icon

Nový životný štýl starých mám

12. jún 2025

Neviem čo je toto za dobu ale moja svokra chodí sama s kamoškami na dovolenky, wellness pobyty, učí sa cudzí jazyk, chodí cvičiť ale keď prideme ku nej na navstevu nám po 3 hodinách cesty nemá čo ponúknuť pretože ona nevari, riešime to reštauráciami celý predĺžený víkend čo sme tam, mne je v svokrinej kuchyni blbe variť, aj keď pár krat som to skúsila, no všetko skritizovala. Mame 2 ročného syna, každý deň nám píše ako jej chyba ale keď sme tam pohra sa s nim hodinku max dve a zatvorí sa do izby a chatuje s kamoškami namiesto toho aby sa mu venovala 🤷‍♀️

katica06
12. jún 2025

Moja ti tiež takto plánovala dôchodok a keby s toho uskutočnila iná desatinu a neuzavrela sa do seba tak by pravdepodobne ešte žila.

sisska96
12. jún 2025
@bludna

Ved to je super, ze si uziva, ci? My teda cestujeme k rodicom mojho draheho podstatne dlhsie nez 3 hodiny ale teda nikdy by mi nenapadlo cakat nejake jedlo, vobec to nie je standard. Ved sa najedzte po ceste alebo si zbalte snacky a rovno ju pozvite na veceru ked dorazite. Taktiez nikdy nechystame jedlo pre rodicov ked k nam pridu na vikend.

@bludna nechystáte jedlo rodičom keď prídu k vám???????😳😳😳😳😳

sense
12. jún 2025

Tak moja mama síce navarí, aj napecie a vie že ak chce aby tam dcéra ostala vymyslí program ale nie že sa hrajú ale chodia na kreatívne maľovanie, tvorenie , shopping, wellnes ale teda dcéra je už staršia (ale teda my sme tam raz za rok). Inak chodí ešte do práce hoci je na dôchodku, chodí po výletoch a výstavách , botanickych záhradách a ja jej to kvitujem. Celý život obetovala nám deťom, tak nech si užíva aspoň teraz trochu toho života

zuzinka888
12. jún 2025

Hej, aj moja krstna- je fajn ze zije aktuvnym zivotom ale.....stale pocuvam kedy pridete, kedy pridete ako jej stale chybame....a ked sa konecne dotrepeme uvari, nachysta vypije kavu a ide krmit aby jej nepokapalo. Keby sliepky a prasce nepoviem ani slovo- ale hru na telefone??🤣🤣🤣 uz len cakam kedy ohlasi zasnubi s "afganskym lekarom".

gribka1
12. jún 2025

Jaaaj, takže vlastne autorka je príliš náročná, mala by pred návštevou doma navariť, tri hodiny s tým pricestovať a najprv sa ospravedlniť za obťažovanie starej mamy. Mňa by tam už nevidela, mala by 100% času sa venovať sebe či kamarátkam.

lucik194
12. jún 2025

baby a co sa cudujete? prosim Vas velka cast krajin ako Holandsko, Dansko, Finsko, ked prides k rodine jedlo (myslim veceru Ti neponuknu), je to uplne normalna vec..... preco by mali?

zabudnite na vyvaranie u dedka a babky, co sme v minulom storoci? Predstavte si seba, ked budete mat 70 rokov, budete si chciet este uzivat s kamoskami, nie stat pri hrncoch cely den.....

bludna
12. jún 2025
@sisska96

@bludna nechystáte jedlo rodičom keď prídu k vám???????😳😳😳😳😳

@sisska96 Nie, nechystame. Uz som pisala vyssie, ze hned ked pridu tak ich berieme do restiky. Ked sme este zili v BA, tak sa nasi vzdy tesili, ze budu moct ist do yeme a tam si pokupia na najblizsie dni na co maju chut, kedze ziju v malom meste s mensimi moznostami a yeme je pre nich Disneyland 😀. Ale ranajky si robia sami, je to nejak automaticke, aj my si robime sami jest ked sme na navsteve u rodicov. A cez vikend ideme rano na brunch a zvycajne ak mame nejaky spolocny program, tak zahrna aj jedlo. Ja neviem, mne by to v nasom nastaveni aj prislo divne ak by ocakavali, ze bude nieco navarene 😀 zvycajne nevarime ani sami pre seba. Max ranajky. Ostatne jedla jeme v praci.

vilma7
12. jún 2025

Presne tak by to malo byt, dôchodok si užívať.

mdse
12. jún 2025

Ja dúfam, že sa dožijem toho byť babkou a okrem mojich aktivít sa budem môcť venovať aj vnukom, že ma vôbec budú chcieť navštíviť a tráviť so mnou čas. Ani o hlade ich nenechám, ani do izby sa nezavriem. Tak, ako sa ani moja mama a svokra nikdy v izbe nezavreli a to majú obe vrtule v zadku a sú to aktívne ženy❤️

autor
12. jún 2025

Baby to som zabudla napísať, najnovšie si ide dať pichnúť pery 🤣

zic
12. jún 2025

Tak svokra moze stale mat kludne iba 40 rokov 🙂 🙂

sisska96
12. jún 2025
@bludna

@sisska96 Nie, nechystame. Uz som pisala vyssie, ze hned ked pridu tak ich berieme do restiky. Ked sme este zili v BA, tak sa nasi vzdy tesili, ze budu moct ist do yeme a tam si pokupia na najblizsie dni na co maju chut, kedze ziju v malom meste s mensimi moznostami a yeme je pre nich Disneyland 😀. Ale ranajky si robia sami, je to nejak automaticke, aj my si robime sami jest ked sme na navsteve u rodicov. A cez vikend ideme rano na brunch a zvycajne ak mame nejaky spolocny program, tak zahrna aj jedlo. Ja neviem, mne by to v nasom nastaveni aj prislo divne ak by ocakavali, ze bude nieco navarene 😀 zvycajne nevarime ani sami pre seba. Max ranajky. Ostatne jedla jeme v praci.

@bludna trošku hanba ale čo už

betulinka1
12. jún 2025
@domiklik

@betulinka1 nie sme v 19 storočí. Žena nemusí zakonite variť.

@domiklik ale aby babka neuvarila, ked pridu deti raz za cas…. Ved ine dni nech nevadi. Navarim aj inej navsteve, ked maju prist a nie to este detom a vnúčatám.

zuzana76
12. jún 2025

A kolko ma rokov?

bludna
12. jún 2025
@sisska96

@bludna trošku hanba ale čo už

@sisska96 A co je na tom hanba? Ved sa o nich postaram, len nenavarim ja. Kazdy podla svojich moznosti 🤷‍♀️

karolinakr
12. jún 2025

chore, byt pozvany na navštevu a potom musiet ist do reštauracie, nabuduce vas da na hotel..vôbec by som tam nechodila, nech cviči, koĺko chce, ale ked ma navštevu, ma sa jej venovať a nie byt nonstop na telefóne
toto neber ako štandard, toto je mizerna hostiteĺka

oliviakatka
12. jún 2025

Toto je sen! V 65 chcem raňajkovať Aperol v Taliansku 🤌🏼

marsmykkok
12. jún 2025

Tak nejaké živé dieťa v období vzdoru dá zabrať aj svojim 30 ročným rodičom, nie starej žene, nečudujem sa, že sa dlho s nimi nevydrží hrať. A vôbec čo čakáš že im bude celé dni robiť animátorku niekoľko dní? Tebe starí rodičia robili? Pohybujem, sme sa ako deti hrali samé alebo von s inými deťmi a bolo.

mdse
12. jún 2025

Tak nech ide aktívna svokra k Vám, nech si to spojí s výletom, wellnessom. Nech sa zastaví na hodinku, ponúkni ju kávou, minerálkou a môže fičať ďalej.

karolinakr
12. jún 2025
@zuzinka888

Hej, aj moja krstna- je fajn ze zije aktuvnym zivotom ale.....stale pocuvam kedy pridete, kedy pridete ako jej stale chybame....a ked sa konecne dotrepeme uvari, nachysta vypije kavu a ide krmit aby jej nepokapalo. Keby sliepky a prasce nepoviem ani slovo- ale hru na telefone??🤣🤣🤣 uz len cakam kedy ohlasi zasnubi s "afganskym lekarom".

@zuzinka888 🤣🤣 asi nebudeš ďaleko od pravdy

marsmykkok
12. jún 2025

A to nechať sa hostiť, mne by to v dnešnej dobe bolo trápne... Ako kedysi to bolo iné ak mal človek zadarmo mäso zo zabíjačky, ovocie od susedy a tak. Ale dnes sú potraviny drahé a mne by bolo trápne aby niekto dal napríklad na víkend na potraviny pre moju rodinu 200 eur ak má dôchodok napríklad 600 eur...

karolinakr
12. jún 2025
@gribka1

Jaaaj, takže vlastne autorka je príliš náročná, mala by pred návštevou doma navariť, tri hodiny s tým pricestovať a najprv sa ospravedlniť za obťažovanie starej mamy. Mňa by tam už nevidela, mala by 100% času sa venovať sebe či kamarátkam.

@gribka1 s hrncom plnym perkeltu sa dobre 3 hod..cestuje

gribka1
12. jún 2025
@marsmykkok

Tak nejaké živé dieťa v období vzdoru dá zabrať aj svojim 30 ročným rodičom, nie starej žene, nečudujem sa, že sa dlho s nimi nevydrží hrať. A vôbec čo čakáš že im bude celé dni robiť animátorku niekoľko dní? Tebe starí rodičia robili? Pohybujem, sme sa ako deti hrali samé alebo von s inými deťmi a bolo.

@marsmykkok No hej chuderka, za hodinu musí byť KO, vidí ich raz za čas, má kopec energie na aktívny život, ale dieťa stačí hodinku a potrebuje sa asi ísť zregenerovať do kúpeľov.

gribka1
12. jún 2025
@karolinakr

@gribka1 s hrncom plnym perkeltu sa dobre 3 hod..cestuje

@karolinakr Asi taká je predstava niektorých. Veď variť nemusí, jedlo obstarať by sa však hodilo.

jvasenka
12. jún 2025

zjavne autorke chyba ta typická babka kt sa na vnúča nielen teší ale aj sa mu venuje keď príde-hra sa s ním, robí aktivity, navarí mu obľúbené jedno, idú spolu niekam napr.. ja slm to všetko so svojou babkou zažila a presne takú babku by som si želala pre svoje deti.. mám na to krasne spomienky ktoré ju prežili.. užívať si je jedna vec ale toto mi už príde mimo

luccija
12. jún 2025

A bude aj horšie😂veď čítaš, že veľa mám s malými deťmi nevarí iba cez víkend.
Ale vždy lepšie takáto svokra ako s chorobami osamelá a place do telefónu, ale navarit kvôli dieťaťu mohla.

liusa82
12. jún 2025

no ja neviem.Mám okolo seba dosť dôchodcov aj susedov aj v rodine ale teda nikoho 70 ročného nevidím chodiť kade tade s kamoškami.Max chlapov na pivec do krčmy to je celé ich vyžitie😀 tí sú radi že vôbec už šuchocú nohami...česť výnimkám teda..že takto na vikend niekam idú alebo dovolenky.Len jednu takú poznám čo má 60 plus teda dve oprava ešte moja teta toto robia.Za to sa čudujem čo tu čítam.Teda vlastne aj nečudujem pri týchto slovenských dôchodkoch že chudáci musia makať ešte aj na staré kolená mať dve roboty aby si vôbec dajakú dovolenku alebo nejaký koníček mohli dovoliť.Smutné.Moja mamča tiež nikde nechodí lenže ona je taký domased.Tiež má 70 tku.Našťastie nepotrebuje animátora to nie.Ale celkovo v rodine ani na okolí toto nevidím že by cestovali na staré kolená kade tade a aj ked majú na to financie sedia radšej na dvore.Tak ja neviem no.Každý má inú skúsenosť

ullala
12. jún 2025

Ved to je skvele, ze takto zije.

sara07
12. jún 2025

ako daleko k nej cestujete ?
musíte prist na celý víkend ?