icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

lubkavargova1
26. apr 2015

Ale tu je uz jedno, ved ona sa uz rozhodla, ze ide zachranovat vztah. Takze suma-sumarum z toho bude druhe dieta 😀

ladyblcha
26. apr 2015

toto tu je rovnaka situacia, ako ked niekto chce vediet na ake davky ma narok - pride na socialku /urad prace / danovy urad sa spytat ake ma moznosti - tam jej poradia - daju jej tlaciva do ruky, vysvetlia kde co vyplnit, povedia co k tomu dolozit a ona s tymi tlacivami pride domov a nikdy ich nepoda.

timea7
26. apr 2015

@denisqaa no ako som si prečítala, že chceš zachraňovať vzťah, tak sa pridám k tým, čo tvrdia, že nemá zmysel ti niečo písať. Ty chceš zachraňovať vzťah? Ty máš nejaký vzťah? Moja milá ty žiadny vzťah nemáš, ty máš na krku človeka, ktorý si s tebou robí čo chce, ešte navyše berie drogy, človeka, ktorý ti môže znepríjemňovať celý tvoj život. Si naivné decko, no napriek tomu ti držím palce, aby sa ti otvorili oči a aby si našla v sebe dosť síl vymaniť sa z pazúrov tyrana, lebo ak si na to ešte neprišla, tak si týraná žena - psychicky - vyhráža sa ti a aj fyzicky. Keby potrat nebol niečím hrozným, keby nebol násilným ukončením života malého človiečika, tak by som sa na tvojom výroku, že pôjdeš na potrat zasmiala. Ty už bez jeho dovolenia o chvíľu nepôjdeš ani pre chlieb.

henikav
26. apr 2015

@denisqaa tak ti prajem vela stastia, zachranuj, ked to tak citis, ale dietatko nezabudni dat tak ci tak zapisat, povedz mu ze za to su obrovske pokuty ak to neurobite. K tym moslimom dodam len tolko, v podstate je jedno akeho je vierovyznania, ale ak je ineho ako ty, mala by si dobre spoznat kulturu a zvyky skor nez sa angazujes, tu je vsak dolezitejsia povaha cloveka, mozes mat fantastickeho muslima a idiota katolika. Vidis spomenula si ze ides k mame a povedal ti ze zavola policiu? Neber to na lahku vahu, aj ked to hovori so smiechom. Zial v tvojom pripade si myslim ze to bude tazke ci uz to zosuladite, alebo sa rozidete. Je jasne ze on nie je ten idealny, skoda pre teba si krasne mlade dievca, mohla si si vyberat, ale asi si si nevybrala prave najstastnejsie
K tomu ze si vnutorne vyrovnana s tym ze si nechas kludne urobit druhe dieta a potom ho pojdes zabit sa nebudem vyjadrovat, uvedom si len ze interupcia nie je antikoncepcia, tu vidiet ako velmi si este nezrela. Ja nie som proti interupcii v urcitych pripadoch, ale tu u teba? Naschval si spravit dieta aby sme ho hura mohli zabit? Si normalna?
No nic, cakala som ci budes chciet nieco riesit, nejaku pomoc.... ked nie, zite stastny zivot, venuj sa dietatu a snaz sa zapadnut do rodiny, ked si sa rozhodla zachranit vas vztah. Toto bude fungovat len ak sa uplne prisposobis ty

cawes
26. apr 2015

ako myslela som si ze som toho videla a citala Vela tu na konovi, ale musim povedat ze ty to prekonavas. @denisqaa ty chces zachranovat vztah z neakym debilom co ti neda dychat, a nepusti ta ani len k mame a ty si taka hlupa ze mu to este veris ze zavola policiu. ako vies co ked sa rano zobudis daj si facku a ked nebudes vediet zaco si si ju dala daj si este jednu.

ladyblcha
26. apr 2015

@denisqaa - zachranovat vztah v tvojom pripade znamena, podriadit sa, zmierit sa a zvyknut si.

alerka
26. apr 2015

@denisqaa to nemyslis vazne nie je co zachranovat lepsie to uz nebude len horsie.. Teraz este stale mas nejake moznosti musis byt len odvazna a najst v sebe zvysky sebaucty.. Bude to len horsie. Viem ze sa bojis.. Ale o par rokov si budes hovorit.. Preco som z toho nevykorculovala ked sa este dalo...? A budes plakat ze si sa bala ked sa este nebolo az tak coho. Ze si este mala sancu..

nini1010
26. apr 2015

@denisqaa Citam si tvoje vstupy v diskusii a poviem ti ze uz mi ta vobec nie je luto.nikomu nic zle neprajem boh chran,ale nehnevaj sa,si hlupa a preto si takto dopadla.to nema hlavu ani patu co pises a nemyslim si ze to suvisi s tvojim vekom.sama mam za sebou ukonceny vztah s moslimom,takze viem o com sa tu hovori,ale ty si nepoucitelna a bodaj by som nemala pravdu,ale toto nedopadne dobre.

citronade
26. apr 2015

Ax jo.

citronade
26. apr 2015

Ale by ma zaujimalo,,ze ta legislativa v be, neviete nielto asi co...

digysa
27. apr 2015

@cawes Ja osobne sa cudujem,ze vie pisat...podla toho, aky zivot vedie ja by som ju povazovala za negramotneho cloveka... 🤐

ditatxu
27. apr 2015

Teeda to bolo zabavne citanie na rano 🙂 baby vobec sa netrapte pomoct jej. @denisqaa je uz davno rozhodnuta, ze s nim zostane lebo je presvedcena o tom ako ju on strasne lubi a aka je pre neho vynimocna. Ved ked sa chova jak magor tak to je urcite preto, ze ma tak nesmierne zboznuje. A ja ti radim zostan s nim, lebo tebe nic nepomoze. Keby si sa nahodou aj rozkyvala rozist sa s nim tak si zas najdes takeho isteho v inych farbach. Ocividne ta take typy pritahuju. Jedinu pomoc by si mohla najst u psychologa, ktory by ti vysvetlil preco si takto vyberas a ako sa tomu da vyhnut. Ale to muzno urobis az ked budes mat za sebou niekolko vztahov s takym istym muzom. A baby nemyslim si, ze je iba mlada a naivna a neviem co... Vsetky sme boli mlade ale zdravy rozum mas alebo nie. Tiez som mala moznost mat priatela ziarlivca a bol z toho rozchod a dala som si velmi zalezat aby sa taky vyber nezopakoval.

vevesh
27. apr 2015

@citronade to je komplikovane - ako prva nastupuje legislativa belgicka - kedze otec a syn je be obcianstva a nie su so slecnou zobrati, a syn nema sk obcianstvo tak je to aj jedina, ktora sa uplatnuje (a tu henikav povedala, ze bude syn bud u chlapa -kedze ma pracu, alebo striedavka - ked si aj ona najde pracu).... Slovenske a europske dohody sa daju az vtedy, ked by mal maly sk obcianstvo (ale kedze zije v belgicku, belgicko bude mat prednost), alebo by boli zobrati a manzelstvo na sk uznane, vtedy sa moze domahat prava aj na sk....
Cize suma sumarum, dieta dostane ona iba v pripade, ze ju zmlati ako kona, pojde na policiu alebo do nemocky osetrit sa a POTOM zdrhne do krizoveho centra, kde ju utaja aj s dietatom... To len tak na okraj...

alerka
27. apr 2015

@vevesh stale je to moznost nad ktorou by som velmi vazne uvazovala na jej mieste aj tak by som si ale dala zapisat to dieta a tiez by som nahlasila ze ma zbil pod vplyvom drog. ked droguje tak je to pravdepodobne ze mu nameraju.. takze nejaku robotku vybavit zacat chodit do roboty na pol uvazku hm.. Jaa neviem ale asi by som sa tvarila ze mam normalny zivot.. odisla by som k mame.. nechala by som list ze som si potrebovala oddychnut u mamy kde ma tel cislo a ze nech ma na chvilu neobtazuje.. nemoze zavolat policiu ked vir kde je dieta a matka ma nejaky normalny dovod na navstevu.. a ticho by som sa chystala aby som mala tromfy v rukach ked hrdina spravi chybu!

vevesh
27. apr 2015

@alerka ano, kazdy problem ma riesenie - ale to by musela zakladatelka byt si vedoma, ze ten vztah, co ma, je nefungujuci alebo celkovo nie je to "stastne " partnerske spoluzitie a zdvihnut zadok a zobrat rozum do hrsti a popri "zachranovani " vztahu makat aj na zadnych dvierkach ...... Ale vzhladom na diskusiu spred roka a tuto verim tomu, ze "budu zit stastne, az kym ju nevyhodi z domu /neunesie syna alebo nezabije " 😖 😖

nkem
27. apr 2015

@denisqaa nebudem riešiť to, čo tu bolo povedané, mnoho žien ti tu dobre radí, konštruktívne..ale pozri sa na to z inej strany, pokiaľ viem turecká kultúra je konzervatívna, tradičná (pokiaľ nie, kľudne ma opravte 🙂) a už len to, ako ste sa zoznámili ti ubralo na hodnote..utiekla si od jedného muža k druhému, kde ste si hneď urobili dieťa, tak porozmýšlaj aj ako vyzeráš v jeho očiach, je to bez rešpektu. Jasné, že každá žena sa pokúša zachrániť vzťah a chce vidieť rodinu pokope, ale nie, keď by ma bral niekto ako handru, bez ohľadu na národnosť a vyznanie, a tým ukazoval takýto príklad aj dieťaťu, nehovorí ti informácie, nechávaš ho rozhodovať úplne o všetko, ako keby si nemala vlastný názor. Každý vzťah chce veľa tolerancie a trpezlivosti, zvlásť, ak je medzinárodný, ale toto nie je vzťah..je mi to ľúto, ale obávam sa, že to nezachrániš, lebo nie je čo zachraňovať, vy si žijete dva oddelené životy, len on tomu rozhoduje… Si mladá baba, porozmýšlaj o tom, či chceš takto obetovať život, podriadiť sa jemu…a v jeho prípade by som sa fakt bála, že mi to dieťa zoberie..

leishmania
27. apr 2015

@denisqaa 1. uvedom si ze nemate vztah, aspon to co mate sa tak nenazyva 2. ked ta nepusti pre antikoncepciu, myslis ze ta pusti na potrat?

citronade
27. apr 2015

Pekna slamastika.

ilie
27. apr 2015

@nkem Ja ťa opravím,turecká spoločnosť nie je konzervatívna, ja mám manžela turka a chodím si kam chcem,nepotrebujem povolenie.Na psychopata narazíš tak na slovensku,tak v zahraničí. Na slovensku sú ako normálni ľudia? Veď tu sa pomaly vraždí každý týždeň a to má slovensko 14 krát menej obyvateľov. Treba človeka trošku spoznať,kým si nechám urobiť dieťa.

nkem
27. apr 2015

@ilie ja som nemyslela konzervatívna z toho pohľadu, že by mal zakazovať, kam máš ísť, ale z toho tradičného pohľadu, že sa dáva dôraz na rodinu a pod…ale tak to vidím možno iba ja 😉 to je jasné, že na psychopata narazíš všade, ja som mala priateľa libanonca-moslim a bol super, ale potom som stretla terajšieho muža a bolo vymalované 🙂 a keď sa pozriem dozadu do minulosti, tak som sa rozhodla správne 😉

dilino
27. apr 2015

zapämataj si raz a navždy otazka času kedy skonci vo Väzeni za žiarlivosť žiarlivec bude navždy jednou nohou v base to mi ver mam kamaratku ktoru ked sa rozviedla z mužom nemala nikoho žiadneho ineho muža tak po rozvode sa ju snažil zavraždiť zo žiarlivosti dostal basu 12 rokov mam dalšiu kamaratku ktoru zo žiarlivosti tiež sa pokusil ju muž zabiť je v base na 15 rokov tak že stači ber nohy na plecia a ak maš kam odijsť odijd pokiaľ nieje neskoro to sa bude iba stupňovať a môže dôjsť k tragedi moja rada pre teba

jemena
27. apr 2015

myslím, že čokolvek denisqe napíšete, nič tým nezmeníte. Ostane s otcom svojho dieťaťa a je velmi vysoko pravdepodobné, že čoskoro mu povinie dalšie dieťa a sem tam vám sem šupne nejakú perličku zo svojho života, ved on pracuje do 21 hod. a ona je s malým sama doma, bez kamarátok, bez kontaktu s rodinou. Aspoň jej prejde čas a ona sa pri čakaní pána domu, až tolko nenudí. V 25-ke bude mať možno 4 deti, sto kíl, rezignuje na prácu na celý svet a stane sa z nej typická muslimská matrona. Kto chce kam.....

alice107
27. apr 2015

vevesh kde beries tie info, co predkaldas? uplne nezmysly.

dieta zakladatelky aj narodene v belgicku na automaticky st. prislusnost po matke slovenke.
takze ak nie su otec amatka zosobaseni a otec ma inu sta rprislusnost, a je uvedeny v rod.liste dietata, tak didta ma aj po nom statnu prislusnost. ak v krjine, ktorej sta. prislusnos tma je povazivany pravne za otca dietata.
no a dieta moze mat za istych okolnosti aj statnu prislusnost belgicku.
no ale aby malo didea statnu prislusnost belgicku, musi tam aspon jeden z rodicov niekloko rokov legalne zit pred narodenim dieta
ale slovensku st. prislusnost ma v kazdom pripade.treba si cez am,basadu zaobstarat sk rodny list dietata.

treba ziadat v belgicku sud o zverenie dietata do osobnej starostlivosti.
v niektorych eu statoch /neviem ako v belgicku/maju aj nezosobaseni rodicia a taki,co spolu neziju aj spolocne pravo na starostlivost o spolocne dieta
v niektorych statoch jeto automaticky dane matke dietata, ak sotcom didtata nebyvaju.ak byvaju, treba poziadat sud o zverenie dietata
fakt by si nemala davat rady pravneho charakteru , pretoze ich neovladas a mozes vac aj zakladatelke poskodit ako pomoct .

vevesh
27. apr 2015

@alice107 tak to by si si ty mali skor vyzistovat zakony - mal narok a mat slovenske obcianstvo so sakramenstsky dva rozdielne fakty... Ona dieta ani neprihlasila ani nic nepodnikla, takze dieta je belgicky obcan prvotne pretoze jeho otec ma belgicke obcianstvo, je v belgicku narodeny a predpokladam, ze doteraz tut krajinu neopustil, takze spada vylucne pod belgicku legislativu... Nehraj sa tu na nieco, co nie si..

alerka
27. apr 2015

@alice107 takze myslis ze v pripade ak dieta nahlasi moze dostat slovensky rodny list a ma sancu aj bez pripadneho trestneho cinu otca dietata toto dieta ziskat do osobnej starostlivosti? teda ak si matka najde pracu a priatel fajci hasis (ci ako sa to uziva)?

vevesh
27. apr 2015

@alerka nie, nema sancu ani nahodou.. Nedaj sa zviest recami pseudo pravnicky...

keziah
27. apr 2015

http://www.zakonypreludi.sk/zz/1993-40

5
Narodenie

(1) Štátne občianstvo Slovenskej republiky narodením nadobúda dieťa,

a) ktorého aspoň jeden z rodičov je štátnym občanom Slovenskej republiky, alebo..

vevesh
27. apr 2015

@keziah ano, ale pokial nevybavis Papiere, nie je ti to na nic - mat narok podla zakona a vlastnit su 2 rozdielne veci...... zazila som to v realite pri jednej slovenke, presne na vlas ta ista situacia, len iny stat - dodnes sedi aj s detmi pekne tam,kde sa narodili a obcianstvo sk je im tak na dve veci... 😎

vevesh
27. apr 2015

@keziah aaa ta baba bola intelligentnejsia, chlapa sa zbavila, len holt na slovensko ist nemoze ani po rokoch ...

alerka
27. apr 2015

myslim ze je to o tom kde dieta zije vacsiu cast zivota. Takze ak maly ma 6mesiacov tak ma caja realnu sancu ak okamzite vybavi papiere utiect do SR kde stravi vybavovanim sa urcite minimalne rok..?