Obtiažna situácia po pôrode. Kde nájsť útočisko?
Prosím, berte ma s rezervou. Neviem len kde sa vyrevať. Som piaty deň po pôrode. Včera v podvečerných hodinách ma pustili domov z pôrodnice. S partnerom som už 11rokov, toto je naše druhé dieťa. Máme ešte takmer 5 ročného syna na autistickom spektre, z ktorého robí partner debila a neschopáka a retarda. Pritom je drobec skvelý a úplne v pohode. Posledné 2roky sa partnerovo správanie zhoršilo. Stále po nás ziape, nasáva, cudzie sú už nie sú ani bitky. Nemám kam odísť.
Po pôrode druhého sa chová, akoby som za tehotenstvo mohla len ja.Očakáva full servis a nezaujíma ho, že mám cez celé brucho ranu a na rukách dieťa. Prišla som do bytu, ktorý som pred odchodom do pôrodnice celý vydrhla, ale odrazu všade bordel a špina. Chladnička prázdna, jedlo som nachystala do dóz, ktoré mal problém strčiť do prázdnej umývačky. Hneď som musela na nákup, všetko vytrhnúť, navariť a počúvať že som neschopná. Náš starší syn zanedbaný a strhaný. Boh vie, čo sa mu tu dialo. Keby sme nemali dobrú pani učiteľku v škôlke, chodil by v špinavom oblečení. Prala mu a striedala aspoň tých pár vecí, čo mal v skrinke. Nemám kam s deťmi ísť, nájom, škôlku,stravu a ostatné z rodičáku na staršieho 500€nedám... Najlacnejšie názvy v okolí sú takmer o 100€ viac ako na mesiac mám...
Ja viem ze je to tazke, samej by mi to bolo tazko odísť, co bude snami, co povedia rodicia ,co bude s detmi ....ale musíš. Urob to pre deti a chod čím skôr. Tento sa už nezmeni a bude len horsie. Ak máš rodičov opýtaj sa ich určite ti pomôžu.
Troška nechápem keď píšeš že.posledne dva roky sa partnerove správanie ešte zhoršilo načo ,prečo to druhé dieťa?myslela si si že ho to zmení?
@anonym_autor ťažko radiť a pomôcť v takejto situácii. Hlavne je, že si už doma a budeš mat všetko pod kontrolou. Nepoznáme ani majetkové pomery, ani rodinné. Bud sa s tým popasujes sama a vydržíš to alebo budeš musieť požiadať niekoho o pomoc. Bud alebo.
Ja neroumiem ze si otehotnela ked 2 roky je zly a este Vas aj bije
Nejaky azylovy dom. Alebo rodina, aj ked teda zrejme nikoho nemas.
Ci s cim by si chcela pomoct?
Nemáš za potreby starať sa o 2 deti plus tretieho, frustrovaného chlapa...nie chlapa, slabocha a chrapúňa Si silná, silnejšia, ako si myslíš, odíď od neho! Kdekoľvek ti bude bez jedného prívesku lepšie. Držím palce!
Nikde nepôjdeš. A pôrodiš aj tretie dieťa. Možno aj viac a celý život budeš doma, bez roboty, v byte s týmto chlapom. Keby si to naozaj chcela riešiť, tak by si odišla už s tým jedným deckom. A nehovor, že si úplná sirota ako všetky v podobnej situácii.
Jedine do azylaku, nechápem prečo vobec s nim máš druhe dieta, ale zbytocne ti uz teraz niečo písať.Len dúfam, ze nebudeš písať aj o rok ze si mu porodila tretie
Takže on dieťa vôbec nechcel. Musela si o tom vedieť už vtedy. Napriek tomu si si ho nechala. Hm, nepochopím....
Krizove centrum, azylovy dom. VOLAJ cim skor. K ostatnemu sa nevyjadrujem. Dufam ze nenechas deti ani chvilu dlhsie v tejto situacii (Ty si si to vybrala, ale oni nie).
@esther100 Nerozumieš? A čo tak násilie aj v posteli?
@anonym_c2b9a9 ano tomu rozumieme, kludne sa mohlo stat. Ja nerozumiem len ze neodisla skor lebo s jednym dietatom sa samozrejme odchadza lahsie ako s 2mi ( este ked ich aj bije) a v pripade ze naozaj nemala kam ist so synom, aspon si mohla dat antikoncepciu aby k niecomu takemu nedoslo a chranit sa. Ked uz viem akeho chlapa ma doma
@anonym_autor dostala si sa do situacie, kedy sa odist neda, musis cakat kym budes na tom financne lepsie, do vtedy si zi svoj zivot a ak sa da tak si daj pravidla.
@anonym_autor dva roky je s muzom zle a ty si mu prave porodila druhe dieta? To mi nejako nevychadza, ale co uz, cas sa vratit neda. Teraz nezostava nic ine, ako sklopit usi a poprosit o pomoc rodinu - rodicov, surodencov. Podat o rozvod, zverenie deti do starostlivosti, vyzivne. Ak nepomoze rodina, tak krizove centrum. A rozmyslaj uz teraz, ako sa co najskor vratit do prace, lebo byt tri roky na rodicaku bez prijmu sa v tvojej situacii nebude dat…
@anonym_c2_b9_a9 ak by islo o znasilnenie, tak tiez boli ine moznosti nez dalsich 9 mesiacov nic neriesit a nechat sa otlkat a prizerat sa, ako nici prvorodeneho, nie? A uz vobec by som nenechavala maleho s nim 5 dni sameho…
Vyzivne na teba a deti,okamžite vybaviť ,antikoncepciu tiež hneď rieš,volaj policajtov vždy ,keď bude robiť cirkus
Nemáš žiadnu rodinu, známych?
Príď k nám mame voľnú izbu ,len je to 800km ale aspoň ta tu nebude hľadať
Googli centrum pre týrané ženy v tvojom okolí. Volaj bezplatne na 0800 212 212, je to linka pre ženy zažívajúce domáce násilie. Poradia, nasmeraujú, v centre Ti pomôžu s najbližším voľným azylovým domom. Nikto si nezaslúži takto žiť, jediný retard v tomto príbehu je tvoj partner. Jedine opustiť, inak skončíš do smrti v pekle a budeš sa ešte prizerať, ako Ti týra deti?
Volaj 0800 212 212. Pomoc existuje.❤️🩹
co nechapete? antikoncepcia stoji peniaze kt zrejme ani nema... a ak je muz aky je - pytat sa nebude proste sex bude a hotovo-kolke zial ziju takym zivotom .... neostava ti nic ine ak teda nemas rodinu pozriet azylove domy ... zial s novorodeniatkom sa to nezlepsi najblizsie roky ... do prace pojdes az tak za 2 roky a aj to nebude lahke .. kedze pridu chorobyy a podobne.. ale ty to das ..si silna zena uz len bojuj za deti ... zaciatky si tazke ale uvidis ze casom sa budete mat dobre... mozno popozeraj zdielane byvanie s inou matkou ..
Dokonca je to len partner, a nie manžel. Nemusíš sa ani rozvádzať, len odísť.
Sociálku na vás a deti do náhradnej rodiny. On je násilník a ty nie si schopná zabezpečiť deťom bezpečné prostredie.
@anonym_autor Mne je ťažko za obidve deti. Popozeraj v okolí azylové domy, popýtaj sa rodiny, kamarátok, známych, či by vás neprichýlili.
Odkiaľ si? Tak by Ti ženy vedeli lepšie pomôcť, poradiť, nasmerovať k pomoci.
Neviem, čo sa čudujete. Antikoncepcia nedostupná, keby videl tabletky vybije jej zuby, sex si vezme kedy a ako chce a strieka hlava nehlava, alkohol a domáce násilie idú vždy v ruka v ruke aj so sexuálnym násilím. Hovädo hodné basy je tu on, nie autorka.
@anonym_autor dostala si sa do situacie, kedy sa odist neda, musis cakat kym budes na tom financne lepsie, do vtedy si zi svoj zivot a ak sa da tak si daj pravidla.
@domkakvet vždy sa dá odísť ! Vždy !
Nehovorím že je to ľahké, ale dá sa to zvládnuť. V azylaku jej pomôžu so sociálnym, právnym aj psychologickým poradenstvom. Pomôžu s výživným, súdom, rôznymi príspevkami.
Nevieme odkiaľ je, ako matka zo zdravotné znevýhodneným dieťaťom má vyššiu šancu získať socialny byt.
Zatiaľ nenapisala nič o rodine, možno ju podporí aspoň čiastočne nejaká príbuzná.
@anonym_fa0825 Nie je povinná vám to na požiadanie vešať na nos! Jej príspevok je o pomoci pri riešení prítomnosti, nie o rýpaní sa v minulosti.

Krizove centrum, vybavit vyzivne na deti. Aspon na zaciatok, potom sa uvidi