icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

henikav
26. apr 2015

@vevesh to ano v konecnom dosledku si kazdy musi svoj zivot zariadit sam, my mozeme len poradit aj to len tak okrajovo lebo nepozname vsetky fakty. Chudacik malicky Sam, az mi srdce stislo, ked malicke dieta povie ze ho nikto nema rad, co sa vsetko musi odohravat v jeho hlavicke a srdiecku a kooolko je takychto pripadov, zial neda sa vsetkym pomoct a casto aj ked sa snazis to nevychadza, lebo rodicia sami nechcu. Chcela som takto pomoct aj kamoske, prebrali sme to s manzelom ze jej poskytneme byt kym sa postavi na nohy, nemala prijem, chlap ju mlatil a urazal, inac ju ani nenazval ako slovenskou stetkou. A ona co urobila? Ked som jej sla dat kluce od bytu, dotiahla si ho tam zo sebou a pocula som ako sa ropravali, ze tu sa nastahuju, usetria si peniaze a ze kde si da veci on, kde ona, no halucinacie, clovek jej chce pomoct sa zbavit debila a ona ho dotiahne k nam :(
Nakoniec sme vzali k nam niekoho ineho a som rada, tito sa stale mlatia, ked ju zmlati ako zito, vzdy mi s placom zavola, no a co jej mam povedat? Mala moznost odist, neodisla, deti sa za to na nu hnevaju. Proste niekomu aj chces pomoct a neda si pomoct
@alerka ja sa nebojim napisat si nazor na moslimsku kulturu a nie nie som proti moslimom, nech si ziju svoj moslimsky zivot, aj kazdy komu to vyhovuje, ved nikto nepovedal ze prave ten nas sposob zivota je spravnejsi. Treba si len uvedomit ze su tam obrovske kulturne nabozenske a zvyklostne rozdiely a na to si treba dat obrovsky pozor. Ja by som tak napriklad zit nechcela a som rada ze mam manzela z rovnakej kultury ako ja, aj tak si obcas skocime do vlasov lebo sme take generalske povahy, chvalabohu, u nas su to konstruktivne vymeny nazorov, nic vazne, ziadne urazacky ci bitky 😀 😀 😀
V Belgicku celkovo je velmi vela cudzincov, miesaju sa tu velmi rozdielne kultury, poznam velmi stastne moslimske rodiny, mile, priatelske.... ale v mnohych prave zmiesanych vztahoch som videla vela problemov a hlavne vtedy ked sa do takehoto vztahu bezhlavo vrhne "nevyzrele decko" ktore este nevie nic o zivote, nie to este o nejakych rozdieloch v kulturach a nabozenstvach. Netreba si mylit moslimsky a teroristicky svet. Muslimovia vsade na svete pykaju prave za tych teroristov, lebo vela ludi ich hadze do jedneho vreca. Je pravda ze v takychto rodinach nemaju partneri rovnake postavenie. O domacnosti napriklad najviac rozhoduju zeny, zase k inym veciam nemaju co dodat, v tom rozhoduju muzi... je to ich kultura, bud ju treba vediet akceptovat, alebo sa nevrhat do rodenia deti bez rozmyslania.
@denisqaa tebe len tolko napisem, ak budes chciet riesit tvoju situaciu, kludne mi napis IP, pomozem kolko budem vediet, ak prides do Brusselu zapisat maleho, vezmem si volno, aby som ta zaviezla na ambasasu, napis co potrebujes, ale rozmysli si co vlastne chces, lebo moj cas je vzacny, nechcem ho stracat s tym ze dnes ano, zajtra nie...... Tym ze maleho zapises nic nestratis, naopak mas to ako ohlasovaciu povinnost ktoru si si doteraz nesplnila, tak by snad bolo dobre zacat tam 😉 Ked este nie si s tym vyrovnana ze by si sa mala rozist, nerozchadzaj sa, je to len a len tvoje rozhodnutie, nerob nic, co nechces ty, rozmysli si co chces dalej

alerka
26. apr 2015

@ladyblcha ano moze byt zdeptana a nevie uz sama rozhodovat a urobit vazny krok je pre nu nepredstavitelne.. Ano mnohe by sme to zvladli a marisku povazovali za super moznost ako vysachovat t. monstrum od dietata. Nemyslim ze ma tak malo moznosti jej vyhliadky by boli lepsie keby bola v pohode. ale toto vase vzajomne mastenie ega mi lezie na nervy. Kus mudrejsie od mihule riecnej sa tu predbiehate aka je caja hlupa a neschopna..

cawes
26. apr 2015

@alerka ahoj nejde o to aku vlastnost povazujem za horsiu atd. Ale ak by si celu jej diakusiu sledovala aj tu pred tym tak by si sama zistila ze tu nejde o zdeptane dievca alebo o cloveka ktory sa boji svojho partnera. Preboha ved ona nechve nic riesit. Cokolvek sa jej napise tak z neguje. A ohladne tvojho prispevku o tom ze ked pracuje a je samostatna atd ved este ani poriadne nepracovala a ostala tehotna 🙂 tak o com tu tocime.
A myslim si ze snad mozem vyjadrit nazor a ak by mne niekto povedal ze pocuvaj pomozem ti no nevaham. Predpokladam ze ak by jej aj niekto povedal ze ju na ambasadu zavezie aj tak by bol problem.

keyneska
26. apr 2015

@alerka mas pravdu, mne prisiel ten problem ko vymysleny, ze nudim sa, tak toto ma kus trapi,napiisem... Ale mozno ju to naozaj trapi a je to vazne, neviem, preto do tejto temy viac neprispejem 🙂

ladyblcha
26. apr 2015

@alerka nemyslim, ze si mastim ego, skonstatovala som tu, ze je to zbytocne na zaklade reakcii autorky. a aj momentalne je. nie kazdemu sa da pomoct. mozno neskor, ked sa rozhodne ze s tym chce nieco robit. ani od teba som tu konstruktivnu radu necitala vlastne. ale od henikav ano.

nini1010
26. apr 2015

Preboha preco ti rodina nepomoze utiect na Slovensko??nevhapem je to uplne sialene co opisujes.

alice107
26. apr 2015

TIMEA7 vies, takymto zenam nevtlcies do hlavy nic. nepresvedcia ich vlastni rodicia, rodina, priatelia...... petoze ide o zeny, co taketo vztahy pokladaju za jedine mozne momentalne riesenie.... vzdy ide o zeny s nejakym problemom.
tieto zeny len na vlastnom omyle poznaju realnu pravdu. predtym chu byt aj slepe aj hluche k varovaniu inych.
mohkrat su az agresivne, ak im ludi hovria , ako to skonci.
ako pises, , zena co ma deti s takym muzom je viac nim ovplyvnovana. pretoze tie deti su roukojemnikmi svojich rodicov casto, velmi casto.
vies, ja ani tie zeny nelutujem. tie zeny nie.ale ich deti lutujem. pretoze tie si nevybrali svojich rodicov.ani ´´osud´´, ktori im oni pripravili.
tie deti su casto osamele, rozorvane, nevedia kam patria. vidia vslabosku , utpacanu matku a otca, co sa sprava ako macho v tom ´´lepsom ´´ pripade. vtom horsom vidia vela nasilia tiez. ale vzdy vidia manipulaciu otca, dusevny natlak/ak aj nie telesny
co z takych deti vyrasta? neurtici, co nevdeia potom v europe normalne fungovat.ja to vzap.eu vidim casto na tych detoch uz ako aj dospelych.

take zeny ako je zakladatelka si na zaciatku casto ani neuvedomuju uplny rozsah toho, co pride.
a potom su tym zaskocene.tak ako zakladatelka teraz.ale tym, ze je to slaba osbnost, da sa tyrat. mysli, ze nema velmi navyber. staci,ked taky muz ju zivi. aj dfacku znesie, mysli si.

keby zakladatelka bola sebestacna, sebavedoma zena, tak sa jej toto nestane. vidis, stale este vaha, hoci uz aj sama vidi nazorne, kam taky vztah smeruje.

vies ako koncia take zeny? casto v starostlivosti psychiatrov.a zial v mohych pripadoch aj ich deti.
ale take zeny do poslednej chvile vahaju s rozchodom..ak sa rozhodnu tak urbit, casto k nemu vracaju aj viac krat
videla som uz ja to, ze aj navrhy na rozvod podali, stiahli, znovu podali.
pritom ti muzi ich tyrali , manipulovali s nimi stale a stale...
vies, ako ja to vidam, vzdy ide o peniaze, pocit hlavne finacnej istoty aj o sex. mohym tym zenam ide o to, nebyt sama.a aky bol na ´´porudzi´´. s tam isli.....
takze takym zenam casto niet pomoci. aj ked nakoniec od takeho muza odidu , su znicene, ich deti videli casto take veci , ze ich to poznaci na cely zivot.

ali08
26. apr 2015

Dievča si malo pozistovat čo ma robiť potom ako sa dieťa narodí, čo čakala že z úradu prídu za nou A urobia papiere za ňu?ja mám mm tiež moslima ale nikdy mi nerobil scény atď ale každý sme iní. To že žiarli možno má dôvod veď už predtým písala že mala viac chlapov (debilov).mala by si ujasniť čo chceat z tochto života a nielen sa sťažovať, sama musí vedieť čo je pre ňu dobré.viem že je to ťažké možno odísť alebo normálne sa porozprávať keď aj tak si tvrdí svoje ale musi skúšať.nech povie svagrinamčo sa deje v ich vzťahu,sú to zeny tak snáď budú na jej strane a hádam nejaký jazyk musí vedieť.

kiki68
26. apr 2015

nejde o to,ze je moslim,ale ako chlap je to ziarlivec a viera to dokaze umocnit. Takze pozistovat ako je to legislativne,aby neprisla o dieta pri nejakom muzovom vyletiku za rodinou a pod. a rozist sa. Ak je taky,ze ju izoluje vac a viac,co evidentne robi,tak by to s nou zle dopadlo. Ak zena ide do vztahu s clovekom z uplne inej kultury a este aj do inej krajiny,tak je velmi dobre pozistovat vsetko vopred.

denisqaa
autor
26. apr 2015

O ten vyber vôbec nejde .. Na vyber som mala.. tu v Be sa za ženou otočí každý druhý .. Dobre ale o to nejde . Šlo mi o to , ze sme si proste rozumeli , co sa po čase zmenilo .. A to s tými chlApmi , áno mala som pár známosti .. No o panenstvo som prišla s tým psychopatom pred ním a aj to ho doteraz štve si myslím , lebo on chcel byt prvý .. No a ten bývalý mu to prišiel do práce vykričať na plne ústa , ze som vraj ,, jeho žena " lebo som sa mu odovzdala .. je veľmi ľahké posudzovať človeka , no situácia v ktorej sa nachádzam nepojde ako po masle .. o 11:00 keď odchádzal dnes do práce som so smiechom povedala , ze ideme k mame a vrátime sa o 2 týždne a on pozrel namna aaa ze zavolám políciu ..

samasa
26. apr 2015

@denisqaa čím dalej tým lepšie...no dievča...nechcela by som byt na tvojom mieste... 😝 😝 😝 😝

denisqaa
autor
26. apr 2015

@henikav veľmi si vážim tvoju ochotu , je to od teba naozaj pekne 🙂. No radšej sa s ním o tom skúsim porozprávať , ze je to naša povinnosť ho zapísať ..v prvom rade sa pokúsim o záchranu nášho vzťahu .. Urobím maximum .kebyze to už nemalo budúcnosť , tak aspoň budem mat čiste svedomie , ze som sa snažila ako sa dalo ..

lubkavargova1
26. apr 2015

No, barz by som sa na tvojom mieste nesmiala....toto skonci bud skaredo, alebo skoncis na wecku s tehotenskym testom a hlavou v smutku....realnejsiu sancu davam tomu testu. Lebo taky chlap si da sakramentsky zalezat, aby to aj tak dopadlo a potom je uz amen-cma takej zene

lubkavargova1
26. apr 2015

dievca, keby ze si origos blondynka tak to pochopim....ze sa pokusim o zachranu nasho vztahu....GRATULUJEM. Ako vidim vybrala si si len urcite prispevky, ktore pasovali tebe. Zeny, tu je skoda slov...a vies co, zachranuj taky vztah, aspon mame my slobodne zeny o jedneho hnupa menej na ktoreho narazime 😀 😀

luludia
26. apr 2015

@denisqaa ak by si bez jeho dovolenia vycestovala so synom do zahraničia, mohol by ťa zažalovať za únos. Ak to tak cítiš, zachraňuj vzťah, no radila by som ti nevydávať sa za neho a nemať ďalšie dieťa. Pre tvoje vlastné dobro chráň samú seba a svoje dieťa.

Tie, ktoré tu píšete, že žijete s Turkami a ste šťastné, nikto vám to neberie. Ja som Turka nemala, ale muža z inej moslimskej krajiny áno. A bola to katastrofa, jednoznačne najhorší vzťah aký som kedy mala. Aspoň som pochopila ako vzťah nemá vyzerať a nemá fungovať. Človek sa učí aj z negatívneho príkladu, niekedy možno efektívnejšie ako z toho pozitívneho. Chcem povedať, že myslím, že by bolo fér od vás, keby ste napísali a dali vedieť, že napriek tomu, že vy ste s moslimom šťastné, je to pre ženu Európanku skôr výnimka. Určite vnímate a vidíte okolo seba množstvo prípadov, kedy je žena Moslimom manipulovaná, potlačovaná, ovládaná, zavádzaná. Nikto tu myslím nechce ísť všeobecne voči Moslimom, no realita je realita a treba si ju priznať napriek tomu, že váš prípade môže byť výnimkou a váš partner vás berie ako rovnocennú partnerku.

denisqaa
autor
26. apr 2015

@lubkavargova1 no ja by som sla bez rozmyslania na potrat,, Mala by som z toho mozno aj zly pocit a vycitky svedomia ,,noo ale na druhej strane by som si povedala,ze to je nieco co som nechcela a cim si ma on chce este viac k sebe priputat,,,

lubkavargova1
26. apr 2015

isla by si bez rozmyslania na potrat...zena, ty si tak kopes do vlastnych slov, ze az des a hruza....vyssie si pisala, ze aj lekara ti kontroluje kam ides, v kuse vyvolava....to si robis srandu teraz hej???

luludia
26. apr 2015

@lubkavargova1 máš pravdu, no skúsme brať do úvahy, že ide o veľmi mladú ženu, vlastne ešte dievča. Nemá ten nadhľad, nemá toľko skúseností aby dokázala veci už vidieť v súvislostiach. Neobraňujem ju, no ja keď som bola v jej veku, tiež som mala o vzťahoch množstvo ilúzií. Iste jej tu neporadíme s nejakým návodom ako konať, no môžme jej pomôcť pozrieť sa na jej vzťah z iného uhla.

samasa
26. apr 2015

@luludia presne tak...moja najlepšia kamarátka má muža moslima...ale žijuce od narodenia v čechách...čiže čech...ona tiež češka..nemajú jediný problém...on milujúci uctievavý..gentlman...ALE!!! ako píšem od narodenia žije tu v čechách..jeho mama češka otec...ani neviem odkial...síce verí...ale nežerie to...takže zje aj bravčové...aj ked spomínal že mu to smrdí... 😀 😀 😀 😀
toto je fakt možno jeden chlap na milion moslimov......

denisqaa
autor
26. apr 2015

@luludia Do zahranicia nie, mama je tiez v Be .No to by si sa cudovala , ked si vyhladas na fb skupinu Zivot s Turkem , Su tam zeny zo Slovenska a Ceska ,ktore ziju s turkom ,, je ich tam okolo 400 a ako tam stale ospevuju svojich manzelov a ziadna negativna skusenost skoro ,,, sice, ja sama tomu neverim ,,

lubkavargova1
26. apr 2015

@luludia uznavam, ale ked jej povedia 90% zien ze ruky prec od takeho chlapa, tak snad na tom nieco aj bude. Ja chapem ze je mladucka, ale dofrasa naj pouziva to co ma v hlave. Pekne su fotecky, kde jej bozkava brusko....ale tu je skoda slov. Uz sa to obracia a zacina prechadzat do obrannej formy. Oni budu spolu na veky-vekov...a potom okolo 30 sa bude vyplakavat ze si dosrala zivot. Nehnevajte sa namna, ale ci slovak ci jaka guta, treba premyslat.

nikuska00771
26. apr 2015

@denisqaa na potrat by si okamzite sla ale antik.predpisat nepojdes,lebo by ti to musel odsuhlasit? Potrat by ti akoze dovolil? Moslimovia maju na prvom mieste svoje deticky, zena je druha! A to akoze budes chodit na potrat kazdy druhy mesiac? Lebo on ocividne druhe dieta chce, tak sa o neho aj bude snazit. Ked chces pokazit svoj zivot dobre, si svojpravna a zodpovedna sama za seba. Ale synovi,resp.dalsim detom zivot nekaz. Na celu debatu nemam slov, tiez mi to pride ako vymyslene, resp.nudim sa tak napisem.

eva8
26. apr 2015

@denisqaa najprv si daj do poriadku papiere ohľadom dieťaťa, prijmi ponúkanú pomoc od henikav
aby si otec nenárokoval napísať dieťa len ako turka, ty by si aj v tomto ustúpila

denisqaa
autor
26. apr 2015

Syn je zapisany ako Belgican ,, ma aj belg.obcianstvo ,, Nie, nieje to vymyslene ,,antikonc. nechce,,, trepe reci typu , ze vraj to nieje od prirody ci coo ,,

keziah
26. apr 2015

@denisqaa jaaaaj no tak ked on nechce antikocepciu a ty zas nechces dieta, to je lahka pomoc
nestykaj sa s nim, nakoniec, nie si ani jeho manzelka, tak co by chcel?

ali08
26. apr 2015

@denisqaa píšeš že by si išla na potrat,prečo si radšej nedáš Danu alebo existujú aj implantáty.skús antiku veď nemusí vedieť. Píšeš že pracuje tak keď je mimo domu chod k doktorovy A keď ti bude volať som vonku na prechádzke s malým bože nevieš klamať? Antiku keď budeš užívať to nemá ako zistiť.poznám veľa žien čo majú moslimov či už priateľov alebo manželov (A naopak) A áno nie všetci majú super vzťah ale tu ide o pochopenie sa,dôveru A dokázať pochopiť ich vieru A ich naturu.ak sa neakceptujete bohužiaľ dopadne to zle. Pokiaľ si nebola tehotná neziarlil?písala si že ste spolu 2roky za tú dobu si ho nepoznala aký je?A ak sa ti bude ohrnat že aký je moslim tak mu povedz že si ťa mal najskôr zobrat A potom robiť dieťa A aj sexovať.

kiki68
26. apr 2015

@denisqaa Ty to nevidis? ze je to iba zamienka mat dalsie dieta a este silnejsie Ta priputat? daj si nejaku antikoncepciu,inak ostanes zase tehotna, zase bez moznosti sa zamestnat a bez moznosti neico robit a vyslobodit sa od toho manipulativneho spravania. Mala by si si zabezpecit antikoncepciu a zajst na urady s tym,ze potrebujes poradit. Zle dopadnes ak budes uvazovat ako zachranit takyto vztah. Musis zachranit samu seba,lebo to nevyzera vobec dobre.

sue
26. apr 2015

Baby toto nema zmysel....potom si spomente na nu,ked kvoli nej bude zas pol Ministerstva prac,soc.veci a MZV a kdekto cestovat za peniaze danovych poplatnikov a vyjednavat,aby aspon raz zarok mohla dieta vidiet !

Robit si dieta s cudzincom ktoreho nepoznam, po trojmesacnom vztahu, bez elemdntarnej znalosti zakonov krajiny v ktorej zijem, bez akehokolvekzazemia. Mas co si si navarila. Budes to jest do smrti. Tvoj nazor, ze antikoncepciu ani na tajno riesit nejdes, ale potrat ano je jasnym prejavom toho, ze si nezodpovedne dieta. Je mi luto najma vasho syna.

ali08
26. apr 2015

@denisqaa ale veď antiku budeš jesť ty nie on A on o tom nemusí ani vedieť.povedz mu že chceš kondóm čo ti na to povie.A ako čo ma ta príroda spoločné s vami.ja si myslím že skôr ty nechceš s tým niečo robiť.proste si dupni A je A ak ťa udrie chod k doktorovy A povedz to alebo na políciu.niesť ani manželia.ty to je čo za moslima.A môže si nárokovať že bude syn Turek lebo otec je Turek to je ako ty dieťa je aj Slovák lebo ty si Slovenka.je od mala v Belgicku ale korene má turecké A možno neskôr ho to bude ťahať domov na to si daj pozor

sasena033
26. apr 2015

neda sa mi nereagovat . precitala som vsetkych 7 stran a mam k tomu len jednu vetu , Si mlada , naivna a NEZODPOVEDNA !!! on chcel strasne dieta nechcel aby si brala antiku,!!! uz to Ti nebolo divné Ved im ide len o to spravit si dieta a si skoncila tak ako Ti povedal ze Tvoj zivot skoncil ochhhhhh bolo Ti to treba mas 20r . ty si mala teraz si uzivat mladost a byt niekde uplne inde ... Nechapem a nikdy nepochopim muz moze chciet dieta ale ked ja raz nechcem moze sa postavit na hlavu a uz vobec nie z Moslim, Arabom ci Turkom a po 3 mesacnom randeni , uz vtedy ked ti povedal ze chce dieta si mala vziat nohy na plecia!!!!! Staci pozriet telku precitat spravy kolko X bab takto dopadne urobia dieta zena je handra , a nakoniec bud ostanes s nim s 5 detmi alebo odides a on si ho vezme ☹ Nikdy neporozumiem babam co si s takymi zacnu proste nieeeee a nech si rozprava kto co chce je to moj nazor vzdy im isli a pojde len o jedno tak si to uz uvedom aj ked na tvoj mieste je neskoro Si jeho majetok ☹