icon

“Nútená “svadba a problémy so svokrovcami

23. feb 2022

Potrebujem pomôcť,vyhovoriť sa .Neviem čo daľej ,ide o to .S priatelom ,máme bábatko,vzdy sme si rozumeli ,nikdy sme medzi sebou nemali konflikty .Pre tých čo budú rýpať že som si nemala robiť dieťa,bolo neplánované a potrat /adopcia pre nikoho nešla do uvahy!🙂
Po nejakom čase ,ako mame babatko ,sa medzi nami a rodinami strašne zmenili vzťahy .Priatelova rodina si velmi privlastnuje násho syna ,neustále si ho podávajú z rúk do rúk,bozkajú ho ,aj po mojoj požiadaní aby to nerobili,vyhadzuje sa na líčkach .A je čoraz nervóznejší...S priatelom nie sme vzatý a rodičia sú kresťania ,aj naši aj jeho ,sme obaja dospelý ,máme vyriešené spoločné bývanie .Kedže bývať u rodičov sa naozaj nedalo ,ci už zo súkromia alebo sa hrozne zasahovalo do výchovy ,bavenia babatka ...K tomu hádky a nezhody ktoré sa vôbec nevedeli dať do poriadku .Kedže ako som spomínala ,rodiny sú kresťania ,nedovolia aby s nami žil v jednej domácnosti ,alebo s nami prespal cez noc .Kedze nemôžeme žiť ako manželia ,pokúsali sme sa dohodnúť ale naozaj sa to nedalo ...Sme dospelý máme svoje slovo ,ale situacie pred ktorymi sme boli vystavený nimi,boli a sú naozaj strašné ,obaja chceme pokoj a mať svoj život ...Nikdy sme od nich nepýtali žiadne peniaze alebo sme u nich neprespali ,samozrejme v izbách od seba ,že nás volali a chceli nás tam .Malého živíme obaja bez ich peňazí ,bývanie mame vybavene,ale kedze niesme manželia ,nechcú mu dovoliť tam somnou žiť ,svadbu nám vykričali ,zajednali nám aj sálu ,boli s nami vyberať jedlá a pozývali rodiny za nás,svadbu sme chceli o niečo neskôr ,a som z toho smutná lebo priatela mám rada ale chceme spolu aj s malým vybudovať nejaký systém a vzťah ,naučiť sa spolu poriadne niekde žiť a nasledne sami spraviť svadbu.Nonstop sme od seba lebo si to svokrovci neželajú a robia hrozné veci aby s nami nezostal v noci alebo býval...Som smutná ...dúfam že to zvládneme ,budú na to strašné spomienky ale snáď to dáme do poriadku :( Hlúpe výrazy si prosím nechajte ! Chcem len vedieť váš názor na vec a ci sa niektorá s niečím takým stretla taktiež...

Strana
z4
mariska1989
24. feb 2022

A už mám dosť akože by máte spoločné bývanie a tvoji či jeho rodičia zakazujú aby tam bol s vami akože čo mi majú čo zakazovať takéto niečo takže otvoriť hubu povedať svoj názor a ak sa nepáči tak nech sa urazia ., Nenavštevujte sa a oni sami dôjdu a nebudú vám zasahovať do života

mandarinka555
24. feb 2022

Akože sa nedá ???? Tvoj frajer je dementný, že si nevie od matere zbaliť pár vecí a odísť ku svojmu dieťaťu ?

kvetinka719
24. feb 2022

Je mi to ľúto. Toto sú take stratené existencie a premárneny čas.

Vy dvaja sa v prvom rade porozpravajte, čo chcete. Nech ti povie muž, či chce byt s vami (s tebou a dieťaťom) a ak áno, tak potom musí ísť za rodičmi a povedať, že je dospelý a ma rodinu, bezohladu nato, čo si o tom myslia. Ak to nepochopia, musí sa od nich odstrihnúť. Nezdvihat, nenechať sa stiahnuť opäť domov ani nereagovať ma vyhrážky. Len od neho a vás dvoch závisí, ako im nastavíte hranice. V tomto prípade bude každé poľavenie vo vami vytýčených hraniciach vaše vlastne oklamanie sa.

Ak toto muž neustojí, nech ti ani neni ľúto, opustí ho a odstrihni ho zo svojho života ty. Takého muža a ani otca pre svoje dieťa nepotrebuješ.

Tu totiž nejde iba o tento prípad, ktorý opisuješ, je to vzorec správania sa tvojich potenciálnych svokrovcov, ktorý budú v budúcnosti aplikovať v iných situáciách. Takí ľudia sú toxicki a je deštruktívne ponechávať si ich vo svojom okoli.

Držím palce!

lubkavargova1
24. feb 2022

pobavila ma tvoja veta: Sme dospelý máme svoje slovo...

Moja ty si tak vymleta ako kukurica po zbere..obaja si nechate tak mavat do zivota, ze smejeme sa my a nie ty. Ty este budes plakat, ale uprimne, nenelutujem ta. Sama si si to zvolila a nie je to zidne nutene manzelstvo.

magduska2
24. feb 2022

Tu sa niekto dobre zabáva 👍👍👍🤣🤣🤣🤦‍♀️

nice202
24. feb 2022

Mne nejde do hlavy, ako ho nechcú pustiť. To ho zamknú v detskej izbe? 🤣🤦‍♀️ A inak svokrovcov si asi neuvedomujú, že takto prispievajú k rozpadu vzťahu, čo je proti kresťanským zásadám.

vamajka
24. feb 2022

Podla mna su obidvaja mentalne retardovany a svokra len nechce aby spravili druhe inac neverim, ze je to pravda

simca06022011
24. feb 2022

Ty mas iný problem ako hladat výhovorku na svadbu. Ty mas partnera, ktory nevie povedat svoje a robit svoje. Aj nas nútili, blbé reči mali a proste chlap povedal svoje a bolo ticho. Rodicia mu nechcú dovoliť ist bývať inde? Priviazali ho asi doma o radiator. By som tam s dieťaťom prestala chodit na navstevy, ich by som k sebe nevolala a ocko nech sa rozhodne a nech si to zariadi. Viac by som takýchto fanatickych ludi k sebe a svojmu dietatu nepustila.

lienka.7
24. feb 2022

Prepac, ale sexovať bez svadby ste spolu mohli, ale byvat to uz nie 🙈🙈🙈

ericka_l
24. feb 2022

Reči, nejaké tie predstavy rodičia budú mať stále, to je normálne, ale nie je normálne sa tomu poddať, to je záruka nespokojnosti vo vzťahu.
Treba aby sa aj tvoj muž postavil a povedal, čo chce, ako si to predstavujete, čo chcete, nechcete a pod.

euka210
24. feb 2022

Ako citala som len tvoje reakcie a nic viac som sa nedozvedela, ze ked ste dospeli ako vam mozu branit byvat spolu. Pobalim si veci a zijem s partnerom a dietatom a rodicia sa mozu aj na hlavu postavit. Som toho nazoru, ze sex az po svadbe, ale ked uz dieta je, tak zite spolu ked sa viete o seba a dieta postarat...tak ich chovanie je chore. Svadbu casom planujete, nevidim v tom problem.

ouwecka
24. feb 2022

Chcete sa vziat? Tak sa vezmite ale to ze s vami nie je lebo svokrovci toto je chore na hlavu !!! Nema to co on riesot mate byt spolu proste.. z kresťanského hladiska je to proste hriech ale rodina neuplna je este vacsie zlo ked uz je ved oni vam nemozu co zasahovat do rodiny, proste stanovte si hranice

mandarinka555
24. feb 2022

Autorka sa odmlčala, tak zrejme pracuje na ďalšom dieťati😝

buxus24
24. feb 2022

Tak ak ta priateľ ľúbi a aj vase dieta,nie je o com.
Ste dospelý a rodicia.
Vaša rodina do toho nemá čo hovoriť.
Zbalila by som sa a už by ma nevideli. Ak sa priateľ nerozhybe nie je ten pravy.

miadi
25. feb 2022

Toto je nejaka vymyslena story . Keby to bola pravda a mal takych rodicov tak by vam zbuchli svadbu este v prvom trimestri tvojho tehotenstva. Ty si Bud troll co si robi antikresfansku kampan. Alebo si uplne hlupa ked si myslis ze problem su tvoji buduci svokrovci . Ty akoze s dietatom v podnajme na materskej sama on obcas pride cez den cez vikend si vrznut a vecer prasi domov aby sa rodicia nehnevali na dospeleho cloveka Ze chce byt so svojou novou rodinou .. ? ? ? Takze on je nesvojpravny a uplane bezmocny chudacik co musi posluchat rodicov inak bude mat zaracha? A ty snim planujes stastny zivot 😂Fakt pre teba lepsie ak si troll co sa nudi a vymysla somariny.

erickatt
25. feb 2022

Ale nechápem, preco vas nenutili, lez za babo narodilo, ked ste teda podla nich uz spachali hriech pred svadbou.

ayfer
25. feb 2022

Tiež sa prikláňam k názoru že toto je vymyslená téma.....dospelého chlapa nepustí mama prespať k matke jeho dieťaťa 🤪 omg 🤦‍♀️

majla87
25. feb 2022

Boze to sa neda citat toto.. Ved ste dospeli, preboha!! Mate spolu dieta, mate spolocne byvanie!!! Ja sa cudujem ze si toto nechate… Ved normalne im povedzte ze ste RODINA a byvat spolu budete. Svadba raz bude , ked budete chciet vy. Ked nechapu, ja by som s takymi odstrihla vztahy (aj ked su to rodicia). Jedine teda ak nie ste aj vy dvaja taki domyleni cirkvou.

ruzovakrava
25. feb 2022

Mňa hrozne zaujíma akým spôsobom mu bránia v tom aby býval s vami. Keďže píšeš o zvrátených spôsoboch a potom o fyzickom bránení, nejako mi nespolupracuje fantázia 🤭 čo si naňho rodičia ľahnú alebo čo? 😃

matullienka
26. feb 2022

Keby s vami naozaj chcel byť tak by bol, toto je taká trápna výhovorka, aj moja 10 ročná dcéra by vymyslela lepšiu. A keď mu brania čo nevolá policajtov za obmedzovanie osobnej slobody? Niekto sa dobre nudí a vymýšľa témy jak hovado

vilsonka
26. feb 2022

Niektorí si tu vymýšľajú témy, aby reč nestála😂A ak by to bola aj pravdivá téma, nuž v skratke....kde je vôľa, tam je cesta.

Strana
z4