Obrovské problémy s mamou

25. nov 2022

Dobrý vecer, skúsim sa na vás obratit s prosbou o pomoc . Veľakrát si tu prečítam naozaj cenné rady od skúsených a múdrych žien . Možno mi pomôžete . Začnem s týmto : nikdy som nemala s mamou ideálny vzťah , hádali sme sa nebavili , no ako tak sme fungovali . Hneď na úvod píšem viem že má má rada, to ale príde … od cca 20tich rokov som bývala s priateľmi , doma som bývala len keď som bola single čo bolo za tých 8 rokov možno rok dokopy . Vtedy sme sa ako tak “mohli” nejdem rozpisovať . Proste vždy lepšie keď sme spolu nebývali . Ale teraz nastala nasledovná situácia : otehotnela som viac menej neplánovane , keďže som mala obrovské problémy s cyklom , nemavala som menzes . Nepodstatne , bábätko je tu s nami o mesiac . Problém je však v tom , že sme si so snúbencom 3 a pól roka šťastne nažívali v podnájme , ktorý musíme opustiť z dôvodu , že to finančne nevykryjeme - snúbenec kúpil rodinný dom , kde je však toľko roboty , že ak tam budeme bývať budúci rok na jar , bude dobre . Takze od decembra ja musím ísť bývať k rodičom aj s dieťaťom , snúbenec ostáva u svojich rodičov (ich dom je vedla domu, ktorý kúpil) . Strašná prosba na vás prosím , ako mame vychádzať s mamou aby sme sa nepozabijali ? Ja nechcem 30 ročná bývať s rodičmi na druhu stranu si uvedomujem , že môžem byt vďačná že budem mat kde s malou žiť . Ale moja mama je hrozná intrigánka , robí nám zle mne aj môjmu otcovi , nemám silu tu vypisovať ako sa správa , ako nás chce rozostvat , vyvoláva rodine a nadáva na mna aká som zla dcéra aký je otec ku*vnik , robí intrigy aby som sa s otcom nebavila , najnovšie začala môjho snúbenca štvať kvázi proti mne . Nepomôže mi s ničím , ona je taká neobratná , nevie podržať vrece keď vyhadzujete bordel. Keď raz za rok niečo uvarí že sa vás spýta čo chcete , naschval to pokazí ( dala do jedla kmin kde sa v živote nedával a vie že ja ho nenavidim ). A urobila to cielene naschval. Prosím ženy poraďte mi , ako mám s ňou vydržať v jednej domácnosti . Ak by snúbenec nekúpil ten dom okamžite som v podnájme , ale takto sa to nedá , všetky peniaze idu na ten nešťastný dom 😥

horalka1986
25. nov 2022

Zasadna otazka. Preco nejdete so snubencom k jeho rodicom?

autor
25. nov 2022

Och a zabudla som , moja mama pije . Pije prakticky každý deň , ale dajme tomu že 5 zo 7 dni z týždňa je to v “rámci normy”. Ale tie dva dni keď preženie , začne rýpať do mna aj do otca , vyslovene rýpať , klamať vymýšľať si . Rozostvavat nás.

autor
25. nov 2022

@horalka1986 ďakujem za reakciu , jeho rodičia majú dvojizbovy dom , žiaľ , tam nie je miesto 😥 aj snúbenec tam bude prespávať dost “nadivoko” .

pribinak
25. nov 2022

Čo tak krízové centrum?

h2
25. nov 2022

Ten dom, čo ste kúpili, je neobývateľný? Ja by som išla tam, aj s priateľom, ak je to čo i len trochu možné. Tiež sme kúpili starý dom a prerábali sme za pochodu, bývali sme asi rok bez kuchyne atď. Keď sa chce, dá sa.

veronika3110
25. nov 2022

Určite by som to neriešila takýmto odlucenim.. povedie to akurát tak k rozchodu a tvojmu nervovej zrúteniu… my sme tiež kúpili starý dom a sťahovali sme sa doň, keď mala malá 2 mesiace a bývali sme u našich a uz nikdy viac.. moja mama je zas taka, že sa stará príliš a do všetkého aj keď chce dobre… nonstop sme sa hádali a mna od nervov až triasli, potom bola nervozna aj mala a ja som si to všetko vybíjala ba mužovi, ktorý sa do noci snažil, sby sme mohli ísť byvat do svojho..
robite podľa nna veľkú chybu.. mama ti bude robiť zle, snúbenec nemôže, nebude s malou, bude mat kľud u jeho rodičov… takto to nemá byt..
keď vravíš, že je to snúbenec, tak by ste mali byt spolu, už budete predsa rodina a malo by aj platit, že to spolu zvládnete v dobrom a zlom a pod…viem čo obnáša taka prerabka aj koľko stojí, ale mali by ste byt spolu.. bud nejaký iný podnájom a pomaly prerábať alebo neviem.. neviem v akom stave je ten dom… my mame tiež urobenú len polovicu, ale bývame a sme šťastní a spolu a robíme si veci podľa seba… trochu našetrime a bude sa prerábať ďalej..a tak dookola 🙂 nedajbože keď bude mala placliva, mat koliky, plakať cez den aj v noci.. už to samo o sebe je neskutočne psychicky náročné a plus do toho ti to mama bude určite ešte viac zhoršovať..

roja01
25. nov 2022

Neuveritelne, no alkoholici maju pokriveny charakter. Odkial si?

evica17
25. nov 2022

@veronika3110 súhlasím s tebou,radšej sa uskromniť a postupne si rperabat,aj keď len izbu po izbe,ako bývať s mamou,čo ti bude iba zle robiť. Jednoizbový podnájom alebo nasťahovať sa do domu. A zároveň si aj snúbenec zaslúži byť s bábätkom ako otec od zaciatku. Rýchlo to ubehne toto obdobie a mne by bolo ľúto aby muž o to prišiel,a aj jemu.

lavender273
26. nov 2022

Lahko sa mi radi, ale v tomto pripade by som k mame byvat nesla. To je fakt toxicke prostredie. Naozaj by sa nedala zrenovovat aspon jedna izba a napriklad ciastocne urobit kuchyna? A ostatne by ste postupom casu urobili?

katka700
26. nov 2022

@lavender273 presne toto ma napadlo. Autorka ak sa vám podarí spraviť obyvateľnou aspoň 1 izbu v starom dome, určite ti bude lepšie ako bývať s toxickou osobou.

nikolka1986
26. nov 2022

No, buď rada, že máš kde ísť. On má aký plán? Nejaký podnájom lacnejší, alebo? Teraz je už neskoro sa sťažovať, matka ti dá domov, nech je aká je.

viera
26. nov 2022

Kto chce cestu najde…Kto nechce najde vyhovorky preco nie…Skusila by som najst nejaky iny lacnejsi podnajom…Alebo nejak to domysliet…A presne ako hovori
@veronika3110 …Mali by ste byt spolu…Uz to je divne ze sa takto mate rozdelit a nehlada SPOLOCNU CESTU…Spolocna komunikacia…Co vyhovuje obom…Nie iba jednemu…Co je najlepsie riesenie pre Vas oboch…Toto nie je najlepsie riesenie…Lebo ty si z toho nestsstna..

viera
26. nov 2022

@viera A p.s….RD prerabka neviem v akom je stave dom ale pokial to bude nejaka komplet prerabka a dom je velky…Tak trvat to moze aj 3mesiace ale aj 2roky ak budu nejake komplikacie…Nikdy nevies…

simona20201309
26. nov 2022

Co všetko idete prerábať? Mesiac je dosť na ti, aby ste stihli natiahnuť nové stierky a položiť podlahu. My sme s ex prerabali starý dom, žili sme v bojových podmienkach. Dnes je to pre mňa nepochopiteľné, ako sme takto dokázali žiť takmer 3mes, 😅😅😅, ale nám stačilo, že sme spolu. Určite sa to dá zvladnut. Bude to jednoduchšie, ako bývať s matkou.

0silvia0
26. nov 2022

Ten dom je v akom stave? Nie je tam aspon jedna obyvatelna izba?

zuzana9393
26. nov 2022

Podla toho co pises, nebude dobre aby si byvala s mamou. Viem, ze to nie je lahke, ale budes u nej mat nervy, to sa bude prenasat na dietatko a urcite aj na Vas vztah so snubencom. Preco ste kupovali taky dom? Neda sa predat a kupit ked len garzonku? Ja osobne by som sa radsej tlacila v malom bytiku ako zila takto.

ukulela
26. nov 2022

Ak v tom dome viete urobit jednu poeriadnu izbu a tecie voda a kuri sa, chidte tam. To staci.

daniela2202
26. nov 2022

Ale budete mať svoje hniezdo, nemôže ti pomôcť ešte niekto iný v rodine, kto má miesto na bývanie? ....napr. teta, babka, suseda....zatiaľ

loginexistuje
26. nov 2022

urobili ste velku chybu s tym starym domom co musite prerabat radsej v malom byte skromne ale samy nevystavovat novorodeniatko opileckej babke a este byvat zvlast
ak je ten dom obyvatelny alebo aspon jedna izba sla by som tam ak nie hladala by som ku komu ist aspon do jednej izby v rodine ak aninto dom ny som predala a kupila si nieco male hned obyvatelne alebo teda ten podnajom

loginexistuje
26. nov 2022

a dufam ze si spolumajitelka toho domu na ktory idu vase peniaze

traktor
26. nov 2022

pises o mame same negativa a napriek tomu tam ides.. aku radu chces.. aby sa ona zmenila, lebo ty tam chces byvat? ak bola taka doteraz, tak sa nezmeni a nezabudaj.. ona je vo svojom dome.. tak bud sa prisposobis.. alebo hladaj ine riešenie.. si tehotna kupovali ste dom, kde sa neda vobec bývať , v podnajme nemozete byt, lebo nevyzijete teraz.. mali ste moznosti.. preco ste to preboha urobili takto, ked vies, ze doma nemas podmienky.. urcite upravit aspon jednu izbu v dome plus kuchynu a zachod.. to je zaklad, kde sa da zit a postupne prerábať.. hlavne zostat spolu.. ak sa odlucite príde dieta.. uz to nebude take, na co si bola zvyknuta "že sme si so snúbencom 3 a pól roka šťastne nažívali v podnájme"

cacianka
26. nov 2022

Fakt nechápem dnešným požiadavkám ľudí - za každú cenu kúpiť DOM. A najme keď sú takéto okolností. ?!?
Fakt mi to hlava neberie, takto bezhlavo hazardovať.
S peniazmi, vzťahmi, tehotenstvom a všetko okolo.
Radšej ste mohli nejaký čas šetriť, alebo kúpiť malý byt, skúsiť si dať poradiť od rodiny, možno majú priestor kde by ste mohli zotrvať spolu, kým sa aspoň časť domu prerobí, ...
Fakt nerozumiem prečo sa chces natrepat k takejto matke , ona sa nezmení, len preto že ty chceš tam bývať, tu ti nikto neporadí ako máte vychádzať aby ste sa nepozabijali. Žena, veď to ty nemáš rozum, veď vieš aká je a teraz sa tam natrepes nielen ty vo vysokom stupni tehotenstva, ale dobrovoľne tam chces priniesť novorodenca ?! Asi sa mi snivaš...
Naivne si myslíš že bábätko zmení tvoju mamu ? Nie, nezmení, ešte môže zhoršiť celkovú situáciu, lebo plač, ruch v dome, zmenený režim na jej pohode nepridá a peklo ešte len začne.
Nechápem kde ste ty a tvoj snúbenec dali rozum.
A dobrý postreh - kto je na liste vlastníctva toho domu ? Aby sa nestalo že vaše rozdelenie, peklo s mamou, stres nad prerabkou vás rozdelí a bývalý snúbenec bude mať krásny prerobený dom a ty skysnes u matky.
Budhova noha, prečoooooo 🙏

nwnw
26. nov 2022

Podla mna cele zle... Uz len kupit staru chajdu vedla svokrovcov, ked mate male dieta... To vazne nezvladnete podnajom aspon garsonku? Ved Ti chodi materska. Ja by somza talych okolnosti nesla k rodicom.

mimikarol
26. nov 2022

Prepáč, vy nemáte na podnájom ale na rekonštrukciu rodinného domu áno? Veď dom je neokonecny žrút peňazí. Ostáva ti jedine sklopiť uši a mame ďakovať za ta prichýli aj babom

autor
26. nov 2022

Ďakujem za všetky komentáre , pozitívne aj realistické . Máte všetky pravdu . Poviem vám - ten dom prišiel z večera do rana . To má snúbenec so svokrou postavili pred hotovú vec , v pondelok vecer - susedia predávajú dom , len treba “strechu” prerobiť , v utorok ráno už dom kúpený . Že to je “chajda” ako to tu niektorá správne nazvala a že už na rekonštrukciu nebudú peniaze lebo sa ten dom kúpil okamžite , to už nikto nemyslel . Ja som bola naozaj postavená pred hotovú vec . Ale dodali ste mi odvahu , riešim hľadám garzonku či sa to snubencovi páči alebo nie. Ďakujem vám všetkým , že ste sa mi tu vyjadrili a niektoré aj “sfukli” práve to niekedy človek potrebuje , dodať odvahu . Ďakujem

zmrzlinka2021
26. nov 2022

Čiže dom kúpil len priateľ?

rony2255
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oblecenie99
26. nov 2022

No božechráň maľovať čerta na stenu, ale ak dom kúpil len snúbenec, tak to tiež nie je šťastné riešenie...

zuzana9393
26. nov 2022

Mrzi ma to, nevidim Vam do vztahu, ale podla mna ten tvoj vztah nema buducnost. Tvoj partner vobec neberie do uvahy tvoj nazor a evidentne ani nema zaujem sa o rodinu postarat. Aj keby mas tie najlepsie vztahy s mamou, tak si myslim, ze zodpovedny milujuci partner ta nenecha byvat u mami s dietatom a on bude byvat u svojej mami.ved budete rodina, mali by ste byt spolu. Byt tebou rychlo vybavim vyzivne a zhanam lacny podnajom.

zmrzlinka2021
26. nov 2022

@rony2255 nie sú rodina, je to jeho priateľka, nie žena. Stačí mu jedna sms, a už nie sú ani frajeri.