icon

“Nútená “svadba a problémy so svokrovcami

23. feb 2022

Potrebujem pomôcť,vyhovoriť sa .Neviem čo daľej ,ide o to .S priatelom ,máme bábatko,vzdy sme si rozumeli ,nikdy sme medzi sebou nemali konflikty .Pre tých čo budú rýpať že som si nemala robiť dieťa,bolo neplánované a potrat /adopcia pre nikoho nešla do uvahy!🙂
Po nejakom čase ,ako mame babatko ,sa medzi nami a rodinami strašne zmenili vzťahy .Priatelova rodina si velmi privlastnuje násho syna ,neustále si ho podávajú z rúk do rúk,bozkajú ho ,aj po mojoj požiadaní aby to nerobili,vyhadzuje sa na líčkach .A je čoraz nervóznejší...S priatelom nie sme vzatý a rodičia sú kresťania ,aj naši aj jeho ,sme obaja dospelý ,máme vyriešené spoločné bývanie .Kedže bývať u rodičov sa naozaj nedalo ,ci už zo súkromia alebo sa hrozne zasahovalo do výchovy ,bavenia babatka ...K tomu hádky a nezhody ktoré sa vôbec nevedeli dať do poriadku .Kedže ako som spomínala ,rodiny sú kresťania ,nedovolia aby s nami žil v jednej domácnosti ,alebo s nami prespal cez noc .Kedze nemôžeme žiť ako manželia ,pokúsali sme sa dohodnúť ale naozaj sa to nedalo ...Sme dospelý máme svoje slovo ,ale situacie pred ktorymi sme boli vystavený nimi,boli a sú naozaj strašné ,obaja chceme pokoj a mať svoj život ...Nikdy sme od nich nepýtali žiadne peniaze alebo sme u nich neprespali ,samozrejme v izbách od seba ,že nás volali a chceli nás tam .Malého živíme obaja bez ich peňazí ,bývanie mame vybavene,ale kedze niesme manželia ,nechcú mu dovoliť tam somnou žiť ,svadbu nám vykričali ,zajednali nám aj sálu ,boli s nami vyberať jedlá a pozývali rodiny za nás,svadbu sme chceli o niečo neskôr ,a som z toho smutná lebo priatela mám rada ale chceme spolu aj s malým vybudovať nejaký systém a vzťah ,naučiť sa spolu poriadne niekde žiť a nasledne sami spraviť svadbu.Nonstop sme od seba lebo si to svokrovci neželajú a robia hrozné veci aby s nami nezostal v noci alebo býval...Som smutná ...dúfam že to zvládneme ,budú na to strašné spomienky ale snáď to dáme do poriadku :( Hlúpe výrazy si prosím nechajte ! Chcem len vedieť váš názor na vec a ci sa niektorá s niečím takým stretla taktiež...

petulda333
23. feb 2022

Aj ked neviem naco by mi bol chlap,co sa nezastane partnerky a dietata. Takeho by som kopla do prdele

koniarova
23. feb 2022

@petulda333 to je pravda. Taký chlap je totálne na nič.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
dusankomoj
23. feb 2022

ČO konkrétne bráni priateľovi zodvihnúť sa a povedať: idem za svojou rodinou? Svokrovci sa vyhrážajú samovraždou,alebo čo?

marca12
23. feb 2022

Je dospely,co sa ma co rodicov pytat? Zbali si veci a ide. Rodicia to casom pochopia. Moja svokra je tiez velka krestanka a nechcela dovolit svagrovi byvat so zenou este pred svadbou. Pekne sa zbalil a odisiel. Svokru skoro sanitka odviezla,ale prezila a casom sa to utriaslo a dnes su uz manzelia a ziju spokojne. Treba si dupnut a nepocuvat v tomto rodicov. Ked uz ste splodili dieta,tak mate byvat spolu. Akoze prezili dieta bez svadby,ale byvanie spolu by neprezili? Neboj sa a chodte do toho,nenechajte sa ovplyvnit. Ste sebestacni,ixh zvolenie uz nepotrebujete

azurova99
23. feb 2022

Ja by som sa vzala na úrade, nik nebude organizovať moju svadbu ak sa raz rozhodnete zosobášiť v kostole tak vy si rozhodnete kedy a čo, proste úrad dvaja svedkovia a.mozu.mi.ist niekam plus priateľ má koľko rokov veď nemôžu mu donekonečna rozhodovať či má menšie ako 18? Ako aj naši sú kresťania, ale toto ja som k svokrovcom prvýkrát prišla a nik nepoy že máme späť oddelené a to muž mal 29 rokov

mikadooo
23. feb 2022

Nestretla som sa s tým. A je mi to ľúto - skrze ich "kresťanstvo" vám úplne ničia život. Škoda, že si neviete postaviť "hlavu" - ty aj priateľ a urobiť si po svojom, tak aby vás život vyhovoval vám a nie vašim rodičom... 😒. A to isté sa týka aj dieťaťa a jeho "privlastňovania" skoro-svokrovcami. Vy nie ste takto spokojní, ale akoby to nebolo dôležité🤷. Ktovie ako to bude celé pokračovať a kam ten vzťah napokon dospeje, keď sa musíte stále riadiť tým čo chcú rodičia či svokrovci 🤔.

tncka
23. feb 2022

Zbav sa toho neschopneho chlapa a mas pokoj aj od jeho stupidnej rodiny🤭

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
loliki
23. feb 2022

Ak ste obaja kresťania, nežite nadivoko. Toto chcú docieliť aj vaše rodiny. Vy traja spolu, ostatní tam kde patria. A bol by pokoj. Žite spolu v láske. Amen.

autor
23. feb 2022

@h2 MÁM ,ja sama ,kedže jeho nechcú pustit nech robí čo môže 🙂 tak prosím ťa ,netrep hlúposti na nás .

dusankomoj
23. feb 2022

Ako nechcú pustiť? Dospelého muža?

autor
23. feb 2022

@azurova99 má 23

cacianka
23. feb 2022

@dusankomoj robia mu eskorta do školy, práce, aj do potravín, doma zamknu za mreže ....
Toto snáď nie je reálne ale vymyslená téma...
Zbalim bielizeň, doklady, veci hoc aj do vreca cez okno a ideeeeem. Arrivederči mama tato, moje dieťa má potrebuje

thoughtfulweirdo
23. feb 2022

Mňa by naozaj zaujímalo, ako ho nechcú pustiť. Veď vstanem zo stoličky, vezmem batoh, poviem čau a idem. Akože sa reálne postavia do dverí mama a otec a fyzicky mu zabránia? A teraz si nerobím srandu, len naozaj nerozumiem, čo to vlastne píšeš, ako mu bránia, tak ti ani neviem poradiť 🤷🏻‍♀️

autor
23. feb 2022

@cacianka bohužial ,neni téma vymyslená ...

loliki
23. feb 2022

Tu nejde o to, ako niekto berie cirkevné prikázania. Ty si slobodná mamička a na tomto fóre Tebe podobných je tu plno. Priateľom ochotne porodia deti a tam to aj skončí. Potom prídu problémy a staraj sa.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
panda21
23. feb 2022

A tvoj priateľ nevie, kde je jeho miesto? Ako si môže 23 ročný chlap nechať rozkazovať od rodičov, keď má dieťa? Ste jeho rodina, prečo o vás nebojuje?

autor
23. feb 2022

@koniarova treba ukazat nejak občianske?😀😀😀bohužial deje

anaj_janka
Autor odpoveď zmazal
sense
23. feb 2022

Ten tvoj asi občiansky nemá keďže sa správa ako nesvoj právny. Čoho doma rodičia zamyká ju s chodia s nim. Do prace s z prace?

koniarova
23. feb 2022

Človek,ktorý už má občiansky,toto veru nedovolí.

rora
23. feb 2022

Napadlo ma, ze zájdi za farárom do kostola kam svokrovci chodievaju, nech im dá riadnu kázen ze mladým nedovolia zacat normalny zivot a dieta oberajú o prítomnost otca.... inak nemám slov ako sa mladý chlap nevie dvihnut a ist za vami.... si si istá ze mu to tak nevyhovuje??

didi2102
23. feb 2022

Čiže ty bývaš s dieťaťom u rodičov a on u svojich ? Alebo ako to je ? Alebo ty bývaš sama s dieťaťom a on u rodičov ? Má prácu ? Ak má prácu,okamžite podnájom, v 1 izbe garsonke , rodičom zakrývať a odísť , toto je tyranizovanie aby otec nemohol byť s dieťaťom v podstate

h2
23. feb 2022

Tvojho dospelého 23 ročného chlapa nechcú rodičia pustiť k matke jeho dieťaťa a k jeho dieťaťu, ale ja trepem hlúposti?!

h2
23. feb 2022

@rora Obávam sa, že farár sa v tomto nepostaví na stranu mladých, lebo žijú "v hriechu". 🙄

rora
23. feb 2022

@h2 mozno ako kde, u nas bol trochu modernejsí farár... a ak mu vysvetlí ze by sa aj casom vzali, len rodina im robí zlý nátlak a nedovolí ani spolu bývat a tým pádom sa vzájomne odcudzujú, ak je normálny tak bude na strane mladých...

zanka777
23. feb 2022

@sense aké zvratene veci???

zanka777
23. feb 2022

@dominika1988 😂😂😂👌👌👌