icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

henikav
25. apr 2015

@timea7 Nezveria jej ho do starostlivosti, na to moze rovno zabudnut. V Belgicku sa dokonca dieta malokedy prisudi matke, vacsinou sa zvykne odklepnut striedava starostlivost, matke sa dieta prisudi len v pripade ak sa na tom rodicia dohodli vopred a uz vobec nemoze s dietatom len tak bez jeho suhlasu opustit tento stat. Na to ale treba povolenie sudu. Jedine ako ho moze opustit hocikedy aj uprostred noci, keby bola v ohrozeni, ze ju zmlati, moze sa hlasit v krizovom centre, potom uz socialka pomaha so vsetkym, dokonca v takom pripade by mali aj utajenu adresu

Idealne by bolo postavit sa na vlastne nohy a odstahovat sa tu v Belgicku, pripadny odchod z BE riesit neskor.
@denisqaa s malym ho nemozes len tak svojvolne opustit, ale pozor ani bez maleho, to ta v nepritomnosti odsudia za opustenie rodiny a nedostanes ani dieta ani nic z majetku. Predpokladam ze maly ho ma zapisaneho ako otca, ze ma jeho priezvisko, belgicke statne obcianstvo a trvale bydlisko? V pripade ze nie, tak utekaj a nezapisuj

timea7
25. apr 2015

@henikav tak to je zlééé

denisqaa
autor
25. apr 2015

@henikav ma aj jzho priezvisko a ponom dostal belgicke obcianstvo ,, A to s tym zverenim myslis vazne??, Tu v Belgicku nema vacsie pravo matka ??Ved sme v Eu ,,,

henikav
25. apr 2015

@denisqaa preco by mala mat matka vacsie pravo na dieta? To len na sk je tak zauzivane, predsa rodicia su obaja rovnocenni a rovnopravni. Aspon si ho zapisala aj do slovenskej zahranicnej matriky?? Sice druhe obcianstvo nie je uznavane, ale je aspon tolerovane

denisqaa
autor
25. apr 2015

@henikav nie , nieje nikde zapisany ,, teda co sa tyka SVK ,,no ale ako by sa o maleho staral , ked pracuje do 21.00?? ...neviem , ake najst riesenie

henikav
25. apr 2015

@denisqaa no ja ti poviem ako, mas svagrine, kam ta posielal, mozno tu ma matku, oni to riesia tak ze vychovavaju deti spolu. Casto si kupia jednu malu bytovku a potom tak ziju ze vsetci bratia a sestry na kope, zeny spolu nakupuju, navzajom si strazia deti.... ti poviem ze taku sudrznost u europanov nevidis, otazka je ci ty ako slovenka do toho zapadas, ci oni akceptuju teba, ci to vyhovuje tebe

henikav
25. apr 2015

@denisqaa chod co najskor na ambasadu a daj maleho zapisat, je z polovice slovak, tym padom bude mat narok aj na slovensky pas. Pocitaj s tym ze to trva 2-3 mesiace kym ho zapisu, lebo oni to posielaju na sk. Neviem kde ste v ktorom meste, ambasada je v Brusseli na avenue Moliere

denisqaa
autor
25. apr 2015

@henikav a to tu nemame ziadne pravo na nejaky prispevok , dokedy si nenajdem robotu ??? ,,,My byvame v Antwerpach no a do Brusselu by som sa nemala ako dostat ,,

vevesh
25. apr 2015

@denisqaa riesenie, ak chces ostat - prisposobit sa mu, jeho rodine, necakaj, ze sa zmeni... Ale
Ak chces odist - ak chces striedavku- jednoducho na urady
- Ak chces zdrhnut - do krizoveho centra pre zeny kvoli psychickemu /fyzickemu /ekonomickemu tyraniu (ale tu pozor, musis mat padne argumenty, inac ta tiez mozu obvinit z klamstva..)

eva8
25. apr 2015

@henikav striedavá starostlivosť sa vzťahuje aj na obdobie počas dojčenia? tým by získala čas.

eva8
25. apr 2015

@denisqaa keď sa máte sťahovať do iného bytu, tak veci už priebežne pripravuj tak, že pre bábo a teba oddelene. Tak ako ty by si spravila všetko pre malého, tak i tvoja mamka pre teba, aj keď máte každá vlastný život.. Obrátila by som sa na ňu. Keď by si si našla prácu a dieťa dala do jasiel, ako zvažuješ, budeš veľmi unavená a aj tak to po fin. stránke sama nezvládneš. Nemohla by mama načas pricestovať k vám? Už si malého odstavila od dojčenia?

denisqaa
autor
25. apr 2015

@eva8 nedojcim ho , je vylucne na UM ,,,,no ale to s tou striedavou starostlivostou ,, pff ten system v Be je fakt onicom ,,

henikav
25. apr 2015

@denisqaa samozrejme ze mas narok na podporu ak mas dost odpracovane. Nech ta on dovezie, povedz mu ze musis maleho prihlasit, v podstate je to pravda, mas ohlasovaciu povinnost.
@eva8 ano mas pravdu, mohla by ziskat trosku casu, ale to nie je riesenie, ziska maximalne par mesiacov a ako vidim nema velmi kam ist. Socialka by mohla pomoct, ale to by musela udat naozaj vazne dovody, nie take ze nerozumieme si.
Ako pise @vevesh ...
ja by som sa v prvom rade pokusila postavit na vlastne nohy, potom odist od neho tu v Belgicku a az potom by som sa pokusila o povolenie odist na sk, ale aj to bude komplikovane, lebo dostane napriklad prikazom ze moze, ale kazdy druhy mesiac musi na vlastne trovy dopravit dieta sem otcovi.... naozaj zalezi na nom, az pokial je ochotny ist, ci ju bude tak nenavidiet ze urobi maximum aby ju znicil alebo sa na vsetko vykasle.

henikav
25. apr 2015

dalsi problem v be je ten ze ak neboli jasle rezervovane uz na zaciatku tehotenstva, je mozne ze nezozeniete miesto. V Belgicku materska a rodicovska nie je 3 roky ako na sk 3-4 mesiace a hups do prace

henikav
25. apr 2015

@denisqaa co by si vlastne chcela ty?zostat, alebo odist tu v be od neho ci odist na sk?

vevesh
25. apr 2015

@henikav tak na slovensko nema sancu... Iba keby ju zmlatil ako zito, ale aj tak by ju najskor urady v belgicku nechali kvoli tomu, ze maly ma ich obcianstvo... - uz som vela takych parov zazila..

eva8
25. apr 2015

@denisqaa aj pre mňa to bol šok, ale asi lepšia striedavá starostlivosť, ako ešte viac skazený život. Teda asi ostáva sa prispôsobiť, kým sa nepostavíš na nohy, s tou prácou ti držím palce. Len sa obávam, že ti v tom bude všemožne bránené,

eva8
25. apr 2015

@vevesh prvýkrát od teba počujem, že si veľa takých párov zažila. Doteraz to bola skôr výnimka, prečo si o podobných prípadoch nepísala a nevarovala?

maslenka47
25. apr 2015

@henikav pochybujem, ze pan sa bude chciet dietata vzdat, ked jej zamerne zakazoval antikoncepciu za ucelom splodenia dietata. To, ze by robil pripadne "problemy", vobec nemusi byt z nenavisti, ale jednoducho preto, ze ma zaujem prave o to dieta. Jednoducho je tak isto rodic, a rodicia by sa v zaujme hlavne toho dietata mali naucit medzi sebou civilizovane komunikovat (ked uz to teda nespravili predtym)..

@denisqaa osobne nechapem tento slovensky fenomen, ze matka ma mat na dieta vacsie "pravo", ako otec. Potom sa rozculujte, ze nejake urady "nasilim" odobrali decko matke, lebo s nim chcela zdrhnut do inej republiky. To, ze matka nasilne odtrha dieta od otca, to uz ju nezaujima. Otec je to tak isto rodic, ako ty. Nechcem ta urazit, ale nikde nie je napisane, ze by tvojmu synovi nebolo lepsie s otcom a bez teba, ako naopak. To jednoducho nemozes vediet. Ale samozrejme, nepripusti si to ziadna.

Najlepsie pre dieta spravis, ked sa naucis s jeho otcom vychadzat. Nevravim, ze sa nim mas nechat ovladat alebo s nim zit....

alexanotbad
25. apr 2015

@ilie tak hlavne, ze Ty mas patent na rozum

ena70
25. apr 2015

tak jediný turek ktorý sa mne páči je Semir z Kobry 11 😀 😀 😀

ena70
25. apr 2015

@denisqaa no dievca ...do riadneho blata si sa dostala... neviem cim takym ta tak dokazal skvele okuzlit a pobalamutit, ze si mu takto naletela.....mozno v tvojom zivote absentoval otec ked si si nasla takého starsieho.....inak si to neviem vysvetlit... nechat sa tak rychlo nabuchat a byt totalne na nom zavisla, nemoct sa pohnut z miesta bez toho aby som mu to nehlasila...ved on ti nie je nic...ziadny manzel, tak co. ja by som dvihla kotvy a utekala. byt tebou idem za mamou.nepoznam tvoje pomery a podmienky, ale pri nom by som isto neostavala. a nasad antiku, ked sa nanho spolahnut neda. zas jeden, ktory si chce priputat k sebe pekne mlade dievca....

henikav
25. apr 2015

@vevesh no ved preto som uz na zaciatku pisala ked jej baby pisali ze rychlo prec, ze to nie je take jednoduche s jeho dietatom zbalit sa a odist. Sud moze skoncit vselijako, ale celkovo sa v belgicku usprednostnuje striedava starostlivost, co ma viac vyhod. Obaja rodicia sa podielaju na vychove dietata rovnako a odpada starost s vyzivnym, jeho platenim a vyskou vyzivneho.
A aj striedavku mamina neziska, ak nema z coho zabezpecit rodinu, z coho si prenajme byt, z coho bude dieta zivit? Je to velky risk a pozor, nema ani BE obcianstvo, on ano, on je vo vyhode

@denisqaa v prvom rade antikoncepciu, potom sa snazte problemy doma riesit aby nebolo peklo, medzitym maleho do jasli a sup hladat pracu aby si sa mohla postavit na vlastne nohy, no a potom uvidis co bude dalej

henikav
25. apr 2015

@ena70 nemoze odist, teda moze ale bez dietata

denisqaa
autor
25. apr 2015

@ena70 okuzlil ma svojou odvahou a zmyslom pre humor 🙂 to s tym otcom je pravda ,, ten moj zomrel , este ked som bola male dieta ,,,,On ma oplodnil zamerne , lebo strasne tuzil po dietati ,,, casto ma blbu poznamku , ze ; ,, tvoj zivot sa skoncil ;; a smeje sa pritom ,, nechapem ,, a dakujem za kompliment 🙂

denisqaa
autor
25. apr 2015

@henikav tak dieta by som mu nikdy nenechala ,,, nikdy ,,,Jeho sestra mala z prveho manzelstva dceru s Belgicanom a oni to maju takto , ze kazdy mesiac je 2 tyzdne s otcom ,,no ja mam tu kartu na legalnu pracu e-kaart ,,

jeennyv
25. apr 2015

@denisqaa tvoj partner vo vztahu k tebe a k vasmu dietatu je aboslutne neschopny, berie este nejake drogy a ty namiesto toho, aby si sa uz balila a dala mu zbohom, este polemizujes na fore co s tym ??? ako baby pisu moslimska kultura, ich respekt voci zenam je povacsine niekde na nule....clovek sa dlho pretvarovat nevie a teraz postupom casu prichadzaju na pretras kulturne rozdiely a crty jeho osobnost.....odid, kym je cas...nechcem byt zla, ale ked si od takeho cloveka nechas este urobit dieta, tak uz neodides, ze nikdy.....a to, ze dieta potrebuje oboch rodicov je z jednej strany pravda no z druhej hlupost a scestne..potrebuje oboch len v pripade, ze maju normalny vztah a su rovnocennymi partnermi, ak vsak su v rodine problemy a nie je nieco v rodine v poriadku, vzdy je lepsie nech partneri idu od seba, nech aby prezivali cele detstvo nezhody a problemy rodicov....

henikav
25. apr 2015

@denisqaa mas dost odpracovane a narok na podporu? Aby si mala vlastne peniazky

cawes
25. apr 2015

@denisqaa precitala som si cele 4 strany a teda poviem ti ze tvoje komenty ako neviem mam pocit ako keby pisalo nesvojpravne dievca z hornej dolnej ktore v zivote nikdy o nicom nepoculo.
okuzlil ta humorom, smiali ste sa spolu, preboha to su pre teba priority pre buduceho partnera a otca tvojich deti?
dalsia vec stretavali sme sa spolu a po 3 mesiacoch som bola tehotna, ako nic v zlom, ak si to neplanovala mala si sa chranit ci tebe to asi bolo jedno nie?
teraz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom, a ak si vedela aky je, naco si ho dala do rodneho listu? naco si s nim ked ti dal facku lebo fajci hasis???? preboha ako prepac ale ak si sa s nim stretavala a necitila z neho travu alebo hasis tak si bud sprosta alebo strasne naivna

cawes
25. apr 2015

@denisqaa jaaaj a este nieco pises ze ked mal 12 adoptovali si ho belgicania a zije 15 rokov v belgicku, cize ma 27? ale je o 12 rokov starsi ako ty a ty mas 20. no neako mi to nejde do hlavy