icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

petra7777
5. jún 2015

@alerka Písala som o pedofilných farároch (samozrejme kresťanských). Samotná cirkev sa to snaží ututlať, namiesto toho, aby ich potrestala :( Neprekrúcaj, čo som napísala :( A to isté platí aj o moslimoch :( Len sa teraz neviem rozhodnúť, ktorí sú väčšie "zrúdy" ☹

dalal
5. jún 2015

@alerka jeeeeej aj ty pocuvas Z Navarovu? ja ju zboznujem 😀

yanni
5. jún 2015

@lubkavargova1 citaj pozorne, ja som napisala "az tak". Ked je clovek normalny, vzdelany, nezavisly, tak sa neda ovplyvnovat. To je ich problem, ked si daju zasahovat do zivota svokrou, mamickou, ostavaju s muzom, ktory je debil atd. Najviac vidis taketo spravanie u rodin, ktore ziju 2-3 generacie pod jednou strechou. Tiez su to ludia, ktori nemaju vlasne myslenie a nevedia si povedat svoj nazor. Boja sa, ze stratia strechu nad hlavou, financie od manzela atd. Ale toto nie je take ovplyvnovanie ako u tradicnych Moslimov Ked sa Slovak vzoprie rodicom ci sestra bratom, tak prinajhorsom ich vydedia, prerusia kontakt atd.
Ked sa u Moslimov vzoprie zena muzovi, sestra bratovy, dcera otcovi atd, uz mlatia, zabijaju atd. Ved to vidime aj tu na zapade. A nie je to neodenile. Stava sa to zial casto. Castejsie ako v zapadnych rodinach.

amanda0405
5. jún 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@dusika11
výstižný článok

"A tak se podivuji dvacítce arabských studentů olomoucké medicíny, že vyvolávají nesváry kvůli pitomému transparentu s přeškrtnutou mešitou, a že se sbor velevážených rektorů českých vysokých škol bouří proti odpůrcům islámu. Dvacet proti dvěma s peticí. To též něco napovídá o intelektuální úrovni představitelů školy. Proč se rektoři diví, když jejich zahraniční studenti dělají přesně to, proti čemu antiislamisté protestují - šíří jen nenávist a nesnášenlivost, místo toho, aby si všechno sami v klidu vyříkali a snažili se pochopit jeden druhého, že také oni by měli být proti islamistickým atentátům a mučení..."

ja sa nedivím, či vzdelaný a študovaný, či analfabet stále je to moslim....

yanni
5. jún 2015

@amanda0405 presne je to tak. Hlavne katolici potrebuju reformaciu. my sme evanjelici, ked pocujes evanjelickeho farara, ktory je roky zenaty a ma 4 deti, v kostole "kazat" o pamperskach, tak si mozes byt 100% ista, ze vie o com melie. Jeden taky konfirmoval mojho brasku. Srasne prijemny mlady clovek. A jeho zienka, viedla nedelnu skolu pre deti, velmi zlata. Decka vsetky do jedneho strasne slusne, dobre vychovane, zdvorile.
Uplne normalna rodinka, keby si ich niekde v meste stretla, nikdy by si nezistila, ze on je farar. Ziadni fanatici.

lubkavargova1
5. jún 2015

zeny, ale teraz vazne. Ako budete reagovat ked vam domov donesie nieco exoticke vase potomstvo??? Hmmmm....?

natalym
5. jún 2015

@lubkavargova1 No tak, keďže mám 17 ročnú dcéru a má ona také, že sa jej páčia také tmavé typy, tak už sme sa nad tým s manželom zamýšľali. No uvideli by sme, asi. Ak by bola šťastná a on, že v pohode tak nech je žltý, hnedý, čierny aj bárjaký, nemám problém. Dokonca ja mám kladný vzťah aj k Rómom, poznám samých veľmi slušných tak takým s pokojom a kľudne, viem, že by sa mala dobre.

lubkavargova1
5. jún 2015

@natalym aaaaa keby ze moslim jak repa?

natalym
5. jún 2015

@lubkavargova1 Neviem. My sme katolíci a mojej dcére na tom záleží, aj pre ňu by to nebolo jednoduché.
Zato, že je moslim nemusí byť zlý človek. Bála by som sa, ale. Nuž aj kresťania sú kadejakí. Ťažko to je. Veľa by som musela skúšať, kým by sme zvolili na sobáš. Ak by sa nás pýtali, samozrejme.

lubkavargova1
5. jún 2015

@natalym a preco by sa vas mali pytat? Podla jednej autorky je to zasahovanie do rodiny, nesvojpravnost. To uz nie je take origos europske 😀 To robia len moslimovia 😀
Ale chapem ta a maximalne super odpoved.

dusika11
5. jún 2015

@amanda0405 osobne si myslim ak by sa lnazi zenili mali by podstatne menej casu na veci okolo cirkvi...a zase az tak zle to nie...pretoze..je to centralizacia moci..ktora je teraz mimoriadne potrebna....prave kvoli islamu..ja som tieto veci nevidela takto ale teraz zacinam..evanjelici su rozdrobeni..nemaju centralnu moc tak isto uz aj pravoslavny..zostava iba katolicky vatikan ktory nas moze ako tak branit...a toto islamistov stve preto je taka stvava kampan ..momentalne..
isteze potreby..no ked to beries politicky tak sa katolicka cirlev lepsie nemohla rozhodnut..lebo len tak si udrzi silu podla mna kazdy zasah do tejto organizacie znamena oslabenie..momentalne

natalym
5. jún 2015

@lubkavargova1 Tak podľa mňa sa patrí rodičom predstaviť, pýtať sa až tak nemusí. Ja som svojej dcére ale už dala ponaučenie, že aj moja mama mala v mnohých veciach pravdu a keby som ju počúvala..... Takže ona zatiaľ celkom počúva.

dusika11
5. jún 2015

@yanni ale evanjelici nie su zrovna ti co mozu do niecoho zasiahnut...su rozdrobeni..a kto nakoniec bol na kriziackych vypravach???nuz pravda je taka..ze pokial bola cirkev jednotna..tak to nejako slo evanjelizaciou europy dosiahli turci znacnu prevahu..a preto sme ich mali na hranici...pretoze evanjelici nesli do sporov s turkami...nechali to na katolikov..a tych bolo stale menej...mali sme stastie ze turecko sa rozdrobilo same...

yanni
5. jún 2015

@dusika11 na jednej strane mas pravdu ale v dnesnej dobe, keby sa islamisti (vsetci) zjednotili a isli by si bez ohladu na straty za svojim, tak by nas tak ci tak ovladli. Nepomohol by ani Vatikan. Oni idu aj cez mrtvoly. Ved sama vidis ako sa to nevinne zacina. Oblbuju zapadne baby, tie si ich beru a plodia im mnozstvo deti, ktore su automaticky po otcovi moslimovia ci chcu alebo nie. Este nepoznam Slovenku alebo inu zapadnu zenu, ktora by sa muzovi moslimovi vzoprela a postavila sa proti islamu.
Neviem, ja by som s nekrestanom alebo aj ateistom vyrastajucim a vychovavanym v uplne inom duchu a inej kulture, nevedela zit. Stale by sme sa na niecom nepohodli.
My nie sme, ani moji rodicia ani stari rodicia, nejak extra pobozni. Ano sme vsetci krsteni, mame vsetky sviatosti ale ideme s dobou, sme vzdelani a riadime sa nielen desatorom ale aj zdravym rozumom. Nie vsetko co kaze farar na kancli je spravne. Hlavne katolici, hlavne ti starsi, s tym zakazom antiky atd. To nech si strcia.....
Moj muz napr. v cirkvi nie je. Povodne evanjelici, vychod a sever Nemecka bol a stale je skor evanjelicky, ale on je uz tretia generaci, co nie je v cirkvi. Nemam s tym problem. Je vzdelany a vyzna sa aj v Biblii. Ved ani ja nezijem strikne podla toho, co hlasa cirkev. A ked chcem ist do kostola, tak nema problem ist so mnou. Obaja sme vychovavani rovnako, jediny rozdiel je, ze nechodili do kostola. Rovnaka spolocenska a vzdelanostna uroven a kedze vyrastal este vo vychodnom Nemecku dokonca ani tom nebol nejaly rozdiel. Akurat, ze my v CSSR sme bolo na tom dokonca lepsie 😕 😉
Cirkev nikdy nic dobre nepriniesla a ani neprinesie.

dusika11
5. jún 2015

@yanni no nesuhlasim ze cirkev nic dobre nepriniesla..ani neprinesie...napriklad gregoriansky choral...predchodza dnesnej opery...s hirstorickeho hladisla prepisovanie knih...a zachovanie z generacie na generaice..dala pracu ludom pri s tavbe chramu...a mnohe ine veci...tot tvrdenie povazujem za pritiahnute za vlasy..isteze boli tam chyby z hladiska ludi baziacich po moci..ale..to je vyvoj..osbne si myslim ze vatikan ako ustanovizen je potrebna ako vyvazenie udalosti co sa deju...

yanni
5. jún 2015

@dusika11 jasne, to mas pravdu.Ale v dnesnej dobe je to uplne ine. Cirkev ma byt pre ludi a ludom a ako to je. volakedy to bolo o niecom inom. Dnes je aj cirkev len business. Na SK to este nie je take okate ale vies ako to chodi tu v DE? Kazdy, kto sa hlasi ku krestanstvu musi platit MESACNE cirkevnu dan. Je to 8, niekde 9 %, z cisteho platu. Take male percento sa nezda vela, ale cim viac zarobis, tym ide viac prec ale ty viac od tej cirkvi nedostanes. A tiez si musis za kazde ukony (svadba, pohreb, krst atd.) platit extra.
Pred par rokmi som sa do toho obula, kedze som mala v praci pristup na rozne infosky. Tak vies kolko naozaj ide z tych cirkevnych dani ludom, co to naozaj potrebuju? Cize cirkevne skolky, skoly, domovy dochodcov, menocnice, hospice, charitativne cinnsti atd? 10 (slovom desat) %. Smiesna suma. Ostatok na platy zamestnancov, byrokraciu atd. A platy to je tiez diskutabilne, kedze tu v De su takyto zamestnanci vo verejnej sprave a dostavaju (aj farari) plat podla tabuliek z dani kazdeho z nas, nie z tej extra cirkevnej dane.
Aj cirkev je dnes uz len politika a business. Zial. A to je smutne.

eva8
5. jún 2015

@amanda0405 ty si v olomovci nebola, teda nemôžeš posúdiť. ale aj osobná skúsenosť sa poprie vycapením stromčeka. čiže v niektorých prípadoch ješ to jedno

@yanni j vzoprela som sa rodine kvôli ex - odpustili
vzoprela som sa ex - agresivita sa len stupňovala

@lubkavargova1 ako budeš reaovať ak ti potomstvo dovedie fest róma?

@dusika11 práveže sa rozmáha ekumenizmus - spojenie kresťanských cirkví, medzi sebou nesúperia, snažia sa o spoluprácu. Na ten vatikán a centralizáciu som sa v posledných rokoch začala pozerať podobnými očami ako ty

yani, aj na sk sa platí niečo také ako cirkevná daň.. nie je to striktné, ale myslím si, že danému zboru sa zaplatí

yanni
5. jún 2015

@eva8 viem. A ta za to obdivujem. Ale tiez si potrebovala urcity cas, pokym si na to prisla, ze tak to dalej nemoze ist. A vyhodu si mala, ak sa nemylim, ze ste zili na SK. Ktovie ako by to dopadlo v jeho krajine. Ale si super, fakt 😉
Je aj na SK cirkevna dan. Viem. Platime. Ale je to dobrovolne a neplati sa kazdy mesiac. Ja napr. platim stale, aj ked na SK uz 15 rokov nezijem. Ale je to 7 € ROCNE!!! za dospeleho a 5 € za dieta. A za deti do urciteho veku sa ani platit nemusi.Je to zial velky rozdiel, ked ja tu v DE platim takmer 100!!!!! € mesacne len cirkevnu dan. grrrrrr

yanni
5. jún 2015

@eva8 mas pravdu. neviem ako ma SK ale tu uz je to dost caste, ze su ekumenicke bohosluzby, pomahaju si. napr. u nas v dedine pred par rokmi katolici opravovali ksotol, tak mohli mat omse v nasom a par ich obo ak spolocnych. Tiez na zaciatku roka v nasej ZS je vzdy ekumenicka bohosluzba (nie, ziadna cirkevna skola, normalna statna).

eva8
5. jún 2015

@lubkavargova1 rodičia sa dohodnú medzi sebou, pošlú fotku svojej dcéry, budúci zať môže odmietnuť a vyberie si podľa fotky neter danej prípadnej nevesty. Nastanú nezhody medzi predtým kamarátskymi rodinami.
Aj také prípady sa stávajú. Kamarátovi danej netere rodičia vybrali tiež nevestu - teda pekne zabezpečili život svojim deťom. Deti ani nemusia predstavovať svojich vyvolených

dusika11
5. jún 2015

@eva8 hej aj ja som bola na ekumenickych stretnutiach ako taize...a prave jeho predstavitela zabili...len entusim ci to bol moslim ten co ho zabol alebo nie...musim si to prejst

dusika11
5. jún 2015

@yanni ach teda neviem kolko u nas sa plati na cirkevnu dan ale plati sa..ja zas ako byvala sprievodkyna ti poviem tak...ze...vsetky velke chramy stale potrebuju rekonstrukciu a udrzby ..malovanie a nie obycajne..a to ludia veriaci neudrzia alebo co ja viem goticke drevene kostoliky pri bardejove tie su tak nadherne..a neudrzi to ta jedna babka co tam ostane byvat...
v kosiciach mame zbierku...zlatom vysivanych ruch omsovych..ku ktorym sa nedostanes..k orginalom lebo su v specialnych komorach..od cca 14 storocia su tam rucha...ako turistka mozes vidiet len falzifikaty...no a atieto veci sa stara cirkev aj s tychto penazi..mozno by bolo dobre prehodnotit celkove hprsporadenie so statnymi peniazmi...ale..osobne si myslim..ze sa teraz na toto utoci preto lebo politici chcu rozkradat este viac...ono to uz je ina tema...proste..malo ba sa zastavit rozkradanie celkkovo ako akuza vahostav a spol..lebo toto su len omrvinky.,,ale dan ktoru si napisala je asi vela..netusim kolko tam je kostolova co vsetko to tam obnasa..u nas napriklad dom dv alzbety sa rekonstruoavla z eurofondov...stat na to nemal peniaze..asi je to drahe

dusika11
5. jún 2015

@yanni inac minule som pozerala jednu relaciu o anglikantsve...no a tym ze tam prebehla evanjelizacia..tak zakazali klastory a vobec som netusila ze klastory boli strediskom po prve zdravoitnickym vyucby a dom dochodcom atd tym padom ze to zrusili a kral sa nestaral tak cele storocie cca stari ludia nemali kam ist..kde sa deti ucit...a ani kto koho osetrit...z hlasika hitorie to bolo pre mna prekvapive...ze cele storocie anglicko sa vratilo do pred stredoveku

yanni
5. jún 2015

@eva8 smutne. Ale vo vela rodinach to este takto chodi. Najhorsie na tom je, ze muz moze odmietnut, zena nie. A este potom tie rozbroje v rodine.
Mam tu dlhorocnu kamosku Marocanku. Jedna z ojich prvych kamosiek v Nemecku a jedina z tych pociatocnych cias, ktora mi ostala verna dodnes. Narodila a vyrastala v DE, rodicia Marocania, otec prisny ale spravodlivy, jej starsie sestry si vybrali muzov sami, jedna je dokonca aj rozvedena. Ona sa nemusi zahalovat, zije pokojnym viac-menej zapadnym zivotom. Ale pred ca. 7-8. rokmi jej vybrali zenicha v Maroku. Bola tam v lete na prazdninach a o nicom nevedela. Mala ale stastie v nestasti. Zomrel necakane jej dedo, hlava "klanu", tak sa od svadby upustilo. Potom ona odcestovala do DE a mozno bol aj natlak, ale do Maroka sa aj koli natlaku roky nevratila.
Pred ca. 3 rokmi sa mala vydavat za Marocana, tiez zijuceho a narodeneho uz v DE. Svadba mala byt tradicna v maroku, bola som tiez pozvana. Tri tyzdne pred svadbou ju zrusila. Chlap jej klamal, buduca svokra kula nejake intrigy atd. A to by si mala vidiet, co bolo potom v tych rodinach. Dobre, ze sa nepozabijali. Jedine stastie, ze ten chlap a kedo rodina ziju nejakych 400-500 km od jej bydliska. Ale pekne to dlho nebolo.

yanni
5. jún 2015

@dusika11 no Anglicko je kapitola sama o sebe este aj teraz. Ved ta ich monarchia tam, to je hroza. V Europe su jedini, ktori su este dost prisni. Aj ked uz sa aj oni "lepsia". Ale im to trva fakt vecnost.

No ako vravim, nasi platia kazdorocne (raz za rok) za moju celu rodinku cirkevnu dan na SK 7 € za dospeleho a 5 € za dieta. Plati sa to ale priamo na fare. Ci to potom niekde posielaju hromadne, to neviem. Ale normalne dostanu potvrdenie, prijmovy listok ako cirkevna dan. Nie ako dar. To je zase zvlast.Viem pri pohrebe. Platili sme za pohreb a este do obalky akoze dar. Ale normalne sme za vsetko, aj za ten dar, dostali potvrdenie.

petra7777
5. jún 2015

trošku pre "pobavenie" 🙂 🙂 🙂
Arabský muslim nastoupil v Londýně do taxíku. Důrazně požádal taxikáře, aby vypnul rádio, protože příkazem učení jeho náboženství je, že on nesmí poslouchat takovou hudbu, když v Prorokových časech nebyla žádná západní hudba, která je hudbou nevěřících.
Taxikář zdvořile vypnul rádio a otevřel dveře.
Arab se otázal:
- "Co se děje?"
Taxikář odpověděl:
- "Za časů Proroka nebyly žádné taxíky. A proto vypadněte, a počkejte si na velblouda."

majaxy
5. jún 2015

Nečítala som diskusiu, ale fakt je ten že ked ta priatel pritisne a povie, že má ťa rád...Je to úžasný pocit...Si volná a vieš že vždy je niekto na koho sa môžeš spolahmuť...Ked ti priateľ povie ukaž mobil, alebo kde si bola su tovykričníky...lebo milovanej osobe sama povieš kde si bola a čo si robila, ved o tom je konverzácia či nie???ked je nasilna tak už tonie je konverzácia, ale to musíš sama cítiť kedy je to utláčanie, či?

erjona
7. jún 2015

@petra7777 aj ja mam rada vtipy,,, dufam, ze sa budes aj ty zabavat 😀 😀 😀 😀

Rozprávajú sa, Francúz, Angličan a Slovák. Angličan hovorí:
- My v pondelok začneme stavať hotel a v piatok sa v ňom už býva.
Francúz nato:
- Monsieur, to nič nie je. My v utorok začneme stavať obchodný dom a v stredu sa už v ňom nakupuje.
A Slováčisko hovorí:
- Ale chlapi, však to furt nič nie je. My začneme v pondelok ráno stavať pivovar, a o desiatej sú už všetci opití.
+++++++++++++++++++++++++++++++++
Ako delíme obyvateľov Slovenska?
Optimisti - učia sa po anglicky.
Pesimisti - učia sa po rusky.
Realisti - učia sa strielať.
Angličan, Švéd a Slovák sa rozhodli darovať manželkám zlaté lyžičky. Na Angličanovej lyžičke bol nápis: Mojej anglickej ruži. Na Švédovej: Mojej švédskej orchidei. Na Slovákovej: Hotel Sliač.
Stretnú sa 4 kamarátky, ale nemajú sa o čom porozprávať, pretože prišli všetky!
Z denníku Američana na Slovensku.
PO-pijem so Slovákmi.
UT-skoro som umrel.
ST-zase pijem so Slovákmi.
ŠT-ľutujem, že som neumrel v utorok.

erjona
7. jún 2015

A este jeden 😉

Stretne sa Obama a Blair v bielom dome na obede s hostami, Jeden z hosti sa pyta "Pan prezident a o com sa rozpravate cely den?" Obama odpoveda; "Planujeme tretiu svetovu vojnu!" host na to;"Aha a ako vyzera ten Vas plan?" Obama pohotovo odpoveda; "Jednoducho, zabijeme 4 000 000 moslimov a jedneho zubara!" na to sa host spyta; " Preco jedneho zubara?" V tom Blair hrdo poklepe Obamu po pleci a vravi mu; "Vidis, nikto sa nespyta na moslimov!"

lubkavargova1
7. jún 2015

@erjona doooobre! Aj u mna, ze "com zubara?????" 😀 😀 😀 😀 😀