O čo mu ide?
Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..
@eva8
Vidíš, opytala som sa čím sa SK prispôsobuje ale odpoved nevies.
A zase hovoríš o satkach možno v Iráne.
To ze tam musia byt zákryte hlavy (sexi prehodenu šatka a vlasy vytrcaju na každú stranu) je nejaký zákon a to platí pre všetky ženy bez ohľadu na to ci su moslimský alebo židovky alebo nic.
Proste nad tým sa nepozastavujem.
Este raz ako ty konkrétne je od teba požadované na si prispôsobovanie sa moslimom?
Hovoríš o svojom EX a o tom ked si sa musela podriaďovať jemu alebo všeobecne?
Eva to ze sa nepodávajú bravčové deťom ak to rodičia nechcú.
Nespinis (nehnojis ci ako sa to povie) si do vlastného hniezda? Ved hovoríš, ze rešpektujes želanie bývalého a e tvoje deti nebudú jest bravčové. Ze si mu to sľúbila. Ak to nerespektujes však kľudne podávaj deťom co chces. Som myslela ze tebe vyšli v ústrety s si rada.
Sorry ak si to ty nebola ale zda sa mi ze si to bola ty.? Ak ano tak to je len dobre nie?
Ale toto je problem skor niečoho iného.
Povedala som ti predtým. Toto je viac taktnost, bonton, spoločensknost, welcoming act voči cudzincom alebo rešpektovanie kultúr ako podriadovanie.
Však ked robim narodeninovú party a viem ze 2 su vegetariáni nebudem servírovať len mäso ale budem myslieť aj na tých vegetariánov a budem mat v menu nieco aj pre nich nie?
Ja od nich nevyzadujem aby jedli maso ktore tam je. Ja dám možnosť aj pre nich.
Trochu iny prípad ale myšlienka rovnaká. Ked jedno z deti ma alergie na arasidy tak určite nekúpim tortu ktorá bude obsahovať arasidy a potom jedno dieta nedostane nic alebo sa výhadze pri kontakte s tým co konzumuje. Ale myslím aj na to dieta s alergiami. A servírujem nieco ine.
@mariuskaa presne tak v Iráne musí mať každá žena šatku ale v takom.Turecku má šatku kto chce A nik sa pritom nezastavuje.ja keď som písala o šatkách myslela som tým že ženy V Iráne majú šatky ale akonáhle prídu do cudziny šatky si dajú dole aby sa prispôsobili čiže nevytrcali z radu lebo je to predsa aj nepríjemné keď na teba zizaju že čo to máš na palici.bolo všetko písané o prispôsobeniu sa danej krajine.to už ak žena nechce snat satku z hlavy berie na seba riziká ohovarania ale to je jej vec.
@mariuskaa
prispôsobovanie obyvateľstva slovenska a prispôsobovanie slovenska nie je to isté, ale máš pravdu, aj slovensko sa prispôsobí, ak prijme kvóty na utečencov
ďalší komkrétny príklad prispôsobenia sa ľúdí? napr. v školskej jedálni od minulého roka podávajú dva rôzne druhy jedál na desiatu - jednu klasickú, pestrú a druhú bez bravčových výrobkov. Nemajú na to väčší rozpočet, ani viac zaplatené a pridá im to na robote. Toto je bonton? To je prispôsobenie sa novodobým požiadavkám, rodičov v jedálach. Taktné by bolo neprihlásiť dieťa na mliečnu desiatu miesto požiadavky extra desiaty, nie je povinná a môže sa nosiť vlastná.
Dobre si pamätáš, mne vyšli v ústrety, ale ja som nerobila cirkus kvôli šťavičke na zemiaky a podobne, ja som to privítala. A povinnosť je dodržiavať zákon danej krajiny a priniesť požadované papiere ak sa to vyžaduje a nie sa cítiť nepochopená.
dievčatko nesmie sedieť v lavici s chlapcom, ani tvoriť dvojicu - však v poriadku, aspoň sa slovenské deti učia iným zvykom. V poriadku by bolo, keby sa ich deti učili slovenským zvykom. Kto je ústretovejší? Neraďte mi, chcela si príklady
A so šatkami to isté. Nielen turisti nosia šatky na sk, my ako turisti tiež MUSÍME si dať šatku v iráne, pretože je taký zákon. Ale keď sa požadovalo na zdravotnej škole, aby sa šatky nenosili počas vyučovania, už to bolo diskrimáinačné.
a čo má ex spoločné s vašimi príspevkami o šatkách?
eva8 prispievatelka porvnava alergika k cloveku,co nezje nejaku potravinu zideologickych dovodov
to je ale uz nie demagogia,ale nezmysel. toto ma byt argumet
a co sa tyka prsposbenie bontonu,tak to vzdy ma robit host, nie hostitel.ato znamena,ak by mal pozvvat hosta/alebo nezvaneho prselca/ k veceri, tak ten host ci nezvvany prisele ca musi prisposbit.musi pocitat stym,ze hostitel nebude robit vynimky
atoo plati dvojnasobne o state. cize moslim,ktory pride zit do europy, sama prisposobit nasej kulture,spol.zvyklostiam a pravu. nie ziadat vynimky ci bez povolenia porusovat pravidla......
..takze oni sa maju prisposobit ak tu chcu byt.ak sa im nepaci, nech odidu.. toto je presne taka demagogia v tom prispevku.,akoby to napisal sam partner zakladatelky..... ziada,aby sa ona prisposobila jemu... a tohoto sa dovolava aj ten tebe napisany prispevok. aby my europania sme sa prisposbili im..ich zelaniam a zakonom vo vlastnych krajinych.......... neuveritelna zhoda ..ale nie nahoda......
@alice107 neviem, či to tie pisateľky nevidia, alebo sa vyjadrujem neprimerane.
to alergické dieťa som spomenula preto, lebo keďže si nemohlo nosiť vlastnú stravu, nemohlo choddiť do škôlky. Ale keď si nealergik nemohol nosiť vlastnú stravu do škôlky, už to bol problém, že škôlka nevyjde v ústrety
A akože čomu sa Európania prispôsobujú.to jedlo v škôlkach je len smietko toho.ako si myslíte že EÚ A napr.
Sk je super život. A nezačnite že čo tu robím A nech si idem tam späť. To jedlo je len tolerancia ľudí voči sebe.ja tu nevidím žiadne prispôsobovanie sa.čo tu vidím je len nenávisť A pohrdanie ale to mi sme taký čiže nič nové
@eva8 hej U nás v škôlke v pohode raňajky obed aj olovrant jej nosia z domu A inej dievčine zase mama príde na obed pre ňu domov A raňajky si nesie z domu A nikto nič nehovorí lebo sú radi že majú zaplatené A dobrovoľný príspevok každý mesiac tiež.vychádzajú v ustrety keď sa s nimi ľudsky dohodnes
eva8, na tomto priklad eje vidiet ,ako rozmysla ten, ktoremu nie je jasne, ze ideologia u moslmov je zuzaklad, od ktoreho sa im odvija zivot. a pre tu nezmyselnu ideologiu nevidia realitu zivota.
ak by si pisatelka bola vnormalnom rozmyslani polozila otazku,ake riziko hori alergikovi akae moslmovi,ak nebudu jes t tie spominane potreviny .jedne oriesky, druhy bravcove mäso, tak ka uvazuje nlogicky, nezatinena subjektivnym poctom , ze musi za kazdu cenu vranit konanie moslima, tak potzzna, ze ide do uplne odlisne situacie.aj rizika a nasledky pripadne.
ntakto presne rozmysla adovodi aj moslim.... nevidi realitu.,ale svoju obranu ideologie a jeho nezmyselneho konania.
stale sa tu omiela ziadost vyjst moslimom v ustrety. . c vcom vustrety? na nas ukor stale odkrjivat z nasej identity ? no to hadam nie.....
ak saim nepaci, ze nie sme ustretovi,tak nech idu inde....
noa toto by mala urobit aj zakladatelka temy...... dat najavo moslimovi, ze ustupky z jej strany sa skoncili...
eva8 presne . ja, to stale hovorim.ludia nevedia debatovat racionalne k meritu veci......
ja nemozem pochopit, preco odbocila tema tak daleko...... az k prirovnavaniu alergie k islamskej ideologii
hoci na druhejs trane je logicke, ze konaie toho moslmskeho paertnera je vduchu tej ideologie.azeny ,co maju rpesne takehoto partnera sa snazia tu ideologiu ahavne konaie takychto muzov ospravedlnovat......
takze o tomto bola potom cela ta odbocena debata......
ale tema je jasna.:
.. problemy zakadatelky s mentalitou a sposobom konania jej moslimskeho partnera ´´s juzanskymi ´´korenmi.´´
no a je to tu
drzi a nevstati
http://www.cas.sk/clanok/318811/pristahovalci-s...
@eva8 veď áno prispôsobis sa v inej krajine Ale stále nechápem prečo napr.slovensko sa prispôsobuje im akože v čom.V jedle v škôlke?A čo má hygienik s tým.ak myslíš zase jedlo to je o dohode s nimi aby mu na tanier nedali mäso.teraz je už,aj tak hodne obmedzení v jedle ze im je to jedno.nútia vás aby ste chodili zahalený?nútia vás k zmene náboženstva či postavení mešity A aj keby začali postavili by ste sa tomu A nedovolili hádam máte dáky ten chochmes.
A o tých prisťahovalcoch ak prime štát zopár prisťahovalcov je neboj poslancom idú peniaze do kasicky A zo zákonya musia prijať ale oni majú také obmedzeniati prisťahovalci .lenže je to iné keď ich má prísť viac nato už aj Fico teraz poukazuje lebo má strach ale nie o nas skôr o nich ako by sa im.postavili Slováci.je to všetko o politike
Zeny je uplne jedno ci prijmeme pristahovalcov alebo nie. Aj tak si najprv budeme musiet spravit poriadok s vlastnymi. Neni nic horsie ako ked clovek cita a vidi nasich ciganov ako idu do zahranicia a robia nam hanbu. A kvoly nim mame zlu povest v Anglicku a inde. Este horsiu ako rumuni, poliaci. Tot aspon robia, nasi cigani len spekuluju ako obrat krajinu o socialne davky...najnovsie sa doslova zabavam na belgicanoch co maju v parku nasich ciganoch. Sami priznali ze nevedia co s nimi. Su s prepacenim totalne v pi..ci. Poslanci a komisary sice toeriu ovladaju ale odrazu im tam dosli nasi, rozlozia sa v parku, prejavia svoju naturu a tot nevedia ako dalej.... odrazu teoria nesedi s praxou....a to je len krocik k pristahovalcom, ktorych tak velkodusne chceme prijimat. Tiez je vsetko dokonale na papiery, realita potom ukaze ako dalej 😀
@lubkavargova1 presne tak ale ak začneš o nich hovoriť tak na teba výsteknu že si rasista A je to diskriminácia A naši politici boja sa ich ako čert kríza.keď som bola v UK bola tam jedna malá Dedinka alebo skôr osada A boli tam len cigáni A všetko Slováci nateseny že ako sa im žije zatiaľ čo Angličania sa sťažovali.ale sú aj výnimky A pred nimi klobúk dole.
Niesom rasista ale príde mi nefer keď mi mm zaraďovali medzi háveď,špinu A nech sa práve späť do osady no A keď pochopili že nieje cigáň tak ho obstastnovali inými privlastkami alebo blbých narazkami že je terorista atď.A boli to aj vyššie postavené osoby A to sme boli už nejaký ten rôčik spolu videli to na papieroch.
@dusika11 ja by som ich okamžite dala deportovať tam od kial prišli! Nech idu tam do psej matere a uvidia ako sa tu v EU maju este dobre...je to naša chyba cely tento náš humanizmus ...doplatime na to lebo oni sa kotia ako potkany a naozaj nás pohltia čo myslíte ved si porovnajte porodnosť takých moslimiek s našou...je to čvarga nech si myslí kto chce čo chce. Chcu tu žiť tak nech sa prisposobia ale to oni nikdy ...len sprostí europania a Brusel čo rozkazuje ako komunisti si myslia že nie. Česť výnimkám ale tých je určite ako šafranu...
@lubkavargova1 ako že je to ,,jedno,, či ich prijmeme? Si ich zober k sebe do dvora! Vieš čo to je cca 700 migrantov čo pripadaju na našu krajinu? Ja nie som ,,fico volič,, ale má pravdu....to je jedna dedina. Tí ludia maju inu mentalitu, kulturu, zvykya je veeelmi otazne či sa dokazu prisposobiť (či vobec chcu) a neposlednom rade su medzi nimi možné živly - teroristi, tým ludom nie je nič sväté. Pomožeš im a oni ta podrežu ako prasa...Riešením týchto nezmyselných vojnových konfliktov nie je migrácia obyvatelstva ale MIER a konštruktívne riešenia. Pár ,,neškodných,, cigánov má teraz každý v paži....ked tisicky utečencov okupuju ostrovy stredozemného mora. To je problém, nie stovka ciganov....
@sardinka333 nesuhlasim s tebou. A to ze ich prijmeme je bohuzial dane. Sme v EU? Sme v EU a tot sa tomu nevyhneme. BOhuzial nasa krajina a ludia nemaju na to gule, aby sa postavili a povedali NIE. S prepacenym sme posraty. Lebo ked sa opovazime povedat NIE tak sme hned rasisti a dostaneme sankcie. A to sa odzrkadli hned aj inde, v pracovnej oblasti a ludia sa boja o svoju pracu. Kazdy nadava na Rusko. Ale oni sa nebali povedat NIE potravinam z EU a tak poslali do riti vyrobcov. Kritizujete nas? Tak si chodte do riti a hned sa zmenila retorika EU lebo peniaze hybu vsetkym.
Ze par stovka ciganov....to su haldy ciganov...a to co je v spravach kde nestastne nariekaju ako im odoberaju deti....aj tam socialke dosli nervy. Len ludia nevedia o co tam kraaaaaci, ze jak cigani kseftuju s bytmi, s manzelstvami a detmi. Tam nejdu ze zarabat, tam ide o nieco uplne ine.
Ja celkovo neuznavam multikulturalizmus. Uznavam len to, aky je clovek ku mne. Ked je normalny tak budem normalna aj ja.
Ze si vybrala Ali08 takeho manzela? No nech ho ma. Ze im to vyslo? No drzim palceky. Je to ich sukromie v ktorom sa odmietam sprtat. Kazda manzelka sa predsa bude zastavat svojho manzela, a ked su OK nevidim vtom problem 😀 Zase az taka rasistka nebudem. Ine by bolo keby ze ma nejakeho degesa za manzela. Sorry za vyraz, ale ina to sa bezne pouziva u nas. To je spinavy cigan, co zije v osade a nie je ochotny sa prisposobit. No tam by som aj vlastnu dceru vtedy vydedila, keby ze takeho mi dovedie domov.
@lubkavargova1 ja som nereagovala na alli08......mne slušní ludia nevadia. Mne vadí celý tento multikulturalizmus, ktorí k ničomu dobrému neviedol....ja som proti prijímaniu migrantov a verím, že petície ešte len pridu, možno aj protesty - tu v BA nič nie je nemožné.
Ten špinavy cigan je svojim sposobom neškodny....ako uvedomely a inteligentny moslim, ktorí sa ako chameleon naoko prisposobí niečomu v spoločnosti (nikdy nie všetkému) a potichu chystá bombu v kuchyni...že sci fi? Uvidíme za pár rokov....
@sardinka333 uvedomely a inteligentny mosli nechysta bomby. Ten to ma na haku. Toho zaujima skor to, aby vyzil z tych par eur co ma na zivobytie. To len takemu co harasi v lebni je dvojtvarny.
No peticie budu, mozno a co z toho???? Velke NIC. Lebo ked sa ludia nespoja a nepovedia spolocne NIE nedosiahneme nic.
Spolocnost sa pomalicky meni. Zoberme si Irsko, kedysi tam homosi nemohli nic. A teraz? Vyhralo sa refenrdum ze mozu uzatvarat sobasi. Katolicke Irsko povie ANO...no Vatikan je v pi..i z toho. A preco? Lebo vyse 60% ludi sa dokazalo zobrat a povedat svoj nazor. A neboli to len homosi co volili ano 😀
Takze len cas ukaze kam sa vyberieme a ako dalej...
@sardinka333 lenže mier sa tachsie vybojuje keď je už niekde vojna.to by sa jedná strana musela vzdať..
Utečencov prijímajú každé krajiny nielen my A okolitý susedia.to že sa im narodia veľa detí to je už starodávne oni si dávajú inak Bacha na to koľko detí porodia v zahraničí.si myslíte že inde dávajú rodičak 3roky?A tiež su tam podmienky pre splnenie príspevku cudzincom, na takom Cypre nedostaneš nič A je lepšie nájsť si au-pair A ísť do práce aby si mala zcoho žiť.
@lubkavargova1 petície a demonštrácie nepomôžu to je všetko o politike. Tak ako aj čínske obchody A kórejské firmy.nesú štátu kapitál zatiaľ čo malé slov.firmy krachuju A zanikajú a buri sa proti tomu niekto?nie lebo aj tak by prehrali.stačilo hodiť bombu do vlády A bez nátlaku A podplacania zvoliť si novú vládu.len sa to tam hada medzi sebou ale na stoličkách sedia doteraz.
@ali08 mas pravdu. Aj nasi davaju bacha ked zena otehotnie a ide rodit ci bude rodit v zahranici alebo sa vrati k nam a radsej porodi u nas. Ine zakony, ine socialne istoty (alebo neistoty?)
To ze niekto vyraba deti jak kralik, je aj u nas. A nemusi to byt cigan - vid priklad od sprav po dojimave "pribehy" kde zeny ma aj 8 deti, bohovsky nevie vyzit, zivory a place pred kamerou a zobroni o nieco do rodniny. Ale aby povedala chlapovi nieco skor ako roztiahne nohy alebo dala za krabicku kondomu drobne to nieeeee....joj, to vie mi fajne dvihnut tlak!
@lubkavargova1 prosííím ťa, ty si čo myslíš, že na tých bárkach sa sem plavia nejaký Einsteini? Samí mladí muži...žiadne deti, ženy, chod pozrieť do diskusie o ,,kvotach migrantov,, čo tam pišu ako ziju moslimovia v UK...cele štvrte, všetko zadarmo, neprisposobeníničomu len rozpínaví a využívajuci systém...lebo chudaci.
Ved tu všetko dostanu zadarmo ked sem pridu čo myslíš ze dojde sem a pojde do TEsca ku pokladni??? Ty si to ako predstavuješ? ze sem dojdu a začnu pracovať?Nevedia jazyk, nič nemaju,pomaly ani nevedia kde su a kolká bije, pracovne možnosti nulové...tu ich budeme musieť ošetriť, vypiplať a potom možno....niekto tu ostane a niektorí pojdu dalej...Aká je uroven gramotnosti týchto ludí z afriky či kieho čerta? Mizerná! Oni nám naozaj vo väčšine pripadov nemaju čo ponuknut, nás systém ich aj tak neutiahne - tu budu len na soc. davkach.
@sardinka333 vidím čo sa deje na Sk,na Cypre koľko ľudí odtiaľ ušlo ale kedysi tam bolo super A bola škoda že cyprus išiel do eu aspoň vidno ako mala krajina dopadla,prišli tam ľudia z EU A to bol šok pre takú malú krajinu.som stále v kontakte v cypercanmi a je mi do plaču keď 50tnicka napíše že sú v p...I
@lubkavargova1 tu ide p to čo máš v hlave chceš mať veľa A deti A je ti jedno kde nuž keď si myslíš že to zvládneš tak prečo nie (myslím všeobecne)ale v dnešnej dobe si veľa ľudí rozmysli koľko detí chcú A zvládnu.bože veď len škola čo ťa stojí to za mojich čias neboli také podmienky A nároky (myslím pomôcky),knihy sa dedili z roka na rok,zošity si dostala atď.teraz sa ideš len vystat A chcú od teba min.0,50centov to by som sa aj lopuchom utrpela.celá táto doba vedie k tomu aby podaktorý boli takýto.
@sardinka333 jasne ze pojdu dalej, ved my nie sme pre nich cielova krajina. To je skor Nemecko, Francuzsko, Belgicko...my sme vzdy boli len tranzitna krajina, nikdy nie cielova 😀 😀 Takze sa ani neobavam tak toho ze tu ostanu nam na krku. Ale cigani ostanu, to skor ich posadit do ladicky a poslat niekam heeeet. Ale jak oni su, tak aj z tej ladicky by sa vratili 😀 😀

@ali08 ale máš naozaj krásne detičky. Nech ti robia len radosť cica 🙂