icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

ali08
18. máj 2015

@jemena áno to jasné preto som písala že si nikoho nezastavam ale to že žiarli A ja ešte neviem čo A hneď veď ruky preč od moslima,ľudia sú rôzny ale on ma belgické občianstvo A bohvie či aj je moslim je kopec turkov kresťanov alebo ak emigrovali do belgická možno prešli na inú vieru.debil môže byť aj kresťan či žid.viem aké je to v dnešnej dobe s náboženstvom ale priznajme si možno má padny dôvod prečo sa tak ku nej chová.keď sa jeden sťažuje vždy je to na toho druheho nikdy tŕň dotyčný nenapíse či aj on urobil chybu v ich vzťahu. Ak vzťah nefunguje problém je v oboch partneroch.

timea7
18. máj 2015

@denisqaa presne tak, nepohla si sa vôbec nikam, že sa malému prerezávajú zúbky? No to by sa mu prerezávali aj u mamy, lenže ty si najprv chcela ísť k nej, on urobil bordel, tak si sa zlakla a nešla si nikde, volala si mamu k vám a potom si aj to odvolala. Nie kvôli malému, ale kvôli svojmu strachu, čo je pochopiteľné v tvojej situácii. Prečo si sa ho nespýtala, či ho bude kojiť,keď ty pôjdeš k mame? Aký má dôvod brániť ti, aby si s ním navštívila mamu? Ty sa jednoducho vždy dáš zahnať do kúta, sklopíš uši a urobíš to, čo chce on a on to veľmi dobre vie, už ťa má totálne prečítanú. Mala si stáť za svojím a mame odísť, ale už dávno si mala mať poriešené to, čo ti radili baby, aby to nebral ako únos. Ťažko predpokladať, čo by sa mu v hlave vyliahlo, keby si odišla. Nepoznám ani právny systém toho štátu, to si si mala najprv pozisťovať.

lubkavargova1
18. máj 2015

No zienky na mna neutocte ze mam nieco prosti moslimom. Ako pre mna-za mna naj aj martanka ma za manzela 😀 Chcel som len povedat, ze o nejaky cas by sa nejaka krepla aj tak nasla co sa da zlakat orientalnym kukocom a potom tu mame debatu dalsiu a opat rozvasnene diskusie ze "ja mam dobreho moslima" a potom pride druha skupina "od moslimov heeeeeeeet ruky". Ci slovak, martan, moslim ci hocijaka guta zo sveta ci z vesmiru furt sa najde debilko na entu 😀 Ja len mozem zopakovat len jedno: Dievca, drz sa ho. Naj mame o debilka na vyber menej

ali08
18. máj 2015

Ja na nikoho neutocim iba si to napísala tak ze aaa zase moslim A zase tu bude kopec for o moslimoch.Náhodou orientálci su ssexi. To ale že sú podaktorý debili je uz ich problém. Človek musí byť opatrný pri všetkých cudzincoch a hl.ak aj tá dotyčná je v cudzine. No nic držme jej palce A snáď napíše ďalší pokrok.

jemena
18. máj 2015

@ali08 ja si teda neviem predstaviť, aký dôvod by mohol mať jeden muž, teraz je jedno, muslim, ateista, katolík a pod. na to, aby vrazil facku svojej tehotnej partnerke. Ali, toto snad nemyslíš vážne... toto čo s napísala

"ale priznajme si možno má padny dôvod prečo sa tak ku nej chová.keď sa jeden sťažuje vždy je to na toho druheho nikdy tŕň dotyčný nenapíse či aj on urobil chybu v ich vzťahu. Ak vzťah nefunguje problém je v oboch partneroch."

ali08
18. máj 2015

@jemena ja som myslela že možno ona nieco urobila,vyprovokovala A ja som nemyslela na tú facku V tehotenstve ale na jej terajší problém že žiarli A stále jej telefonuje A zakazuje.Ona sa sťažuje tak hádam nebude na seba kydat že napr.mu nenavarila. To som myslela.

ali08
18. máj 2015

@jemena dôvody sa rýchlo nájdu.moja známa má cudzinca A tam je dôvodov na rozbijanie pohárov napr. hodne A väčšinou je ona tá zlá ale každému sa sťažuje že aký je chudáčik A prečo aby ľudia potom boli na jej strane A odsúdili jeho.

denisqaa
autor
18. máj 2015

@ali08 priznavam , ze aj ja mam obcas svoje muchy ,,,Napr. pocas menzesu ma dokaze vytocit uplna malickost a niekedy mam aj zlu naladu ,, no ale kto nie ??? Som naladova, ale zato kludna osoba ,,S nikym nevyvolavam hadky,,som kludnejsia povaha,,No co sa tyka domacnosti , to zvladam celkom dobre si myslim,,Ale napr. on si tu svoju zlost vybije namne ,ked ho nastve jeho sef ..Nehadame sa, nekricime po sebe,,Len zmenime ton hlasu a hlasnejsie komunikujeme ,,,A je odomna aj dost starsi, tak si mysli, ze on je ten ,, kto ma stale pravdu ,,,

jemena
18. máj 2015

@denisqaa Si si istá, že takýto život chceš, pre seba a pre tvoje dieta? O tomto si snívala?

ali08
18. máj 2015

@denisqaa pozri toto je v každom vzťahu ak máš stres v práci prenášas to aj domov A hl.ak máš stresovu prácu.život z cudzincom je iný ako zo napr.zo Slovákom,rozdiel je jazyk,kultúra ale on ako belgican by mal byť viac zeuropsteli Alebo nahrať sa na turka myslím to obrazne.ja mám manžela z Iránu ale je úplne iný vo všetkom ako ten tvoj A to neni o tom že som mala šťastie ale o tom ze Sa vie prispôsobiť predtým sme žili v cudzine čiže obaja cudzinci kde sme sa aj vzali ale proste od začiatku bol ústretový.to čo by bolo keby sme sa rozviedli A čo by bolo s detmi nechcem ani myslieť.ale mám známeho už som ho predtým spomínala je tiež Turek A ženu má Slovenku ona pozná jeho charakter ale Stále ho ponižuje A on že je nič A blablabla no a jasne že chlap vybuchne.On je ten typ že sa nevie prispôsobiť A je tu už 11rokov ale proste bude tvrdiť že je Turek A ľudia majú byť ako oni v Turecku

petra7777
18. máj 2015

@denisqaa Keby si skutočne chcela odísť za mamou (aspoň na týždňový výlet) ....odišla by si, ALE sama....On by ťa s dieťaťom nepustil, z obavy, že by si mu zdrhla....A aj keby si sama odišla(čo si nemyslím, žeby si mu nechala dieťa hoc len na týždeň)...on má istotu, žeby si sa na 100% vrátila.....Si ako v klietke, z ktorej niet úniku...Ach dievčatá (poniektoré) , ako sa len môžete nechať obalamutiť moslimami....

eva8
18. máj 2015

@denisqaa už si si zapísala dieťa?

@timea7 ona sa nebála, tešila sa, že je pokoj keď sa zaliečal a dúfa, že to tak ostane

@jemena pravá moslimka vždy hľadá dôvod nepokoja muža v prvom rade u ženy, prípadný nepokoj ženy je neakceptovateľný

@ali08 s tým nenavarením si mi pripomenula imána 🙂

v partnerstve moslim-kresťan je vždy chyba len na tej nemoslimskej strane, veľká česť výnimkám

ali08
18. máj 2015

@eva8 chyby mali obaja on že vybuchol pri všetkom A stále riešil minulosť (aj ona)A ona mu zase hádzala pred oči že ona je niečo A on hovno s prepacenim.Oni si nestanovili pre a proti už na začiatku A tak žili až doteraz.teraz sú od seba A ona je kľudnejšia A on stále nervózny ale chybu si nepriznal ani jeden.

@petra7777 keď sa zamiluje neriesim odkiaľ je A aké má vyznanie.môj manžel sa mi bál na začiatku povedat že je moslim mal obavy z mojej reakcie ale pred 12rokov to nebolo až také veľké haló ako teraz

mimi1237
18. máj 2015

@nikuska00771 presne nato iste som myslela aj ja,antikonc.nie,ale potrat ano.Asi chce ozaj kazdy druhy mesiac chodit na potrat,toto vidi ako lahsie riesenie asi.Niektorym ludom nevysvetlis.

timea7
18. máj 2015

@eva8 máš pravdu, ona sa tešila, neprehliadla jeho zámer 😝 😝 😝 😝 😝 takýto muži si vyberajú presne takéto ženy, lebo vedia, že si s nimi môžu robiť, čo chcú, je im jasné, že iná žena by sa spakovala ešte po tej facke v tehotenstve a viac by ju nevideli....

sardinka333
18. máj 2015

No čo už...komu neni rady, tomu neni pomoci...
Moslima by som nechcela ani keby bol jediný na planete....z tejto ,,fajty,, je väčšina chlapov majetníckych voči ženám viac či menej...ina kultura, ine hodnoty, iny pohlad na život....Dajme tomu tí ,,europanizovaní,, snad ešte sa niečomu prisposobili ale to su etniká, ktoré maju svoj svet...zvlášť taký ,,ortodoxný,,.

jemena
20. máj 2015

@denisqaa Si mlada pekna baba. Nemyslíš, že si zaslúžiš viac, ako sedieť v nejakom otrasnom byte, v cudzej krajine, cele dni len s deckom a čakať na ........ Turka s akou dojde náladou, či bude zhulený, alebo len nasratý, podla toho bude s tebou zaobchádzať. Ak si si toto dobrovolne vybrala, zrejme si to zaslúžiš, ale tvoje dieťa si to nevybralo. Ono si zaslúži určite niečo lepšie.

petra7777
23. máj 2015

@ali08 Podľa fotky aj slepý videl, že je moslim.....

mariuskaa
24. máj 2015

!

ali08
24. máj 2015

@petra7777 to je super že podľa fotky vieš akého vyznania je.podľa mňa ak je "moslim"(myslím ten zaryty moslim)ona by mala byť zahalena aj keď nieje v moslimskej krajine,nemala by otehotnieť pred svadbou atď.On je uz z európsteli akurát že žiarli A zakazuje ale to nemusí byť hneď moslim.nechcem tá uraziť deniska ale možno ti neverí preto ta kontroluje, si mladá,krásna pekne sa obliekas A možno preto robí scény aby si mu neušlo trebárs s iným.

Ale mozno sa mýlim.môj známy Turek má príatelku o pár rokov mladšiu ale čo on jej robí sleduje ju,keď už nieje v práci,denne je vyvoláva,hádajú sa,žiarli na ňu,zakazuje jej,v tom zakazovani ona nie vždy posluchne ale proste miluje ho i keď som jej uz sto krát povedala skončí to ale ona nato že to sa nedá.U nich je to ale viac zložité ale to tu rozpisovať nebudem.ja ich naturu poznám ale poradiť si nedala.On má šľak hnusný charakter,jej to vadí ale proste je zaľúbená.

ali08
24. máj 2015

Ešte jedna vec žena keď je mimo jej krajiny je viac slobodná (myslím tým moslimky, priateľky moslimov ale aj naopak)v ich krajine dodržujte poriadok stanovený štátom aby nemali problémy z políciou.môj mm je moslim,ja som moslimka tiež
Koran som si prečítala ale nemodlim sa tak ako oni(v boha verím A modlím sa ako je mne lepšie,čiže mojim jazykom,do mešity nechodim pretože modliť sa k bohu môžeš všade nielen tam)ramadan nerobím.nikdy má do ničoho nenútili,na Slovensku si obliekam čo ja chcem aj tričko na ramienka ale keď som bola v irane tam som chodila zahalena A nosila dlhšie oblečenie aby som neprovokovala A nerobila problémy sama sebe.tam som mohla aj s vreckom na hlave ist aj tak po mne vypiskovali 🙂
A muži to je to isté keď sú v cudzine chodia do bordelov,dajú si kratase A tricko na ramienka ale v Iráne sa stránia A neprovokuju.každý jeden keď je mimo domova sa oslobodny A podaktorý vedia pochopiť potreby toho druhého.

vevesh
24. máj 2015

@petra7777 😕 😕 😕 😕 gratulujem, ze vidis ludom do hlavy v co veria podla vyzoru .... 😕 😕 🙄 🤐

eva8
24. máj 2015

@ali08
Všimnite si vetu @ali08 : "A neprovokuju.každý jeden keď je mimo domova sa oslobodny"

ali08
24. máj 2015

@eva8 a co si tým myslela všimnite si vetu.....
Myslela som ženy aj mužov že v Irane neprovokuju oblečením a správaním.je to pravda podaktorý keď sú v zahraničí tak sa viac odhalia alebo skúsia sex.je to normálne prispôsobujú sA aby zapadli A nevycnievali z davu lebo potom ľudia po nich cumia A rozoberajú ich.tu v našom meste keď prídu Arabyna dovolenku vždy ľudia cumia A rozprávajú o nich (ženy sú zahalené) A tak aj my keď prídeme k nim musíme sa zahalit aby sme nevycnievali.to zu slobodný je pre nich výzva veď zakázané ovocie najviac chuti

eva8
24. máj 2015

@ali08
myslela som tým, že mne je prirodzené doma sa cítiť slobodne
Ty si vysvetlila, že sa odlobodia preto, aby nevyčnievali z radu.

som rada, že tu prispievaš.
" A rozoberajú ich.tu v našom meste keď prídu Arabyna dovolenku vždy ľudia cumia A rozprávajú o nich (ženy sú zahalené) A tak aj my keď prídeme k nim musíme sa zahalit aby sme nevycnievali." - pozri poznámku v zátvorke. Viem, píšeš nie o araboch, no niekto si z vyčnievania (zahalenia) starosti nerobí. Ale kto nechodí do bordelov, už vyčnieva. ("A muži to je to isté keď sú v cudzine chodia do bordelov,dajú si kratase A tricko na ramienka ale v Iráne sa stránia") Zachádzam do krajností, aby sa povšimli tie prirodzené rozdiely, spôsob života, neohováram,

chcem len napísať, že nemám nič proti tebe, či tvojim príspevkom, nechcem ani provokovať, len sa snažím hľadať príčinu, prečo je toľko nedorozumení. Podľa mňa, každý by sa mal prispôsobiť podmienkam krajiny, do ktorej prišiel. Ja som tiež úplne prirodzene brala chodiť von s pokrytými vlasmi

ali08
24. máj 2015

@eva8 veď práve to ja vysvetľujem.človek sa učí A prispôsobuje A mál by brať ohľad aj na to kde žije.keď som ja žila v Iráne musela som.chodiť zahalena A nikdy som sa nepýtala prečo lebo som to brala automaticky A tiež by som brala automaticky že musím snat šatku keď dom niekde v Európe. Jasné ale že sú výnimky ktoré šatku nosia aj keď v EU žijú ale to môže byť len preto že to ona sama chce ale možno aj preto že jej to manžel príkaze, to musí ísť v komunikácii s oboma partnermi ako zosúladiť život v nemoslimske krajine aby tam boli šťastný A nemali problémy. Videla som jeden krásny film house of sand and fog tam je príklad o tom ako sa cudzine začleni do života v inej krajine.
Pracovala som pre emigrácne A zrovna tam som videla koľko nenávisti je voči cudzincom A tam bolo jedno či je moslim alebo žid.ako sa na nich pozerali A.ako im nadávali bolo mi z toho zle A preto žiadne náboženstvo neodsudzujem ale až tam som pochopila prečo cudzinci sú taký proste sa opancierovali proti blbom rečiam A pozeraniam sa.,sme rôzny A práve preto myslím že aj deniskyn priatel možno má dôvod žiarliť A kontrolovať ju.proste ona je slobodná A on vie aké ženy sú v Európe (že si môžu robiť čo chcú)akurát nechápem prečo je taký Už za tych pár rokov čo je tam si mohol zvyknúť. A nemyslím si ze je až taký moslim akým by bol keby bol v Turecku.

andy04
24. máj 2015

@ali08 Tvoje argumenty si vážne dost protirečia.. Ked si v Iráne tak ideš zahalená pretoze rešpektujes ked si tu tak nemusíš a moslimky niektore nenosia satku pretoze nechcu alebo ju muž necha.. Ja to vidím skôr ze su výnimky tie co ju nenosia.. Je ich vážne pramálo..
Žiješ v Belgicku a videla si nespokojnosť s inmigrantmi.. Ale aj tak si sa prispôsobila vo všetkom mužovi.. Si moslimka deti maju moslimske mena takze v podstate krajinu v ktorej žiješ tiez ako cudzinka nerespektujes.. Ma tvoje slovo v rodine nejaku váhu? To ze žiješ pokojný a šťastný život je naozaj preto ze ta rešpektuje..? alebo ze si sa vo všetkom prispôsobila a dávaš si pozor aby mu nic nechýbalo.. V takom prípade to nie je úplne normálny vzťah tak ako ho vidíme v našej spoločnosti...
Oceňujem to ze si pripustila ze to moze byt medzi takýmito vzťahmi komplikované a hlavne žiarlivosť je tam prítomná..

lubkavargova1
24. máj 2015

zeny nehadajte sa islam-neislam....bo nas admin uzavrie, teda temu. Je to uz jedno. Zakladatelka temy davno skonstatovala, ze bude zachranovat vztah. Takze je uplny nonsens nieco jej radit. Jedine co mozeme je z casu na cas si precitat vyvoj udalosti a tot vsjo. Odmietla radu zienky a aj pomoc ist na ambasadu, vybavovat papiere, odmietla vsetky rozumne argumentacie, rady...tak co chcete od nej???? Ja chcem len jedno, nech sa toho svojho drzi ako kliest, naj maju dalsie dieta com budu stastna rodina, lebo aspon mame istotu ze ten chlap nie je volny a nejaka nasa dcera/zena nenarazi nanho a zase sa neda zblbnut.

ali08
24. máj 2015

@andy04 ja žijem na Slovensku.V Iráne nosia všetci šatky bez ohľadu či sú irancanku alebo turistky.tam zahalena musíš byť ale akonáhle som na Slovensku tak šatku nenosím.moje slovo v rodine váhu má,mená deti sú iránske koli tomu že mám cudzie priezvisko A slov.meno hy sa k tomu nehodilo.prvý syn je Ali je to pekne meno už aj Slováci dávajú deťom cudzie mena A druhé si vybral syn Ali že tak sa bude volať jeho brat.keby som čakala dcéru vybrala by som jej ja meno.to je predsa povinnosť ženy A Manželky aby sa o muža A rodinu postarala A tu nejde o to s akej krajiny manžel pochádza. A aký je normálny vzťah v našej spoločnosti,že chlap vysedava denne v krčme A žena drie ako hovado aby využili do ďalšej výplaty?
Ženy aj muži keď odídu z moslimskej krajiny sa rozhodnú ako sa budú naďalej obliekať či ostanú zahalené alebo sa odhalia A čo ja poznám väčšina sa odhalí(myslím tých čo tam žijú nie turisti)aby zapadli ale sú aj také ktoré koli mm zostanú zahalené hl.ak sú vydate ale nie všetky.

ali08
24. máj 2015

@lubkavargova1 ja sa nehadam ja len píšem že keď dlho žije V Belgicku možno nieje taký zmoslimsteli iba jeho charakter je že žiarli A kontroluje ju.Človek ako náhle žije V nemoslimske krajine tak sa aspon z časti prispôsobí.