Obtiažna situácia po pôrode. Kde nájsť útočisko?
Prosím, berte ma s rezervou. Neviem len kde sa vyrevať. Som piaty deň po pôrode. Včera v podvečerných hodinách ma pustili domov z pôrodnice. S partnerom som už 11rokov, toto je naše druhé dieťa. Máme ešte takmer 5 ročného syna na autistickom spektre, z ktorého robí partner debila a neschopáka a retarda. Pritom je drobec skvelý a úplne v pohode. Posledné 2roky sa partnerovo správanie zhoršilo. Stále po nás ziape, nasáva, cudzie sú už nie sú ani bitky. Nemám kam odísť.
Po pôrode druhého sa chová, akoby som za tehotenstvo mohla len ja.Očakáva full servis a nezaujíma ho, že mám cez celé brucho ranu a na rukách dieťa. Prišla som do bytu, ktorý som pred odchodom do pôrodnice celý vydrhla, ale odrazu všade bordel a špina. Chladnička prázdna, jedlo som nachystala do dóz, ktoré mal problém strčiť do prázdnej umývačky. Hneď som musela na nákup, všetko vytrhnúť, navariť a počúvať že som neschopná. Náš starší syn zanedbaný a strhaný. Boh vie, čo sa mu tu dialo. Keby sme nemali dobrú pani učiteľku v škôlke, chodil by v špinavom oblečení. Prala mu a striedala aspoň tých pár vecí, čo mal v skrinke. Nemám kam s deťmi ísť, nájom, škôlku,stravu a ostatné z rodičáku na staršieho 500€nedám... Najlacnejšie názvy v okolí sú takmer o 100€ viac ako na mesiac mám...
@anonym_autor daj tomuto 5dnovemu dietatu sancu na dobry alebo prinajmensom normalny zivot bez nasilia a uloz ho do hniezda zachrany. Zaroven das lepsiu dancu aj sebe aj starsiemu dietatu
@anonym_fa0825 Nie je povinná vám to na požiadanie vešať na nos! Jej príspevok je o pomoci pri riešení prítomnosti, nie o rýpaní sa v minulosti.
@valria nakoniec tu bude z tohto len dalsia zbierka na ludialudom alebo donio a samozrejme, ze polovica veci bude vymyslenych... Autorka neodpisuje... Keby potrebovala skutocnu pomoc, aspon odpise...
@anonym_autor Mne je ťažko za obidve deti. Popozeraj v okolí azylové domy, popýtaj sa rodiny, kamarátok, známych, či by vás neprichýlili.
Odkiaľ si? Tak by Ti ženy vedeli lepšie pomôcť, poradiť, nasmerovať k pomoci.
@enmery Alebo je to presne naopak. Hlúpa žena, nevzdelaná, samozrejme, nikdy nepracovala a radšej bude rodiť, aj keď muž dieťa nechce. A decko a ním má vedome či a dobrovoľne. Takto má dôvod a výhovorku, že sedí doma, vďaka decku má aj nejaký stabilný príjem a ešte ju aj ďalšie ženy poľutujú.
Takýchto žien je veľa, takže ich vôbec neľutujem a ich hlavným argumentom je, že ďalšie decko jednoducho chceli, neľutujú toto rozhodnutie a basta. Ostatné je pre ne nepodstatné - podľa nich sa má o ne a ich deti, o ich bývanie, poplatky, vzdelanie postarať štát alebo ktokoľvek iný. Každý deň tu takáto napíše a čakať, kto jej čo pošle.
@anonym_d41dbe Čo ak práve dojčí alebo ju katuje pripitý muž?
@valria neverim. Taka by ani na internet nenapisala... Nedovolil by jej to... Za tymto bude nieco ine. Nepise, lebo to nepotrebuje a caka, kym jej niekto ponukne pomoc, zrejme financnu...
@anonym_fa0825 taku ubohost si schona bez problemov napisat? Co ty si za cloveka?
@anonym_fa0825 taku ubohost si schona bez problemov napisat? Co ty si za cloveka?
@viestta a čo je na Tom?normálne ma to zaujíma.lebo vás ani jednu nie,však?
@viestta a čo je na Tom?normálne ma to zaujíma.lebo vás ani jednu nie,však?
@anonym_fa0825 nie, nezaujima ma to. A ak by mi preplo a straasaasne by ma to zaujimalo, tak mam tolko chochmesu, ze nebudem sypat sol do ran. Ked nevies, nechces pomoct, tak si radsej kusni do jazyka. Lebo niekedy mlcat je fakt zlato.
Nikde nepôjdeš. A pôrodiš aj tretie dieťa. Možno aj viac a celý život budeš doma, bez roboty, v byte s týmto chlapom. Keby si to naozaj chcela riešiť, tak by si odišla už s tým jedným deckom. A nehovor, že si úplná sirota ako všetky v podobnej situácii.
@anonym_0ddc36 Je to tak , na svete doposial zilo cca 100 miliard ludi, statisticky je medzi nimi velmi vela ludi, ktori su absolutne jednoduchi, proste uplne standardny material ktory sa rodi a potom umiera - pribeh pani je uplna klasika aku zazili dovolim si povedat miliardy zien v ramci ludstva - clovek sa narodi do zlej rodiny (to je zaklad odtial pochadzaju vsetky navyky , skryte traumy, socialne spravanie) nasledne si najde stylom ,,aky siel, taku nasiel,, partnera, ktory cloveka nikam neposunie , nasledne vdaka obmedzenosti si s nim spravi dieta, mozno viac , potom place ako sa ma zle. To je zial problem ludi ako takych . Ja vidim buducnost tejto pani ako velmi smutnu, nie preto ze by sa to nedalo zmenit, ale ze to ten clovek v akom je zivotnom nastaveni nedokaze zmenit , takze je to len dalsi z miliardy pribehov, ktore sa na planete deju nonstop . Len zeny, ktore dokazu celit problemom a mat svoje vlastne rozmyslanie dokazu z tohto uniknut , nie je tam ziadna stredna cesta .
@anonym_fa0825 nie, nezaujima ma to. A ak by mi preplo a straasaasne by ma to zaujimalo, tak mam tolko chochmesu, ze nebudem sypat sol do ran. Ked nevies, nechces pomoct, tak si radsej kusni do jazyka. Lebo niekedy mlcat je fakt zlato.
@viestta jaaaaaj ....svätá viestta
Ja budem svina ale neni mi ta absolutne luto, za toto si mozes sama, luto mi je tvojich deti.
Ja budem svina ale neni mi ta absolutne luto, za toto si mozes sama, luto mi je tvojich deti.
@anonym_cc2856 prestaň lebo ti tu Viesta napíše že čo si ty za človeka a že si uboha
@anonym_autor dúfam, že si troll a neprichádzas do tohto vášho sveta už druhé dieťa 😳. Ak si však skutočná, potom by som ti radila ihneď krízové centrum alebo odsťahovať sa k rodine. Ale ako to už v týchto príspevkoch býva, predpokladam, že rodinu nemáš (ochotnu pomôcť). Ak by si zostala z mne nepochopiteľných dôvodov v tomto vzťahu, tak zvaz čo najskôr sterilizáciu …
@anonym_cc2856 prestaň lebo ti tu Viesta napíše že čo si ty za človeka a že si uboha
@anonym_fa0825 ja viem, ze to co som napisala je krute, aj som sa v prispevku nazvala svinou ale ja si za tymto nazorom aj tak stoji. Nebudem taketo zeny lutovat. Potrebuju porodit viac deti aby sa uvedomili? Kde mala ten rozum doteraz?
@a0 Ak niekto nemá na antiku, bude mať na potrat? Riešite p.....viny!
@valria takže potom má peniaze na dieťa? 🙄 som si myslela, že antikoncepcia za 20 či potrat za 300-500€ je lacnejší ako mesačná starostlivosť o bábätko.
Mne je to v podstate jedno, nech si každý hrabe na svojom dvore, len som reagovala na to, že ju znásilnil.
Ona ale zatial nikde nepise ze nema peniaze ( ani tych par eur na antikoncepciu ) a muz jej ich berie. A na konci pise ze ma rodicak a je to takym stylom pisane ze ostava jej ( lebo z neho by neutiahla najom). Mozno sa k tomu vyjadri , sice uz asi ani nenapise
Koník nesklamal !! Žena po pôrode v zúfalstve si prišla po radu a miesto toho ju sem prišli súdiť a urážať dokonalé ženy.
A ty si do toho pekla priviedla ešte jedného rukojemníka. Chudák malý autista toto je pre neho uplne nevhodne prostredie. Urcite musíš odísť a začni na tom pracovať. Dobre ti radia na začiatok aj azylovy dom pre týrané ženy ked aj na druhom konci republiky. Ty si si takýto zivot vybrala deti v tom musia žiť a takýto život by nemalo mať žiadne dieťa !
@anonym_autor tak v prvom rade otázka, kde bývate, koho je byt. A na základe toho môžeme dať ďalšie rady
Ja len dúfam, že si troll. Máš ranu cez celé brucho, čiže si rodila císarskym? Si piaty deň po pôrode a včera ta už pustili domov. A bola si už aj na nákupe? Upratala, navarila? Ja tomu neverím.
@domkakvet vždy sa dá odísť ! Vždy !
Nehovorím že je to ľahké, ale dá sa to zvládnuť. V azylaku jej pomôžu so sociálnym, právnym aj psychologickým poradenstvom. Pomôžu s výživným, súdom, rôznymi príspevkami.
Nevieme odkiaľ je, ako matka zo zdravotné znevýhodneným dieťaťom má vyššiu šancu získať socialny byt.
Zatiaľ nenapisala nič o rodine, možno ju podporí aspoň čiastočne nejaká príbuzná.
@pribinak @enmery ano, zial ja inu radu poskytnut neviem, ked ze ide o matku dvoch deti, ktora je 5 dni po porode, co sa tyka azylaku, ja predpokladam, ze ide o zenu, ktora ma urcity komfort a nedavno som pocula o zene (tu z kona), ktora odisla a ked ze nemala peniaze ako autorka, tak odisla z jednej zlej situacie do druhej, ja nehovorim, ze by to bol aj pripad autorky, ale stale je tu to ALE, naozaj nie je lahke len tak si zbalit veci a idem, ani neviem kam, ale treba to mat premyslene, aj ked odidem dokazem sa postavit na vlastne nohy, dokazem zit v azylovom dome, co ak jej ten socialny byt nedaju, do kedy budem v takej situacii? Toto su otazky na ktore podla mna autorka odpoved nema a kym nebude mat, tak sa nepohne a kedy to bude, kedy sa to zlepsi, 5 dni po porode ozaj nie, ved to su aj hormony a zivotne zmeny na tak oslabeny organizmus, kde kolisu hormony, treba robit rozhodnutia, ale uvazene, nie s horucou hlavou a ked ma autorka druhe dieta, tak ked si dokazala urobit druhe dieta a po rokoch zivota, tak teraz nejaky cas vydrzi, ak jej nema kto pomoct, je to sice smutne.
@anonym_cc2856 ... Ja s tebou súhlasím. Keď vedela s takýmto hovadom spavat a mať s ním druhé dieťa, hoci pri prvom úplne zlyhal, tak si takého debila zaslúži.
Deti na adpopciu.. ak ich mas aspon trochu rada, nezasluzis si byt matkou, v tomto zivote si zlyhala na plnej ciare, dopraj aspon im dobry zivot a ty sa bud nechaj otlkat alebo chod prec od neho, len nestahuj do toho dna aj deti.
Deti na adpopciu.. ak ich mas aspon trochu rada, nezasluzis si byt matkou, v tomto zivote si zlyhala na plnej ciare, dopraj aspon im dobry zivot a ty sa bud nechaj otlkat alebo chod prec od neho, len nestahuj do toho dna aj deti.
@cyberk určite si celé davy budú chcieť adoptovať autistu ktorý je zrejme mentálne retardovany
@cyberk určite si celé davy budú chcieť adoptovať autistu ktorý je zrejme mentálne retardovany
@anonym_4125de fuj! To si čo dovolujes takéto slová! Retardovaný je ten chlap s ktorým musí žiť. Takéto deti sú úžasné vnímavé citlive šikovné len inak. Nikde nepíše že by bol nefunkčný alebo neverbálny a chodí do škôlky.
Ja len dúfam, že si troll. Máš ranu cez celé brucho, čiže si rodila císarskym? Si piaty deň po pôrode a včera ta už pustili domov. A bola si už aj na nákupe? Upratala, navarila? Ja tomu neverím.
@anonym_46d510 asi jej nedochádza že keď sa jej niečo stane tie chudence dve deti ostanu same s magorom
@anonym_4125de fuj! To si čo dovolujes takéto slová! Retardovaný je ten chlap s ktorým musí žiť. Takéto deti sú úžasné vnímavé citlive šikovné len inak. Nikde nepíše že by bol nefunkčný alebo neverbálny a chodí do škôlky.
@sova7 čo som ai dovolila? Napísať pravdu. Úžasne, nezhasne, majú diagnozu, často aj viac a sú náročné. Pravda je taka, že take deti nikto adoptovať nechce

@anonym_fa0825 naco toto potrebuješ vedieť? Ak toto nie je fake téma, tak pre takúto ženu to je retraumatizacia