icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

vevesh
25. máj 2015

@petra7777 Tvoj priklad, tak pokial viem ukamenovali tu dievcinu cudzi, nie rodina ci priatelia, a nie preto, ze ju znasilnili, ale preto, ze pachatelov udala.... Co sa tyka vrazd zo cti -existuju, nepopieram, ale su to vynimky, ktore sa medializuju a poukazuju na to ..... jednoducho neandertalcov a asocialov, jednoduchsie zmyslajucich a pod. najdes vsade, aj doma... A podla toho nesudim krajinu ci miliardu ludi na svete...

dusika11
25. máj 2015

@ali08 iny mrav??preco by som mala byt vydata???ja neuznavam vydaj...prepac..neuznavam mravy....si ma rozosmialaa..fakt si uz dost od nich chytena... 😀 asi som uz zatratena....

vevesh
25. máj 2015

@dusika11 ale tymto si dost odporujes 😉 - na jednej strane mravy neuznavas a na druhej tlacis na udrziavanie slovenskych zvykov a tradicii (cize mravov) - a ini (pristahovalci) ich ochotne este maju akceptovat...

dusika11
25. máj 2015

@vevesh halooooo moj zivot tu nie je podtsatny ci??? nemam rada slovenky co ked roztiahnu tak sa prisposobia.a su islamistky...nech sa prisposobuju nam....nemam rada slovaka co ked sadne do rychlika do ciech tak mluviii v kysaku...kto tu vravi o mravoch :::omg..

ali08
25. máj 2015

@dusika11 píšem.iný kraj iný mrav.ale to som myslela rozdiel medzi Sk A napr.Iránom
Len som sa pytala ci si vydatá keď si písala že ti chceli niekoho dohodit A tebe sa to páčilo.prečo by som mala byť chytena?ty aj vieš ale tradície majú v Iráne A či ich ja udržiavam?
Presne ako vevesh píše chcela by som tá vidieť ako si niekde (cudzine)A oni oslavujú nový rok aby si sa nepridala.(nemyslím keď si turista)A je to len príklad.

ali08
25. máj 2015

@dusika11 to roztiahnutie si myslela nohy?ako prepáč ja som mm nedala len preto aby som sa stala islamistkou,prijala som vieru dobrovoľne A ako keď niekdo iný nohy neroztiahne hold smola.už len tvojmu dumaniu nad slov.životom bych sa prispôsobovala.O tvojom živote tu nik nepíše len ty sa tu akosi zvazas na moslimoch A Slovákoch.to nieje tvoj problém že Slovák v cechach hovorí česky

dusika11
25. máj 2015

@ali08 ano aj o tom hovorim..ok a co ocakavas od neho ked si prijala islam???myslis fakt si myslis ze si ta bude vazit ked si tak sklonila hlavu??? myslis ze tato kultura..je toho schopna??? osobne si myslim ze zijes v sebeklame

vevesh
25. máj 2015

@dusika11 ze neuznavas mravy si povedala sama...a nemyslis si , ze kazdy ma pravo osobneho vyberu a rozhodovania sa s prihliadanim na situaciu?
...s tym slovakom v cechach nie je" prisposobenie sa " ale "opicenie" resp. Nedostatok sebavedomia ci hrdosti.... A u paroch roznonarodnych alebo roznokonfesnych to normalne tiez nie je o prisposobeni sa,ale o dohodach a kompromisoch - To su predpoklady na fungujuce manzelstvo.... to, ze si niekto zoberie niekoho z ineho statu alebo nabozenstva a rozhodne sa inac, ako by som sa ja, neznamena automaticke sa podoriadovanie partnerovi...
Ak.si zoberie katolik evanjelicku a deti budu katolici , to sa tiez budes takto vyjadrovat, ze roztiahla nohy a su katolici... ?

dusika11
25. máj 2015

@vevesh presne preto si nema podla mna brat katolik evanjelicku a moslim krestana..lebo su s toho len prioblemy.....a potom plne sudne siene a plne fora typu ...neviem kde mam deti...nemam k nim pristup..potom ked sa zena chce osamostatnit od takeho cloveka...treba mat rozum....moze ryba lubit vtaka ale kde budu spolu zit a ako....to je moj nazor....

vevesh
25. máj 2015

@dusika11 trosku ta sklamem, este stale je na svete viac fungujucich "roznorodych " parov, ako nefungujucich - ale o tych vydarenych nikto nehovori, ale o tych problematickych su plne spravy... Viac menej zo skusenosti nevydaria sa tzv
"slnieckove pary "=my sa lubime a svet je slniecko... nie, laska je dolezita, je to dobry predpoklad... ale bez komunikacie, kompromisov a schopnosti poznania a ustupkov aj ta "najvacsia laska na svete " raz stroskota...

petra7777
Odpoveď bola odstránená
dusika11
25. máj 2015

@vevesh no..ja tak dobre pisat neviem..ale..moja skusenost je taka..dohody kompromisy nutia cloveka..k sledovaniu toho druheho..ked ja som dal toto on musi toto..a ..robi sa dlh..ktory sa predlozi ako ucet. v hadke.najhorsie ze niektori ludia..k takemuto pocitovemu dlhu daju aj uroky..su tot tie vety..ja som ti obetovala toto a ty nic...atd..a s toho su pnutia....velke..nasa kultura este tieto pnutia..tazko ale ustoji....ale ..ina..uz na blakane to vidno..proste ..chlap..pride a drbne tej zene...lebo ma podla neho pravo..lebo nieco obetoval...proste cele zle..metoda..kompromisov a dohod preto ..funguje isty cas..a akonci v sudenj sieni..ja osobne som preferovala hladat partnera...co podobne zmysla..ako ja..ine je mat dobrodruzstvo a ine je zamotat si zivot..a ked sebe ok..ale este aj detom to komlikovat...

dusika11
25. máj 2015

@petra7777 ty si to napisala jednou ranou a ja tak opatrne 😀

vevesh
25. máj 2015

@dusika11 no normalne nikto "nedrbne " jednu zene, a to je jedno ci je spaniel, balkanec ci eskimak alebo moslim ... To, ze to nie je vyhovujuci vztah pre teba (a je jedno , ake dovody k tomu mas) je v poriadku, ale nepochopim, preco sudis podla seba ine zeny... preco urazat apriory vsetky tie zeny, ktorym taky vztah vyhovuje (a je jedno, co ich k tomu motivuje).....teba tiez nikto nesudi a neuraza pre tvoje osobne rozhodnutia voci (ne)vyberu partnera....

dusika11
25. máj 2015

@vevesh preotze tieto zeny potom pytaju rady a su prekvapene....samozrejme je to ina kultura...a nechapem cim sa maju urazat?? tym co je pravda&,,, ze cih pretooo daky arab a hned hadzu satky a su moslimky??ved to je pravda....

dusika11
25. máj 2015

@vevesh http://www.hlavnespravy.sk/sef-najsilnejsej-bel...
stale ocakavs normalne jednanie,,,,??

vevesh
25. máj 2015

@dusika11 no tu je priklad slnieckoveho paru - vsak oni sa lubili... A urazas aj ty, ked hadzes vsetko a vsetkych do jedneho vreca a porovnavas na zaklade tvojej sesternice... Ina kultura , iste ine problemy, ale preco by mali byt vsetky zeny blbe, za to, ze si zacnu trebars aj s arabom, alebo ze si trebars aj daju satku - nechapem,preco to ludi irituje (aj keby ju bola nosila kvoli chlapovi) - nie je to jej vec, takisto ako nie je to len a len tvoja vec, ked budes chodit von trebars iba v spodnom pradle alebo kostyme jasterice?
A voci extremistom ocakavam extremne krajne prostriedky - cista iluzia v europe , ale to je o inom, normalni obycajni ludia- drviva vacsina z nich nie su extremisti... Kolkoze reportazi alebo sprav je z normalnych rodin,bezproblemovych, Stastnych , z normalneho zivota ... Hm, asi by si ich dlho predlho hladala.... Ale sokujucu, extremnu, vztahovu alebo protiislamsku reportaz najdes aj 10 na prst behom minuty...

jeennyv
25. máj 2015

@vevesh nie v zlom, ale myslim si, ze dnes je tolko informacii o arabskom svete, o ich pomeroch a pristupu k zenam, zakonoch, ze ano podla mna moze byt dnes baba uz blba, ked toto nezohladnuje....a ano su aj spokojne pary, ale nikdy nemozes vediet ci nieco nezaskripe alebo nepride situacia, v ktorej sa bude spravat striktne podla svojej kultury a naturelu a potom si svoje deti, mozu roky hladat kde chcu...

vevesh
25. máj 2015

@jeennyv nic v zlom, ale to nemozes vediet ani u slovaka ci ineho europana - a to je ta ista kultura... Dokonca ani vo vela europskych statoch nema matka vylucne pravo na dieta ako na sk,a dokonca na sk je to tiez take "papierove, od pripadu k pripadu ...

jeennyv
25. máj 2015

@vevesh ma slovensku a v inych krajinach sa to vsak sudne riesit ako pises od pripadu k pripadu a az na par vynimiek je prihliadane na rolu matky v zivote dietata, a vacsina europy sa riadi zapadnym kontextom praco, no v arabskom svete vynimky neexistuju a pravo podlieha nabozenskym narokom....

dusika11
25. máj 2015

@vevesh ty ocakavas normalnost tam kde nie je....nie nie je to len moja vec ked budem von chodit len v spodnom pradle.........pretoze sa na to pozeraju aj ini ludia...ano tito ludia riesia tu satku..a ver mi omnoho horsie by riesili mna v irane..keby som tu satku nemala..alebo by som tam behala v spodnom pradle..to uz divne nie je??tak tko je tu viacej tolerantni..otazka znie preco mam byt tolerantna voci nabozenstvu co sa preukazatelne chova nepriatelsky k mojej vlasti?? nazyva nas nevercami............

jeennyv
25. máj 2015

@dusika11 v tomto s tebou suhlasim, my sa stale musime prisposobovat v nejakej krajine, tu sa nedrzat za ruku, tam sa zahalit atd...kolko narodnosti vsak zije na svk a neprisposobuju sa nasim kulturnym ci inym narokom, ale prinesu si tie svoje...potom rovnakost pre vsetkych, ked oni si sem prinesu svoje, preco by som si ja ked vycestujem nedoniesla svoje tiez....

vevesh
25. máj 2015

@jeennyv pravo podlieha zakonu tak ako u nas, tak aj v moslimskych krajinach - a zakon ja v kazdej krajine iny - u nas ide matke, v krajinach sarie otcovi (si az 3 krajiny,ktore uplatnuju pravo sarie), a vsade inde je to mix - Vize dieta dostane ten, ktori ma lepsie zazemie, financne prostriedky a obcianstvo +zaujmy dietata su dolezite... Cize napr. U tejto baby, co zalozila temu, su sance minimalne az nulove, aby ziskala dieta do opatery - a to je v europe,do moslimskych krajin ani nemusela prstom na mape vycestovat..

dusika11
25. máj 2015

@jeennyv ako ja som pri malom snazim sa nezaspat lebo ma horucku a uz mi rozum zastava...

dusika11
25. máj 2015

@vevesh zakon je v europskej krajine preto taky lebo sa meni kvoli moslimom..eu sa prisposobuje..a ten hunbuk so skorou sexualnou vychovou v eu?? asi tak preco??? lebo mensiny bud cernosi...ti zacinaju strasne skoro--a islamisti sa sobasia skoro takzvane detske sobase...takze nech sa paci multi kulti..mne sa neprisposobi nikto ..ale my sa tu ideme pototo aby sme boli liberalny..preto sa aj posuva sex vek....

jeennyv
25. máj 2015

@dusika11 niekomu nevysvetlis, proste v moslimskych krajina ide pravo ruka v ruke s nabozenstvom....ako kazdy mame svoj nazor a ho bude obhajovat.....ja zakony takychto krajin nepovazujem za v poriadku, vzhladom na postavenie zeny atd a pre mna to tymto konci....kde, aby ja som v 30 horucavach chodila ako matoha a muz si bude vykracovat jak pan.....ale myslim, ze tieto medzikonverzacie zakladatelke temy nepomozu, ja som v tejto teme uz viac raz komentovala, ze je proste naivna a hlupucka, udrel ju a neviem co vsetko a miesto toho aby konala, tak to riesi na mk...co tym vyriesi...no nic, len si tu ludia budu vzajomne kontrovat v nazore na moslimsku kulturu...

vevesh
25. máj 2015

@dusika11 odhalovanie a zahalovanie su dve rozdielne veci, a Napriek tomu to vzdy ludia porovnavaju - ked pojdes do rovnikovej afriky, kde nosia dole ala dve snurky spojene a hore nic, budes sa takyto premavat, ked u nas su zvykom minimalne 2 vrstvy oblecenia? zozaciatku urcite nie, a aj po urcitych rorokoch to mozno nespravis... (preto maju aj moslimky problem odhalit sa alebo zhodit satku..)
Ale ked ti niekto povie, daju jednu vrstvu na seba na viac (napriklad tu satku,alebo celkove zahalovanie sa) , pozastavis sa najmenej a ani ti to velky problem robit nebude, aj ked s tym nebudes stotoznena...
V cudzine sa prisposobit nemusis, ale iba dodrziavat zakony (a to cudzinci robia do nohy).... Keby sa.prisposobovalo tak krajinam, v ktorych zijeme, slovaci by uz davno boli madari, v amerike by nebolo ziadne "China town ", alebo na slovensku sudetski nemci, ci v indii britska mensina, a dalsich by sa pokracovat....
Nabozenstvo nenazyva nas nevercami, to ludia (podla koranu, biblie a tory neverci su ateisti, a samozrejme kazde z tychto nabozenstiev je to "prave ",takze si nemaju navzajom co vycitat)

dusika11
25. máj 2015

@vevesh no ja som urcite nebojovala na namesti v 89 za slobodu aby mi ju ako zene niekto bral....ty rto volas kompromis a ja vela obmedzeni...oreoac muzov je stasne vela aby som...si to takto komlikovala preto pre mna je to nepochopitelne..a uz vobec takto vychovavat svoju dceru...

dusika11
25. máj 2015

@jeennyv ..no ..proste cele zle......nerozum..

vevesh
25. máj 2015

@dusika11 vazne a tomu veris? Striedavka nie jeden kvalitnu pristshovalcom, als kvoli rovnakemu pravu otca na dieta - muz nie je totiz iba spermo a financ banka, pokial krachne vztah...
A len tak Bdw. preco je potom aktualny priemerny sobasov vo velkej vacsine nad 20 rokov u moslimiek ? Dokonca v mojom okoli sa ziadna pod 25 nevydavala... To, o tych skorych sobasoch su taketo basnicky pre europanov, ktori ziju len na medialnych spravach...pedofilov najdes vsade, a tuto sich nasli cestu...
Ale napr. africania maju ine ponimanie sexualnej zivota - tam je vo vacsine pravidlo caste obmienanie partnerov... Ale skory sex, takisto nie, pokial neziju v afrike a nemaju co jest...