icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

dalal
27. máj 2015

@amanda0405 obhajujem dobrych a slusnych moslimov... poznam ich z vlastnej skusenosti... kedze podla teba slusni a dobri moslimovia neexistuju je najjednoduchsie dat nalepku obhajuje vsetko protimoslimske a skoncit diskusiu ze?

dusika11
27. máj 2015

@amanda0405 neviem nepovazujem sa za rozumnu..len som chcela pochopit urcite veci..posobila som ako sprievodkyna dost dlho preto ma pobavilo par prehlaseni o tom ako sedim doma 😲 😀 ..cloveka sa tu stretne tam porozprava nezavezne pri kave..a zisti a docvakne ..ze toto je cielena politika dobytia eu..aj toto pristahovalectvo..kdesi som citala ze chcu dobyt cely svet..ale to zalubenym naivnym nevysvetlis..je to cielene a podporovane z domu..albanci si s tohoto urobili politiku..a vedia ze janiciarky im vychovaju super generaciu..chvilu pred cca desiatimi rokmi mi spadli usta v bosne...takto zaplavuju cele oblasti---a teraz to tahaju aj na sk..preto nechcu aby takato zena s detmi isla do inej krajiny.....a znova sa mi to potvrdzuje

amanda0405
27. máj 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@ali08
mne nemusíš písať o tom ako moslimi "vedú k ich viere"...ja o tom "vedení" viem svoje, ja som s jedným moslimom z tunisu žila.... 😉 ale mám trochu hrdosti, dôstojnosti a rozumu, aby som pochopila o čom takýto vzťah je...

dusika11
27. máj 2015

@ali08 ok..sunurcite texty ktore sa nasli..je ich plno su vecsinou podvrhy velmi dobre urobene..su ludia ktori sa v nich vyzivaju...ale vazne nemozes verit aj ked ti kludne povie vzdelany moslim nieco na krestanov...pouzivaj vlastnu hlavu ked este na to mas...v knihach sa popise mnoho...ale ver mi ..nikto by nezomieral v rannom stredoveku za vieru a nebol muceny a pribijany na kriz..keby ju prijal nasilu...zapni mozog..

ali08
27. máj 2015

@dalal práve to že tých "pár"moslimov existuje A preto ich netreba hneď všetkých zákopat pod zem.

Ja neobhajujem.iba svojho mm ale aj ostatných ktorých poznám či už mix alebo obaja moslimovia.Lenže tu ta nik nepodporí(okrem výnimok)lebo je to po ich úroveň najskôr byť proti A potom za.

citronade
27. máj 2015

@ali08 a co ty v ťom irane inac, ozaj, mas nejaku viziu, nieco, comu veris a co riadi tvoje spravanie?

ali08
27. máj 2015

@amanda0405 ja som žila pred mm s 2moslimmi jeden z Maroka A druhý Turek nebolo to nič extra ale žili v EU A boli prispôsobený tej krajine.nakoniec som sa zoznámila s mm A ten mi ukázal aké to je byť moslimom bez nejakej žiarlivosti,majetnosti A bezpravia ženy.ľudia sú rôzny A preto netreba hľadať príčinu len pri jednom príklade

dalal
27. máj 2015

@jemena nebudem sa s tebou hadat... ty mas svoj nazor a ja svoj... zaujimave ze ked tu padali injektivy ako imbecil a debil tak to bolo ok.. proti tomu sa nic nenamietalo...dvojtvarnost... ale dost o tom.

ali08
27. máj 2015

@citronade žila som tam A ziadnu víziu som nemala, proste som žila ako všade inde,manžel pracoval,syn chodil do škôlky,chodili sme na návštevy na vylety,s babami do kaviarní, na nákupy taký normálny život.

eva8
27. máj 2015

@ali08 pomer 2:1
("nebolo to nič extra ale žili v EU A boli prispôsobený tej krajine" : "A ten mi ukázal aké to je byť moslimom bez nejakej žiarlivosti,majetnosti A bezpravia ženy")

ali08
27. máj 2015

@amanda0405na nik nenútil do ich náboženstva sama som sa rozhodla A ani ma nik nenútil modliť sa,dodržiavať ich zvyky (z náboženského hľadiska) Aj keď trebárs navrhli mm vždy stal pri mne A povedal že je na mne A povedal im aby ma nenútili.
Ale poznám aj takých ktorý manželky prprehovarali ale ženy sa aj tak nedali.

ali08
27. máj 2015

@eva8 s tými 2 to bolo krátkodobé tak sa k tomu ani nedostali.A to som myslela v pozitívnom zmysle,nikdy neziarlil,ani mi nedal pocítiť že som jeho majetok A že nemám žiadne slovo.

ali08
27. máj 2015

To nútenie neberte doslovne ale nevedela som to zostilizovala.niekedy mám problém nájsť vhodné slovo.V angličtine mi to ide ľahšie

jemena
27. máj 2015

@ali08 spomínaš, že si mala za partnerov troch arabov, mala si niekedy aj bieleho, trebárs Slováka? že by si mohla porovnať...

ali08
27. máj 2015

@jemena jedného Araba,turka A perzana.mala som Čecha,Chorváta A Slováka.arab s nim to bolo chvíľkove pokiaľ ho nevyhodili z krajiny.Turek bol fajn pokiaľ neodišiel do Turecka. Čech ma podviedol ale vzťah bol dobrý bola som s nim rok,Chorvát sľuboval ze keď mu dám tak mi bude super s nim,keď som mu nedala tak odišiel A Slovák S nim som bola 2roky ale koli tlaku jeho rodiny A fin. Problémoch odišiel do cudziny A už sa nevrátil.to som ešte študovala

ali08
27. máj 2015

nakoniec som odišla z Sk a tam som spoznala mm.

jemena
27. máj 2015

@ali08 Zle som zaradila tvojich byvalých, prepáč, ale ich náboženstvo a národná mentalita je totožná. Takže máš skúsenosti z viacerých strán a rozhodla si sa pre Iran. Zrejme ti to vyhovuje a si spokojná, ako píšeš. Ale na to musí byt aj tak silne prisposobiva povaha. Ja by som v krajine typu Iran nevydrzala ani tyžden.. ešte tak dovolenka, popozerat, aby som si viac vážila čo mám doma a frrrrrr naspäť. 😅

ali08
27. máj 2015

@jemena to nič.viem sa prispôsobiť.nerozhodla som sa pre Irán ale proste bol to človek s ktorým sa mi dobre rozpravalo,žili sme spolu od začiatku,mali spoločné záujmy A vôbec som neriešila akého je vyznania. S každým jedným.som zažila niečo pekné aj nové ale proste neviem či by som bola zo Slovákom, mozmo keby som.bola na Slovensku.ale dlhé roky som bola preč.predtým ako sme išli do Iránu sme si zisťovali ako to tam je lebo aj mm bol dlho mimo domova on moc nechcel ísť ale nakoniec bol aj rád. Ja som sa musela prispôsobovať všade ani v cudzine to nebolo ľahké. Hl.keď si tam bola ako cudzinka ale stretla som kopec zaujímavých ľudí

jemena
27. máj 2015

@ali08 ono to znie pekne romanticky, v cudzine sama, stretneš blízku dušu, ale práve možno si mala riešiť jeho náboženstvo a kulturu, môže sa ti to v buducnosti nevyplatit, čo ti samozrejme neprajem.

ali08
27. máj 2015

@jemena praveze som tam sama nebola ale proste sa mi nejako priplietol do života A praveze o kultúre som vedela mali sme satelit kde sme chytali iránske programy priamo z Iránu tak som vedela do čoho idem.ale do iranu sme išli až po 4rokoch

jemena
27. máj 2015

@ali08 z iránskych tv programov si zistila, do čoho ideš, aha, ved mi je to jasné...

eva8
27. máj 2015

@ali08 ja verím, že si šťastná a spokojná a že vám to vydrží. Tiež sa mi páči, čo píšeš o Iráne. Ale nepáči sa mi ako píšeš o Slovákoch kresťanstve
@jemena

ali08
27. máj 2015

@eva8 nikoho som nechcela uraziť.ak som niečo písala zle o Slovákoch A kresťanstve boli to prirovnania ako som už písala politika A náboženstvo nejde dokopy A je to na dlhé diskutovanie.ja mám Slovákov rada A mam veľa známych aj v Iráne aj kresťanov v Iráne.nikdy som necítila nenávisť voči náboženstvu žiadnemu je to jeho v čo verí len keď sa to až moc rozpytvava.

@jemena áno videla som ako tam bolo pred vládou Khameiniho ale aj počas vlády,vedela som ze musím byť zahalená, že sú rodinné založený, že sa v MHD sedí zvlášť A že kupko tam nenájdeš. Prijala som to ako výzvu spoznať tu krajinu A bola som milo prekvapená.neviem aké je to v Libanone alebo v Pakistane (o tom som počula z rozprávania) ale napr.viem že Dubai sq prispôsobuje turistom lebo ti im prinášajú biznis A korunky.aj o Turecku viem len z rozprávania známeho turka,krajina to môže byť krásna ale jeho by som ako partnera nechcela napr.
napr

jemena
27. máj 2015

@ali08 zdá sa, že si uprimná a veci nám popisuješ naozaj tak. ako ich vidíš. Nuž naozaj ti zelám, aby si nikdy nelutovala a aby ste boli šťastná rodina navždy. Dúfam, že tvoja rodina, tvoje potomstvo, nikdy nebude brojiť, proti kresťanom a proti krajine, kde má korene ich mama. To by bola asi jedna výhoda miešania kultur, ak by zbližovala a nie aby napomáhala dobývať. ako je to v tejto dobe trendom.

ali08
27. máj 2015

@jemena ďakujem A to by som ani nedovolila A viem že aj môj mm aj on má svoju mienku (A nie pozitívnu)o politike,vláde A náboženstvu vo svojej krajine .musíme žiť aby sme napredovali A nie vracali sa do minulosti.
Dakujem za odpovede k mojim príspevkom

andy04
27. máj 2015

@ali08 Dám ti radu.. Prestaň toľko vypisovať o tvojom súkromnom živote pretoze dojem ktory v vytváraš je presne ten aký prikladáme ženám co idu s moslimmi.. Neviem ako je v Iráne videná žena co si toľko a s toľkými preskákala ale urcite tými historkami nezabavaš vo voľných chvíľach manželovu rodinu 😉
A tie co su s moslimmi a ziju v klude by ti to odporučili asi tiež..
A ked si v Iráne tiez investujes toľko času do obhajovania tvojej kultúry? Alebo len pritakávaš manželovi?

ali08
27. máj 2015

@andy04 ja píšem všeobecne o Iráne A áno obhajujem aj našu kultúru A oni ju poznajú A akceptujú.Oni o mojom predtým živote vedia.A veru už o svojej rodine prestanem písať lebo to môže niekto zneužiť A len som.chcela otvoriť oči tým ktorú si myslia že všetci sú zlý. A hl.zakladateľke ale ešte na zzačiatku teraz sa už moc odbočil od prvej témy. Takže ja tu končím A milá zakladateľka drží sa A riad sa srdcom.A nie tým čo sme tu písali A rozoberali lebo my s tebou potom žiť nebudeme.

eva8
27. máj 2015

@ali08 tu nejde o to, že všetci sú zlí. Tu ide o rozdielny spôsob života, ktorý nemusí kažému vyhovovať rovnako.

a musím podotknúť - niekto frekventovanejšie používa slovo nenávisť, už som naň alergická.

petra7777
27. máj 2015

@dusika11 Keby si jej podala akékoľvek argumenty, ona bude stále dookola len to svoje...Až keď dostane "po papuli" (pardon za výraz, ale ináč sa nedá) zo 5-6 krát, možno potom ju osvieti, ale ak jej vezme deti a zdrhne :(

dusika11
27. máj 2015

@petra7777 nebudem podavat akekolvek argumenty lebo ...uz zo zivota viem ze..tan kto ma dobre doma nema potrebu to vypisovat....ty by si poskytla tolke udaje o sebe ,,,..??..
..jedno je ale vystraha do buducnosti...tato nova generacia bude vychovavana matkou ktora nenavidi svoju vlastnu krajinu...stalo sa to vo francuzku..a...to je...nebezpecne..preto vlastne vzrastol radikalizmus v eu...myslim si ze ,...toto by mohli konecne pochopit v eu...a celkovo islam zakazat pretoze....pôodi nasilie nie pokoj.