icon

Očakávať darček na Vianoce: Normálne alebo nie?

katarina1645
9. jan 2024

Robila som všetko pre to aby sme mali pekné Vianoce, všetky darčeky som zas vybavovala ja ako každý rok ( priateľ vraj na to nie je ), ponáhľala som sa domov od rodiny aby sme sa konečne tento rok spolu navečerali, darčeky som pekne zabalila. Po ceste od našich sme sa stavili u jeho rodiny a rozdali si darčeky. Všetci mi niečo dali aj keď len drobnosť. Prišli sme domov, navečerali sme sa a začali sme si dávať darčeky. Najskôr malej jeden a pol ročnej dcére, všetko to bolo pekné, potom sestre a jemu. Keď si rozbalil darček moc nadšenia tam nebolo. Kúpila som mu vŕtačku ( vraj som nemala že nemá taký výkon) ja som sa snažila som sa radila že či to stačí vraj na práce na byte hej. Boli aj drahšie, ale z rodičáku si toho moc dovoliť nemôžem. Tak ma to zamrzelo, že ja som sa snažila spraviť mu radosť lebo spomínal veľa krát že by ju potreboval. Dorozdávali sme si darčeky a on nič. Ani mi nepovedal že mi teda nič nekúpil. Zapol telku hotovo. Ja som nechcela aby mi kupoval nejake drahé veci aj keby mi len ponožky dal alebo hocičo by som videla snahu. Ale on nič. Veľa som kvôli tomu preplakala mrzí ma to doteraz asi aj bude dlhšiu dobu. Či je to normálne? Dá sa to ospravedlniť tým že chlapi na to proste nie sú?

lenkahvh
9. jan 2024

@katarina1645 neverim, neexistuje, ze tento bol kedysi iny

katarina1645
autor
9. jan 2024

@lenkahvh sestra si našla nového priateľa som mu povedala že aký je milý k nej že nie jak jej bývalý, kvety jej kúpil aj sa o ňu zaujíma atď atď a on mi na to povedal že každý je na začiatku vzťahu milý, že aj on bol

reanda
9. jan 2024

@katarina1645 neexistuje, aby to bolo uplne ine.. clovek sa nemoze takto radikalne zmenit, jedine, ze by sa uplne pretvaroval.. skor ty si mala ruzove okuliare a veci si vnimala inak.. ved ak by to bolo uplne ine, tak uz ste asi svoji, nie? ked by od zaciatku bol iny a nie "nie som na zasnuby" .. ludia sa zvyknu brat pred planovanim dietata, ak o to stoja

lenkahvh
9. jan 2024

@katarina1645 ale to hovori predsa on o sebe, nie?

katarina1645
autor
9. jan 2024

@lenkahvh áno že aj on bol taký milý na začiatku vzťahu

katarina1645
autor
9. jan 2024

@reanda mama aj babka mu dohovárali on nič...

alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
reanda
9. jan 2024

@katarina1645 ty asi nevies odhadnut ludi.. staci, ze niekto kupi kvety a sprava sa milo a to ti staci.. to sa da ale velmi dobre zahrat.. to, ci je clovek skutocne dobry a charakterny, sa pozna podla inych veci a nie, ci kupuje kytice.. ved aj tato tema.. mas doma uplneho ignoranta a ty riesis taky detail, ze ti neda na vianoce darcek.. keby ti ho dal, tak asi ani nic neriesis

lenkahvh
9. jan 2024

No nic, skoda ťa tu trápiť, myslim, ze sama musis dospiet k tomu, co sa ti tu snazime vysvetlit, ze ten ne-darcek, co ta trapil je v kontexte vasho vztahu len vrchol ladovca. Netoc sa v kruhu, nemoc sem vrtacky a mikiny a domnienky, ale pozri sa triezvo na to, ako zijes a ake mas sance do buducna, ake mas ciele, ci chces prezit pekny zivot alebo mizerny s debilnym chlapom. Drzim ti palce.

hradnapani
9. jan 2024

sama vies, ze to normalne nie je. A neexistuje ziadne ospravedlenenie, preco ti nedal darcek. Je to proste tupec a zrejme sa prejavuje aj v inych oblastiach podobne zvlastne. Kebyze to bol vytazeny manazer, co zabudne, tak dajme tomu, ale aj ten by sa ospravedlnil a rovno by aspon nieco objednal. Ano, su ludia, ktori darceky ignoruju, ale ani ich nechcu dostavat a povedia to dopredu. To nie je tento pripad. Tu vrtacku vrat a kup si nieco pekne pre seba.

katarina1645
autor
9. jan 2024

@reanda mala som detstvo aké som mala moc sa nestarali nezaujímali takže som bola rada že sa konečne o mňa niekto zaujímal že bol milý

reanda
9. jan 2024

@katarina1645 ano, to je bezny scenar.. nezazila si lasku a prijatie a chovanie sa k tebe ako k ludskej bytosti, tak ani nevies, ake to je.. toto, co zijes, rozhodne nie je ok.. ani sa to nesnaz napravit, radsej to cele zahod.. a kym si zacnes novy vztah, najprv si pories sebahodnotu, inak si zas vyberies nejakeho hnupa

reanda
9. jan 2024

@katarina1645 a zacni sa o seba zaujimat v prvom rade sama.. nacakaj, az to urobi niekto druhy.. bud sama k sebe mila.. dopraj si, dovol si, nenechaj druhych chovat sa k sebe nepekne

katarina1645
autor
9. jan 2024

@reanda ďakujem

alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
blazargandalf
10. jan 2024

Toto sa mi píše strašne ľahko keď nie som v tvojej situácií. Ale možno by bolo lepšie ak by ste sa dohodli že si darčeky nebudete dávať vôbec, alebo si ako darček dáte financie, nech si každý kúpi čo potrebuje. Nevidím iné riešenie.

olimuc
10. jan 2024

Neexistujuci darcek na Vianoce nebude asi jediny problem … ale len ten, ktory je “vidiet”. Uz len kombinacia pride da si pivo + telka znie zle … ty si prebrala zodpovednost aj za sestru, ale tym, ze toho asi bolo vela a tiez potrebovala podporu, si nevidela, co mas vedla seba … vrtacku vrat/predaj a kup si nieco ine pre seba. Ty mu nestojis za to, aby Ti dal 100€ do ruky a povedal, kup si (nie je to romanticke.. ale niektori chlapi proste nevedia, ale da sa to akceptovat) a neoceni ani tvoju snahu. Z blba nic dobreho nebude, ked sa das dohromady a vratis do roboty vymen ho rovnako ako vrtacku za nieco lepsieho

miriam11
10. jan 2024

@katarina1645 ešte stále je tvoj partner? Vôbec ho nezaujímas. Je s tebou kvoli dieťatu?

miadi
10. jan 2024

Tu ti len poradia velmi jednoducho vykaslat sa na vztah odist.., ale ty nemas kam a nemas za co. Mas na starosti male dieta a sestru, Keby si to bola len ty sama lahko by si sa niekde vyparila. Ale si na materskej bez financnej nezavislosti . On Mozno nie je zly clovek len jednoduchsi. Ty si zo “ srandy “ povedala ze chces na vianoce od neho ponozky .. a on ich kupil a dal ti ich dva dni pred .. Keby si nesrandovala a rovno povedala ze chces retiazku zo zlatnictva.. Zrusit ten jeho ritual ze po praci si da pivo a pozera tv . Zapriahnut ho do starostlivosti o dieta .. Mozno by si mohla mat nejaku vecernu brigadu a on nech sa stara o dieta.. A nech je teda mily ako na zaciatku ak chce aby ste boli spolu. On nie je vobec na darceky nevie ich davat ani prijimat, ale mate spolu dieta vybrala si ho za otca svojho dietata. Tak treba na tom vztahu popracovat dokopat ho k zmene. Nedavat robit torty na vyrocie ked on nie je sentimentalny a nestoji o to. To su vyhodene $. Radsej dopraj nieco sebe ked on ti nevie dopriat, No Mala by si setrit a odkladat kazde euro aby si v pripade potreby mala kam a za co odist. Neocakavaj odmenu za to ze sa staras o svoje dieta od neho v zlatnictve. Ale normalne mu povedz praktickejsie veci ktore potrebujes ktore by si chcela . Rodinne vylety spolocne traveny cas ., casom budes mat kam ist . Teraz vie ze nemas kam .. chova sa k tebe ako k bremenu. Bud zmenis svoj pristup a dokopes ho k zmene .. alebo ten vztah zanikne sam od seba.

ovaaa
10. jan 2024

Mne to skôr pripadá, že je lakomec vzhladom aj na narodeninové darčeky. A inak ti aj niečo kúpi len tak?

lily246
10. jan 2024

@katarina1645 bola si s ním len pár mesiacov a otehotnela si. To nikdy nedopadne dobre. :( Baby, prečo si preboha robíte deti s chlapmi, ktorých poriadne nespoznáte? Veď to je najväčší životný krok splodiť dieťa s niekým, naveky ste s tým mužom nútené veľmi úzko spolupracovať a mať ho v živote. Prvé mesiace je predsa každý hulvát chrumkavý a pretvaruje sa. Máš doma chlapa, ktorý ťa má na háku. Riešiš blbosť ako jeden vianočný darček. Nauč sa aspoň upratať ho a vyžadovať od neho viac, keď už si si takto zle vybrala.

egonsk
10. jan 2024

@katarina1645 to mas smutne manzelstvo, nezavidim ti. Najhorsie na tom je, ze to sa casom bude este stupnovat. :(
Mna by potesili pod stromcekom hoci aj slipy, lebo neni to o darceku, ale o tom, ze vies, ze ten druhy na teba mysli a chce ta potesit a prekvapit. Ty si mu dala dokonca velmi uzitocny darcek a on sa k nemu zachoval ako nemakacenko k lopate - s tym sa musi robit, od toho ruky prec...
Vyzera to, ze ked ty nechytis oprate pevnejsie do ruk, tak mate idealne vykrocene k tomu aby vam to manzelstvo stroskotalo a ty si zostala utrapena, smutna a zatrpknuta.

ibatanecnica
10. jan 2024

@chodec15 tak mohol jej dať aspoň peniaze do obálky. Môj muž tak začal robiť po pár nevydarených darčekoch alebo keď nechcel kúpiť somarinu. A ja som si potom kúpila čo som chcela. To zaberie jednu minútu a má to vybavené

zmrzlinka2021
10. jan 2024

@lily246 ako spolupracovať? Frajer jej bude posielať smiešne peniaze a dieťa mu môže byť ukradnuté

zmrzlinka2021
10. jan 2024

@katarina1645 Máš vlástnu nehnuteľnost?

jumama
10. jan 2024

@katarina1645 Vies, ale on bol vzdy takyto, podla toho co pises. A aby si to pochopila este lepsie s odstupom: On by sa takto spraval aj k inej zene, nielen k tebe. Preto si to nesmies brat osobne. Proste je taka povaha, tak vychovany/nevychovany. Ak si si predstavovala alebo ocakavala, ze sa z lasky k tebe zmeni, tak to bol omyl. Taka zmena musi vychadzat z neho sameho a trva roky. Mozes mu rozpravat, nevycitavo, ucit ho postupne byt empatickejsi, ale on bohuzial asi v takom svete vyrastol a taky bude, ak bude automaticky podla seba konat...

maryetta
10. jan 2024

Velmi lahko si sa zalubila len do clovak ktory vedel byt chvilku mily. To je vsetko? Aj teraz po tych 3rokoch vie byt aspon chvilku mily? Ak hej tak to ti mui stacit. Keby napises toto po 10-15 rokoch. Ale po troch? Vtedy ešte človek lieta v oblakoch.
Neviem no. Od neho by som kazdopadne viac necakala. A bud sa s tym zmieris a to proste hodis za hlavu….

puertorico
10. jan 2024

choď tú vrtačku vrátiť a hotovo. alebo ju predaj, ak sa nebude dať vrátiť. neboj sa, on ju bude hľadať keď bude chcieť niečo vrtať !!!

hedviga2
10. jan 2024

@katarina1645 ja mam takeho doma. Vo víre starostlivosti o deti, pokym nevyletia z hniezda na to budeš v bežných dňoch zabúdať. Ak vydržíte a ostanete “sami”, nebudeš mať
Ziadnu radosť z osláv a stretnutí. A áno pri stretnutí po sviatkoch v práci s kolegyňami mi bolo na grcanie z môjho muža. Dnes mať tento rozum spolu so skúsenosťami, som dávno sama. Samozrejme má aj iné dobré vlastnosti, je šikovný, vždy hovorím že obe ruky má pravé, zabezpečili sme sa spolu z mála. Ale ten CHLAD medzi nami sa stále znásobuje. Porozmýšľaj, je to také chladné týranie. Ja som sa naladila na iných okolo seba. Už to neriešim.

sense
10. jan 2024

@katarina1645 nebolo to iné, len si to nechcela vidieť, takto sa chlap ktorý svoju ženu ma rad nespráva a hlavne keď si už po polroku vzťahu jed sa ani nepoznáte spravíte dieťa. To dieťa si zrejme chcela hlavne tyaon bol rad ze nemusí používať gumu.