icon

Občasné pitie alkoholu

maaarhulka
14. nov 2013

Presne tak s mojim priateľom som 3,5 roka je na prvý pohlaď ideal : obskakuje ma , gentlaman , starostlivý pracovitý ,...ked je so mnou. ALE!!! Ked je doma medzi svojmi to je pivko tam ,pivko sem , flašitčka po robote a podobne ked si vypije je prchý protivný atd. kvoli pár inidentom už nepije moc v mojej pritomnosti ale to je jediné čo sa asi zmenilo po mnohým pauzach to bol chvilku super a po chvily akoby zabudol a sme znova tam ked sme boli ... nepije kazdy den ale 1-2 do týždna ma vypite určite .....Vraj sa zmení ked budeme spolu žiť ? neviem žienky dalšie výčitky ao upozornovania? mne sa zda že by som hadzala hrach o stenu ved jed dospeli nie ? joj keby som ho tak nelubila a nevedela som ako on lubi mna bolo by to lahsie :(

Strana
z3
dai
15. nov 2013

@maaarhulka nespoliehala by som sa na zmenu... hlavne co sa alkoholu tyka☹

severanka96
15. nov 2013

@maaarhulka tak keď ho ľúbiš,tak trp!!!čo na čo ti je akákoľvek rada...

katkasofi
15. nov 2013

@maaarhulka nezmení sa moja....ja poznám nielen jeden prípad z 'praxe ´ kde muž pil a bil... A potom začala piť zo zufalstva aj žena. JA by som sa oblbnuť rečičkami nedala...ľúbiš ho, chápem, ale ľúb aj seba a svoju budúcnosť.. Veľa šťastia

svano
15. nov 2013

@maaarhulka že sa zmení, o tom nepochybuj. Samozrejme k horšiemu. Teraz sa ešte ako-tak ovláda, keď už budeš ,,istá,, nebude mať dôvod.

madono
15. nov 2013

od alkoholu ruky preč, z kratšej cesty, bude to len horšie.

adri266
15. nov 2013

@maaarhulka ma vypite, t.j. je v nalade, lebo si dal dve piva, alebo je opity na mol a nevie trafit kluc do dveri?

Kolegovia, ktori huckaju cloveka do pitia, to je zla kombinacia s clovekom, ktory nevie mieru. Dokaze kvoli Tebe nepit pohar za poharom, ale dat si len jedno male pivo? Treba si to poriadne zvazit. Ale nemyslim, ze take veci sa casom zlepsuju, skor naopak.

miska030
15. nov 2013

Ani sekundu by som s takymto clovekom nezostala,mala som moznost zazit to na vlastnej kozi,od 15tich som bola s mojim ex,/chvalabohu nie manzelom/boli sme spolu 8rokov,moja prva laska a na prvy pohlad,neskutocne som bola zamilovana a tiez som vedela,ze aj on ma velmi lubi,tiez si 2x do tyzdna vypil,ale nebol agresivny,bol v pohode.Mala som 22 rokov,ked sa "MI"narodil syncek,myslela som,si,ze s tym prestane,ze sí uvedomi,ze mame dieta,ze sme rodina,ale zbytocne,dnes ma moj syn 9rokov,ja som 5rokov stastne vydata,mam uzasnu rodinu,deti,perfektneho manzela,pre deti toho najlepsieho otca a tamten?Pije dodnes o syna sa nezaujima,bol 2x sudne trestany,len sa hanbim,nic viac,ine deti nema,s frajerkou sa flakaju kadetade a myslim,ze ani jeden z nich nepracuje,citim k nemu len lutost nic viac.....A z tych osmich rokov to najkrajsie co mi zostalo je moj syn,nic ine,na nic pekne si viac nespominam.....

kikuleenka
15. nov 2013

@maaarhulka nezmeni sa, takyto bol moj otec, ked nepil, bol skvely, najlepsi otec a manzel, sikovny, zrucny, ale...pil, a vtedy bol hrozny, nezodpovedny a neviem este aky...odiesiel od nas, ked sme boli este male, alkoholik je dodnes :(

alex31
15. nov 2013

@maaarhulka .. podla toho mala co si napisala si myslim ze tento chlap nema vobec pevnu volu a nikdy svoj postoj voci sem-tam alkoholu nezmeni a teda niky sa ani sam nezmeni .... mozno na chvilu ale ked ta chvila prejde tak si da aj to co omeskal ... a to ste este len samy ... myslis si ze ked by ste mali dietatko ze to bude ine ???? .... podla mna este horsie .... dieta nie je len radost ale aj iste starosti a to bude dovod preco bude castejsie pri alkohole s kamaratmi ako pri tebe doma a pomahat ti .... neviem ci je vhodne nieco radit ... ty ho poznas najlepsie a musis sa sama rozhodnut .... rozchod sice boli a niekedy aj dlhsie akoby mal ale sama si mozes precitat co niektore baby napisali co prezili s mozno uplne podobnym clovek .... naozaj to chces zazit aj ty ??? ..... drzim palce aby si sa rozhodla spravne .... aj ked by to mozno na zaciatku trochu muselo boliet ...

lenbea
15. nov 2013

určite sa zmení, ale k horšiemu! potom si už nebude dávať pozor vôbec, lebo už bude "ruka v rukáve" a bohužial ani kvôli deťom sa nezmení. Práve naopak, Ty sa budeš strašne trápiť, lebo už sa to nebude týkať len Teba, ale aj detí. Pre seba by si to ešte vydržala možno, ale aj to by bolo strašné, ale ked sa máš trápiť kvôli deťom. a ešte keby si sa hnevala a stresovala, všetko by si prenášala na deti, ešte aj to by Ťa trápilo. Rozchod je strašná vec, ale ak žena s takýmto človekom ostane žiť, tak ten rozchod bude lutovať každý deň - že to neurobila. Radšej žiadny muž, ako taký, ktorý by Ťa mal trápiť a pre ktorého by si sa Ty trápila. A radšej skôr ako neskoro - ked už budú deti, tie to nebudú chápať zo začiatku, bude im len chýbať otec. a ked si vypije, nebude sa im ani venovať, naopak, len starosti by Ti pridával. čo starosti - strašné trápenie. 😒

yidaky
15. nov 2013

@maaarhulka Nezmeni sa. Moj manzel to ma s fajcenim. Ked budeme spolu, ked sa narodi dcerka, ked sa narodi druha a bla bla. Uz som to vzdala. V bytevsak ma zakazane fajcit, dodrzuje....A pivko, to mame to iste....takze z osobnej skusenosti, neverim, ze sa to zmeni spolocnym byvanim...

klincek
15. nov 2013

@maaarhulka kamaratkina mama hovori, ze ked chces zistit, aky je chlap naozaj, tak ho opi a uvidis.
funguje to 😉

a co sa tyka casteho pitia, tak pokial ti to naozaj vadi (aj mne by vadilo) a on s tym za 3,5 r. nic neurobil, tak uz ani neurobi, spolocny zivot by som zvazovala velmi opatrne-teda ja konkretne by som ani nezvazovala, lebo viem, co znamena zit s alkoholikom, a NIKDY by som do toho nesla. taky chlap sa nezmeni.

pragmaticka
15. nov 2013

ak mas naozaj 20 a tvoj priatel je tiez priblizne v tom veku, tak na tom obcasnom pivko s kamosmi nevidim nic zle..sama som v tom veku pila casto alkohol a chodila na party..proste to patri k tomu..no ci z toho vyrastie ti nikto nezaruci. Jedine co by mi viac vadilo je ze je protivny a prchky ked pije...v kazdom pripade si myslim ze obaja mate cas sa viazat a uvazovat vo vasom veku nad vaznejsim vztahom (rodina, svadba a pod.). takze kludne si uzivaj a uvidis ako sa to casom cele vyvinie.. 😉

lujza123
15. nov 2013

@maaarhulka no co je to podla teba vypite? Par piv alebo vylozene ozraty....lebo alkohol 1 -2 x za tyzden pijem aj ja...v piatok vecer si dame flasku vina...a cez leto vecer na terase ked mala zaspala zo 2 -3 -4 piva...a to aj castejsie ako 2 x za tyzden...inac Franczi piju denne vino, kazdy vecer...dokonca k veceri naleju vino zriedene s vodou aj detom..a nie ze detom v puberte 14-15 rocnym alke aj krpcom skolkarom...takze asi zalezi aj od mnozstva..

malinkaaninka
15. nov 2013

kolko toho vypije do týždňa?vie kedy má dosť?to,že má vzťah ešte neznamená,že by nemal chodiť na pivo.rovnako ako by mal vedieť kde má čiarku a prestať piť,aby nebol hrubý..zmení sa,ak bude sám chcieť.x alkoholikov prestalo,lebo chcelo..ale určite by som sa do manželstva neponáhlala,kým sa to neujasní..

ultra
15. nov 2013

nieco ako obcasny alkoholik 1-2 x do tyzdna neexistuje. Bohuzial. Pokial by si dal s tebou na teraske 1 - max 2 pivka tak O.K. Ale pokial ma evidentne vypite 1-2 x do tyzdna utekaaaaaaj moja - cim rychlejsie a co najdalej. ..a ze sa zmeni ked budete spolu zit? ..... odpoved urcite tusis.

...a pokial by si moja manzelka - ked zaspi dieta dala na teraske 4 pivka tak by to u nas doma neskocilo dobre. (To je moj zaujaty a subjekt. nazor)

maybebaby
15. nov 2013

flasa mu je prednejšia ako ty , tomu ver moja 😉 Ak neveríš teraz , raz si spomenieš na moje slova 🙂 🙂

zuzkanik
15. nov 2013

@maaarhulka nezmení sa, za to ti ručím... nechcem byť pesimistka, ale bude len horšie... keď príde rodina, väčšie starosti a väčší tlak, bude piť viac. preto ti radí, odíď z kratšej cesty a nájdi si iného. sú dobrí muži, gentlmeni, ktorí ťa budú obskakovať a nebudú piť.

maribell
15. nov 2013

@maaarhulka a co takto dat mu ultimatum? raz a navzdy? ..my tak s manzelom fungujeme..tiez je to super clovek a gentleman ale ako si vypil vsetko sa stratilo...nepil casto ani nebol zly ani agresivny... ale bol taky arogantny a zvlastny... tak som mu raz povedala "DOST" ..jednoducho clovek si musi usporiadat rebricek hodnot a ked je na prvom mieste rodina je ochotny urobit cokolvek len aby ju zachranil... tak isto aj moj manzel abstinuje..dokonca aj pivo pije nealko a poviem ti pravdu sme stastnejsi 🙂 ... ale ked rodina nije na prvom mieste tak bohuzial nezmeni sa nic a pit bude dalej

fidka79
Odpoveď bola odstránená
maaarhulka
autor
15. nov 2013

@adri266
@malinkaaninka
@lujza123
čo sa týka toho možnostva alkoholu kazdy den ma aspon dve piva vacsinou viac -to by bolo ok ale stale castejsie sa stava že to nezostane pri pive a vypiju do nalady lenze nie da takej ako vacsina ludi ze jsu uvolnený , rozprava blbosti ale skor naopak on začina by protivný ,prchý a taký zvlaštný, samozrejme ked je so mnou tak sa neopija ale ako nahle nie je to tu...mne to pride tak že ked ma toho vela alebo ho niečo nahneva tak sa radsej opije akoby to riešil

maaarhulka
autor
15. nov 2013

@pragmaticka ano ja mám sice 20 ale moj priatel 26 a nie je to tak že by sa chodil bavit s kamaratmi a tam si vypili obcas to by som brala alle on zasadne s kolegami zo znamými staršimi chlapmi a s nimi popíja Ráno do obchodu a tam s nimi pivo a pod... to sa mi nezdá uplne bežne či ?

diusik
15. nov 2013

@maaarhulka jooj ty si velmi mlada,nepokaz si uz teraz zivot s takymto,praveze v manzelstve to bude HORSIE!!!Nie je to normalne a je to vela,aj pivo denne je vela,vobec alkohol denne,aj 2 krat do tyzdna "vypit si" je vela!!!
Tento styl riesenia problemu mu ostane na cely zivot,to je proste taky typ.
Od takeho ruky prec 😒

maaarhulka
autor
15. nov 2013

@maribell mne už tolkokrat slubil že všetko zmení , že si da sem tam pivko a podobne .. a mesiac možno dva sekal dobrotu potom to bolo v tom , že odbre raz začas to som tolerovvala že ok ale potom nemali roboty začal pomahať kamarátom a znamým a ani neviem ako a bol zase tam kde predtým... :(

demo
15. nov 2013

@maaarhulka on pije pivo so starymi chlapmi niekde pri samoske?

jabadaba
15. nov 2013

no, nazov temy vypoveda nieco ine ako popisujes v prispevku. Je totiz sakramentsky rozdiel medzi obcasnou konzumaciou alkoholu a je rozdiel mat raz ci dva razy v tyzdni doslova uhnute. To je rozdiel! Tvoj priatel nepozna mieru. Ak je po poziti alkoholu agresivny malo by to byt pre neho vystrahou. Kazdy znasa alkohol inak a ma inu mieru tolerancie. Ale kazdy sudny clovek vie velmi dobre kedy uz straca nad sebou kontrolu a dokaze sa stopnut, aby sa nehovadil. Tvojmu priatelovi tato schopnost zjavne chyba. Ak mu nie je trapne ukazat sa pred tebou ako agresivny magor....no neviem. 😝 Clovek, ktoremu zalezi na tom ako sa prezentuje si dava bacha a pozna svoje hranice. Nie je hrdinstvo nacapat sa do nevolnosti, agresie ci do ineho stavu, ktory akurat tak zhovaduje cloveka. Ani v mladom veku ako to tu niekto spomenul, ze to k tomu patri. No nepatri. Ale deje sa to a je to ista vizitka cloveka. Mlady nerovna sa nachnapem sa pod obraz bozi a je to ohromna svanda.... 🙄

Na zmenu by som necakala este pekne dlho. Ak vobec. Ze sa namacha niekto raz za zivot, budis. Ale takto pravidelne....cista naivita mysliet si, ze zrazu dotycny zacne rozoznavat svoje hranice a prestane.

jabadaba
15. nov 2013

ehm...teraz citam, ze rano vedie jeho cesta do obchodu pre pivecko....jezisi, to je uroven! Na takuto chces dostat svoj zivot? Ved tvoj priatel je uz patologicky ochlemta. Fuj, dievca. Mas 20 tak si zivot neposer. S prominutim. 😔

demo
15. nov 2013

poznam vela muzov-otcov, ktori obdobie studii stravili s poharikom tvrdeho v jednej ruke a kriglom piva v druhej. Dnes kmitaju a staraju sa o rodinu a vlhnu im oci od stastia, ked si mozu vecer otvorit sedmicku vina s manzelkou 🙂. No ale mlady muz,ktory postava rano po otvoreni samosky so starsimi panmi a popija sa mi zda strateny pripad. ale mozno sa mylim.

wewe22
15. nov 2013

@maaarhulka u nas podobne teda nechodi zo starsimi chlapmi do samosky na pivo da si skor doma ale hlavne ked je nejaky problem nervozitu zapija pivom ako nie su to haldy ale on nic neznese da si dve tri povka a ma pod capicou uz som mu vela krat povedala ze takto to nejde tak seka nejaku dobu dobrotu ale pride novy problem a sme tam kde sme boli

lubikan
15. nov 2013

zarazil ma tvoj prispevok,ze s kamosmi rano do obchodu...chces vediet,ako taketo "obchodove" pivo skonci? chod na stanicu a pri bufet sa pozri.... 😉 co tam uvidis za asocialov.......normalny clovek sa takychto veci strani....

"slusne" popijanie alkoholu pre mna je maximalne decentne,niekde v slusnej kaviarni,stylovo oblecena pri max 2 dcl vina,resp. 1-2 panakoch

Strana
z3