icon

O mojej svokre

amelia07
20. feb 2013

Ahojte musela som sa dnes zaregistrovat aby som sa podelila o svoje mensie problemy so svokrou a ostatnou priatelovou rodinou. Priatel zavolal svokru k nam aby 'pomohla' s nasim 4 rocnym synom a domacnostou. Uz je tu viac ako mesiac a nechysta sa domov. Poriadne mi to uz lezie na nervy. Asi dva tyzdne po tom ako prisla mi sestricka namerala zvyseny krvny tlak. Nestalo sa mi to nikdy pred tym. Lezie mi na nervy ked varim alebo cokolvek robim, vkuse je za mojim chrbtom a stara sa. Niekedy rano nemam chut sa najest aby mi nepozerala do taniera, minule som si kupila ranajky vonku ked som bola zaniest syna do skolky. Zvycajne ked sa vratim zo skolky domov ona este spi. Rada hra hry na facebooku do noci. Minule som jej dala najavo ze som videla ze svieti v izbe, a ona hovori velmi dorazne ze 'maly kaslal, velmi kaslal v noci'. Akoze bola hore preto aby ho strazila. Maly obcas v noci zakasle, vtedy nebol chory ani nic, a pritom som bola hore vacsiu cast noci a nepocula som ho. Vyhovorky ako male decko. Raz som nieco povedala na nu a hned sa zacala priatelovi stazovat ze ma v moci krv. Vydieranie. Tak jej vravim ze v tom pripade ideme k lekarovi. Hned zacala hovorit ze nie nie to je v poriadku, dam si kvapky a prejde ma. Vkuse po nej musim umyvat zachod. Kedze je trochu viac pri sebe nemoze si sadnut na zachod normalne ale zboku. Vzdy su na spodnej strane dosky flaky od mocu, obcas aj zvrchu na doske, raz tam uz bola mlaka mocu a obcas nesplachnuty zachod. Hroza. V podstate mam este viac roboty ako pred tym. A najlepsie na tom je ze sa stazuje ako jej chybaju vnucata, prisla tu za nasim synom a hra si hry na facebooku alebo je na skype kym sa maly hra sam. Smutne. Alebo spolu pozeraju televizor. To je super program pre dieta. Hlavne ze ona aj svokor nam hovorili ze mame maleho doniest k nim na mesiac alebo dva lebo nemame na neho cas, nevenujeme sa mu atd pritom jediny clovek kto sa mu venuje som ja. Este musim podotknut ked som bola naposledy sama s malym u svokrovcoch na nutenej dovolenke, svokor mi povedala ze on ma mozno radsej nasho syna ako ja. Psychopati. A to zdaleka nie je vsetko o nich...

123lenka
20. feb 2013

@sendy182 neboj, chodí. 2x do roka na dovolenky. A to sa snažím vtedy byť doma, lebo to mám zase doma dovolenku ja. 😀 My vždy ideme niekde preč hlavne keď je ona doma 😀

azbestica
20. feb 2013

@amelia07 1. ako ti ma preboha pomoct a s cim????
2. ako to ze sa s tebou manzel nedohodol?
3. ako si mohla nieco take dopustit? :D
naozaj ta lutujem mna by porazilo! Byt so svokrou sama v jednej domacnosti 24 hodin denne....no podla mna to by nezvladol ani tvoj manzel so svojou mamickou

azbestica
20. feb 2013

@123lenka ani ja so svojou svokrou nemam idylicky vztah, ale nikdy by som nedovolila, aby sa nase deti malli nedobry vztah s ich babkou! jasne ze ju deti nemusia ked vidia ako matka kyda na ich babka a prevracia oci ked ma prist

stelasofi
20. feb 2013

Ahoj my sme byvali so svokrou a v kuse sa mi miesala do vychovy. Na jednej strane bolo fajn ze sme nemuseli platit najom akurat stravu a pod. ale jej sa v kuse nieco nepacilo. Ani to ako davam deti spat. Tak sme sa odstahovali. A inak preco byva svokra s vami? Nema kam ist alebo ako? Ved ju pekne vypoklonkuj. Pisala si ze ma aj ine vnucata tak nech sa cini ( skor necini) tam.

mihouk
20. feb 2013

@amelia07 Aj mne mm hovoril o pomoci ked pozyval svoju mati k nam domov na 2 tyzdne. Malo to byt tesne po porode, lebo ved aj moja mama k nam pride. Nastastie som sa s nim hnusne pohadala a urcila si pravidla, ze pride iba na tyzden, tak ako moja mama. Bolo mi vycitane, ze odmietam pomoc, tak som zahlasila, ze nech sa nevnucuje, ja viem na kolko a od koho potebujem pomoc a nie aby ostatni za mna rozhodovoali co ja potebujem. Po tomto sa svokra urazila a normalne ziadala aby som jej ja sama povedala ci teda ma prist. Som si dupla a mm oznamila, ze ked tvoja mama chce prist, tak nech si teda pride, ale ja sa jej prosit nebudem, zvladnem to aj bez nej a ked teda pride, tak za mojich podmienok. Nakoniec prisla na tyzden 6tt po narodeni a nejak som to prezila, lebo jej predstava bola, ze sa mi bude starat o maleho kym budem v nemocnici (tam som bola 6 hodin). Neostava ti nic ine ako oznamit priatelovi, ze uz je cas aby odisla a mozno aj penazi bude viac, lebo je rozdiel 3 alebo 4 celnna domacnost. Drzim palce 😉

mirkave
20. feb 2013

Prec s nou.ak sa riadne staras o dieta,milujes ho a niekto-svokor/svokra- sa vyjadri,ze ho malo milujes alebo,ze oni ho miluju viac a lepsie.......prec s nimi.ucta k starsim -ano.ale zas na druhej strane,urazat sa nenechaj.moja svokra sa chova arogantne,pohrdacno,mna ako matku nerespektuje-konecne po rokoch citoveho natlaku alebo vydierania alebo ako by som to nazvala,som to stopla.porobila velmi vela zleho.dalej by som normalne psychicky nemohla fungovat.co je vela,to je vela.ked som na placuceho niekolkotyzdnoveho synceka od nervov zvysila hlas,kvoli vsetkemu,co som kvoli nej prezivala-no co som blba?aby som stale na ukor seba a deti robila ustupky?aby som bola stale psychicky rozladena? Bola by som otrasna matka,ak by som uprednostnila svokrine blaho pred blahom mojich vlastnych deti! To zvysenie hlasu na placuceho syna bola posledna,ale obrovska kvapka v mojom pohari trpezlivosti a tolerancie. Dost,chcem a potrebujem pokoj.a to sa inac nedalo,len raznym ukoncenim jej primitivnych moresov.bohuzial,inac sa nedalo

lujza123
21. feb 2013

@amelia07 najdite robotu jej aj tebe. Vasa financna situacia sa zlepsi, ty sa nebudes nudit doma a mat ju stale na ociach , ju popri praci ta chut na dovolenku v anglicku rychlo prejde a sama dobrovolne poleti naspet ..................
Ponorkova choroba sa vyskytuje medzi vsetkymi....mala by si co robit aby si nezabila vlastneho chlapa keby ste spolu dennodenne zavrety doma..nieto este znasat svokru

jabadaba
21. feb 2013

@amelia07 ako sa hovori "ryba a navsteva smrdia po troch dnoch"! A plati to. Toto by som nestrpela, pri vsetkej ucte k rodinnym vztahom. Svokra sa posekala s manzelom ked sa za nim neponahla? Ci co sa u nich doma deje, ked jej neprekaza, ze doma ma sameho muza? Sa jej spytaj. Plus, teda, ehm, akoby som diplomaticky - pani nema velmi vysoku uroven. Nielenze nevie kedy odist, ale ma aj na zenu dost neakceptovatelne hygienicke navyky. To tvoj partner nevidi? Matke nevie povedat? No ja by som to netrpela a ak by to neslo diplomaticky, v naznakoch, tak asi aj na rovinu - potrebujem aj svoj klud, sukromie vlastneho byvania, dakujem za pomoc, ale uz to zvladneme opat sami. Snad to pochopi a prijme v poriadku. Na to sa neda urazit, podla tvojho popisu ste ju totiz nevyzvali na jej trvaly pobyt u vas. Tak o co ide?

jabadaba
21. feb 2013

@amelia07 aha, tak letenka jednosmerna. No mozno u vas zotrvava preto, ze caka az sa dovtipite a letenku spiatocnu jej zsaplatite. Mozno to berie ako samozrejmost za vypomoc s malym. Hm...ja by som jej ju kupila. 😉

furbettina
21. feb 2013

ajajaj tie svokry.Povedz manzelovi nech to vyriesi,ved to je jeho mama,tak od neho to zoberie v pohode.Ja som tiez dala dnes diskusiu o mojej svokre,mrkni na to a porad aj ty mne 🙂

gabikajanikova
21. feb 2013

@amelia07

ahoj. ja mam doma podobné problémy ako ty, a preto ta viem pochopiť, vzdycky je to o tom, ze ci tvoj partner to toleruje vsetko, ci sa ta zastane, a ci je ochotný nieco riešiť. V mojom prípade to takto nieje, ale ak ti mám poradiť treba sa pozbera a ist do vlastneho, a samostatne kym nieje neskoro. aby ta neobrali o deti.

gabika, drz sa

amelia07
autor
21. feb 2013

@rora Som povedala vcera vecer drahemu ze ako jeho mama vysedava na internete. Asi jej na to nieco povedal lebo dnes uz tam bola len chvilu :D

amelia07
autor
21. feb 2013

@sendy182 svokor neni pri nas. to by ma uz davno porazilo, svokra ma myslim 51 a natrvalo urcite nechce zostat uz ma kupenu letenku a tesi sa domov zjavne CHVALABOHU

amelia07
autor
21. feb 2013

@123lenka Veru, odkedy je tu som vkuse nervozna, nemozem spat atd. Ale uz nie dlho. Za dva tyzdne odchadza, neviem sa dockat 🙂

sendy182
21. feb 2013

@amelia07 😀 😀 😀 😀 😀 to bude relax

amelia07
autor
21. feb 2013

@sudabe tak to ja mam teda fakt stastie, keby som s nou musela byvat tak to je samovrazda. inaksie moja svokra sa tiez robi ze aka je poriadna, starostliva atd pritom velakrat sa len vychvaluje a zvelicuje. viem ze doma maju poriadok, ale ona nechodi do roboty tak sa nema cim chvalit. dakujem za tvoj prispevok a prajem pevne nervy

alexandra28
21. feb 2013

@cerez ja to poznám že vegeta lebo sa do všetkého mieša 🙂

amelia07
autor
21. feb 2013

@azbestica veru ani on by to nezvladol so svojou mamickou. raz bol u svojej sestry aj s nasim synom a bola tam ich dalsia sestra a mama. vsetci sa tam pohadali. svokra odisla niekam a nikto nevedel kde je. vtedy sa pamatam priatel mi volal sam sa na nich stazoval ze aki su, furt nadavali na nasho syna ze aky je neposlusny a teraz priatelova sestra ma najhorsie deti ake som kedy videla, lebo ked deti nemala nevedela ake to je, starala sa do vsetkeho, brala maleho na ruky ked netrebalo. chudak nas syn bol prve vnuca a prvy synovec riadne si to odniesol. pritom on je dobre dieta 🙂 nabuduce ked niekto z ich rodiny chce u nas zavitat tak len za prisnych podmienok 🙂

amelia07
autor
21. feb 2013

@stelasofi ahoj vies ona nam prisla akoze pomoct. ale uz sa tesim az odide, to bude za dva tyzdne, nejak to vydrzim. moze chodit za dalsimi vnucatami. predsa je to ine ked je u vlastnej dcery a jej sa stara do vsetkeho 🙂

azbestica
21. feb 2013

no priatel vie, ako zlepsit vztahy medzi partnerkou a jeho mamou 🙂))
@amelia07

amelia07
autor
21. feb 2013

@mirkave dobre si urobila. ja odteraz tiez vsetko budem riesit po zlom. bohuzial inak sa neda. svokra pred tym ako prisla slubila ze do nicoho sa starat nebude a tiez sa nebude stazovat na rozne choroby... no jasne. uz mala krv v moci, opuchnutu ruku, hlava ju boli, potom chrbat, dnes musela zase spat cez den lebo ma nadchu.... syn je chory a ja nepotrebujem mat doma dvoch marodov. uz sa neviem dockat az odide fakt. a naozaj, vela si toho odnesu potom deti

alexandra28
21. feb 2013

kočky pokiaľ máte partnerov na vašej strane tak nemusíte mať vyhratú celú vojnu ale minimálne boj áno ........ ale môj priateľ je natoľko zamamkany že keď ja poviem A a ona B tak vždy to bude to B ....... už minule keď som bola u nich keď ma opäť nepodržal tak som sa postavila a odišla som a to sme ešte len v štádiu príprav na svadbu ☹

walky
21. feb 2013

baby vidim ze nie som sama, moja svokra je uz pol roka nezamestnana a z toho 3 mesiace - odkedy sa mala narodila - jej sibe. a ja len utekam domov k nasim aby mi uplne nesiblo. byvat so svokrovcami je na slucku. my sme nemali inu moznost - resp. moj muz ma brata s DMO a chceme mu/im pomahat. keby sme mali aspon oddeleny vchod. ja len rozmyslam cele dni ako to tam zamurovat. a ked mi oznami ze pojde do predcasneho dochodku tak sa rovno zastrelim. zla svokra je lepsia ako moc dobra, dobrej nemozete nic povedat lebo vlastne "NIC ZLE NEROBI"

adri2626
21. feb 2013

@rora Fakt dobre rady ... Hlavne co sa tyka internetu. Ja by som to zdovodnila aj tym, ze setrime na elektrike 🙂 Prajem vam vsetko dobre a rychly odchod-odlet svokry domov 🙂

mirkave
21. feb 2013

@alexandra28 my sme pred svadbou riesili,teda svokra riesila,ze som jej syna ukradla.to su jej slova.doteraz mi tato kradez bola vycitana.no ale uznaj :-/ divne,nie? Po svadbe bolo vsetko stylom "ale ved mama toto,mama hento" .robili sme ustupky.nevedomky.vtedy to mozno nebolo az take hrozne,ale zvykla si,ze je vsetko tak ako chce.a ked som zacala oponovat,tak sa zatvarila ako ranena labut.stacilo,aby sa jeden jediny raz postavil muz na moju stranu-cize "proti" nej a obrovsky znicujuci ohen bol na streche.na mojho muza,cize na svojho syna hra stale ranenu labut,ale mna bez hanby vrazdi pohladom.... Nemam sa s nou o com bavit.povedala vsetko,co mala na srdci.povedala to co chcela,aj to co nechcela.sama sebe spravila zle.prisla o jedinu vnucku a vtedy o este nenarodeneho vnuka...

mirkave
21. feb 2013

@alexandra28 inac moj muz si ma zastal,postavil sa na moju stranu alebo ako to mam nazvat len jeden jediny raz a dopadlo to tak ako to dopadlo.citove vydieranie z jej strany ako z ucebnice,ked to na neho nezaberalo,tak ma zacala urazat a osocovat.ale ked zacala kydat na moju mamu a sestru,estelen vtedy sa ukazala v plnej sile.zakernost,arogancia,pohrdanie a snaha ziskat svoju pravdu cez mrtvoly.a to doslovne ☹ a v tomto momente som s nou skoncila.pokial zena-matka by radsej pochovala svojho syna a vnucatko v brusku svojej nevesty len aby dosiahla svoju pravdu? Fuj.hnus.zhnusila sa mi.v mojom zivote klesla velmi,velmi hlboko ☹

alenka6
22. feb 2013

@walky presne môj prípad , ja mám tak dobrú svokru ktorá chcel Len pomôcť, Len poradiť,Len vídať vnúča, každý deň....jednoducho pri nej nenachádzam slová a neviem ako sa ubrániť lebo Len Ja mám furt nejaký problém. Proste nemôžem nič povedať a len sa to vo mńe plní...A to mám ísť už do práce, dieťa má 2,5roka a bude denno denne varovať u svokry.......neviem ako to predýcham.

amelia07
autor
22. feb 2013

mne svokra minule vycitala ze nemilujem jej syna tak ako treba. tak som jej povedala ze by som ho milovala keby sa ku mne spraval od zaciatku tak jak treba. a najlepsie bolo ze podla nej mame problemy lebo nemame sex. odkial ona preboha vie ci mame alebo nemame sex? co s nami spava v posteli? stara sa aj do inych veci, vzdy brani jej synacika samozrejme pritom nevie zdaleka co sa u nas deje. ale to je zas uz ina tema. kedysi davno sa ma priatel nevedel zastat, nikdy mi nedal za pravdu. teraz je to uz lepsie. povedala som mu ze potrebujem mat sukromie a vravim ze 'mama' je stale chora nech ide radsej domov. a vcera uz sme kupili letenku 🙂

amelia07
autor
22. feb 2013

@jabadaba nie my sa nemame co dovtipovat. to bolo od zaciatku samozrejmostou ze letenku si nekupi sama. to je na tom najlepsie. peniaze nema ale cestovat za vnucatami chce. my teraz naozaj financne niesme na tom najlepsie a jej 'pobyt' nas stal dost peniazi. a najlepsie ked prisla hovori malemu ze krstna mu poslala peniaze. a ziadne peniaze mu nedala. len potom hovori ze ona ma peniaze, ona zaplati nakup.... hroza

walky
22. feb 2013

@alenka6 ja to znasam 3 mesiace, preboha 2,5 roka a ty este nie si na tabletkach???? ja by som to predychala len velmi tazko, ked vobec. ale co mozes robit ked inak spravit nemozes......
moj manzel sa s nou pokusal vcera porozpravat.... som uz tyzden s malou u nasich akoze vybavujem urady.... a nic nevyriesil stale si mlela svoje. ked jav ybuchnem raz tak to bude akoby padol meteorit