icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

dusika11
25. máj 2015

@vevesh no striedavka je fenomen nevej doby..len buducnost ukaze co toto prisńesie ale dobre urcite nie..totiz zabuda sa tu na dieta...to ma dva tyzdne chodit do jednej skoly potom do druhej..raz tu spat potom tam?? co ej to maciatko??? este aj moj psik ma rad svoju podusku..a nechce spat inde..ucim tak vidim tie deti na striedavkach jak smutne putuju hore dole.,........cele zle..egoizmus rodicov..a o akej striedavke ty v muslimskych krajinach inac hovoris?? tam zena velmi pravo na dieta nema...po rozvode........isteze vsetky media s apsikli a klamu ochudakoch moslimoch..ti vobec nemaju radi mlade pannny ale ....no... 😝

vevesh
25. máj 2015

@dusika11 sloboda je len iluzia - prisposobujes ju zivotnym podmienkam a okolnostiam - A kto ti kde berie slobodu? Ake obmedzenia?
Kompromisom sa predsa nevzdavas slobody, ale si ochotna upustit so svojho sebectva v prospech vztahu (samozrejme nielen z jednej strany) .... a ak to ratas na dlhy, kto co komu kedy upustil a kolko krat - no bud si najdes chlapa pod papucou, co spravi vsetko ako chces, alebo ostanes volna, pretoze takto partnerske vztahy nefunguju... Kompromisy musis robit aj v normalnych vztahoch, a v multikulti trochu viac...

vevesh
25. máj 2015

@dusika11 no islamsky stat nie su moslimovia... To je trochu o inom... A to by si musela poznat zakony moslimskych krajin, aby si vedela , ze zena ma tiez narok na dieta, pokial ho uzivi..napriklad. Do 3-6 rokoch sa deti automaticky zveruju matke, neskor dohoda, ktore dieta s kym - iba 3 krajiny maju sariu, cize deti nad 3 roky idu podla zakona otcovi (taktiez su mozne vynimky) - pretoze rozvody su v drvivej vacsine o.dohode rodin (cize rodicia rozvadzajuceho sa paru), ak sa nedohodnu alebo par nesuhlasi, nastupuje pravo a sudy... Cize nie vsade a vzdy moslim - dieta patri otcovi...

ali08
26. máj 2015

@dusika11 on,si ma váži takú aká som A nie akého vyznania ,A čo by som mala očakávať že má nepodvedie,neudrie?čo očakáva kresťan od kresťana?
Horšie by ťa neriešili by ti povedali že nemáš šatku (muži to neriešia vôbec ina pozerajú)ale žena ti povie A ak má nejakú pri sebe tak tu ju dá.zažila som A veru bola som milo prekvapená.si myslíš že koli jednej poondatej šatke ideš na políciu bože Ľudia fakt treba tam ísť A vidieť aké to je A nielen tu bludy hádzať.tam sa normálne nosia šaty A dlhé sukne či topanky na opätkoch.
to že sa berú skoro to bolo aj v minulosti všade na svete,vtedy dievčatá boli vyspelejsie skôr A mala rodina viac detí tak aby sa ich "zbavili "tak ich vydali alebo ozenili aby Vedeli zabezpečiť rodinu.si predstáv že z Iránu sa mladší ako 18 do cudziny nedostanú prečo lebo nemajú pasy musia prejst najskôr vojencinou ktorá je 2roky.A dievčatá tak isto.

@jeennyv ohľadne držania rúk v Iráne tam sa každý drží A nieje pravda že žena cupita za mužom idú vždy vedľa seba

@vevesh pozri nerieš ich aj tak tým.nič nedociel myslíš si keď my dve tu napíšeme tak zmenia názor?

@petra7777 A vieš že toto si myslia o nas v iných krajinách?A na Cypre ešte horšie hl.O nás ženách?A ti sú ortofoxdny.tam by som si just dala šatku aby dali ruku odo mňa preč.

dusika11
26. máj 2015

@vevesh neustale sa sama zamotavas...len si precitaj ako si uz namotana....znova aznova rozpravas ako cez kopirak vsetky...ty presne opakujes to co tito muzi radi vtlkaju do hlavy..o kompromisoch rozumej tvojich...o tom ze tvoja sloboda je vlastne egoizmus...ech----inac ich najoblubenejsi argument..je zli slovaci co sedia v krcme..
..typicke manipulativne jednanie tak priznacne pre tieto narody..namotat zenu a vmanipulovat do toho aby vlastne sama bola presvedcena ze je to spravne...presne na toto inac namotavaju albanci..
pozri ja osobne kedze som starsia som dospela k nazoru ze hra na kompromisy je skodliva pre vsetky strany..ale toto uz je osobna vec..mne vadi..vnasanie vlastnej predstavy o satkach kuklture do mojej krajiny nerespektovanie slovenska a bajka o zlych slovakoch ktory sedia v krcme..keby si tam zila a tak skaredo roizpravala o nich tak neviem neviem ci by sa im to pacilo...povazujem to za neslusne a nevychovane..potom nemaju v krajine kde sa im nepaci co robit....naco sa tak tlacia do eu

ali08
26. máj 2015

@dusika11 daj si otázku prečo sa Slováci tlačia do zahraničia asi že za lepšími peniazmi A možno aj životom.čo im dá slovensko akurát tak hypotéku Alebo veľký úver(A to je len časť)poznám veľa ľudí z vyšším vekom ktorý museli odísť zo Slovenska len kôli tomu ze si tu z ich vekom nemohli nájsť robotu.ale to je len príklad. Keď prišli Slováci,Poliaci atď na Cyprus myslíš si ze brali ohľad na ich zvyky A tradície?ak sedíš len ru na Sk tak nevies čo sa deje tam.vonku A z rozprávania si vieš utvoriť len časť deja s pridaním pár viet navyše A hoops je tu škandál

dusika11
26. máj 2015

@ali08 odkial vies kde ja sedim??? velmi ma nebavis...prepac blahosklomne mi pripominas ze slovaci piju...a smozrejme ze som ehm sliepka co sedi doma.......kde kolvek prides tak tzi daju sakra vyzrat ak sa neprisobis pravidlam tej ktorej krajiny....

dusika11
26. máj 2015

@ali08 osobne si nemyslim ..ze politika slovenskych platov je slovesnky politika..vsetko bolo dopredu pripravene..sikovna kolonizacia zbavenie sk svojpravnosti v potravinach...zlikvidovanie vlastenej..vyroby..nutenie kupovanie dovazanie vsetkeho platy male.....vsetyko su systemnove kroky na typicke pre kolonialne spravanie vesćsich krajin...ovsem nic nie je stratene..vela mojci znamych sa vratili na sk...po ziskani prostriedkov..kazdopadne ..velmi dobre sme boli oblbnuti slobodou a demokraciou..sami sme si dobrovolne nalozili jarmo na svoje plecia...v mene slobody..co mi to len pripomina??? 😉

ali08
26. máj 2015

@dusika11 tak to cítiš možno ty.urobila som si obraz kde sedíš keď tak bahosklonne píšeš o Sk A Slovákoch.
Veď to práve zrovna politika dodrb.... Väčšinu štátov.Myslis že štáty(ako nás)získali niečo keď vstúpili do EU?akurát zdražovanie A min.platy.
Politika a náboženstvo je na dlhé lakte. Áno vrátili sa keď si nešetrili aj kopec mojich známych ale po pár mesiacoch znova začali uvažovať či sa nevrátia lebo zistili aké je to ťažké doma

..

ali08
26. máj 2015

@dusika11 čím tá nebavim mojimi argumentami? Som slobodná A máme predsa slobodu prejavu.A s mm som sa zoznámila na neutrálnej pôde.prešlo.pár rokov pokiaľ sme sa rozhodli ísť do Iránu.

ali08
26. máj 2015

@dusika11 o slov.politike máš pravdu A vedia o tom.všetci ale čo preto urobia nič držia hubu A krok alebo radšej odídu A naši politici z otvoreným.náručim privítajú Kórejčania lebo im prinesú peniaze,biznis A pre nás chudákov prácu za min.plat.
Demonštrovať my na to nemáme povahy A aj tak to dopadne tak ze sa to podnesie pod koberec.
V Iráne voči politikom demonštrovali A čo sa stalo veľa nevinných ľudí zomrelo tak to nechali tak A zo sklopenymi hlavami žijú ďalej.politika je silná káva

ali08
26. máj 2015

Bývam v meste kde kedysi bolo toľko práce že polovica obyvateľov pracovala,dostali byty ako mladomanželia, pracovali obaja.teraz je tu samy korejec,hypermarkety a Číňani A slov.obchody zanikajú. Tí čo robili dlhé roky v závodoch nadobudli prax iba tam teraz ich už na pásovu robotu nezoberu lebo sú starý A pomaly.
Taký jeans shop u nas podmienky prijatia sú mladá najlepšie bez detna do 28rokov s praxou a spolu zo žiadosťou prosím foto.
Sociálka sa U nás prehyba v svikoch

vevesh
26. máj 2015

@dusika11 ja sa absolutne nezamotavam - to skor ty....mravy neuznavas, als chces a pozadujes , aby ich druhi uznavali... Ked napisem, ze sloboda je iluzia, vysmejes sa tomu a hovoris , ze je to bajka, a potom sama napises, ze sme boli oblbnuti slobodou a demokraciou...
inac viem presne ake su moje prava v krajinach,v ktorych zijeme, a som o tom lepsie informovana, lebo sa to.dotyka priamo mna a mojich deti - ja som v zivote nenapisala, ze slovac sedi v krcme 😕 😕 mm nikdy ani nepovedal na adresu slovakov nic zle a and nikoho zo znamych,zijucich na sk - toto si ludia bezdovodne nedovolia 😅.a videla si ako sa vydruju slovaci o nemecku, rakusku, anglicku a inych krajinach - a aj napriek tomu tam sedia nadalej... Preco sa maju ini chovat tak ako my chceme , a my na to zvysoka ***... Vodu kazat, vino pit je take Nase slovenske ... 😖
a mne uz tiez lezie pesnicka o "tlaceni kalerabov" na nervy, ktorym sa ohanate vy.. 🙄 🙄 🙄

eva8
26. máj 2015

@ali08 @vevesh áno, napr. mňa to irituje. V ich krajinách sa prispôsobíme, ale oni v našich krajinách sa prispôsobiť podľa vás nemusia - však nech si nosia šatky keď chcú, alebo keď chce ich manžel. Nechápete jedinú vec, my šatku tam áno, my áno, oni nie - však je to ICH vec. Toleranciu vyžadujete LEN od nás. Tie šatky sú najmenej, to je ukážka princípu. A chodiť po ulici v spodnom prádle ak sa niekomu zachce? Tu ste rozoberali kultúru a morálku.

súhlasím s vami, že v partnerskom zväzku záleží na tých dvoch ako sa k nemu postavia, aj keď zasahujú i nezasahujú vonkyjšie vplyy. Ale aj vy musíte uznať, že niekto žije v "šťastnom" manželstve, lebo drží pusu a krok.

eva8
26. máj 2015

@dusika11 slovácái sedia v krčme? moslimovia mimo svojej krajiny v bordeloch. Písala to vevesh i ali

vevesh
26. máj 2015

@eva8 vobec nie - mala by si si este raz precitat, co som o satkach hovorila - Odhalovanie a zahalovanie nie je to iste... Tiez by si nechodia dole s dvoma motuzikmi a hore nic, ked je u nas "Dress code " 2vrstvova norma...
A po 2 - my sa musime prisposobit tam? Ako? Dodrziavat zakony (cize napr. Ta satka v Irane je oficialny zakon ) je jedna vec, ale o akom prisposobeni to hovoris? Vsak v ich krajinach mame Nase obchody, Nase potraviny, Nase skoly, spolky, kostoly (okrem saudi) , dokonca sa oficialne - neoficialne dovaza bravcove maso a pokial neexistuju zakony, chodis oblecena ako chces - naprik. Take emiraty, ci dovolenkove destinacie,als aj inde ... A vyber oblecenia nie je u nas zakonom stanoveny , tak preco by to museli dodrziavat - u bulhara alebo rumuna tiez nevadi, ze ide obleceny "ako cigan " alebo "prostitutka ",a nie je prispodobeny/a nasincom a nasmu stylu obliekania , ale ta satka - to sa samozrejme nevie rozchodit.. 🙄 🙄 🙄

vevesh
26. máj 2015

@eva8 tie bordely sudis z vlastnej skusenosti?... Vyberas si, to co sa ti hodi do karat, ale pochop, ze nie vsetci moslimovia su ako tvoj ex...debilov najdes vsade a bohuzial, ty si na jedneho tiez narazila...

dusika11
26. máj 2015

@eva8 ale ved ja viem..ja len nechapem ako moze niekto tak si vsetko idealizovat

ali08
26. máj 2015

@eva8 tam je zákon že musíš mať šatku čiže to nieje že či chcem alebo nie.O bravčovom A alkohole je pravda dováža sa tam neoficiálne ale dováža A alkohol tam aj v obchode kúpiš ale všetko z pod pultu.
Môj manžel sa tu musel prispôsobiť napr.syn v škôlke oslavuje Mikuláša alebo zdobí vianočný stromček i keď by nemusel.ale zákazke to dieťaťu keď vidí aj ostatné deti A on vás potom bombarduje otázkami prečo ja nemôžem prečo ja nedostanem balíček.
Áno idú tam lebo doma to nemajú(myslím kabaret či diskotéky) avšak nie všetci.nadarmo sa nehovorí zakázané ovocie najviac chuti.A to o krčmách som myslela obrazne.

dusika11
26. máj 2015

@ali08 zase si pisala obraz kde sedis..kde beries tu istotu ze sedim a nic nerobim anikde som nebola??? 😀 ale ok maj svoj obraz o mne v hlave je to len tvoj problem....ale navadi zjavne si vzita s touto predstavou...

eva8
26. máj 2015

@vevesh s bordelmi ani s krčmami skúsenosti nemám, opakujem, čo ste písali v tejto a iných témach.
A čo má ex zo šatkami o ktorých sa rozprávame?

eva8
26. máj 2015

@

dusika11
26. máj 2015

@ali08 zakon o tom ako sa mam a nemam obliekat???zakon o alkohole??? vies co sa deje??? moj kamar turek pride na sk a prve co spravi tak sprata do seba hamburger samozrjem pig s alkoholom uz v bratislave na stanici.... 😀 😔 pobavilo ma ze zakazte dietatu zdobit vianocny stromcek v skolke ked vidi ostatnye..takze ked neuvidi sa prestane zdobit???asi ano...ja ti poviem s toho co citam zijes na casovom spinaci...kedy to cele sa úprevali a on sa prejavi....uvidis sama..oni sa dlho ovladat nevedia...zatoci s tebou ako kazdy od nich s naivnou europankou ktora si mysli ze tento domcek s karat bude mat pod kontrolou...

dusika11
26. máj 2015

@vevesh ja som nikde nepisala aby mravy omg ake smiesne slovo to ti ten tvoj asi tlaci do hlavy???to som nepouzila od zakladnej skoly...a co su mravy,????ja tvrdim prisposobenie sa danej krajine ..ale oni si vytvaraju svoj priestor a vytlacaju nase zvyky...zvyky y mravy su dva rozlicne pojmy ty mrav 😝

lubkavargova1
26. máj 2015

zeny uz sa tu urazate navzajom a po negativnej skusenosti hodnotime vsetkych zle. To nie je spravne. To by som mohla aj ja hodit do jedneho vreca vsetkych jebnutych madarov lebo moj ex bol madarskej narodnosti. Alebo ciganov lebo vsetci cigani su spinavy a neviem co. Dobre uznavam, ze madari nie su normlany aj tak, cigani su svojim sposobom spinavy, rumuni su humus a poliaci psonky....no ked tak citam, hotova xenofobia ma chyta!
Ze narodna hrdost. Prosim Vas, tej sme sa vzdali uz davno. Nasa priblba slovac nie je schopna sa postavit za svoj narod, svoje prava. A aj preto s nami politici robia co len chcu. Ved blba slovac zaplati vacsie dane, bude drzat hubu a krok. Co sme si 89 vystrgotali to mame!
Teraz je neskro plakat ze zeny si beru aj martankov, alebo ze chodime za robotou do zahranicia....to je terazjsia doba...

alerka
26. máj 2015

Tema vycerpana 🙂

eva8
26. máj 2015

@ali08
@vevesh
bohužiaľ to by som musela nazvať debilmi váčšinou moslimskej polácie, ktorú poznám. Ale ja by som si to v živote nedovolila povedať, ja mám niektorých rada, aj si ich vážim. v istom zmysle obdivujem. Iba poukazujem na rozdiely, ktoré som postrehla. A možno som ten debil ja -- teraz idem písať o vzťahu - lebo som určité správanie nedokázala akceptovať, ani usmerniť 🙂 A potom až nastalo napomínanie presne podľa koránu 🙂 On odo mňňa nežiadal nič navyše 🙂

lubkavargova1
26. máj 2015

@alerka tak tema vycerpana a uz sa odbocilo na nieco take co s tym vobec nesuvysi. Riesime tu gebuziny a zakladatelka temy sa moze rehotat jak kon ze jake sme sliepky co sa hadaju na vlastnom piesocku.

eva8
26. máj 2015

@lubkavargova1 aspoň zlepšíme zakladateľke náladu. To nie sú gebuziny, áno, odbočilo sa

dusika11
26. máj 2015

@lubkavargova1 neviem si moj hovorca???ci??ved sa rozpravame..neviem o tom zeby tu niekoho neikto urazal..aspon ja to tak nepocitujem....nikto nikomu nevynadal...len si navzajom snazime vysvetlit svoj pohlad na vec...zase prist a sprdnut nas si tiez nemusela 😝 a zkladatelka nech sa bavi...asi je to jedine zabavne co am mozno prave v tejto etape zivota