Spoločné bývanie

13. apr 2023

Ahojte. Ako by ste riesili tento problem?
Manzel ma otca, ktory u nas je uz 4 mesiac. Ma kde byvat, ale manzel chce, aby bol u nas aj ked sme v podnajme.
Ide o to, ze syn chodi do skolky iba do 12, pretoze ucitelky tvrdia, ze im nechce spat. Mne vsak doma pravidelne chodi o 12.00 po obede spat, aj vzdy ked pride ze skolky ide spinkat.
Problem je, ze nema kto s malym ostat po 12.00.
Ja aj manzel pracujeme. Ja na 8 a muz na smeny.
Nechcem aby u nas svokor bol, rozmyslala som aj nad sukromnou skolkou, kde by mohol byt cely den, ale to momentalne financne asi neutiahneme.
Moji rodicia pomoct s malym odmietaju, ze oni maju svoje.

Svokor mi lezie na nervy, minule smiroval z okna, kam ide po praci s malym vonku. Venuje sa mu akurat tak z gauca a da mu najest co vopred nachystam.

Ako to poriesit, aby sme nepotrebovali pomoc svokra?

kvietok2012
13. apr 2023

Dat maleho do skolky na 8 hodin, bez debaty...ziadne take, ze ucitelka povie, ze nechce spat...s muzom sa porozpravat, ze ako si to dalej predstavuje a trvat na tom, ze svokor pojde domov...
A preco vlastne byva s vami?

autor
13. apr 2023

@kvietok2012 lebo muz ma spasitelsky komplex na neho. Jeho otec je navyknuty na zivotny styl alá pijavica. A uz ma to nebavi, ze v 2 izbaku sa s nim tlacime, proste vadi mi.

thereisabear
13. apr 2023

To, že nechce spať nie je dôvod, aby chodil zo škôlky o 12:00. Trvala by som na tom, že bude chodiť do poobedia.

januska12323
13. apr 2023

Máš písomne, že môže chodiť len do 12? Keď spí doma bude aj tam. Normálne ho zajtra dones a povedz učiteľke, že prídeš o tretej po neho. Svokra pošli domov ak sa chce mužik starať nech sa nasťahuje k nemu.

alex49
13. apr 2023

v dovjizbáku traja dospelí a dieťa? tvoj muž je inak normálny? deti nemusia v škôlke spať, stačí ak sa bude potichu hrať, kým ostatné deti spia. Učitelky by si mali vedieť z dieťaťom poradiť. Ak budú trvať na tom, že má chodiť domov, tak sa stretni z riaditeľkou a povedz jej, že doma ti syn spí a nevidíš dôvod, aby ho v škôlke nevedeli uspať a poslať domov.

h2
13. apr 2023

Keby svokor neexistoval, ako by ste to riešili? Ani môj syn nechcel v škôlke spávať. Tak nespal. Ležal, ale bol tam. Lebo iná možnosť nebola.

anjelicek26
13. apr 2023

Ked nebude spat, bude lezat. Taketo cvicenie uciteliek, aby sa pozbavovali "narocnych" deti byvaju v skolke pravidelne a robia natlak na rodicov, aby ustupili... ked spi doma, bude aj tam, zvykne si... prihlaseny je na cely den - bude tam cely den, bez debaty, rano povedat ucitelke, ze dojdes az o stvrtej a vybavene. Na nas take cirkusy tiez skusali, kedze deti od 1,5 roka nespavaju... ale jednym uchom dnu a druhym von... nakoniec to islo, ze sa mohli ist z celou skupinou nespavcov s vedlajsich tried von hrat...

andrejka1974
13. apr 2023

Určite by som nechala malého celý deň v škôlke a malému vysvetliť že tam spinkať nemusí ale musí ležať a vermi po dvoch dňoch aj zaspi

autor
13. apr 2023

@andrejka1974 maly je aj unaveny a musim ho cez mesto mrzuteho vlacit.... No nic poviem im aby ostal maly normalne cez den a hotovo.

autor
13. apr 2023

@anjelicek26 ved mi to neslo do hlavy, preco mam po neho takto chodit. Uz vyse 2 mesiacov chodim takto po neho. Pri com on v skolke ostat chce, miluje sa hrat s detmi ale ucitelkam sa nechce.

andrejka1974
13. apr 2023

Jednoducho ho tam od pondelka nechaj celý deň a nech si učiteľky zvykajú však obaja pracujete

autor
13. apr 2023

@andrejka1974 tak to aj urobim. Muz sice sysluje ze najlepsie by bolo vyhlasit maleho zo skolky aby jeho ocko ostal s nim doma ale to nehrozi. Maly miluje skolku a vela sa tam noveho uci.

andrejka1974
13. apr 2023

Ocko si trúfa robiť Homeoffice a starať sa o malého rýchlo by ho to prešlo,keby musel ešte sa starať o domácnosť tak ako my manželky

cacianka
13. apr 2023

syna na celý deň nechať v škôlke, žiadne také počúvať blbé reči učiteliek

riadny slušný ale asertívny pohovor s oboma chlapmi - mužovi povedať že či mu nevadí že nemáte súkromie, na intimitu, (ja by som ťuťu muťu rázne odmietala), že ešte aj z vlastnej kúpelky musíš chodiť komplet oblečená, oteplí sa tak nehrozí ľahké oblečenie, že vás vyrušuje dedov každý prd, všade jeho pakšametle, roboty máš oveľa viac lebo sa musíš postarať aj o ďalšieho chlapa , ktorý sa kľudne môže postarať o seba sám vo svojom, Variť, prať musíš oveľa viac, (netušíme či vám aspoň prispieva na zvýšenú spotrebu energií a stravy, či aspoň niečo pomôže)

svokra poslať domov, cez víkend ho muž môže odsťahovať, a najmä sa ho spýtaj či mu nie je kokotno sa rozťahovať pri mladej rodine a narúšať im súkromie ?
Keby bol nevládny, chorý, tak nepoviem, pomôžete, ale nie takto, poriešite napr. bývaním bližšie, alebo vo väčšom byte (ale to ani neopováž smerovať).
A muž nech si lieči spasiteľský syndróm. Nech všetko okolo otca robí sám , všetko, bez teba.
Napr. ja by som sa svokrovych vecí ani nedotkla - nech si ich rieši u seba doma.

deti95060810
13. apr 2023

niektoré učiteľky si ozaj potrebujú len uľahčiť svoju prácu...to čo je za výhovorka že preto že dieťa nespí tak musí domov o 12 hod. to som ešte ani nepočula a to máme 4 deti, ktoré tiež absolvovali mš.
alebo by som poprosila riad. nech mi to dá písomne, alebo riad. napísala list ako ste vy pracujúci ľudia a vám to poriadne komplikuje život...
syn dokonca za 3 roky v mš spal až 1 krát aj to sa zistilo že mal horúčku - zač. choroby...inak trpel nespavosťou denný spánok už vôbec nemal od 18 mesiacov...

domkakvet
13. apr 2023

Povec tvojmu synovi ze ak nechce spat v skolke musi tam aspon lezat a tolky v dvoj izbaku si neviem ani predstavit.

kvietok2012
13. apr 2023

No ja to vidim na vážny rozhovor medzi tebou a mužom...v dvojizbaku 3dospely...predpokladam, ze svokrovi aj peries, zehlis, varis, upratujes po ňom...nehovorim, keby naozaj potrebuje pomoc, ok ved clovek pomoze...ale toto...ako pises ala pijavica...muzovi by som vyčistila žalúdok...zas odtial-potial...

autor
13. apr 2023

svokor nam da 100 eur na mesiac... proste som zufala manzel ho stale zastava a chce maleho odhlasit zo skolky, aby bol dovvod na to, aby tu jeho ocko ostal. nevadí mu ze nemame sukromie, ze som z toho smutna a nervozna. Pohadali sme sa na tom uz parkrat ale stale tvrdi ze otecka potrebujeme. Nevenuje sa malemu, on sam sa hra so synovymi hrackami, lezi si pekne v kresielku. Poprosila som ho, nech nam neperie veci, aj tak o robi / aj ked mame pracku, ale vadi mi ze by mal prat moje spodne pradlo atd, tak uz ho vopred predperiem v rukach a hodim do pracky....

autor
13. apr 2023

@andrejka1974 ocko nepracoval vyse roka a pracovala som iba ja. a financne sme boli na tom hrozne, lebo som tahala sama drahy podnajom atd. Teraz uz nastastie robi, ale chce financne podporovat otca a to sa mi nepaci

autor
13. apr 2023

@cacianka jemu nie je blbe nic. Vie a pocuje ze sa hadame s muzom kvoli nemu, ale nenapadne ho dvihnut kotvy a vypadnut.

terry658
13. apr 2023

Moji obaja doma na obed spali a v škôlke za 3 roky asi 5x zaspali. Inak tam spať nechceli. Nie je to dôvod chodiť po dieťa o 12:00. Ja by som šla za riaditeľkou, že chcete celodennú starostlivosť a hotovo.

cacianka
13. apr 2023

Prídem k vám a vyhodim ho ja, obom urobím takú prednášku, že sa zbalí a zmizne do hodiny. Obom bude v hlave brniet 3 dni.
A muž - by stál v pozore 24 hodín ako struna ,!.
Napíšem návrh na rozvod a bachnem na stôl

autor
13. apr 2023

@cacianka jemu mozes hovorit co chces, on si otca vzdy zastane. Nemyslim ze by toto mal byt dovod na rozvod. ani ho tym nebudem vydierat. jednoducho maly ostane v skolke, lebo je to pre jeho dobro, len musim poriesit panie ucitelky

alex49
13. apr 2023

úžasný chlap 🙄

autor
14. apr 2023

Dnes sme sa pekne pohadali. Jeho sladky otecko sa tvaril ze spi. Ani ho nehlo zobrat sa a odist. Ja som zla, lebo nechcem aby otecko bol s nami, ze ine rodiny tak ziju a je dobre. On ze vyhlasi maleho zo skolky a hotovo.

som_realistka
14. apr 2023

Daj mužovi 100EUR za seba a 50E za syna, nech robí nákupy a vari, a povedz ze mu dáš alikvotnu časť na nájom, lebo nie si sviňa, nechceš bývať zadara, a nech sa postará o domácnosť a komplet stravu. 😀

autor
14. apr 2023

@som_realistka ocividne asi zacnem takto delit financie. Uz bol ohen na streche, lebo otecko by mal odist. Plus jeho otec si rad vypije a uz 2 krat sa nam stalo, ze ked sme nechali syna na neho tak si vypil aj pri nom. Nasla som ho sladko spinkajuceho pri malom. Vadi mi, ze ked uspava maleho tak nam lahne do manzelskej postele.

autor
14. apr 2023

@som_realistka na to mi povedal, ze on kedze nie je v najomnej zmluve, ze najom platit nemusi. Hlavne ze tu byva uz vyse roka. Majitelka o tom vie, ale zmluva je na mna, lebo ja som doteraz platila. Aj tak mu neni blbe hadat sa so mnou a obvinovat ma pred otcom

cacianka
14. apr 2023

Tak toto by ma odrovnalo ! To by som nestrieľa.
Svokrovi aj niečo povieš ty ?
Skús sa dohodnúť s majiteľkou, nech ti pomôže, že zmluva je zmluva a nestrpi tam 1kus navyše .
No fakt by som toto nechcela, neviem ako poradiť.
Nechodí k vám niekto, alebo nepoznáš niekoho kto by u vás urobil vietor ? Niekto z ich rodiny by dohovoriť obom ? Alebo porada so psychiatrom?

cacianka
14. apr 2023

Počkaj, tvoj muž neplatí/ neprispieva na nájom ? Tak zrus zmluvu a chod inde, len s dieťaťom