Nový životný štýl starých mám
Neviem čo je toto za dobu ale moja svokra chodí sama s kamoškami na dovolenky, wellness pobyty, učí sa cudzí jazyk, chodí cvičiť ale keď prideme ku nej na navstevu nám po 3 hodinách cesty nemá čo ponúknuť pretože ona nevari, riešime to reštauráciami celý predĺžený víkend čo sme tam, mne je v svokrinej kuchyni blbe variť, aj keď pár krat som to skúsila, no všetko skritizovala. Mame 2 ročného syna, každý deň nám píše ako jej chyba ale keď sme tam pohra sa s nim hodinku max dve a zatvorí sa do izby a chatuje s kamoškami namiesto toho aby sa mu venovala 🤷♀️
@1ryba presne!!! Máš pravdu!! A mne tu budú chudiny písať ze som agresívna!!!!!! A jak!??? Ze si vyjadrím názor ze nedrží hubu a ze poviem nahlas to co vytaca kooopec žien cele stáročia!! Co si to opovazuju? Ze človek povie názor a nechce robiť to čo sa tu stáročia vsugeruvalo ženám???? A ešte ženy medzi sebou sikanatorky by upalili to ktorá to povie nahlas!!! Lebo ony nemajú odvahu a tiež sa im to nechce a tiež v hĺbke nechcú dret a umret medzi hrncami!!!!!
Kebyže môžem vyhodí z okna hrnce riad aj pracku!!!!! Chcem len pôžitky a prijemne veci tohto sveta a nech sa ostatní nevaria ze oni nechcú tiež!!!! Len nemajú silu to povedať!!!! Tak to poviem za vás!!! Žiadnu ženu nebaví hrnce riady prať s počúvať kvikot deti!!!!! A ktorá tvrdí že áno je bud chlap alebo jej preplo!!!
@okseen 🤦😆 mňa nebaví upratovať, ale varenie milujem a deti som si naschval porodila a toľko koľko mám, lebo mi to dáva zmysel. A aj popri deťoch zažívam všetky pekné veci sveta, prírodu, výlety, dovolenky, dobré jedlo. Nečakám to od druhých, že sa v materstve a rodinnom živote nájdu, ale nehovor za všetky ženy, čo si práve povedala. Ani milión výkričníkov ma nepresvedčí, že si šťastná, keď tu tak agresívne vystupuješ. Vyrovnaný človek pôsobí inak.
@okseen 🤦😆 mňa nebaví upratovať, ale varenie milujem a deti som si naschval porodila a toľko koľko mám, lebo mi to dáva zmysel. A aj popri deťoch zažívam všetky pekné veci sveta, prírodu, výlety, dovolenky, dobré jedlo. Nečakám to od druhých, že sa v materstve a rodinnom živote nájdu, ale nehovor za všetky ženy, čo si práve povedala. Ani milión výkričníkov ma nepresvedčí, že si šťastná, keď tu tak agresívne vystupuješ. Vyrovnaný človek pôsobí inak.
@mdse a co si si myslela ze ta chcem presviedčať? Ja to hovorim za tie ktoré si to myslia tiež. A co je to za drzosť obviňovať druhého ze ma názor ze je agresívny! To učia dnes v školách??? Akože kto si povie svoje je hneď agresívny??!!🤦♀️a ten kto si vyjadrí názor akože nie je happy?
@mdse a co si si myslela ze ta chcem presviedčať? Ja to hovorim za tie ktoré si to myslia tiež. A co je to za drzosť obviňovať druhého ze ma názor ze je agresívny! To učia dnes v školách??? Akože kto si povie svoje je hneď agresívny??!!🤦♀️a ten kto si vyjadrí názor akože nie je happy?
@okseen no pridaj ešte zopár výkričníkov
@1ryba tu celkovo vztahy - deti - rodičia - nevesty - svokry su ine, akoby som si predstavovala
tu suťažia, kto koho odstrihne
na jednej strane, že stari rodičia nemaju zaujem o vnučata, na druhej, že sa moc starajú
jasne, že sme mohli jest všetko u babky a cely den lietali po vonku s deckami, teraz je cesta frekventovaná ...
Viem, ze tato diskusia sluzi primarne na rozduchanie vasni, v lepsom pripade na vystazovanie sa. Ak si niekto predstavuje dochodok tak, ze naplno vyuzije svoj volny cas a pride pozriet vnucence raz za cas, je to v poriadku (ak niekto nema volu vidiet vnukov, nevenuje sa im a sucasne sa stazuje, ze ich nevidi, je to asi o niecom inom). Asi je potrebne pochopit, ze ak niekto pravidelne odkladal svoje deti (ci uz su to stari rodicia z jednej, ci druhej strany a teda vlastni rodicia alebo svokrovci) na cele prazdniny k babkam, nemozu sucasni rodicia ocakavat, ze sa im tito ludia budu nejak vyrazne zaujimat o deti, na to staci pouzit elementarnu logiku a prijat to ako fakt, ak ma odkladali ako dieta k starym rodicom, nebudu sa teraz moji rodicia starat o moje deti, ak mojho manzela odkladali starym rodicom, nebudu sa starat o svojich vnukov. Ak maju stari rodicia cas na aktivne travenie volneho casu a sucasne sa stazuju, ze nevidia vnucence alebo sa im nechce prist, asi je niekde problem a treba to prijat ako fakt. Tak k svokre nechod a zi si svoj sen ako si ho zije ona, casom sa prestane stazovat, prezije bez vnukov a vnuciek, vnucence preziju bez starych rodicov a dobre.
Ja to svokre prajem a aj ja chcem mať taký dôchodok. Aj moji rodičia si tak chodia a som šťastná, že si užívajú.
nikdy by som nedala nikomu prednosť pred vnúčatmi a to mám báječné priateľky, s manželom máme spoločné hobby, často výletujeme a wellnesujeme, niekde berieme aj vnúčatá keď chcú, vždy si nájdeme čas zahrať si s nimi bedminton a iné záhradné športy, sú u nás keď majú rodičia spoločný večer, s priateľmi sa dá stretnúť aj inokedy a pri iných príležitostiach ako je bicyklovanie, divadlo, dovolenka
@1ryba presne!!! Máš pravdu!! A mne tu budú chudiny písať ze som agresívna!!!!!! A jak!??? Ze si vyjadrím názor ze nedrží hubu a ze poviem nahlas to co vytaca kooopec žien cele stáročia!! Co si to opovazuju? Ze človek povie názor a nechce robiť to čo sa tu stáročia vsugeruvalo ženám???? A ešte ženy medzi sebou sikanatorky by upalili to ktorá to povie nahlas!!! Lebo ony nemajú odvahu a tiež sa im to nechce a tiež v hĺbke nechcú dret a umret medzi hrncami!!!!!
Kebyže môžem vyhodí z okna hrnce riad aj pracku!!!!! Chcem len pôžitky a prijemne veci tohto sveta a nech sa ostatní nevaria ze oni nechcú tiež!!!! Len nemajú silu to povedať!!!! Tak to poviem za vás!!! Žiadnu ženu nebaví hrnce riady prať s počúvať kvikot deti!!!!! A ktorá tvrdí že áno je bud chlap alebo jej preplo!!!
@okseen 😲😲 opravujem, pani vy ste agresívna a ešte aj neokrôchaná... Ano mate pravo povedať svoj názor, ale ste v spoločnosti ľudí... Vyrastali ste medzi teľcami?
@okseen 😲😲 opravujem, pani vy ste agresívna a ešte aj neokrôchaná... Ano mate pravo povedať svoj názor, ale ste v spoločnosti ľudí... Vyrastali ste medzi teľcami?
@galadriel90 tomu sa hovorí spoločnosť kde kedysi za názor upalovali a dnes aspoň urážajú a sikanuju? 🤦♀️
@galadriel90 tomu sa hovorí spoločnosť kde kedysi za názor upalovali a dnes aspoň urážajú a sikanuju? 🤦♀️
@okseen ale ved je to diskusia, kazdy si povie nazor, ci chcete mi povedať ze vám tu jedna zo žien už bola hodiť tehlu do okna domov? Wtf, skludnite ten starý hormón a spravajte sa aspon trochu slusne. Svojou rétorikou len pridávať Olej do ohňa a podporujete vseobecny negatívny nazor na vašu generáciu. Inak, pripomínate mi veľmi moju mamu, povahou.. Smutne.
Naša suseda fungovala podobne, všetko jej bolo prednejšie ako vnúčatá. A teraz, keď už toľko nevládze behať kade tade, tak vyplakáva, že vnúčatá k nej neprídu, že ju nemajú radi... no neni sa čo čudovať, pre svoje vnúčatá je cudzí človek, keď boli malé kašlala ona na nich, teraz je to naopak.
Moja svokra nie je až taký extrém, ale tiež trávi na nete viac času ako je zdravé. Ak by bola taká, ako opisuješ tú svoju, tak by sme sa s návštevou určite nenamáhali.
@okseen ale ved je to diskusia, kazdy si povie nazor, ci chcete mi povedať ze vám tu jedna zo žien už bola hodiť tehlu do okna domov? Wtf, skludnite ten starý hormón a spravajte sa aspon trochu slusne. Svojou rétorikou len pridávať Olej do ohňa a podporujete vseobecny negatívny nazor na vašu generáciu. Inak, pripomínate mi veľmi moju mamu, povahou.. Smutne.
@galadriel90 dnes sa nehadzu tehly dnes sa uráža! Urazat druhého ze si vyjadrí názor je co? Žijeme bohu vďaka v 21 storočí a ženy môžu žiť ako chcú a nijaká žena nemá právo druhej rozkazovat co ma robiť ako žiť a co si myslieť!!!! Keď druhému poviem, že je agresívny to nie je obmedzovanie druhého človeka? A co to teda je, keď jeho názor zhadzujem? To je ta úžasná spoločnosť? 🤮
A ešte by ma možno zaujímalo, ale to je mimo tému, z čoho si to vlastne financujú? Z tých 400 ci 500 eurovych dôchodkoch, co vyplakavaju ze maju a ledva výživu?
Keď svokra vie, že prídete, tak by sa mohla trochu posnažiť a pripraviť pohostenie, ale očividne vás má na háku, keďže si ide radšej písať s kamoškami akoby mala tráviť čas so svojím vnukom.
A ešte by ma možno zaujímalo, ale to je mimo tému, z čoho si to vlastne financujú? Z tých 400 ci 500 eurovych dôchodkoch, co vyplakavaju ze maju a ledva výživu?
@lienka.7 ja neviem ako sa tie dôchodky počítajú, ale napríklad moja kolegyňa, ktorá išla do dôchodku pred 2 rokmi má dôchodok 700 euro. A moji rodičia sedemdesiatnici nikdy nevyplakávali, s výškou dôchodku sú spokojní. A pritom mali všetci bežné administratívne zamestnania a napriek tomu majú dôchodky fajn. Ja tiež netuším, aká skupina dôchodcov vyplakáva, lebo zhodou okolností ja takých vyplakávačov v blízkosti nemám. Ale možno niekto napíše, tiež by ma to zaujímalo.
Naša suseda fungovala podobne, všetko jej bolo prednejšie ako vnúčatá. A teraz, keď už toľko nevládze behať kade tade, tak vyplakáva, že vnúčatá k nej neprídu, že ju nemajú radi... no neni sa čo čudovať, pre svoje vnúčatá je cudzí človek, keď boli malé kašlala ona na nich, teraz je to naopak.
Moja svokra nie je až taký extrém, ale tiež trávi na nete viac času ako je zdravé. Ak by bola taká, ako opisuješ tú svoju, tak by sme sa s návštevou určite nenamáhali.
@scila mám také kolegyne ktoré nariekajú že deti im ani nezavolajú, vnúčence nevidia ale že by im oni zavolali, navštívili ich alebo zobrali deti a strávili čas s nimi to nie, mám priateľku ktorá každý mesiac robí tisíc km kvôli vnučke, lebo len cez skype je to málo, je to moja najlepšia priateľka, veľmi si rozumieme vo veciach rodiny
@lienka.7 ja neviem ako sa tie dôchodky počítajú, ale napríklad moja kolegyňa, ktorá išla do dôchodku pred 2 rokmi má dôchodok 700 euro. A moji rodičia sedemdesiatnici nikdy nevyplakávali, s výškou dôchodku sú spokojní. A pritom mali všetci bežné administratívne zamestnania a napriek tomu majú dôchodky fajn. Ja tiež netuším, aká skupina dôchodcov vyplakáva, lebo zhodou okolností ja takých vyplakávačov v blízkosti nemám. Ale možno niekto napíše, tiež by ma to zaujímalo.
@0silvia0 tí čo robili tak majú zrejme prijateľné dôchodky, ale tí čo určitú časť života nerobili napr. moja mama bola dlho s nami doma a potom učila len na 4 hodiny tak tí majú minimálny dôchodok, ale ona sa nesťažuje, otec sa o ňu postaral
To je moj sen;)))
lenže čomu všetci fandia? ona môže nonstop mat program, ked pride syn s vnukom nenavari a zavrie sa v izbe? tomuto fandite? to je hostitelka mimus 10 bodov a nie, že fandim a tlieskam!
treba byt moderny odtiaĺ potiaĺ..
či ku vam, ked pridu rodičia, zavriete sa všetci v izbe s mobilom a rodičia musia ist do reštiky, lebo chladnička vybrakovana?
no nič autorka, musiš inde chodit na navštevy
@karolinakr Ja tiez nechapem, co dpc je tu na potlesk a chvaly. Ze niekto cestuje 3 hodiny a ja ho nepohostim? Ja sa necudujem, ze sa svet hore nohami obracia, ked akakolvek etiketa a slusnost ide stranou, a tu zenske este robia ovacie, aka skvela babka, aky naplneny skvely zivot.
Srala by som na taku babku aj navstevy. To nema zmysel, autorka. Ste pre nu iba zatazou v jej mladistvom fresh zivote.