O čom je taký vzťah?
Ahojte baby uz Vam Vas partner,manzel,priatel...vynadal niekedy vulgarne?(nechcem sem pisat priklady nejakych nemiestnych slov.Ci uz ano alebo nie,kedy by ste mu to vedeli prepacit?Odpustili by ste mu to aj viac krat?Niekedy sa zamyslam co je vo vzathu dvoch ludi normalne a co uz nie...Myslim tym vztah zeny a muza.Vedeli by ste odpustit aj vyhrazanie sa fyz.utokom od patrnera ,to vtedy ak niej po ,,jeho voli,,? 😠 je to podla vas normalne ?ja myslim ze nie...
@mimi1237 veruze uz si to nepamatam...bolo to davno...myslim, ze som ho do niecoho tlacila co nechcel spravit a on je velmi tvrdohlavy hlavne ak ide o veci ktore su mu trapne robit alebo neprijemne...samozrejme odvtedy pouzivam ine metody presviedcania ako hadku 🙂 ale uz si fakt nespomeniem o co islo...ale bola to mlja vina ze som nevedela kedy prestat a nie ze by on bol taky nervak
@mimi1237 Ach jaj, utekaj od neho preč, bude to časom len horšie, ste spolu dlho, viem, nie je to jednoduché len tak odísť, ale tak radšej sama ako s niekym, kto si ma neváži, nadáva mi, každý den sú mu prednejší kámoši a alkohol, no dakujem pekne. Existujú aj normálni muži. To chceš s takýmto stráviť celý život? On sa nezmení a ak príde dieťa, bude to ešte 100krát horšie, ver mi. Musíš trochu na sebe popracovať, na svojom sebavedomí, takéto niečo si nezaslúži nijaká žena, je to psychické týranie. Kedže pracuješ, nie si na nom finančne závislá, čo je veľké plus, horšie by bolo, keby si na materskej.
@mimi1237 nie je to normalne
ja som s muzom 10 rokov a nikdy mi nevynadal, nikdy mi nepovedal ani ze som sprosta alebo krava alebo blba aspon si nepamatam ...
ale co som pocula muzi to robia zenam a nadavaju im dobre po slovensky a aj ked si su triezvi tak tiez som pocula ze minimalne ty krava alebo ty postihnuta a tak ... ja si toto neviem vobec predstavit a neviem ci by som toto dokazala tolerovat..
tvoj partner je nezrely. ked niekto zacne nadavat na niekoho preto, ze neurobi nieco podla jeho predstav a jemu po voli tak to je nezrelost. Zivot nikdy nejde podla predstav toho ineho cloveka a preto si ludia hovoria ze su "dospeli" ze ich psychika je natolko zrela v tom, ze si uvedomujem ako dospelak, ze zivot sa netoci len okolo mna, ze ludia nemusia splnat moje predstavy a najma a velky problem dnesnej doby je egoizmus a sebectvo. Myslim si, ze keby ludia trochu viac zabudli na svoje predtavy a na uspokojovanie predovsetkym svojich potrieb tak by bolo ovela krajsie na svete , lebo by ich to naplnalo. Tym chcem povedat to, ze tvoj partner si ta nevazi, nie je zrely a berie ta ako sluzku a niekoho kto musi splnit jeho predstavy lebo ked nie tak bude zle..ale ty si co ? dzin vo flasi?? alebo co ... mas svoj zivot svoje predstavy a tuzby a ani tvoji rodicia ta nevychovali na to, aby sa niekto k tebe takto choval.
Viem ze si s nim dlho , ale prosim ta pozbeiras svoju sebauctu a ukonci ten neplnohodnotny a neobohacujuci vztah pretoze tam kde nie je ucta a porozumenie nie je ani laska, ani to ostatne ... ale to je len moj nazor takze tak 🙂
@mimi1237 prečo mlčíš? Prečo toleruješ jeho vulgárne správanie a jeho vyhrážky? Prečo toleruješ jeho kamarátov denne u vás? To tiež nie je normálne, on ti tým denne dokazuje, že ťa má až na poslednom mieste. Potrebuješ si po náročnej práci v zahraničí psychicky aj fyzicky oddýchnuť, to je pochopiteľné. Čo keby si mu nabudúce z toho zahraničia tesne pred tým, ako by si mala prísť domov zavolala, že si potrebuješ oddýchnuť a u vás sa to nedá, lebo denne sú tam jeho kamaráti a to nevypneš tak, ako by si potrebovala, tak ideš na trojdňový relaxačný pobyt do......vieš, že aj on je prepracovaný,m tak si to zaplatila pre dve osoby, ak chce, nech príde za tebou, ty budeš rada. A uvidíš, čo sa udeje. Ak mu na tebe záleží, príde, porozprávate sa v kľude o všetkom, ak nie, ak dá opäť prednosť kamarátom, alebo to ofrfle - vieš na čom si, nestrácaj s ním čas.
@mimi1237 baby uz napisali vsetko. a za je tazke po tych rokoch odist - bud realistka. Si s nim zo zvyku? Bojis sa zmeny? Kupili ste spolu telku, ci dokonca byt? A co... Za to mu venujes zivot, cely, aby mal komu nadavat? Deti nemate? Budete mat a pred dietatom ti bude nadavat do ..... A to si pis, ze ti bude vadit, ak pride domov z baru a zobudi dieta - neozves sa zo strachu? Vynada ti, lebo nebudes stihat pekne upratat pri dietati, ci preto, ze mesiac po porode nebudes mat stihlu postavu? Ach jo....
To ine mozu napisat "je tazke odist" tie s detmi na krku, bez prijmu, bez moznosti odist k rodicom, ci prenajat si byt, lebo z rodicovskej sa ani nenajednia.... si v takej situacii ako ony? Bud realistka.
ak ti vulgarne nadava, bude to len horsie, si prenho len to co ti povie.
Ked ti vynada do p..., nie je to nadavka - ber to ako nazor na teba.
@mimi1237
ja chápem,že citom sa rozkázať nedá ...najťažší je boj rozumu a srdca
.... ste spolu 9 rokov , je to dlhá doba- prežili ste spolu veľa pekného ,ale za posledný rok píšeš že je to iba horšie ... naozaj veríš tomu, že sa všetko vráti do starých koľají a že bude kľud,pohoda a tieto stresové situácie sa stratia ? ... to,že sa nedá po toľkých rokoch len tak odísť je slabý dôvod aby si pri ňom ostala, ale to je iba môj názor ... neviem koľko máš rokov, ale treba myslieť na budúcnosť-chceš žiť takýto život s ním až do dôchodku,chceš aby deti boli svedkom jeho výbuchov? ... či bude svadba a po roku rozvod lebo po podpísaní "toho" papiera si bude úplne tebou istý a prestane sa úplne kontrolovať ? ...ak sa bojíš iba toho, že si nikoho nenájdeš tak to rýchlo pusť z hlavy 😉 na svete sú stále aj dobrí chlapi 🙂
...V prvom rade si musíš vážiť sama seba- byť si vedomá svojej hrdosti , nie si NIKTO si žena, ktorú ON ľúbi, tak by sa k tebe mal aj tak správať a nie svoj hnev či podráždenosť z prepracovanosti ventilovať na tebe.... čo keď do vzťahu pribudne dieťa/deti ? bude tá atmosféra ešte napnutejšia,pribudnú povinnosti, starosti - ako potom u vás budú vysedávať jeho kamaráti ?
@mimi1237 tak kočka moja zlatá, pobaľ tašky a odsťahuj sa - hádam máš kam(rodičia, kamoška,podnájom) trošku si oddýchni a začni znova ŽIŤ a nie prežívať a trpieť 😉 veľmi ti držím palce,aby si to všetko zvládla ...uvidíš aký je svet krásny, hneď sa ti bude ľahšie dýchať a budeš sa znova usmievať 😵
@mimi1237 Ja som dost vybusna a obcas mi ujde slovko nie zrovna mileho charakteru ale napriek mojej povahe by som sa partnerovi nevyhrazala fyzickym utokom. Moj drahy mi nikdy nenadaval. Vedel ma skrotit aj inak a dat najavo ze som prekrocila hranicu. A hoci sme sa dlhsie zladovali ako par, kazdy inej povahy, nech urobil cokolvek co mi ublizilo, viem ze to nikdy neurobil s tymto umyslom - ublizit mi. Proste povedal, alebo urobil nieco co ma zamrzelo ale jeho umysel nebol zly, len prostriedok bol nanic :D.
Co tym chcem povedat? Ze najma v dlhodobom vztahu nie je az tak dolezite co vravi, ale co robi. Reci ma kazdy sladke ked vie... a zeny, ktore chcu byt slepe a hluche voci ostatnemu sa dostavaju do situacie kedy nemiluju partnera akeho realne je (lebo milovat niekoho kto mi sustave ublizuje sa neda) ale miluju spomienku aky bol na zaciatku alebo aky by mohol byt keby chcel. Ale on nechce. Nie je hluchy ani slepy. Dobre vie co robi (ak nie je to pripad pre psychiatriu). Davat chlapovi 1 sancu je pekne. Akakolvek dalsia sanca nema vyznam. Len ho uci ze vzdy ked odprosi a povie par sladkych viet tak dostane dalsiu sancu. Tretiu, piatu, 15, atd. Moja kamaratka toto zazivala vyse roka. Lebo ona ho miluje, on jej ublizoval. Za ten rok sa rozisli na x krat. A ona vzdy dala na jeho reci + "nechcem nas vztah len tak zahodit". Nakoniec sa nim rozisla. Smutna, nestastna....ale postupne veselsia s vedomim ze ten vztah bol chory - lebo on nie je normalny ....zistila ze chlap co ju miluje jej nebude ublizovat hlavne ked bol upozorneny z dana vec jej ublizuje. Uz par mesiacov ma novy vztah - muza o ktorom nemusi povedat ze ju lubi - vsetci vidime ako velmi ju lubi. A su nadherny par. 🙂
Tebe radim aby si si premyslela ci chces tymto muzom zostat - s tym aky je teraz, nie aky by mohol byt.
@mimi1237 ahoj bože nadávky som si vypočula už milionkrát, žijem s ním ale ako dvaja cudzí ľudia, už neodpúšťam, viem, že len čo mu dám najavo, že som mu odpustila, znova mi vynadá, vytočí ho čokoľvek, napr. idem z auta na parkovisku do obchodu na 1min tak nezatvorím dvere a on po mne ziape pred ľuďmi, ty pojexxna pixx!! lebo som nezatvorila dvere...
@kuceravasue12 Preboha to s akým kreténom žiješ? To snád nemyslíš vážne? Dúfam, že ti tak pekne povie aj v prítomnosti dieťaťa, to ti nevadí? Ja by som bola už dávno zbalená a preč. 😠
Musí to byť hrozné a ponižujúce, keď vlastne človek, s ktorým máš mať najbližší vzťah a má Ti byť oporou, robí niečo také... 😒 Ja by som to veru netolerovala, ale záleží, aká si povaha a v akej situácii sa nachádzaš...Ty si asi masochistka... 😕 No hlavne Ti prajem, aby si sa od neho oslobodila...A žila s niekým, kto vie, čo je to úcta k žene...Veľa šťastia 😉
U nás sú nadávky neprípustné a ja som na ne doslova alergická a manžel to vie. Na začiatku vzťahu mal tendencie machrovať predomnou a vyjadrovať sa slovníkom krčmového štamgastu ale zatrhla som mu to hneď po tretej nadávke v jednej vete. Povedala som, že ak sa nemám otočiť na päte, tak nech sa v mojej prítomnosti vyjadruje slušne a keď to nevie ovládať, nech mi to povie a dáme si zbohom...Odvtedy sa správa slušne a aj keď volá napr. s kamarátmi ovláda sa a nenadáva aj keď viem, že medzi chlapmi je bežná takáto komunikácia. Raz v živote mi povedal, že som krava a vtedy som sa otočila a strelila mu facku...nie som na to hrdá ale proste dožral ma neskutočne lebo na mňa takto vykríkol na ulici...upozornila som ho, že so mnou sa takto baviť nebude...ja sa k nemu vždy správam slušne a nikdy som mu nevynadala ( nehovorím...v duchu si sem tam poviem, že je niekedy pako 🙂 ), aj na neho niekdy nakričím ale všetko bez nadávok a urážania....neudrel ma ani raz a ja takisto ( teda okrem tej facky, ktorá bola dúfam prvá aj posledná )...vzťah je o úcte a dodržiavania istých pravidiel a pokiaľ sa porušujú, vzťah nie je dobrý..
A ja ? Ja som kazdy den pica ktora nic nevie ...som neschopna ...jebnuta...nenecha si znicit mnou zivot .....som suca na psychiatriu ...na malu krici ked nakrusi .....a ja debil som dnes plakala a objala ho a prosila nech nie je taky....viete co som si zasluzila ? Ze som pica a ked nezjem do vecera kym pride ro co je v chladnicke nech si ho neprajem .....
do frasa zeny, preco dovolite nejakym hnupom toto???? bud chcete aby vas furt niekto lutoval, alebo je to fakt na psychiatra.....deti by toto nikdy nemali zazit.....preco sa tak kazda jedna boji ostat sama???? 😕
@chiki87 Pane bože, dalšia týraná žena, prečo od neho neodídeš? On ti rozkazuje, čo máš zjesť? To snád nie. 😖
@mimi1237 nenadávame si, maximálne mne aj dcére v rámci srandy povie, že pipíška 😀
ale klamala by som, keby som tvrdila, že nenadávame, to áno, ale ako, že to je blbosť resp. somarina čo si urobil/a, čiže nadávame na nejaký čin, neútočíme na osobu ako takú. aj to v kľudnej atmosfére, so žartovným podtónom.
a samozrejme, že sa hádame aj vážne, ale nikdy nepadli žiadne vulgarizmy, a to ani v prípade jeho rodiny, ktorá nám urobila zo života peklo.
vieš kedy človek vulgárne nadáva, resp. použije fyzické násilie? keď nemá argumenty a takéto sprosté nadávky a útoky sú to posledné, čo dokáže zo seba dostať, a ešte si myslí aký je mačo.
pamätaj, dovolí si k tebe len to, čo mu dovolíš ty.
V nedelu pridu jeho rodicia posledna sanca ist na manzelsku poradnu ak nie rozvod nebojte sa s radostou mi to podpise a bude sa robit aky on je otecko ze malu chce vidiet

Ja si to predstavit neviem. Vlastne mi nikdy nikto nevynadal. Ani si to ku mne ludia nedovolia. Mam predsa svoju uroven! Aj ty ju maj......vzdy je to o tom,kolko dovolis,potial ludia zajdu.