icon

Nútili by ste svoje dieťa volať babke ohľadom vysvedčenia?

4. feb 2023

Nútili by ste svoje dieťa volať babke ohľadne vysvedčenia? Že aké má známky a podobne?

autor
4. feb 2023

@luccija tak ja aj zavolám ale to je skôr zo slušnosti, :( aj ked ma to mrzí aké máme vzťahy ale tak to už nezmením

@lintu idem dalej

777januska777
4. feb 2023

No vzťahy práveže môžeš zmeniť hlavne ty a teraz. Už si dospela a tak ako si môžeš vybrať smerovanie svojho života, tak môžeš meniť aj tvoje vzťahy. A áno môžeš kľudne babku neriesit a nezaujímat sa o ňu, v hlave máš úplne iné záujmy a priority, ale príde čas, keď si uvedomíš, že si možno mohla niečo urobiť inak a možno tie vzťahy skúsiť zmeniť. Preto rob veci, tak aby si ich nemusela v budúcnosti lutovat, aby si nemusela mat výčitky, že si neurobila všetko co si mohla.

autor
4. feb 2023

@777januska777 rozumiem čo mi tým píšeš, ale neviem či už nie je neskoro, budovať takýto už v podstate ,,vzniknutý" vzťah, ktorý de facto neexistuje :( aj ma to mrzí, lenže toto je niečo čo treba budovať od ,,mala" v deťoch a u mňa to už by bolo nútenie, a nútiť sa do vecí nie je dobré, lebo potom si vypestujem ešte väčší odpor, aj ked by som bola rada keby sme si viac rozumeli, ale nestretávali sme sa, aj veeeľmi daleko bývame od seba

miadi
4. feb 2023

Ono tu babku Asi ani nezaujima tvoje vysvecko ako fake . Je to len zamienka na komunikaciu kedze jej volas len 2x za rok na narodky a vianoce . ( sviatkov je btw ovela viac ) Podla spravnosti mladsi mà volat starsiemu. Aj ked mate chladne vztahy. Je to taka vasa tradicia ktoru babka ocakava, opacny koniec slovenska nie je koniec sveta .

galganka
4. feb 2023

Nie, dieťa by som nenútila. Dvadsaročná baba by mohla mať sama kus chochmesu a babke sa ozvať. Peniaze na narodky, meniny sa isto od nej hodí a nebrániš sa mu. Zaslúži si trochu pozornosti.

autor
4. feb 2023

@galganka neviem odkiaľ máš, že beriem od nej peniaze :D kedže som nič také nebrala od nej, netvrdím, že nikdy nič nebolo, ale to len tak sporadicky, malé sumy, (nejde o to, že sa sťažujem, že ,,málo" ) ale ona sa viac venuje vnukovi, môjmu bratrancovi, on dostáva majlanty a ja reálne nič

zuzitko74
4. feb 2023

Teba asi mrzí, že si babka pýta úctu a vzťah a pritom do vášho vzťahu asi sama veľa neinvestovala. A teraz sa od teba ako od mladšej očakáva akási ,,povinná úcta" k niekomu s kým máš v podstate spoločnú iba istú časť kódu DNA.

autor
4. feb 2023

@zuzitko74 je to možné, že tak podvedome to tak je

miadi
4. feb 2023

Nutit sa do veci ? To patri k dospelosti. Ved nemozes robit len to co chces co ta bavi. Ked budes dospela samostatna budes sa nutit do milion veci . A cim menej odporu do toho budes davat tym lahsie to pojde. Vola sa to zodpovednost povinnost samozrejmost. Ja som v tvojom veku mala odpor ku kuchyni k vareniu. A teraz som mama co detom urobi palacinky pizzu hocico hocikedy . A nie je to nutenie sa . Tato diskusia ta viac oberie o cas a energiu ako 5minut telefonat babke. Raz budes mat svokrovcou ku ktorym Mozno budes mat este vacsi odpor😁ale zo slusnosti a nech je muz happy sa “ donutis” s nimi 3x za rok komumikovat. Takychto situacii este v zivote budes mat xy. Bud jej zavolaj a mas to za sebou alebo ju teda uplne odstrihni a nevolaj jej uz nikdy.

autor
4. feb 2023

lenže tu ma do toho nutia (nazvem to) ,,iné osoby" to nie je , že sa nútim sama, ale reakciu chápem čo chceš napísať

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
galganka
4. feb 2023

Pindy, pindy, ale vezmeš predsa. Ktovie, koľko jej ten bratranec ráz volá za rok. Alebo či nedobehne aj osobne. 🤷‍♀️

autor
4. feb 2023

@galganka pochybujem, že dobehne, a sumu peňazí zrátam aj na jednej ruke, takže neviem čo si domýšľaš veci :D že vieš o mne viac ako ja o sebe :D ale udivuje ma ako majú isté osoby veštecké schopnosti :D

autor
4. feb 2023

@galganka a aj keby neboli žiadne, tak čo nie sú, nepotrebujem ich

asocial
4. feb 2023

kolko moralistiek!! babka, ked chce vediet, moze zavolat sama predsa! Neviem, nie su nejake extra vztahy, naco nieco umelo, lebo to tak babka, ktora v podstate az taky zaujem o vnucku nema, chce? Ja by som nevolala. Ked ani babka o teba nejavi zaujem, tiez moze zavolat, ako sa ma vnucka.

autor
4. feb 2023

@asocial to je tiež pravda, že nikomu nenapadlo, že ked ona reálne nič neinvestovala tak prečo mám ja? čiže zaujem tam o mna nebol, ona vkuse riešila bratranca a aj tak mnohé tie telefonáty sa po krátkom čase prekrútili na bratranca :D

letfenixa
4. feb 2023

@autorka ja ti rozumiem, tiež mám babku, ktorá sa sama od seba nikdy nezaujímala o mňa a môjho brata, mala iných vnukov, ktorým sa venovala. Keď som už bola dospela, tak mi otec s výčitkou vedel povedať, že prečo sa jej neozvem, pričom ona sama mi nikdy nezavolala, vlastne ani otcovi, vždy ten kontakt musel prísť od nás, a nemám s ňou vytvorený žiadny vzťah.

autor
4. feb 2023

@letfenixa mrzí ma to, mne osobne nikdy nevolala popravde, vždy mame alebo otcovi :( že JA mám VOLAŤ, celý život to tak bolo

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
autor
4. feb 2023

@galganka a neviem prečo hned otáčaš na peniaze, ked ako písala Sylvia217 u mňa reálne neboli, dokopy sumu zrátam na ruke, zato u bratranca...fuuu tam by sme sa bavili o stovkách a stovkách

galganka
4. feb 2023

Ale mi nevieme, ako to je naozaj. Máme iba tvoj, značne zaujatý pohľad na vec. Puberťáčke mohlo byť zaťažko udržiavať vzťah s babkou, lebo to neni cool a teraz sa jej rodičia snažia aspon2 aby sa ozvala. Alebo babka nemala nikdy záujem, ale tam by mala zjavne u prdele cele vysvedčenie dvadsaťročnej ženskej. Alebo... možností je x. V každom prípade, jeden 3 minútový hovor by ťa nezabil, dávno si ho mohla mať za sebou, a rodičia by boli možno nadšení.

autor
4. feb 2023

@galganka zase si domýšľaš, ,,cool" a neviem čo, vôbec tu o to nejde

galganka
4. feb 2023

A očividne bratrancovi závidíš. 🙈 Začinam mať pocit, že tam niekde to celé tkvie ...

autor
4. feb 2023

@galganka šak ja ledva viem ako sa volá :D ani neviem koľko má rokov, ani čo študuje alebo pracuje alebo čo robí, a babka sa o mňa reálne ani nezaujímala

galganka
4. feb 2023

@sylvia217 v čom nemám pravdu. Veď píšem, možností je viac, ale tento jeden je brutálne zaujatý, stačilo brnknúť na strunu peňazí a bratranca.

galganka
4. feb 2023

Od 14.08 si mohla mat 4 telefonáty za sebou a dávno si to mohla vypustiť z hlavy. A nie si tu zlč prehrievať.

autor
4. feb 2023

@galganka môže to byť jeden z dôvodov , taký podvedomí, ale zaujem tam nebol

autor
4. feb 2023

@galganka skôr mi príde , že sa to deje tebe :D

silvike
4. feb 2023

Ved to vysvedcko je len taka akoze zamienka. Proste babka len chce pocut vnucku, ako sa ma, co ma nove ( a kedze je nove vysvedcko tak aj o tom par slov). Tak ak tam nie je nejaky vazny dovod nevolat babke, a viem ze ju to vyslovene potesi a caka na to, tak by som sa premohla a zavolala jej.

galganka
4. feb 2023

Ja babke už x rokov kvôli vysvedčku nevolávam l. Zato posadím deti do auta a chodíme ju pozrieť a doniesť jej nejakú drobnosť.