icon

Obetovali by ste vzťah kvôli mestu, v ktorom žijete?

7. aug 2022

Ahojte, obetovali vy ste vzťah kvôli medzi v ktorom žijete?
Ide o to že muž ma byt 35km od nášho predošlého rodného mesta. Tým že som v úvodzovkách nemala na vyber prišli sme sem žiť. Toto mesto je malé, nič tu nie je, nemáme tu kamarátov rodinu nikoho. Ani dieťa kamarátov. Vyjdem von do štvrti a ani živého ducha tu nie je. Ihrisko daleko. Od začiatku mi je toto mesto nesympaticke a necítim sa tu dobre, nemám tu ani jednu kamarátku známu, nikoho iba jednu susedu s ktorou sem tam prehodime pár slov, ubíja ma to tu a som tu nestastna ale mužova hrdosť z lacnej kúpy tejto nehnuteľnosti je “viac” a nechce to predať a vraj jemu sa tu páči a hotovo, žiadny kompromis….ja mám možnosť vrátiť sa do bytu v rodnom meste. Mam tam byt síce 2i ale novostavbu….ale už len sama s dieťaťom.
Prosím neodsudzuje ma ani nedávajte do pozície nevďačnej…napíšte mi realne čo by ste robili Vy.
Ďakujem

Strana
z2
autor
7. aug 2022

@lujza123 presne tak ma to tu 17tis obyvatelov a naozaj tu zdochol pes. Nikde nič a keď dôjdem do centra na každom rohu tmavší spoluobčania….žiadna pesi zóna na pohodovú prechádzku proste nič. Žiadny plus okrem ceny tohto bytu.

zmrzlinka2021
7. aug 2022

@autorka
Z toho co pises dalej, ze ani nie ste manzelia a otehotnela si po roku, mne vychadza, ze velmi pre teba nebol rozhodnuty a preto ani nie je ochotny sa prisposobovat. A kedze ta nechcel poslat do kelu, tak je s tebou, ale nie je ochotny s tebou komunikovat o zavaznych zivotnych rozhodnutiach. Nestala si sa jeho zenou, je ochotny sa o vas ako tak postarat, ale evidentne ten vas vztah nie je to, co ocakaval.

Ale ziadne unahlene rozhodnutia nie su dobre. Treba si opat k tomu sadnut a povedat mu, ako sa citis, ako to prezivas atd...+ dat mu logicke argumenty. Ak nebude ochotny ani pocuvat, a komunikovat, je to jasne - je otvoreny, ze sa zbalis a odides, proste mu na tebe nezalezi.

jaskolka
7. aug 2022

Nechápem logiku konania muža.. A toho ze si nemala na výber a musela sa sťahovať.
Obaja robíte v inom meste, kde ty máš aj byt. Tak aký význam má chodiť hore dolu, aj keď je to len 35 km?
Ty si ešte na rodičovskej, alebo už pracuješ, počítam, že dieťa nemá ešte 2 roky, tak neviem, ako to mate?
Teoreticky môžeš sa zbaliť a ísť do svojho bytu, a muž ostať tam, kde je, ale nedávam takto vzťahu skoro žiadnu sancu, lebo sa úplne oddelite
Alebo si sadnúť a fakt bez kriku, hádky sa porozprávať, čo a ako ďalej.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vroni
8. aug 2022

Ja som vždy tvrdila, že je dôležité s kým a nie kde. A potom som sa odsťahovala do diery na konci sveta a pochopila, aký je to zúfalý blabol a ze vôbec, ale vôbec nie je jedno, kde. A vytriezvenie bolo také jednoznačné, že by som sa dnes neodstahovala niekam, kde mi to nevyhovuje. A kľudne nechala padnúť vzťah ako horúci zemiak, ak by jeho pokračovanie malo závisieť od miesta pobytu. Na druhej strane, vôbec by som do takej situácie neťahala dieťa. Co v preklade znamená, že by som zostala vo svojom byte hneď od začiatku a vôbec sa kamsi do prcic za chlapom nestahovala.

lucka_ke
8. aug 2022

@vroni súhlasím a tiež nie je jedno kde začne dieťa chodiť do školy

h2
8. aug 2022

Určite by som fungujúci a láskyplný vzťah neobetovala kvôli smiešnym 35 km. Viackrát do týždňa môžeš do toho svojho mesta cestovať. Ale zrejme to nebude jediný problém vášho vzťahu, takže to už si musíš rozhodnúť sama.

sidicek
8. aug 2022

@vroni presne tak, ja si myslím, že ak bývaš na super mieste, kde máš veľa známych, tak aj nie úplne dokonalý vzťah sa žije dobre.

janickacrazy
8. aug 2022

Miluješ svojho muža? Lebo my sme sa napr. tiež odsťahovali kvôli môjmu mužovi, ktorý túžil po dome, na dedinu, kde ozaj nič nie je. Ja som si tu tiež nevedela zvyknúť zo začiatku, nikoho som nepoznala, atď. Bola som na rodičovskej, takže sa mi čas vliekol. Na ihrisku žiadne deti, nebolo sa kde zoznámiť. Zlepšilo sa to až keď malý začal chodiť do škôlky, tam som spoznala iné mamičky. Lenže ja svojho muža milujem a ani by ma nenapadlo odsťahovať sa od neho.

autor
8. aug 2022

@jaskolka som na RD plus sok živnostníčka takze si privyrobím minimálne raz toľko ako je rodicak aj viac niekekdy záleží alo sa tomu venujem. A áno máš pravdu toto chápu “všetci” len nie on…svokra hovori že mi nevie pomôcť, vraj je tvrdohlavý a nezlomný vo svojom postoji a názore už od malička

autor
8. aug 2022

@elizabet173 áno samozrejme….jeho tvrdenie je že 80 0000€ nikdy v živote neprevozime. O toľko viac stojí takýto istý byt v tom meste odkial sme.

autor
8. aug 2022

@vroni konečne niekto kto mu rozumie. Dieťa tu ma nastúpiť od septembra do súkromných jaslí na pol dňa keďže som živnostník aby som sa tomu mohla viac venovať a úplne sa mi nechce ho tam dať…..proste averzia totálna a už začínam mat nervy na muža že čo nám to urobil. On argumentuje že som nevďačná a druha by si to určite vážila a nerozprávala mu nonstop o tom ako tu nič nie je a ako sa mi tu nepáči. Tak ja neviem som vadná ja alebo on? 😂

autor
8. aug 2022

@janickacrazy áno no bolo to vaše spoločne rozhodnutie a nie že ta postavil pred hotovú vec. Mna by ani vo sne nikdy nenapadlo tu kupovať nehnuteľnosť naozaj posledná lokalita v rámci kraja kde by som isla hľadať….

autor
8. aug 2022

@h2 keď cestujem je problém že načo a prečo a prečo stále cestujem tam a prevozim atd a ked nejdem tak zas povie a čo nadavas veď chod tej a tej kamoske….proste ja neviem on každý deň sa budi a inou náladou…

vroni
9. aug 2022

🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Chápem. Ja už som na konci nenávidela aj slnko, ktoré tam svietilo. Proste dochádzať do prace, lebo v diere nebolo do čoho pichnúť, sociálne kontakty nula, možnosti nula a chlap vysmiaty ako leco, lebo jemu tam je fajn a mame tam dom a musím sa aj trochu prispôsobiť a robiť kompromisy a nakoniec si zvyknem.... No, čo ti poviem, nezvykla som si. Nakoniec som si našla prácu mimo s tým, že sa muž presťahuje, keď za v nej zabehnem. A potom to bolo to isté, ale tu mame dom, ty más len byt, ja tu mam prácu, tam je draho.... Dva roky sme hrali hru na mačku a myš, než som pochopila, že on sa neprestahuje a on, že ja sa nevrátim. A ze je sakra dôležité, aby som sa dobre cítila aj kde a nie len s kým. Lenže my sme nemali deti...

Strana
z2