icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

ali08
2. jún 2015

@demo
@eva8
@dusika11 áno prešla by som aj na iné náboženstvo A tá podpora znamená že mi niekto vysvetlil čo som potrebovala počuť A veriť A to vo vieru v boha A aký názor by som mala mať do ničoho má nenúti,nikdy na neudrel,nikdy neziarlil nemal dôvod čo by som mala vyčítať že prečo je moslim?lenže ja som sú ho nebrala koli náboženstvu A dokonca máme svadbu na matrike čo by asi ako dvaja moslimovia nemali mať nie?už vidím ako zase budí podaktore písať že by mali byť zobraty v mesite ale píšem nie nemusíte. Ani kresťania sú neni taký pobožný ako správne by mali byť takže si myslím že ani moslim nemusí byť taký pobožný aby nemohol byť moslimom.

alice107
2. jún 2015

ALI08 v prvom rade ta poprsim, aby si sa vyjadrovala slusne. ja si vyprsim tvoje hrubosti vzmysle slov ´´trepat´´ kto kd eta ucili takto sa vyjadrova
to,co popisujes je len dokazom, ze nevies ani o com pisers. ty nepas ziadnu pocinnost za registovat,ak cestujes, ci zijes nav cudzine.
v rizikovach oblastiach /ako je iran/ je odporucane sk obcanom sa zaregistovat , ked v pripade potreby by bolo treba im pomoct. le nie iranskym statnym obcanom...... kedze iran nedovoluje dvojite statne obcianstvo.takze ak mas sk pas,porusila si ich zakony.....
sk nema ziadne dohody o uznavani dokladov , ci dvojitom obcianstve s iranom......
ty mas trvaly pobyt na sk.
takze ty si bla v irane na zaklade viz... takze ta kontaktovali ako kazdeho cudzinca ktory navtivi rizikovu lokalitu ako turista.....
povedz,za akym ucelom ti bli udelene iranske viza? za ucelom pobytu? asi tazko.....
takze obcnastvo ti bol udelene na zaklade zakonov iranu po uplynuti doby 3 mesiacov pobytu v krajine , kedze si uzavrela sobas s iranskym statnym obcanom...... tam si tak si natrvalo po ich jurosdikciou....ver, ze ak by boli problemy, tak sk ambasada nemoze sasiahnut v tvoj prospech..moze len ziadat urady iranu o povolenie ta navstivit..nic ine : a mozu ta ako iransku obcjansku len konataktovat telefonicky, ak to tvoj muz dovoli....... v
neprichylia ta na ambadsadu.a uz vobec nie tvoje deti........
nie si prva, , ktoru som videla v takejto situacii.. vsetky virane zijuce europanky aj na viza mali rovnake problemy a museli sa podrobit rovnakej jurisdikcii......

vevesh
2. jún 2015

@alice107 pacia sa mi tvoje pravnicke rozpravky, prezrad odkial cerpas?? Lebo to normalny clovek nevymysli..

ali08
2. jún 2015

@alice107 a nehovor dievca moje a odkiaľ mám dva pasy zo zadnice?teda keď sa nemá sprosto vyjadrovať.prosím mne tu nebudeš guľky do hlavy hádzať sama viem ako to tam ide A ako to ide tu,žila som.tam A žijem tu.ja som občianstvo dostala keď sme žili na Cypre kde sme aj vzali.ach dievča A predstav si volala som aj bez súhlasu manžela všade kde dom chcela A dokonca z ambasády prišli ku nám na obed si predstav A doniesli mi aj slov.filmy na dvd. Ale ako píšem kto nezažijete nevie ono ľahko je si prečítať.do Iránu som išla na ich pás A tu mám trvalý pobyt.prosím mňa radšej už nekomentuj lebo iba vidno aké máš vedomosti.

alice107
2. jún 2015

veveh ty mi prezrad,odkil ty cerpas rady nezmyselne, co davalla si tu na webe? aj na tom o nemecku? uz ti bolo neraz povedane tymi,co ziju v danej krajine, amju pravne vzdelanie, ze pises mezmysly.

aty mas este odvahu sa vobec sa ozyvat?cudujem sa ti.....
takze ta poprosim, aby si prehodnotila svoje konanie.
o irane toho viem vela a videla som zeny ako ty v situaciach,kde i im nepomohla /nemohla ambasada ich eu krjinpomoct/ a ani ich detom..... co cheli, mali....... asi aj j co nechceli. preto treba varovat take zeny pred lahkovaznostou......
takze ak dovolis, kedze ty to nedokazes, tak ja budem.

dusika11
2. jún 2015

ja som sa pohrabala ..nieco o irane..nuz neurobilo to na mna dojem,
http://www.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/irans...

vevesh
2. jún 2015

@alice107 kto mi kde nedal za pravdu?? praveze na tebe sa tu vsetci dobre zabavaju, hlavne na tvojej pravnickej neznalosti, pani pravnicka...

dusika11
2. jún 2015

mna by to tiez zaujimalo s tymi vizami...do bosny sice viza som nepotrebovala...ale keby som chcela tam ostat tak by som mohla tri mesiace..a konec..potom by som tam bola na cierno..nehovoriac co s osetrenim ked som chora a podobne...a keby som sa tam vydala tak by som nemala automaticky druhe obciantsvo a keby aj ano..na sk bol zakon neumoznujuci dvojite obcianstvo...

vevesh
2. jún 2015

@dusika11 slovensky zakon umoznuje dvojite obcianstvo, aj predtym, aj teraz... Predtym to bolo jedno, za akych podmienok si sa k dvojitemu dostala, teraz len sobasom alebo narodenim... 😉

alice107
2. jún 2015

ALI8 len prvu vetu citam,a posledny kart ta upozoornujem,aby si sa chovala kultivivane,ak pises smerom ku mne......
co to mas za spravanie? si strasne vulgarna .....a familiarna....
dve obcianstva mas, pretoze jedno mas na zaklade narodenia, druhe si ziskala vydajom . sk povoluje na zaklade istych okolnosti dve obcianstva.iran vsak len jedno.. takze sk obcianstvo neberie do uvahy a pre nich nie si sk obcianska.atvoj pas oni neuznavaju dnaom,ako si dostala ich obcianstvo......
takze pochopila si suvislosti?

dusika11
2. jún 2015

@vevesh no moj svokor si musel vybrat ked sme sa delili...s cechmi..vybral si sk..hoci narodnost mal slovensku cesku sorry....idem sa pohrabat a nieco bolo aj s madarmi dako sa mi to nezda

alice107
2. jún 2015

VEVESH v...a upozornujem ta, ze namiesto reagovania na temu utocis na pisatela...... takze prehodnot svoje spavanie,alebo si to mam zariadit inak?

vevesh
2. jún 2015

@dusika11 cesi pri rozdeleni je special kapitola (mohla si mat aj dvojite, ale musela si preukazat ceske korene..), a madarske pasy donutili k tej super zmene nedavno , ze mozes mat dvojite iba vydajom a narodenim (predtym bolo napr. Zila si 20rokov v usa, tak si mohla mat na zaklade pobytu americko -slovenske obcianstvo, v sucastnosti stratis obcianstvo, ak ziskas na zaklade pobytu...)... V urcitych vynimkach je povolene aj trojite..

dusika11
2. jún 2015

@alice107 no tu je to o dvojitom obcianstve,,,,nie je mozne mat dvojite musi si cloevk vybrat...tot som mala ja v bosne..takze rpzpravky starej matery
http://www.topky.sk/cl/10/1442575/Dvojite-obcia...

petra7777
2. jún 2015

@dusika11 Prišlo mi normálne špatne (dobre, že si to sem dala)...Keď si predstavím, ako nejaký starý **** kláti 13 ročné dieťa :( Pár zastánkyň islamu by malo zvážiť svoje postoje a obhajobu moslimov ☹

ali08
2. jún 2015

@alice107 aleba keby nemali medzi sebou dohodu tak by mi automaticky slov.občianstvo zobrali A ambasada by sa o mňa nezaujímala.už len tu na Sk iránsky pás uznávajú
A veru toto vulgárne nebolo to som ešte ani vulgárne nezačala ale to by som si nedovolila lebo by to tu zavreli.to vidím že o Iráne vieš dosť hlavne že keď nás Sloveniek tam sú len 4co sú vydaté A žijú tam takže to asi nič A ak sú z inej krajiny bohužiaľ už veľa ambasáde tam neni väčšina poodchadzala do inej krajiny najbližšie do Turecka takže všetko riešia telefonicky no A cez šnúru sa ťažko podá pomocná ruka.
Zrazí vieš veľa o Iráne z čoho z googla

dusika11
2. jún 2015

@petra7777 no trosku sa hrabem...kade tade...na nete aj o obcianstve.,..to su rozpravky nemoze magt dvojite lebo pride o sk ...tym padom neikde je na cierno bud teraz na sk alebo v irane..len netusim co zo zdravotnou starostlivostou ved napriklad deti mau automaticky slovenske stale treba lekara a ked maju iranske kto ich osetri na sk..moju mamku so zdravotnickou kartickou rakuskou neosetrili na sk...a mnohe dalsie veci mi nesedia

yanni
2. jún 2015

@vevesh no az taka pravda s tym dvojitym obcianstvo to nie je ako pises. Dvojite bolo mozne do myslim 2009 alebo 2010. Potom bola novelizacia a zatrhli to. Ak si prijala ine obcianstvo, slovenske si musela vratit. Teraz je dvojite zase mozne, presne od 01.02.2015. Mozes si slovenske pytat spät na ziadost ale musis splnat urcite podmienky a je to boj.
Ja mam tiez dvojite, sk a de, ziskane pobytom a povodom, nie vydajom a tiez ziskane davno pred novelizaciou. Kamoska ziskala v 2013 na ziadost na zaklade ppbytu a musela SK vratit. Teraz si chcela pytat SK spät ale ked zistovala, co jej na to treba, tak sa na to vybodla. Nech si tie ich papierovacky strcia....

alice107
2. jún 2015

DUSIKA; jw asne, ze mohe zeny zial maju take nizke pravne povedomie,ze ani taku dolezitu vec ,ako je poznanie zakona o udelovani obcianstva. neovladaju......
sk dava moznost dvojiteho obciansta za istych okolnosti.ale nie vsetky staty maju reciprocitu...... cize sk moze talerovat ine statne obcianstvo,ale ten stat,ktory ho udelil sk obcianske ziada vybrat si.akonahle udeli svoje obcinasvo, ziada zrusit statne obcanatvo ineho statu.......

vevesh
2. jún 2015
dusika11
2. jún 2015

@yanni dakujem lebo nieco som tusila...len som to nesledovala...len som vedela ze take lahke to nie je

vevesh
2. jún 2015

@yanni vsak som napisala, ze v sucastnosti len vydaj alebo narodenie, predtym aj pobytom - takze si vlastne potvrdila, co som napisala...

dusika11
2. jún 2015

@vevesh to je z roku 1993 nemas novelizacie v linku..

ali08
2. jún 2015

@petra7777 nie všetci sú ***** to mi ver a ako keby pedofil nebolo aj U nás veľa len sa im.akosi pomaly nato prichádza.
@dusika11 ja mám.obe ak si sa vydala pred rokom 2005 mohla si mať obe občianstva potom to tak sá mi vidí zrušili.ale aj obe deti majú dve občianstva.

vevesh
2. jún 2015

@dusika11 dole mas uvedenu aj novelizaciu, cize je to aktualne znenie..

yanni
2. jún 2015

Jaaaj a este som zabudla n margo toho dvoiteho obcianstva. Sk a ine nie je mozne s kazdou krajinou. Musia mat medzi sebou Abkommen (dohodu), ze si navzajom medzi sebou daju obcianstva bez toho, aby to druhe museli odovzdat. SK malo s DE Abkommen, takze nebol problem. CR napr nemala Abkommen s DE, cize Cech musel pred ziskanim DE obcianstva ceske odovzdat. Na Ausländeramte maju niekolkostranovy lajster, ktory sa stale aktualizuje a na zaklade toho zistuju ci su dohody alebo nie.
Neviem presne ako je aktualne (aj napr s tymi Cechmi) ale napr. Maroko bolo este pred par rokmi tak, ze ak marocan chcel DE a splnal podmienky na jeho ziskanie, tak sa marockeho obc. musel vzdat.

dusika11
2. jún 2015

@ali08 no beru aj spetne...ci??? ved potrebujes povolenie..predlzit pas....kamoske v chorvatsku dali na vyber...a tiez bola skor vydata..

vanesa1995
2. jún 2015

@petra7777 Tak teraz nejaký idiot kláti štandu a všetci sú rovnaký !! ? šak to je smiešne , čo píšeš sa zamysli si uplna rasistka! a to že krestania znásilnuju a tírajú to je v poriadku??? že farári je.... deti a chlapcov je v poriadku??? to aj ja mozem povedať že vsetci krestania su zlý , nechápem ako rozmýšľaš stále dookola to iste : VšETCI Sú ROVNAKý :D a pritom nepoznáš ani jedneho ! 🙂

alice107
2. jún 2015

ak niekto che vediet, ako je to so statnym obcianstvom sk, nech si pozie zakon c.40/1993 zv. vzneni noviel.....
tam je vseetko potrebne uvedene....
aj strata sk obcianstva......