiš po nociach ale budeš mať veľku radosť v srdiečku a vratiš sa do mladosti.

dajna11
28. júl 2010

@marek181 budem mladá mamina 🙂 🙂 a čo je hlavne tak teraz si toho krpca lepšie užijem..som staršia,mudrejšia,nebudem stresovať 🙂

marek181
30. júl 2010

@dajna11 no prajem Ti fakt všetko najlepšie a nie len Tebe ale aj celej tvojej rodinke nech nepoznate čo je smutok a žial. 🙂 😎

dajna11
30. júl 2010

@marek181 juj tomu sa človek v živote nevyhne,na to som si už zvykla....našťastie sme zdraví a to je hlavne.

marek181
5. aug 2010

@dajna11 no to je fakt zdravie je najhlavnejšie 🙂 😵 😎