icon

Občasné pitie alkoholu

maaarhulka
14. nov 2013

Presne tak s mojim priateľom som 3,5 roka je na prvý pohlaď ideal : obskakuje ma , gentlaman , starostlivý pracovitý ,...ked je so mnou. ALE!!! Ked je doma medzi svojmi to je pivko tam ,pivko sem , flašitčka po robote a podobne ked si vypije je prchý protivný atd. kvoli pár inidentom už nepije moc v mojej pritomnosti ale to je jediné čo sa asi zmenilo po mnohým pauzach to bol chvilku super a po chvily akoby zabudol a sme znova tam ked sme boli ... nepije kazdy den ale 1-2 do týždna ma vypite určite .....Vraj sa zmení ked budeme spolu žiť ? neviem žienky dalšie výčitky ao upozornovania? mne sa zda že by som hadzala hrach o stenu ved jed dospeli nie ? joj keby som ho tak nelubila a nevedela som ako on lubi mna bolo by to lahsie :(

lubikan
15. nov 2013

@jabadaba nazov temy bol iny,to ja neviem ci admin, ci kto upravuje..nejeden nazov bol uplne zmeneny

stanislavao
15. nov 2013

@maaarhulka nikdy sa nezmeni. od takeho cloveka co najdalej, lebo lepsie to urcite nebude. jedine horsie. nedajte sa uchlacholit recami, ze sa zmeni, ze prestane pit. neprestane. nakoniec vas bude bit, deti tiez a ubije vas aj psychicky. prec od takeho cloveka cim skor.

irriss
15. nov 2013

@lubikan ohledne zmen nazvu jsem zasadne PROTI 😠

jinak pro mne je obcasne popijeni - na Silvestra a na Vanoce..popr. pripitek k narozeninam 😎
do vinarny, kavarny ci do Baru by mne nikdo nedostal..max. pro zmrzlinu detem 😔

t.j. kazdy mame nekde jinde hranice..a sve limity..a ten, kdo je prekroci..casto uz nema schopnost se videt..proto by bylo dobre tyto lidi, co prekroci limity natacet a poustet jim to, kdyz jsou ve stavu zkrisenych..😉

kiki68
15. nov 2013

@lubikan uz aj to slusne popijanie je defnovane v psychologii ako alkoholizmus 🙂

no ale k veci,ked je taky,tak sa nezmeni len tak sam od seba,presne ultimatum a nech to riesi s odbornikom.
Ja mam kamosa,co sa velmi zmenil,predtym to bol tazky alkac, nie taky ten typicky,on presne takto,priesil domov, vytiahol flasu, isiel s kamosmi na pivko, bolo z toho 10 piv a jemu to uz ani nic nerobilo. Vyborne zarabal,takze ho nic nemalo ako odradit. Nakoniec ho k tomu dohnalo zdravie, skolaboval, 2 mesiace lezal v nemocke a lekari nevedeli ci prezije, odchadzali mu pecen,pluca,oblicky... Teraz je cisty a chodi na ambulantnu liecbu a je na to velmi hrdy,ze s tym dokazal prestat..proste prestat pit. Takze pekne priatelovi pomoct ak to ma mat medzi Vami budcnost,mozno bude o par mesiacov vdacny,ze si mu zachranila zivot. A nemusel sa dostat niekde na pokraj zivota a smrti.

jabadaba
15. nov 2013

@lubikan aha, tak admin zrejme inak ponima ozieranie...dva razy tyzdene je asi obcasne...to vysvetluje mnohe.... 😝 A zas neposlucham, zas nebude narok na srdiecko, ze admin? 😀 😀

jahodka8
15. nov 2013

V takomto prípade je lepšie sa nebrať, teda nemať manželstvo, aby raz neprepil celý Váš majetok. A peniaze by si mala kontrolovať ty, mal by ti všetko dávať a ty mu vydelíš koľko môže minúť. Inak to fungovať nebude. No máš sa s ním jedovať už teraz na začiatku, tak iba kvôli tomu, že chceš dieťa čo najskôr a nikoho iného nemáš a sama sa vieš ako-tak finančne zabezpečiť. Treba sa dohodnúť aj s jeho rodičmi, že vplyv kamarátov je tam veľký, to musí byť tlak z viacerých strán, aby prestal piť. Alebo nájsť pomoc u svokra - je toto možné? Nech mu dohovorí. Alebo svokra, ak je dosť dominantná. Alebo tvoji rodičia, niekto koho bude rešpektovať. Ja by som aj kamarátom povedala, že si neprajem, aby ho opíjali. Proste pravidlá ako na vojne, večierka a tak. A stále kontrolovať peniaze.

demo
15. nov 2013

@kiki68 slusne popijanie je v psychologii definovane ako alkoholizmus? Ale kdeze. Mozno ak tzv. narazove opilectvo, pravidelne zatahy a opijanie sa dajme tomu raz za dva tyzdne.toto moze byt alkoholizmus. ale o slusnom popijani som nepocula. moze byt, ze sa zo slusneho popijania casom vyvinie alkoholizmus - to ano

jabadaba
15. nov 2013

@irriss musim Ta vystiskat takto virtualne. 😅

maribell
15. nov 2013

@maaarhulka mno tak ale to uz je iba na tebe ako to budes tolerovat... ja som jednoducho striktne zavelila "bud - alebo" a mal navyber ..niesom ziadna sekera a moj manzel neni pod papucou len potreboval postrcit aby zistil ze alkohol v zivote nieje vsetko ... ja som mu povedala na rovinu ze bud bude uplny abstinent alebo sa mozeme rovno tu a teraz rozlucit... dovtedy si niekolko krat do tyznda kupl flasu vina a vipil ju za vecer, mozno dva.. a to uz bolo moc... ja som tiez robila chybu ako ty..tiez mi slubil ze uz nebude..sekal dobrotu a potom sa to zase zvrhlo lebo sem tam som mu dovolila pivecko..sem tam poharik vinka a v tom bola chyba postupne si ma pripravoval...ale jedneho dna ma to prestalo bavit a povedala som mu svoj nazor...sekal dobrotu a ked sa len zmienil ci by si mohol dat pivko alebo kupit vinko ukazala som mu kde su kufre a ze sa s flaskou moze ist ubytovat rovno do hotela 😉

lubikan
15. nov 2013

@irriss heh,no ja zase som za obcasne pitie alkoholu,ale take ze zo zdravotnych dovodov 😕 😅 ,raz mesacne si dat 2dcl vinka,alebo stamperlik tvrdeho si myslim,ze ma "cervvypalujuci" ucinok.......ale ze popijat sama doma osamote,to mi uz pride ze narusena osobnost...

no,zaujimave riesenie,natacat,fotit....a ukazovat v triezvom stave-vyskusane,neodporucam...bola som ja ta krava,co nema co robit 😅 😅

lubikan
15. nov 2013

@jabadaba admin je tiez len chlap-nevysvetlis 😝

lubikan
15. nov 2013

@jahodka8 boze,len neist na neho cez kamaratov,lebo ak su taky ako on,bude stihacka...a oni o to viac dupnu na plyn-na just

irriss
15. nov 2013

@lubikan 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
no ja se odcervovam ne vinkem ale cesnekem celou rodinu ..kazdy den celou hlavickou zamorduju miliony hlavicek "cerviku"
jinak budu muset presedlat z cesneku na sklenicku a cinkat si treba s fotkou, abych se necitila sama...cesnek nefunguje na vsechny "cervy-bolesti" sveta...i kdyz jsou vsechny soustredeny v prd.................................. 😉 😎

irriss
15. nov 2013

@lubikan never ze je admin chlap 😉

irriss
15. nov 2013

@lubikan ted to vyznelo asi divne..mela jsem na mysli, ze admin neni jen chlap, jsou i mezi nima adminky..zeny.. 😉

kiki68
15. nov 2013

presne,pit doma osamote je podla mna najviac nebezpecne,ako nejake vinko v kruhu rodiny je super vec...najlepsie domaci punc v tomto case 😀
Inak kto je alkoholik,tak musi abstinovat stale,ziadne jedno pivecko dovolit,proste tam to nejde.
Ja som uz pomaly uplny abstinent,ja vzdy soferujem, takze radsej nepijem, mam malo kileciek,u mna by sa to nemuselo stratit...

malinkaaninka
15. nov 2013

uff,ak ide ráno dať si panáka,tak zabal kufre a hladaj normalneho,čo po prebudení nepotrebuje dávku.podla toho čo píšeš je grobian hned po zobudení,nielen ked si vypije.utekaj nezmení sa!!!

adri266
15. nov 2013

@maaarhulka a este nieco, ak je tak lahko ovplyvnitelny, tak o to vacsi pozor, lebo teraz je to pivko s kolegami, ale onedlho to moze byt vinko so sexi susedkou, a neostane len pri vinku 😖 😖 😖
Poriadne si premysli, co vlastne Ty chces, este by som pouvazovala o zmene jeho zamestnania.

iveta71
15. nov 2013

@maaarhulka
No moja, keby ťa tak ľúbil, ako hovorí, tak určite sem nepíšeš !!! teraz si nedá povedať, čo bude potom? ja by som to s ním neriskla lebo chlapi sa nemenia !!

iveta71
15. nov 2013

@maaarhulka
Však o to ide, že sľúbi a nedodrží. Alebo dodrží a potom sa k tomu vráti. Je to začarovaný kruh, ktorý nemá koniec, tak to vezmi z kratšej cesty a páááá. Kým je čas.

sense
15. nov 2013

@maaarhulka urcite sa nezmeni, a ked sa zmeni tak len opacnym smerom , alkohol je pliaga

jabadaba
15. nov 2013

@irriss ale mne pisal chlap, ze treba posluchat... 😀

irriss
15. nov 2013

@jabadaba pise chlap, ale spionuje zenska 😀 😀 😀 😀 😀 😎 😎 😎 🤐 🤐 🤐 🤐

irriss
15. nov 2013

@jabadaba jo a pres prdelku jsi nedostala??kdyz uz mas poslouchat.. 😅 a "leeeta" neposlouchas? -:D

jabadaba
15. nov 2013

@irriss jaaaaj, takze ona donasa do redakcie. To vysvetluje mnohe. 😀

jabadaba
15. nov 2013

@irriss leeeta Irris, leeeeta....s tym som mala vzdy problem. 😀 Na nist, srdce z redakcie nebude a nebude! To je namiesto tej pres prdel. Tu sa to robi sofistikovanejsie😀

irriss
15. nov 2013

@jabadaba je jednoduche poznat spionku, pro TY, co tu jsou uz delsi dobu vedi o koho jde.., protoze vypozorovaly, kdo se stahnul z denniho zivota MK..pritom tu byl od rana do noci...viditelny..ted je tu jako Fantomas...prijde na posledni chvili..a zasahne 😀 😀 😀 v domneni, ze je neviditelny 🤐
no ja urcite vim, kdo to je..a nejsem sama uz... 😀 😀
takze zdravim spionky!!

jabadaba
15. nov 2013

@irriss 😲 a zas mi usli podstatne informacie...sakris!

maybee
15. nov 2013

uff, takže mám pocit po tom, čo tu čítam, že môj manžel to preháňa statočne. Niekedy padne liter vína za večer, 6 pív niekedy aj viac, niekedy tvrdé, a v podstate pije vždy, keď nie je v robote... je to normálne, že musí si každý večer dať pivo??? Nie jedno, ale tri? - tri, keď ide na ďalší deň do práce... inak sa ich počet rapídne zvyšuje. 😒

bubelko
15. nov 2013

@maybee nie, nie je to normalne.