“Nútená “svadba a problémy so svokrovcami
Potrebujem pomôcť,vyhovoriť sa .Neviem čo daľej ,ide o to .S priatelom ,máme bábatko,vzdy sme si rozumeli ,nikdy sme medzi sebou nemali konflikty .Pre tých čo budú rýpať že som si nemala robiť dieťa,bolo neplánované a potrat /adopcia pre nikoho nešla do uvahy!🙂
Po nejakom čase ,ako mame babatko ,sa medzi nami a rodinami strašne zmenili vzťahy .Priatelova rodina si velmi privlastnuje násho syna ,neustále si ho podávajú z rúk do rúk,bozkajú ho ,aj po mojoj požiadaní aby to nerobili,vyhadzuje sa na líčkach .A je čoraz nervóznejší...S priatelom nie sme vzatý a rodičia sú kresťania ,aj naši aj jeho ,sme obaja dospelý ,máme vyriešené spoločné bývanie .Kedže bývať u rodičov sa naozaj nedalo ,ci už zo súkromia alebo sa hrozne zasahovalo do výchovy ,bavenia babatka ...K tomu hádky a nezhody ktoré sa vôbec nevedeli dať do poriadku .Kedže ako som spomínala ,rodiny sú kresťania ,nedovolia aby s nami žil v jednej domácnosti ,alebo s nami prespal cez noc .Kedze nemôžeme žiť ako manželia ,pokúsali sme sa dohodnúť ale naozaj sa to nedalo ...Sme dospelý máme svoje slovo ,ale situacie pred ktorymi sme boli vystavený nimi,boli a sú naozaj strašné ,obaja chceme pokoj a mať svoj život ...Nikdy sme od nich nepýtali žiadne peniaze alebo sme u nich neprespali ,samozrejme v izbách od seba ,že nás volali a chceli nás tam .Malého živíme obaja bez ich peňazí ,bývanie mame vybavene,ale kedze niesme manželia ,nechcú mu dovoliť tam somnou žiť ,svadbu nám vykričali ,zajednali nám aj sálu ,boli s nami vyberať jedlá a pozývali rodiny za nás,svadbu sme chceli o niečo neskôr ,a som z toho smutná lebo priatela mám rada ale chceme spolu aj s malým vybudovať nejaký systém a vzťah ,naučiť sa spolu poriadne niekde žiť a nasledne sami spraviť svadbu.Nonstop sme od seba lebo si to svokrovci neželajú a robia hrozné veci aby s nami nezostal v noci alebo býval...Som smutná ...dúfam že to zvládneme ,budú na to strašné spomienky ale snáď to dáme do poriadku :( Hlúpe výrazy si prosím nechajte ! Chcem len vedieť váš názor na vec a ci sa niektorá s niečím takým stretla taktiež...
Neuveritelne. Mentalny suteren.
Chod sa o veci poradit s miestnym knazom. Ak su taki nabozni pozna ich po mene a vacsiu hanbu nezazili ako to, ze chcu rozvratit vztah v ktorom je dieta. Poznam knaza, kt. sa pytal mladych - preco sa chcete vziat? Jedina priatelna odpoved bola - lebo sa lubime, ziadne lebo mamka povedala, lebo mame dieta.. bla bla. Mozno to chce otvorenu diskusiu. A ak robia prieky prestan k nim nosit svoje dieta a opytaj sa ich, ci mu mas najst ineho ocka, ktory s nim bude byvat. Ci budu potom stastnejsi.
Ja si skôr myslím, že pánkovi to takto vyhovuje. Domka pri mamke, žena sa o decko postará. No sveta žiť. Pretože tomuto ja proste neverím. Toto by žiadny chlap nespravil, len ten, ktorému život mamke pri riti vyhovuje a Teba obalamutil rečami ako nemôže. Sorry..
To máš akého neschopaka keď sa nevie postavit za svoju priateľku a dieťa? Nevie tresnut dverami a odísť? 🤦♀️
Tu ani spoločné bývanie, ani svadba nič nevyriešia. Tam zlyháva partner, partnerka hlavne. Budúci svokrovci sú len pridružený problém.
Klasický dopad výchovy fanatických rodičov. Sorry, ale sexovať bez ochrany vedel, ale zbaliť si veci a ísť žiť k svojmu dieťaťu a jeho matke nevie ísť? Ani raz si neodpovedala na otázku, ako ho rodičia nepustia žiť s vami. Veď to sa ani nedá. Pokiaľ teda pracuje. Lebo až má 23 a je nezamestnaný alebo študent, tak majú vyživovaciu povinnosť voči nemu rodičia. Prepáč, ale neverím, že ste obaja dospelí lebo neexistuje aby dospelého, pracujúceho chlapa rodičia nepustili žiť so svojou priatelkou a dieťaťom. Keď vedel sexovať a spraviť dieťa, tak by si mal vedieť aj zbaliť veci a postarať sa o rodinu. Takto to dopadne, keď u fanatikov absentuje sexuálna výchova.
@lalenka33 👌🏼😀
Prosím ťa napíš už konečne akým spôsobom mu to zakazuju 🤦😁 všetky sme tu na to zvedavé, lebo reálne sa to nedá ani predstaviť.
Toto je vtip ?
Nepustia? Ma okovy, retaz ci elektronicky obojok?
Primarnym problemom je tvoj chlap, teda chlapec, lebo chlap by sa davno vzoprel..
Ved buchnem po stole, mama, otec stacilo, zit budem s matkou svojho dietata. Bodka.
nic sa neboj, aj po svadbe bude u vas generalom svokra, ta bude o vsetkom rozhodovat.. Vies preco? Lebo tvoj chlap je slaboch, kt. sa nevie postavit na stranu svojej rodiny, ale len klopi usi a sucha doma nohami, lebo maminka nakazali..
Este je tu jedna moznost, rovnako zla - ze mu to takto vyhovuje a len predtebou sa tvari smutne..
Ozaj, ake hrozne veci mu to robia, ked "chce" ist k tebe na noc?
@irusa urcite ano, keby som mala decko s deckom, ktore nevie zdvihnut rit od rodicov, tak by mi veru do smiechu nebolo
A tvoj priateľa ty ste nesvoj právny ? Však sa presťahuje a hotovo. Nech si rodina skáče aj na mihalniciach. Ľutujem to malé. Už teraz má rodičov, ktorý sa nepostavia zato aby rodina bola spolu.
Tak by sa.mal trochu uvedomiť, že má dieťa priateľku a zodpovednosť už aj voči nim, a nie držať sa rozkazov a maminej sukne veď ma vek
Toto si proste neviem predstavit a hlavne teda neviem, co mu brani v tom, aby s za teba a maleho postavil a bol proste s vami. Co najskor by som si nasla ine byvanie niekde v inom meste, aby proste nemali na vas taky dosah ako maju teraz
Teraz k vam nocovat nejde, lebo rodicia robia aj zvratene veci, aby nesiel.
Neviem, co si pod tym predstavit. Ci mama stoji vo dverach, drzi si na krku noz a vrieska, ze sa podreze, ak on prekroci prah… Alebo mu daju nocnik a zamknu ho na noc v izbe… Alebo mu vezmu oblecenie a doklady a spia s nimi pod vankusom…
Alebo mu sypu vecer do jedla tabletky na spanie…
Lebo cisto na zakaz sa da povedat, ze je to jeho partnerka a jeho dieta a on ide za svojou rodinou. Lebo to ani boh neprikazuje, aby si nechal kazdu noc dieta osamote bez otca, len s matkou, pokial nemusi.
No, kazdopadne.
Uvedom si, ze svadbou budu svokrovci mat k tebe cestu otvorenu. Lebo uz si ich rodina.
Z ich pohladu na teba definitivne zacnu platit ICH pravidla. I na vase dieta.
A tvoj uzasny chlapec, ked uz teraz nevie prekrocit svoj tien a presadit svoje, ti bude nulovou oporou.
Jeho rodicia rozhodnu trebars o krste, o vasich dovolenkach, sviatkoch, vianociach, o comkolvek, a ked nebude po ich, zacnu robit “zvratene veci”, aby to dosiahli.
A tvoj, vtedy uz manzel, nebude s tebou, ale bude hucat po tebe, aby si uz sklapla a prisposobila sa, lebo on sam im nevie povedat nie. A bude frustrovany, ze je medzi mlynskymi kamenmi. Tak sa hnev obrati tou jednoduchsou cestou.
Takze si svadbu premysli. A najprv si ujasni s priatelom, ako idete zit.
Podla seba, ci podla natlaku jeho rodiny?
Autorka, aj sa normálne vyjadris ešte raz a vecne k téme? Padlo tu pár otázok, pisala si s prosbou, tak reaguj. Lebo zatiaľ sa len hlupo uskrnas, tak jasné že ti nikto neverí…
@dominika1988 nuz nepojdu a vojna skonci ked nebude mat kto, nie?
Ste dospeli nie? Zijete koho zivot svoj ci ich?
Ak ako pisete robia zvratene veci aby nebol s vami toto je uz toxicky vztah k synovi a tym padom aj k vam . Porozpravat sa o tom s priatelom a co najdalej od nich bývať a zariadit si zivot posvojom. Priatel sa bude mozno trochu zdrahat takej zmeny, ked nim rodina takto manipuluje a on sa necha ale uvidite ako sa vam obom ulavi ked ich nechate niekde dalekoooo. Drzim palce
A vy sa nechcete zobrať a žiť spolu ako manželia? Svokrovci Vás v Tom podporujú. Máte dieťa a chcete žiť v hriechu, keď ste nábožensky založený? Už ste to dávno mohli mať vyriešené.. O čo ide? 🙂
Fuuuu, tak na toto ani neviem, čo povedat’… To, že občas niektorým rodičom hrabe, to sa deje, ale aby si 23-ročný chlap nevedel povedať svoje? Veď ja som vetu “rodičia ma nepustili” povedala hádam naposledy v pätnástich…
Za mna zatiaľ vymyslená téma. Pokial máte vlastne bývanie vybavené ako píšeš a ste sebestační finančne co píšeš, neviem si predstaviť ako priateľa nútia nebývať s vami a keď áno , nie na noc…
Za druhé ako si privlastňuju vasedieta , s ich prístupom by som ich nenavstevovala a neumožnila im návštevy, keď Vám robia zle
Skús to prosím blízsie objasniť , odpovedať na tie otázky co Ti boli položené , zatiaľ neverím
Tiez nechapem ako mu to mozu zakazat?
Urcite by som neriesila svadbu. Odkazujem ze svadva z donutenia je beztak neplatna.
A hlavne ak je chlap taky trulo ze v 23-rokoch si nevie udriet po stole a spravat sa ako chlap s ako otec…. Tak som rada ze som slobodna mamicka.
Na celom príspevku ma najviac zarazilo to, že si priateľ nevie poradiť s rodičmi. Pochopím, že vzťahy so svokrovcami vedia byť vyhrotené, ale toto je jeho chyba, že si s nimi neurobí poriadky. Nechápem, že im dovolí takto sa k vašej rodine správať, veď to nie je postoj chlapa. Ale chcela si názor, či sme sa s niečím takým stretli. Nie, nestretla som sa, ale keby sa takto správal môj muž, v prvom rade by som z toho vinila jeho. Nemôže možno za správanie rodičov, ale môže za to svoje a z príspevku vyznieva, že nie je schopný riešiť túto situáciu rázne. Tu podľa mňa absolútne nie je problémom nejaká nútená svadba. Ani tá nepomôže, ak si naďalej svokrovci voči tebe budú takto dovoľovať a tvoj muž im nedá ráznu stopku.
pozri ked ti srdce hovori ze ho lubis , tak sa vydaj a mas od nich pokoj, ustup napriklad v datume, ale daj si podmienku a povedz im ze ty sa chces postrat o to ostatne , ze ty to zvladnes ,
ale vela ako baby hovoria manzel by mal urobit poriadky so svorkou a povedat im ze, ked sa vezmete vy uz ste a budete rodina , ta nech HO respektuju :D haha !!!
musis ist ich zbranami , s usmevom na tvari a diplomatickou inteligenciou nedaj sa vyprovokovat lebo o to im ide 😀 svokra je asi pekne sutazivy typ :D
Autorka neodpoveda iba sa nam smeje to znamena že vymyslena tema a ona sa dobre bavi a aj keby bola tema realna čo neverim tak poviem k tomu len jedno chudak dieta ale ono nemôže za to akych ma rodičov ale normalnych určite nie

Tak to je riadny trulko ten chalan. Podľa mňa sa len vyhovára na "rodicia ma nepustia" aby nemusel z domu. Toto je čisto nereálne, čo ako majú mreze na oknách a chlapec nonstplop zamknuty v izbe, ani do práce nechodí, ? Neverím.