icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

eva8
4. jún 2015

@dalal
pozastavuješ sa nad tým, prečo yanni cestuje do SA, keď sa jej neľúbi ich spôsob života Načo prichádzajú cudzinci k nám, keď im nevyhovuje náš spôsob života? (a majú svoje požiadavky, kt. u nás nie sú prirodzené?)

jemena
4. jún 2015

@dalal asi si nečítala prispevky od l.vargovej, ked písala o romoch, to kritika na moslimov od ostatnych prispievatelov je len slaby čajovy odvar. okrem toho už si zvykám na tvoju neobjektivitu, takže ostávam nad tvojimi názormi chladná 😉

alice107
4. jún 2015

YANNI, JEMENA, EVA8. ALLISE ,mne staci vyhasenie ,ktore tu padlo, ze take odseknutie ruky nie je omylom..ze to ma svoju pricinu.....ak niekto takto zmysla, tak nikd ynepochopi , co to znamena civilizovane spravanie
debata s nikeym, kto takto zmysla ani nema zmysel.
dopriala by som kazdemu takemu tuten trst. prtoze v moslimskej krajine sa mu to moze stat lahko. staci,ak bude nepohoidlny/na/. vt ychto krjainach je mozne dokazy si vyrobit, su to autokrticke rezimy.
potom by som sa spytala,ake je to, mat odseknutu ruku., robia to bez znecitlivenia,?

tak isto nema zmysel ,ak niekto nechape rozdiel medzi konanim statu islameho autokrtickeho rezimu ademokjrtickymi statmi smechanizmami, kre zabranuju preve takymto barbarstvam, ake sa pachaju v moslimsych krajinach
a debata o tom, ze hostitelska krjina by sa mala prispobovat ,atolerovat chovanie cudzincov z inej kultury,,ktore je vv rozupore sdemokrtickymi principmi je mozna len stym,kto chape a berie za svoje tieto principy
kto je schopny akceptovat skutocnost, ze moslimovia v nasich krajinach nerepektuju nase zakony a sprevaju sa s svojim zenam v rodine ako divosyi cize pokladajiu ich za nerovnopravne, zabijaku ich v mene cti, s tym debata vedie do slepej ulicky
niekto nechce alebo nevie vidiet rozdiel v realistickom opise udalosti a vyplakavanim, co mimochodom robila zakladatelka debaty aj je podobne zeny.

a preco nevie a neche vidiet tieto rozdiely? no pretoze je to dolkaz, ze islam, orientalne chovanie podmienene mentalitou a islamskou vychovou je netolerantne, nehumanne a barbarske

zivotny pribeh zakladatelky jej podbnych, svedectvo yanni o praktikach a mentalite orientalcov by malo byt memeneto pre lahkomyselne zeny ako je zakladatelka.aby si nezacinali vztahy s takymi muzmi.
je dobre, ze tu sme napisali skusenosoti s tymi krjainami, mentalitami a praktikami.

alice107
4. jún 2015

eva8 perfektna odpoved....

ali08
4. jún 2015

@yanni preto som sa pytala ci myslíš aj Irán lebo skoro Každá tu omiela len ten.A prečo by som sa mala zaujímať o Sa stačí mi to tu čítať A viem aké to je v Turecku,Dubaji, Pakistan atď

yanni
4. jún 2015

@eva8 presne tak. Len rozdiel je v tom, ze mi tym cudzincom vo vela veciach vyhovieme, maju volny pohyb, mozu vyznavat verejne svoje nabozenstvo, nie su "odsudeni" byvat na periferii, mozu si slobodne vybrat pracu a skoly, nie byt viazani len na medzinarodne skoly a a a a a Mozu sa obliekat ako chcu, jest co chcu, pit co chcu. V obchodoch najdu aj potraviny z ich krajin, popripade sa da objednat. Pri splneny urcitych podmienok dostanu podporu, pridavky atd. Vsetci, nie len ti,co sa vydaju/ozenia s domorodcami.
My me tolerantni, chceme aby sa aj cudzinci u nas citili dobre. V nicom ich neobmedzujeme.
Ale im sa nic nepaci. Strajkuju, vykrikuju.....ale to je tak, podaj prst a stiahne ti celu ruku.

yanni
4. jún 2015

@ali08 to nie su silne konzervativne moslimske krajiny. Turecko (aspon väcsie mesta, nie posledna zapadnuta dedinka), Emiraty, tam je pomaly zapadnejsie ako na zapade. Pakistan neviem, nebola som tam. Ale poznam par Pakistancov a tam to tiez nie je az take prisne. Aj ked si tie tradicie este dost drzia ale zistili, ze sa uz trosku musia otvorit svetu.

dusika11
4. jún 2015

@yanni ahoj nieco podobne ako opisujes preziva moja kamartaka a to je vydata v chorbatsku je tam osem rokov dodnes jej nikto nedal pracu...ak pracuje tak len ako delegatka pre sk firmu..proste cudzinka...domaci sa s nou bavia cez zuby..ako turistka to bolo nieco ine..byt cudzincom je tazke...

yanni
4. jún 2015

@dusika11 to je smutne. A hlavne Chorvatsko. Ved to nie je nejaka extra odlisna krajina ako ta nasa. A tiez, ked je tam vydata a zije tam uz tak dlho. Ved ked je clovek schopny, usilovny a chce pracovat, mne by to bolo ak zamestnavatelovi jedno, akej je narodnosti.Ale vidis, aj toto stale je.

dusika11
4. jún 2015

@yanni hej je ona je s toho velmi smutna..inac choravti su velki nacionalisti..a to su rovnaki akoze my slovaci..ale to je vsetko skryte..bublajuce..preto musi byt extremne tazke vbty cudzincom v uplne inej kulture.

yanni
4. jún 2015

@dusika11 no pokym clovek nezije niekde nastalo, ze je ako napr. my "len doprovod muza" a lietame casto domov, hlavne v lete (jul az september ostavaju len muzi. Su prazdniny a take horucosti, ze z domu ani vyliezt nemozes), tak to je ine. ja si ale neviem predstavit, ze by som v Nemecku, co je moj domov, sedela roky len tak na zadku, nemohla nic robit, lebo domorodcom by som bola ako cudzinka trnom v oku. Ja napr. milujem svoj job, uz teraz sa tesim ako sa po materskej vratim. 😉

ali08
5. jún 2015

@yanni Pakistan je striknejsi než Irán A aj v Turecku V dedinách sú dosť náboženský.
@dusika11 to by som na chorvátsko nepovedala ale ľudia sú rôzny A asi sú neni zvyknutý na to ze tam príde Slovák za prácou.

yanni
5. jún 2015

@ali08 preto som vynala dediny. Aj vo vela europskych dedinkach si este drzia tie svoje zvyky. Ako kde, niekde menej niekde viac ale vidno to aj tu v Nemecku. Hlavne Bavoraci si este stale na dedinach drzia vela zvykov aj ked uz nie tak striktne. A taktiez, zalezi aj od rodiny a on jednotlivca. V civilizovanom svete sa uz jednotlivci az tak nedaju ovplyvnovat rodinou ako je to este zauzivane u Moslimov, hlavne tych zijucich v ich krajinach.

lubkavargova1
5. jún 2015

Ze v civilizovanom svete sa jednotlivci nedavaju ovplyvnovat rodinou....no zeny, sorry, vacsiu kokotinu som v zivote necitala. A potom precu je tu skoro kazda druha debata "moja svokra,mi zasahuje do manzelstva" alebo "moj manzel pocuva mamicku" alebo "moj manzel si ceni svoju rodinu" 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ej ale ste sa fajne kopli do vlastnych slov 😀

dusika11
5. jún 2015

@ali08 v chorvatsku som robila jednu sezonu ..ked som tam bola som si hovorila ze jej aki su suprovi ale ..po par mesiacoch ked som zistila ..aki su som si to prestala mysliet..turistov maju radi pokial donesies peniaze..ked tam chces byvat..tak to teda nie..inokrajec..to je jedno aku mas skolu a co si doma..nedavaju priestor..a to slovakov maju radi..netusim co vyvadzaju cechom ktorych z nejakych pre mna nejasnych dovodov nemaju radi...a ak daju pracu..tak velmi podhodnotenu...a v kuse placu..ako sa maju zle a my slovaci sa mame dobre...ale je pravda...ze oni mi stale otrieskavaju o hlavu ze...sme bohati ze ked pride cigan co nikdy nerobil a ma podporu...toto u nich zas nemas..cigan musi mat vlastnu firmu..lebo ho nikto nezamestna..a podporu mu proste nedaju...no..proste su velki nacionalisti..

dusika11
5. jún 2015
tomaas
5. jún 2015

@dusika11 Kramar je fajny a prosim neodpadavaj ale pridaj este nieco take mile a smiesne 🙂

amanda0405
5. jún 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@vevesh
odseknutie ruky se nekoná omylom....tak ja si myslím, že tresty ako usekávanie rúk a kameňovanie patrí do stredoveku, rovnako aj mentalita moslimov...ak niekto ešte napíše že takýto štát považuje za ideálne prostredie, tak zbohom

ďalší tvoj citát:
Cestny clovek nema problem zit kdekolvek na svete, pretoze sa ho take zakony nedotknu - tie su problemom pre tych, ktora nekonaju prave v sulade zo zakonom...

a niečo z netu k tejto téme:
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=16&ved=0CEEQFjAFOAo&url=http%3A%2F%2Fwww.amnesty.cz%2Fpripad%2Firan-trest-smrti-pro-spisovatele&ei=fFBxVYTZK4PTUbH3gfgN&usg=AFQjCNED1gdEPVLSAtCo9F5Lv04dCNB0WA&bvm=bv.95039771,d.d24&cad=rja

amanda0405
5. jún 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@lubkavargova1
lenže nanešťastie aj v civilizovanom svete sa nájde zopár prostoduchých a jednoduchých persón, napríklad aj také čo dávno po tridsiatke si nechajú kafrať do života od svojej mamičky a potom papajú odušu pilulky šťastia a ventilujú svoju zakomplexovanosť na týchto fórach...

lubkavargova1
5. jún 2015

@dusika11 rytmusovy to sekne 😀

alerka
5. jún 2015

@petra7777 krestania myslis tych krestanov zo spievankova alebo fiha tralala? Pani jelenova alias "fiha" roky pracovala na krestanskom programe pre deti na tv Lux "klbko" alias "Katka" alebo tu hromadu ludi ktori pomahaju chudobnim,. Alebo knazov chodiacim ku umierajucim kazdy den?? Stretla si ty vobec knaza??!! Vies vobec co je podstata krestanstva??!! Takato arogancia "cokolvek prehlasova" sa vacsinou berie v ludoch ktori su maximalne obmadzeni.. Hodi sa mi k tomu slovne slojenie z piesne Zuzany Navarovej "Hluboko nad věci"

dusika11
5. jún 2015

@lubkavargova1 staby jeden z nich

amanda0405
5. jún 2015

@dusika11
tak to som prekvapená, ja som v chorvátsku bola mnoho krát, boli veľmi milí...lenže ako píšeš jedna vec je ísť ako turista a druhá vec žiť v tej krajine...vtedy sa situácia úplne otočí...zaujímavé že takéto správanie je brané ako nacionalizmus, ak by sa jednalo o černocha bola by to diskiminácia a rasizmus...

dusika11
5. jún 2015

@alerka ono su taki aj taki..na katolickej univerzite najdes vselico..ale osobne poznam exorcistu co pracuje vo dne v noci kedy ho zavolaju..a radovu sestricku ktora je momentalne na ukrajine v bojovych lazaretoch...ale aj velmi zlych kariernych knazov....podla mna viera v boha nema byt limitovana ludni okolo...a cirkev nezaruceje lepsie spravanie..preco to neviem..raz mozno odpovie historia

lubkavargova1
5. jún 2015

@dusika11 Fico ako rodeny dzihadista, este obrus na hlavu a je dokonane! Kramar je a bude furt sexi, nanho plati: "chlapy nestarnu, oni rokmi krasneju" 😅

dusika11
5. jún 2015

@amanda0405 no oni tursitov radi..ale potom otoc a domov..

dusika11
5. jún 2015

@lubkavargova1 no idem ja aj ked sa mi nechce poumyvat okna na baraku..horne mam.....ked daco najdem pridam..nasla som jeden clanok ale ten je dost vazny mozzno stoji za precitanie hlavne posledny odstavec o materniciach.....http://olser.blog.idnes.cz/c/464710/at-jsi-musl...

lubkavargova1
5. jún 2015

@dusika11 ja idem tiez makat bo sefo ma prizabije jak nedokoncim uctovne harasenie...neskor si to precitam 🙂

amanda0405
5. jún 2015

@dusika11
cirkev potrebuje reformáciu...zaspala dobu a drieme ďalej...napríklad celibát u katolíckych kňazov nevedie k ničomu dobrému, sú to ľudia ako my všetci a majú svoje potreby, potom to končí sexuálnym obťažovaním a vrhá to zlé svetlo aj na tých dobrých kňazov....ak by sa mohli ženiť, vedeli by viac aj o rodine, o problémoch, radostiach a starostiach bežných ľudí...