Obrovské problémy s mamou

25. nov 2022

Dobrý vecer, skúsim sa na vás obratit s prosbou o pomoc . Veľakrát si tu prečítam naozaj cenné rady od skúsených a múdrych žien . Možno mi pomôžete . Začnem s týmto : nikdy som nemala s mamou ideálny vzťah , hádali sme sa nebavili , no ako tak sme fungovali . Hneď na úvod píšem viem že má má rada, to ale príde … od cca 20tich rokov som bývala s priateľmi , doma som bývala len keď som bola single čo bolo za tých 8 rokov možno rok dokopy . Vtedy sme sa ako tak “mohli” nejdem rozpisovať . Proste vždy lepšie keď sme spolu nebývali . Ale teraz nastala nasledovná situácia : otehotnela som viac menej neplánovane , keďže som mala obrovské problémy s cyklom , nemavala som menzes . Nepodstatne , bábätko je tu s nami o mesiac . Problém je však v tom , že sme si so snúbencom 3 a pól roka šťastne nažívali v podnájme , ktorý musíme opustiť z dôvodu , že to finančne nevykryjeme - snúbenec kúpil rodinný dom , kde je však toľko roboty , že ak tam budeme bývať budúci rok na jar , bude dobre . Takze od decembra ja musím ísť bývať k rodičom aj s dieťaťom , snúbenec ostáva u svojich rodičov (ich dom je vedla domu, ktorý kúpil) . Strašná prosba na vás prosím , ako mame vychádzať s mamou aby sme sa nepozabijali ? Ja nechcem 30 ročná bývať s rodičmi na druhu stranu si uvedomujem , že môžem byt vďačná že budem mat kde s malou žiť . Ale moja mama je hrozná intrigánka , robí nám zle mne aj môjmu otcovi , nemám silu tu vypisovať ako sa správa , ako nás chce rozostvat , vyvoláva rodine a nadáva na mna aká som zla dcéra aký je otec ku*vnik , robí intrigy aby som sa s otcom nebavila , najnovšie začala môjho snúbenca štvať kvázi proti mne . Nepomôže mi s ničím , ona je taká neobratná , nevie podržať vrece keď vyhadzujete bordel. Keď raz za rok niečo uvarí že sa vás spýta čo chcete , naschval to pokazí ( dala do jedla kmin kde sa v živote nedával a vie že ja ho nenavidim ). A urobila to cielene naschval. Prosím ženy poraďte mi , ako mám s ňou vydržať v jednej domácnosti . Ak by snúbenec nekúpil ten dom okamžite som v podnájme , ale takto sa to nedá , všetky peniaze idu na ten nešťastný dom 😥

zuzana9393
26. nov 2022

@zmrzlinka2021 budu mat spolu predsa dieta. To sa neda vybavit jednou sms

zmrzlinka2021
26. nov 2022

@zuzana9393 počkať, dieťa bude jeho dieťaťom. Ju ani nemusí registrovať. Znie to kruto ale frajer s dieťaťom a frajer bez dieťaťa takmer žiadny rozdiel, je to stále frajer, s ktorým sa rýchlo rozides. Aj dom si chalan kúpil sám.

rony2255
26. nov 2022

@zmrzlinka2021 ale majú spoločné dieťa

zmrzlinka2021
26. nov 2022

@rony2255 no to on môže mať aj s desiatimi ženami súčasne

cacianka
26. nov 2022

Ak ti tu píšeme ostrejšie, tak nie z nenávisti k tebe, závisti z domu a pod. Ale skôr aby sa ti otvorili oči, aby si videla realitu aj z inej strany, ay sme ti poradili, podporili.
Keď si napísala ten posledný príspevok 13.33, zase to zmenilo podstatu problému.
Uvedomuje si ten chlap vôbec , čo urobil ?
Veď ste snúbenci, čakáte spolu dieťa každú chvíľu, a on také vážne rozhodnutie kam investuje peniaze , kam chce priviesť dieťa a hlavne kedy, nekonzultuje s tebou ?!
Chápem že € sú jeho, ok, ale ide o budúcnosť aj teba a dieťaťa, takže mne bliká niekoľko kontroliek.
Radi sa s matkou - mamanek
Robí veľmi náhle rozhodnutia
Neuvedomil si rozpočet na prerábku a iné náklady
Nedoriesil s tebou kde budeš žiť ty vysoko tehotná a o pár dní aj vaše dieťa
Dopustil aby si bola v prítomnosti tvojej (prepáč) psychopatické matky
Finančne vás priviedol na okraj bezpečia.
Svokrovci hneď za plotom tiež nie je terno, skôr vysoké riziko, príliš vysoké.
Dom kúpil na popud matky, je a bude iba jeho, € pôjdu horom dolom do domu, tebe tam nebude patriť ani kľučka a keď sa niečo nedajbože zomelie , tak odídeš s holou.
Nechcem bosorovať, len ťa varovať aby si si dala pozor, over si všetko čo sa dá, dieťatku daj tvoje priezvisko a možno pre istotu si daj stanoviť výživné po pôrode.
Vieš ako sa hovorí : dôveruj ale preveruj.
Možno tvrdo, ale s dobrým úmyslom ti radi stará korytnačka, čo už má pubertu dávno za sebou, životných skúseností mrte, a penziu za rohom.
Držím palce 🍀🍀🍀

katkami123
26. nov 2022

Nepoznám alkoholika, ktorý by bol dobrý človek. Každý jeden trpí psychickými problémami a tie svoje stavy tlmí alkoholom. Uvedom si, že si už zodpovedná nielen za seba, ale aj za svoje dieťa. Všetko sa mu ukladá do podvedomia, aj babka alkoholička a neskôr môže mať v dospelosti veľké traumy a preľaknutia, je o tom veľa psychologických štúdií. Mladí majú byť spolu. Určite k jeho rodicom a nie k mamke alkoholičke. Sorry, ale takto sa milujúca matka nespráva. Ty si len nahováraš, že ťa má rada a ospravedlňuješ ju. Aspoň svoje dieťa pred tým uchráň.

loginexistuje
26. nov 2022

joooj moja toto neni dobre ak sa svokra takto zo dna na den so snubencom rozhodla a ty nemas slovo
nech ti podpise otcovstvo a potom spiste normalne dohodu o vyzivnom nech ti pekne plati ty len nic neinvestuj do toho domu

zuzana9393
26. nov 2022

@zmrzlinka2021 podla mna to dieta tam bude vzdy. Keby boli manzelia, ano boli by rodina, ale vzdy je jednoduhsie sa rozviest a uz ich nespaja nic. Ale dieta budu mat spolu cely zivot. Aj ked toto mi pride, ze to nema buducnost

qetka
26. nov 2022

ja by som sla do toho domu. jednu izbu spojazdnite, niekto tam asi byval. Plus kupelnu aspon ako tak. Ked chces, da sa. Ale kupit dom vedla rodicov, bez porady s tebou, zo dna na den, to je paradny vztah. Tak na facku 🤦‍♀️

nwnw
27. nov 2022

@zmrzlinka2021 dom chcela kupit asi svokra. Slovenska hamižnosť.

@autorka je mu ta luto, ked to vyzaduje tolko investicie uz teraz, tak to cely zivot budes vrazat do stareho domu a potom zistis ze lacnejsie bolo postavit nove. Chapem ze teraz je zaujimave ziskat uver aj na garsonku,ale prenajom stoji cca 400 a s malym dietatom lepsie v suchej teplej garsonke ako u tvojej mamy a bez muza...