O čo mu ide?
Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..
ANDY04 prejsne ajasne napisane..mas absolutnu pravdu......aony to vedia... len ozaj velmi jednoducha zena, co nemysli skoro vobec by na toto neprisla,ak zije v realnom svete........
zena,ktorra ma iranca a zatvara oci pre dtym, ze sobasom s asnejs tala iranska obcianska , ci to chela ci nie, ze je aj moslmky, ci to chce ci nie,si len sama sebe skodi...
pretoze ktora normalne zmyslajuca europanka uzatvori taky zväzok, ktory je v jej preprospech aohrozuje aj jej potomstvo?
pretoze hoc i zeje aj na sk, tak vzdy jeuostava iranskou obcianskou.a moslmkou a.jej muz to dobre vie.en zatial, pokil nedostane vna sk nezrusitelny pobyt, tak jej´´iny´´..... ale pride cas, ked pretvarka skonci.a potom taka zena az pozna, co to znamena sobas s o statnym obcanom iranu. a moslimom.
tie nema rorientalne, presne ako pises. tymto zeny svojoim detom stazuju poziciu aj v europe
a je to dokaz, ze vzd ytu ide len o zelenie toho muza.take vyhovorky,ako ved je tokrasne meno, internacionalne tiez mzine apod su len prazden slova.. pretoze praqvda je uplne ina......
ich muz ca otec deti nechenikdy europske meno. pretoze podla neho /aj podla zakona jeho vlasti/ su deti statni obcania jeho statu, aj moslimovia.
apredstava, ze budu mat europske mena, je pre nich neprijatelna......
toto je pravda.nie nejake predstieranie aj samych pred sebou na zakrytie reality....
som zvedava, za par rokvo, ako vam budu deti vdacne za taketo stazenie ich zivitnej situacie. pretoze nielen v spanielsku,ale aj v celej europe /havne b vzapedanej/ nemaju metncke narody europy doveru v orientalcov. na zaklad ezlej skusensoti z nimi
a uz automaticky podla mena budu predpokldat, ze su to irenetalci a svojim detom nebezpecni.
takze mat za spouziaka /cku/ taketo dieta odmietaju........
toto je pravda.......
anepiste tu,ze jeto rasizmus. pretoze to nema nic a s fatrbou pleti.... ale s tym, ake chovanie je spojene s takymito ludmi....
na toto ani zakladatelka tejto temy nemyysela,ked si zacala s orientalcom. a teraz sa stazuje na jeho chovanie. co mala uz davno vediet, ze take bude. ved to nebol prvy takyto muz,s ktorym si zacala....
.... a bude este horsie,ak s nim zostane........ bud bude drzat´´ usta a krok,´´ obrazne povedane, alebo bude nat velke problemy. ak ho neopusti.ale aj ked ho opusti,stale nad nou bude visiet prizrak strachu z jeho pomsty. takych pripadov je neurekom hlavne v zap.eu.ale najdu sa aj na sk........darmo tu tie,ktore mate take vztahy budete tvrdit, ze ten vas je´´iny´´
nie je....... a nikdy nebude... cheli stema t orientalca , tak mate ..co teraz tr4vdite, ze sa chova ako europan... ved ste chceli orientalca? ci nie?
alobo ste dufali, ze orientalec sa zmeni na europana? to tazko....
takze ano, andy04 mas absolutnu pravdu........
denisqaa - každý žiarlivec sa správa podľa vzorca. Nikdy ho nepresvedčíš - vždy v tom bude hľadať výhovorky z tvojej strany. Zrejme niečo bude aj na tej kultúre a rozdieloch v mentalite národa, ale patologická žiarlivosť je problém podrobne študovaný. Nikdy - počúvaj NIKDY - ho to neprejde. Mnohé ti tu píšu, že sa to nezmení - a ver mi, majú pravdu. Nie je potrebné, aby si čítala odborné učebnice, doporučujem ti len knihu od MUDr. Plzáka - Othelón, alebo manuál o žiarlivosti. Otázkou ovšem ostáva, či ti to ten tvoj v hlave chorý partner dovolí čítať. Máš aspoň jedno šťastie - je to len partner. Odchod ti nedovolí. Bude ťa trýzniť psychicky a možno to vyústi do fyzického týrania. Vedz, že to, čo prežívaš, funguje presne podľa vzorcov, o ktorých sa v spomínanej knihe dočítaš. Prajem ti veľa šťastia a dobrú budúcnosť tebe aj tvojmu dieťaťu. 😵
EVA8 to zial je velmi mylna uvaha.. pretoze eba by si vystavila riziku a detom nepomohla... zakony tychto krajin su nastavenne tak, ze zena mamalo prav.....ci uz je obcianska statu,alebo nie... a ako obcianska statu este neviac by si sa pozbavila vyhody ochrany sk statu..kedze tieto staty nepripustaju dvojite obcianstvo.
takze pozor na toto..nie ze nikdy nevies.. preve misis vediet, s cim mas co docinenia a zvazit, ake obcianstvo by si ziadala....
uz samotny sobas ci splodenie deti s s prislusnykom tychto statov je riziko... toto bolo treba si zvazit..... nie ste uvazovat o obcianstve v tychto statoch.....
@andy04 výborné zhrnutie situácie, v ktorej sa ocitli ženy-konvertitky. Neviem si predstaviť, na čo by žena slobodná duchom mala potrebu konvertovat k akémukoľvek náboženstvu, ktoré nevyznava. Ochota urobiť to, je najextremnejsi dôkaz najextremnejsej submisivnosti. Je to naozaj strasidelne, čítať tu tie príspevky. Pre mňa osobne je to čisté psycho.
Ženy, všetky ktoré máte zdravý rozum, kladte pri výchove svojich dcér veľký dôraz na to, aby boli sebavedome a hrdé. Aby mali stále na pamäti, že sloboda je tá najvyššia hodnota, že si ju človek musí chrániť, lebo ona nie je samozrejmosťou. Aby sa z nich nestali konvertitky, ktoré sa jej vzdajú, lebo nevedia, o čo prichádzajú. Možno o nič ani neprichádzajú, lebo ich život pred konvertovanim bol natoľko zlý, že nesloboda je prijateľnejšia.
@andy04 nekonvertovala som konvertuje ten kto prechádza z náboženstva na iné A prečo lebo som chcela veriť v boha A modlím sa ale svojim spôsobom. Máme dve občianstva A si predstav že Irán má zo slovenskom.dohodu o dvojitom občianstve,Iránec sa môže ozenit s nemoslimske veď som už hore písala že po svadbe som prijala moslimstvo. A občianstvo som dostala do 3mesiacov A nie ako na Slovensku po 5rokoch žitia na tú.áno viem že dieťa prípadne otcovy ale v irane a veru nikdy sme nepozerali tu nepozerali či dáky modlím ide ešte s nami do školy.žili sme tam 4roky teraz sme tu A možno časom pôjdeme znova tam.I keď syn nastupuje teraz do školy tak tu trošku pobudneme.A prečo by som mala dať synovy európske meno A ešte mi povedz aké.A my sme na začiatku neboli rozhodnutý kde budeme žiť,vtedy sme žili v Iráne tak sme dali ich meno druhé neoficiálne má slovenské ale aj tak všade používame to prvé. A aj slováci majú nový trend dávať zahranične mena ktoré sa ale vôbec nehodia k typicky slov.priezviskam.
ahojte dopracovane boli ste dobre???
@eva8 evi nie moc dobry napad...ide inac kampan na sk...na druhom kanaly stv2 iny kraj iny mrav..su tam prave spominane pripady kde boli jendoducho deti zobrane partnerom..konecne niekto hovori ..o tom-a vystriha zeny..od sobasov s inokrajcom...
láska - nenávisť
odpustenie - pomsta
slobodná vôľa - poslušnosť zo strachu
ja stále verím, že i zmiešané manželstvá môžu vyhovovať obom partnerom a sú v nich spokojní
eva8 prave v tom je to riziko, ze dvojite obcianstvo nie je mozne v tychto statoch. ak by si zila na sk, tak ti obcianstvo ex.muzovho statu nepomze v nicom.ale akonahle by si vstupila na teritorium toho statu, tak si len ich obcianska... ask ambasada by ti nemohla pomoct.aj keby sk pripustalo dvojite obcianstvo.......amali si sk pas...neprichylili byt ana ambasadu, pretoze by hrozil medz.konflikt , ani by nemohli zasiahnut v pripadnoms pere ,co by si viedla/ak vobec by si mala narok ho viest/nauzemi daneho statu napriklad o rpava na zverenie deti do starostlivosti a pod...... vtomto robia europanky/havne zvych eu/ zaadnu chybu.. ze dufaju, ze im nejako pomze obcianstvo moslmskej krjiny ci sa stat moslmskou.len si zhorsia pozicie v damom state. pretoze akty ako sk obcianska by si bola ochranena pres istymi smkciami, ktore hrozia statnej prislusnicke danej krajiny......
takze yb si sa ocitla v hroznom postaveni tam...... ci uz by si vlastnila aj sk par sci nie.... oni by ta brali len ako ich statnu prislusnicku.......
@demo čo vy stále máte s tými dievčatami v dnešnej dobe aj ták si budú robiť čo chcú A vy tomu možno ani nezabránil.Mňa v detstve nikto nepodporoval v náboženstve aj keď som chcela A keď mi manžel vysvetlil moslimstvo A dal mi podporu tak som prešla na ich vieru,s jeho podporou verím v boha A modlím sa A to je pre mňa dostatočné.
@eva8 evi ja v to neverim..vies preco???ved aj na sk vidim kolko usilia stoji..co ja viem manzelstvo blavaka s vychodniarkou..farmara s..mestskou slecnou..vies ja som si vymyslela teoriu...protikladov..pre geny sa asi protiklady pritiahnu...splodia zdrave deti...potomstvo to je priroda..ostatne spolocny zivot..len trapenie..neustale behanie ako keby po kladine..netusiac kedy clovek si natlcie usta.....preto sa ludia potom rozvadzaju...ja som dospela k nazoru ze radsej anzorovo blizkeho cloveka..lebo..to je menej narocne.. a dava to stabilitu detom
kamaratka v chorvatsku..pracu nema..dieta teraz bolo na rozdielove skusky..dodnes nevedia ci budu na sk...tam maju podnajom..,pracu len on..tu uz ona pracu nema..ale byt ano....a tak idu roky..chvilu tu potom tam..ja ti neviem..priliz vela snazenia...ja radsej ..klud.druha kamaratka zase bola tehu so srbom...ja viem krute..nic neurobila aby mal viza..teraz sa vydala za slovaka..ktory si dieta adoptoval...ma menej problemov a dieta stabilny domov...vtedy som ju odsudzovala teraz sa na to pozeram inac...ked ho nedala do papierov ako otca pre dieta...myslim toho srba..
@ali08 no mňa tiež nikto neviedol k náboženstvu. Ale môj otec ma viedol k tomu, že som hviezda. Takže ani teraz v dospelosti by som nikdy nesklopila uši a neprijala za svoje niečo, čomu neverím natoľko, aby som verila aj bez podpory svojho manžela. Toto je to sebavedomie a hrdosť. Keď je to pre teba dostatočne, tak je to v poriadku. Ja by som si želala, aby to pre moju dcéru dostatočné nebolo. To je celé.
@ali08 ali ...a ked mi manzel vysvetlil podporu a ked manzel ..neviem co...stale nevidis nedostatok vlatsneho nazoru na veci???mne je to jedno...len chcem v tebe neviem sice preco prebudit tu ali ked si ho nepoznala ...si citaj ktora tu odovodnuje svoje nazory ohanajuc sa manzelom???

waaaau uz se perou???? Ci este furt nic? 😀