Obavy rodičov: Aký bude život dcéry bez strednej školy?
Ach ženy je mi úzko, dcérka konci v 3 ročníku na zdravotnej škole odbor praktická sestra..nezvláda učivo, cely 3 ročník bol boj, vyzeralo ze odborné predmety s kt.mala 4,5 vytiahne tak sa na ne sústredila že zanedbala slovinu a anglinu a prepada z 2 mozno 3 predmetov. Znamky musia mat ukoncene bud.tyzden, lebo budu uz len na praxi. Opravne v lete nechce uz ani pocut, ze ona to nezvlada, pisomky pose na 47-49 % co je stale 5. My rodicia vš vzdelani, manzel riaditel, ja managerska pozicia, neviem sa s tým zmierit, je dobre vychovana, slusna...neviem aký život ju čaká bez sš je mi smutno. Cítim ako rodič veľké zlyhanie.
Sú rôzne súkromné školy, kde jej môžu uznať absolvované ročníky a môže si tak dorobiť maturitu. Skúste sa informovať na takých školách.
Skuste komisionalne skusky, prip. prerusenie studia, nech sa da dokopy, nacerpa sily a doklepe posledny rocnik
Zozente lahsou sš, prestupi, mozno do 2.rocnika, pri troche stastia do 3.
Skolu dorobi. Treba ju podporit.
A ona mala zaujem tam studovat? Ci ste ju nutili? Mne rodicia vynutili VS ktoru som nechcela. Ani som ju nedokoncila a trapila sa tam 4roky. Nezufaj, tvoja dcera potrebuje v prvom rade pochopenie, mali ste si skor vsimnut ze ju to nebavy a nema nato predpoklady. Skuste inu skolu, alebo aspon niaky odbor kdr bude zrucna. Mam znamu ktora silou mocou chcela byt zdravotna sestra, napokon vsetky rocniky opakovala 2x a treti jej uz nedovolili, presla za kozmeticku, tam zacal v 3 rocniku- mala rozdielne skusky a musela dohanat prax. Odvtedy ma aj masersky kurz, a aj maturitu. Len hlavnr neries ze rodiacia ste VS a kto ste, v akej pozicii. Zameraj sa na dceru a na jej potreby, mozno by chcela aranzovat kvety alebo hocico ine....
Úprimne, v dnešnej dobe je niekedy aj s VŠ problém nájsť si dobrú prácu. Už len pri posielaní životopisov uprednostnia uchádzačov, ktorí majú aspoň maturitu.
Môže predsa opakovať ročník. Nebola by prvá, ani posledná.
Deti s add sa oproti tým s ADHD javia ako leniví hlupacikovia. Hyperaktívne sú na Tom tak že keď sa utlmí tá hyperaktivita tak pozornosť je dobrá. Porucha pozornosti bez hyperaktivity je horšia, lebo to sú také zasnivane a demotivovane deti. Mám také doma ADD a hypolexia -grafia, - kalkulia....podľa aktuálnej nálady v cpp IQ slabý priemer alebo Dolná hranica priemeru až podpriemer. Je šikovný na biológiu, angličtinu, sociálne je obľúbený (šašo)- ale trápenka od škôlky - veľa sa s ním treba učiť. Desim sa vyberu strednej školy 🙈.
@hatsepset celá ja ako decko 😊 aj dnes mi trvá dlhšie kým pochopím princíp. Lebo ho potrebujem pochopiť poriadne a do hĺbky. A potom ho kľudne môžem aj meniť. Výhodou je, že vývinom CNS veľa príznakov vymizne, alebo aspoň nie sú tak výrazné a ak človek chce, dokáže s nimi pracovať. Tak ako som na ZŠ šaškovala, nedokázala sa sústrediť... na VŠ som neznášala ak niekto vyrušoval. Dokázala som pozorne počúvať a čím som bola staršia, tým to bolo lepšie aj so sústredením. Skončila som s dvoma VŠ, sama učím, teraz aj vo vedúcej pozícii, a neustále si rozširujem vzdelanie. Lebo robím, čo ma baví. Deťom s ADD treba pomáhať aby spoznali svoj spôsob práce, a zistili, čo im najlepšie pomôže. Ja som si ako dieťa hlavne plánovala (robím to doteraz), graficky všetko zaznamenávala, ohromne mi pomáhajú pojmové mapy, tabuľky... Farebné zvýrazňovanie podstatných pojmov. A hlavne dieťa musí CHCIEŤ s tým niečo robiť. Nečakať na úľavy a nespoliehať sa na ne.
@hatsepset celá ja ako decko 😊 aj dnes mi trvá dlhšie kým pochopím princíp. Lebo ho potrebujem pochopiť poriadne a do hĺbky. A potom ho kľudne môžem aj meniť. Výhodou je, že vývinom CNS veľa príznakov vymizne, alebo aspoň nie sú tak výrazné a ak človek chce, dokáže s nimi pracovať. Tak ako som na ZŠ šaškovala, nedokázala sa sústrediť... na VŠ som neznášala ak niekto vyrušoval. Dokázala som pozorne počúvať a čím som bola staršia, tým to bolo lepšie aj so sústredením. Skončila som s dvoma VŠ, sama učím, teraz aj vo vedúcej pozícii, a neustále si rozširujem vzdelanie. Lebo robím, čo ma baví. Deťom s ADD treba pomáhať aby spoznali svoj spôsob práce, a zistili, čo im najlepšie pomôže. Ja som si ako dieťa hlavne plánovala (robím to doteraz), graficky všetko zaznamenávala, ohromne mi pomáhajú pojmové mapy, tabuľky... Farebné zvýrazňovanie podstatných pojmov. A hlavne dieťa musí CHCIEŤ s tým niečo robiť. Nečakať na úľavy a nespoliehať sa na ne.
@maya_hi aj ja ako dieťa
Prepac ja budem asi za tvrdu, ale to co je ze dcera chudatko nestiha, nezvlada, nejde jej to a tak skratka skonci? A teraz ako co? Dej se vule bozi? Urad prace? Mama hotel? Zvladas nezvladas, uz to dobojujes, alebo ok, hladaj si skolu a zacni odzniva s 15 rocnymi 🤯🤯🤯 ja neviem ale to vo je za nezmysel ze v takejto veci rodic ustupi? Tu mamicky sa cele trasete ze decko si chce dat piercing alebo tetovanie, to by ste nedivolili nedaj boh frajera a spat u nho alebo par dnive vylety s kamaratmi, ale ked si puberta chce posrat cely zivot, lebo sa a teraz ma oprav ak sa mylim tak podme jej otvorit dvere a sup sa hej sa….
@wieruska1 autorka v jednom príspevku píše,že dcéra má adhd, chodili do centra s ňou, keď sa presťahovali prestali
@wieruska1 autorka v jednom príspevku píše,že dcéra má adhd, chodili do centra s ňou, keď sa presťahovali prestali
@lilian183 Autorka píše, že dcéra má ADD, to znamená, že nie je hyperaktívna, ale aj tak netreba túto dg. podceńovať, lebo dieťa sa vyvíja, aj táto druhý stupeň ZŠ zvládla, ale prišiel väčší nápor z množstva učiva na SŠ a už je problém.

Ked sa vam nezdala, ze nenapreduje, mali ste dalej riesit psychologa, centra a nie jedna ucitelka povedala a neakceptovala...vsetko co ste zanedbali, tak vas teraz dobehlo a su problemy...ak raz bolo dieta diagnostikovane tak to je praca s tym dietatim na velmi dlhy cas a velmi vela zavisi aj od rodicov ...