icon

Ocina nám poslali z plného zdravia po mesiaci v nemocnici domov umrieť

20. apr 2022

Ahojte, nie je tu niekto prosím, kto by sa vyznal v týchto výsledkoch a fakt z plného zdravia zrazu pol roka života, umieranie doma bez akejkoľvek liečby? Za každé info ďakujem..

Ocina nám poslali z plného zdravia po mesiaci v nemocnici domov umrieťOcina nám poslali z plného zdravia po mesiaci v nemocnici domov umrieť
Strana
z5
kk77
20. apr 2022

My sme si presli velmi podobnym s mojou dobrou svokrou. Na konci augusta podozrenie na nalez, v polke septembra na CT potvrdena rakovina pankreasu s metastazami. Neoperovatelne. Poslali ju domov, zomrela nam 12teho oktobra. Hned nam ale odporucili mobilny hospic. Ti nam neskutocne pomohli. Zabezpecili polohovatelnu postel, antidekubitny matrac, mobilne WC. Chodili davat infuzie. Ale najviac nam pomohli psychicky. Vsetko nam vysvetlili, na vsetko nas pripravili, kedykolvek sme mohli zavolat. Svokre stacili naplaste, ani tabletku pod jazyk nepotrebovala. Iba raz sme pre istotu pichli morfium. Bola ten najlepsi pacient na svete. Na algeziologickej ambulancii sa s nami tesili, ze jej stacia naplaste. To bola jedina ambulancia, ktora nam prejavila nejaky sucit. Onkolog otras, chirurgia tak pol na pol. Velmi nas to ako rodinu zblizilo, posilnilo, preverilo. Jednoznacne Ti odporucam kontaktovat nejaky hospic! Myslim na Teba aj na ocka a zelam vam, aby ta cesta bola pre vsetkych znesitelna a co najschodnejsia.

autor
20. apr 2022

@kk77 áno, včera, keď som bola na algeziologickej ambulancii, bol tam doktor, že sa mi chcelo sa plakať. Toľko som mala otázok a on naozaj na každú jednu zodpovedal s citom, porozumením .. naozaj úžasný doktor.. ďakujem a verím, že to bude čo najkratšie trápenie sa..

moni73
20. apr 2022

Skusim z ineho konca. Ja som pre otca paliativu pytala sama😥. Po prvej chemo mal tak zle vysledky krvi, ze dalsiu uz nedostal a tak sme sa kazde 2 tyzdne trepali na transfuziu. Bolo to stale horsie a horsie. Najskor isiel, potom s choditkom, potom na voziku. Uz len presuny a cakania boli tragicke. Neskor nam zrovna po ceste na transfuzku spadol. Kedze nou bolo plne, zobrali ho do ruzinova a denno denne do neho pumpovali krv (tj z ich pohladu liecili). Jedine, co spravili bolo, ze agoniu predlzili. Takisto ako ty som zo dna na den vsetko kupovala, na poistovnu sa cakat nedalo. K stavu zdravotnictva a "ochote" ludi sa radsej nevyjadrim. Nas zachranila byvala primarka paliativy pani Krizanova a jej mobilny hospic. Otec mal doma 24hodinovu pumpu, ktora nepretrzite pumpovala snad vsetky mozne lieky. Tiez to uz nebol celkom moj otec, ale aspon bolestami netrpel, v podstate uz spal... Oproti tebe som mala viac casu rozhodnut sa, ze ho nechcem za kazdu cenu "liecit", ale chcem mu dopriat pokial mozno klud. Prajem vela sil!

fannynka
20. apr 2022

výsledky krvi o ktorých píšeš ešte nemusia nič znamenať, môj ocino ich mal tiež všetky v norme, len bol nejaký unavený a dr. ho poslala v rámci preventívky na RTG pľúc (bola tam voda), odtiaľ do nemocnice, išiel veselý a po vlastných , nič pred tým nenasvedčovalo chorobe, len tá únava, z nemocnice po 7 týždňoch išiel rovno na cintorín☹. Na preventívkach sa robia len základné vyšetrenia krvi, tie mal vždy dobré. Veľa síl.

oslo1
20. apr 2022

Autorka nadych , vydych.
A teraz
Viem, cim si prechadzas, manzel bol uplne zdravy clovek, najzdravsi v rodine. Na jeden ho zacalo pichat pod rebrami, neskor aj pobolievat zaludok . Isli sme na vysetrenia, rakovina zaludka s metastazami. Zrutil sa mi svet.
V polovici novembra Este chodil do roboty, koncom uz bol na oxycontin. Zrychlim tempo, pred mesiacom zomrel. Dozil sa Este svojich 46 narodenin a zomrel.
My ale byvame v UK, Tu je velmi dobra paliativna starostlivost, taktiez aj hospic.
Manzelovi nezaberali ani Oxycontin 80 mg MR dvakrat denne. V hospici my zmenili liecbu, a uz to bolo lepsie. Tiez Mal strasne bolesti.
Najhorsie bolo uvedomit si, ze mi zomrie. Nebojuj s tymto, ale Uzi si Ocka, pokial mozes. Nestracaj drahocenny cas.
Tvoj otec ma 60, vychoval deti, ste dospela. Moj manzel Tu nechal 3 rocneho syna.
Uzite si otecka.

nestastna21
20. apr 2022

Je mi to veľmi ľúto. Ale nález je naozaj rozsiahly a bez perspektívy. Chemoterapia je veľmi bolestivá liečba ktorá často len oddiali nevyhnutné. Ocko bohuzial mal problémy už dlhšie ale možno nie akútne. Ak vravíš ze kričí od bolesti je to už de dakto predzvesť blížiaceho sa konca. Treba sa na to pripraviť a pokúsiť sa urobiť maximum, klinika bolesti je určite dobrý krok. Iné sa už bohužiaľ nedá veľmi urobiť. Skúste sa obrátiť na ozka venujúce sa onkologickým pacientom a umožniť ockovi odchod v kruhu rodiny a nie v nemocnici. Dodnes nezadnem ako som 6 ročná stala pri susedovi ku ktorému volali záchranku mal uz pred sebou len pár dychov (mama bola zdravotná sestra tak nám v zúfalstve zaklopali) , držala som ho za ruku kým jeho najbližší panikarili.

cacianka
20. apr 2022

Skús výzvu na fcb v dedine prípadne v okolí že hľadáte sestričku na injekcie.
Kontaktuj ambulanciu paliativnej medicíny v NOU Klenová, majú aj oddelenie, mohli by poradiť kto by pomohol vo vašom okoli

brendaa
20. apr 2022

@oslo1 😥

sticker
sigma510
20. apr 2022

@oslo1 máš môj obdiv žena. Sem tam som ta registroval že máš velmi chorého muža. Ja som mala brata, 8 mesiacov to všetko trvalo. Bol o 15 rokov mladší ako tvoj muž, a všetko sa to zomlelo veľmi rýchlo. Bolí to dodnes už je tomu viac ako rok, ale veľmi dobre chápem, čo všetci ľudia ktorí mali takto chorých blízkych prežívajú. Drz sa ty aj syn.

juliet86
21. apr 2022

@oslo1 uprimnu sustrast moja dcerka man2 rokym manzel ma 37rokov a iba z citania tvojho prispevku a tej predstavy mam slzy v ociach

michellemary
21. apr 2022

@juliet86 Plamienok jej asi nepomôže, to je hospic zameraný na paliatívnu starostlivosť u detí...

sidicek
21. apr 2022

@oslo1 úprimnú sústrasť, prajem veľa síl vám aj syncekovi prekonať tieto ťažké chvíle.

juliet86
21. apr 2022

@michellemary ale vedia nasmerovat

michellemary
21. apr 2022

@juliet86 áno, to určite áno, sú skvelí.

tomi97
Odpoveď bola odstránená
tomi97
Odpoveď bola odstránená
autor
22. apr 2022

@tomi97 áno, ponúkli mu paliativnu chemoterapiu, ktorú odmietol, čiže ak sa nestane zázrak, bude pohreb..

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5