icon

Ocina nám poslali z plného zdravia po mesiaci v nemocnici domov umrieť

20. apr 2022

Ahojte, nie je tu niekto prosím, kto by sa vyznal v týchto výsledkoch a fakt z plného zdravia zrazu pol roka života, umieranie doma bez akejkoľvek liečby? Za každé info ďakujem..

Ocina nám poslali z plného zdravia po mesiaci v nemocnici domov umrieťOcina nám poslali z plného zdravia po mesiaci v nemocnici domov umrieť
Strana
z5
sisa_s
20. apr 2022

Su tam bohuzial rozsiahle nadorove zmeny v malej panve, pravdepodobne lezie aj v chrbtici...viac riesit s onkologom

jujala
20. apr 2022

ja len chcem napisat, ze krstny ccz 70r siel do ambulancie so skvrnami na kozi. Clovek, co chodil aktivne na prechadzky, plaval a varil si. Z ambulancie do nemocnice...po 4mesiacov nas opustil. pricinu nezistili, davali mu aj kortikoidy, antibiotika, zacal mat problemy z liecby, oslabol a nasledne prelezaniny...a posiel.

autor
20. apr 2022

@sisa_s áno su, ale videl to aj uroonkolog a nedal mu žiadnu liečbu, žiadne chemoterapie ani nič..

brendaa
20. apr 2022

Paliativna starostlivosť, komunikovať s onkologom, všeobecným lekárom. Možnost pomoci Charita resp s osetrovatelska služba.

sisa_s
20. apr 2022

Skuste zistit nazor ineho Dr, najlepsie onkologa (NOU klenova), nezda sa mi, ze by urolog povedal "chodte domov umriet, nic vam nedame"...v najhorsom pripade aspon paliativa...

trendyy
20. apr 2022

Moj starky takisto, sice mal 81 r ale zivotaschopny chlap este choval sliepky, samostatny...stazoval sa na bolesti brucha tak po 20tich rokoch reku pod k lekarke ... ta usudila ze ked ho daju do nemoc.lezat tam mu naraz vsetko porovia vysetrenia akoby mal obehavat sam a vsade sa caka...a do 2tyzdnov v nemocnici zomrel.
Prisiel po svojich normalne ..za par dni ostal leziaci...tunor na pankreasy a prostata a metastazy uz všade
😞

veselo_neveselo
20. apr 2022

Treba sa spytat doktora, ze preco nedali ziadnu liecbu - ale moj tip je, ze ziadna liecba uz by nepriniesla vysledok, co by vykompenzoval jej narocnost.
😢

autor
20. apr 2022

@sisa_s paliativna je odporucanie, co mi pri prepustali asi 28 rocny doktor pretlmocil tak, ze skratka domov dozit..

autor
20. apr 2022

@brendaa poslali sme vysledky este jednemu uroonkologovi a cakame na vyjadrenie, ale nemyslim si, ze 60 rocny clovek, je uz len na dozitie...

tomi97
Odpoveď bola odstránená
dominidi
20. apr 2022

Bohuzial, v niektorych pripadoch je lepsie dozit doma v kruhu rodiny ako v nemocnici s narocnou onkoliecbou ktora by nepriniesla vysledky..ono chemoterapia vobec nie je jednoducha..moj otec mal iba druhe stadium ale povedal, ze ak by sa vratila, radsej doma umrie ako to znova prezivat..

autor
20. apr 2022

@tomi97 v kľude? on ma tak silne bolesti, ze vrieska, krici, reve, ostal uplne leziaci, co este vo februari plny zivota.. on teda nema klud, ani vdaka konskym davkam morfia..

sidicek
20. apr 2022

To je už veľmi pokročilý nález s početnými metastazami. Úprimne ak sa má teraz dobre, nešla by som do chemoterapie za každú cenu, lebo ta kvalita zvysku zivota bude výrazne horšia a výsledok to nezvráti.

autor
20. apr 2022

@sidicek naopak, nemá sa dobre, napriek konským dávkam morfia, má veľmi silné bolesti atď..

tomi97
Odpoveď bola odstránená
autor
20. apr 2022

@tomi97 ty si veľmi mimo.. Nám zavolali v utorok, ze v stredu nam ocina posielaju domov dozit.. doslova za nim zavreli dvere, v utorok som zhanala polohovaciu postel, pretoze nam ho z chodiaceho poslali uplne leziaceho, chodim denne po doktoroch a zistujem.. cakame na vyjadrenie onkologov z inych miest a nic.. ty si myslis, ze by som otca vopchala do nemocnice aby sa o neho starali? on nedostal ziadnu liecbu okrem tlmenia bolesti, mnme toto nejde do hlavy.. neprajem ti nikdy taketo zufalstvo a bezdradnost..

sidicek
20. apr 2022

Aha, lebo si písala ze z plného zdravia, a ze nemá žiadnu liečbu, čo teda má, silnejšie lieky ako morfium nie sú. Potom už len hospic vybaviť.

kiki68
20. apr 2022

@tomi97 chemo sa dava aj na zabraneniu tych velkych bolesti, moj muz pracuje vo vyskume prave liekov tohto typu. Ja som to tiez nevedela, ako on nedas o tom hovori. Ale nejak sme mali nieco v rodine a doslo na tuto temu.

autor
20. apr 2022

@sidicek lieky na bolest liecia rakovinu? jemu ju zistili vo februari, kde mal 3 cm nador a zrazu nam ho poslu domov umriet, ze sa neda nic robit... behom mesiaca...

jennky13
20. apr 2022

neviem odkial si, ale mozno existuje vo vasom okoli Algeziologická ambulancia/Ambulancia chronickej bolesti - tam riesia minimalne lieky proti bolesti.
Ale ako ti tu bolo povedala viac ako morfium ti nikto neda ☹.
Mrzi ma to, viem ako sa clovek citi, ked mu otec umiera pred ocami a ma bolesti a ty si bezradna. Je to velmi tazke.

autor
20. apr 2022

@jennky13 áno, vcera som bola v ambulancii chronickej bolesti.. aj tam sa cudovali, ze nema ziadnu liecbu na onko ochorenie.. ze ma len umriet...

brendaa
20. apr 2022

Ak to ma v takom stave žiaľ, kontaktujte urcite všeobecného aj onkologa komunikujte o zhoršení zdravotneho stavu a možnosti pomoci, zmietnenie bolesti. Drzim palce, veľa síl. Možnosť predpisu polohovatelnej postele, madraca.... pomôcok.
Ak ho budete mať doma

sisa_s
20. apr 2022

Nebola robena ani histologia, ani MRI? Ak je to posledne stadium podla odbornika, tak ziadne lieky uz neexistuju, co by tu rakovinu vyliecili... je tam rozsiahly proces, ktory zasahuje vela struktur, informujte sa o tej paliative vo vasom okoli, ci sa tam nejake centrum tomu venuje

autor
20. apr 2022

@sisa_s nie, spravili mu cytoskopiu, ak to spravne nazyvam a objenali na operaciu o mesiac.. dostal trombozu, cize musel do nemocnice.. tam ho pripravili na operaciu a spravili este CT a na nom zistili prilozene.. 12teho nam volali, zajtra vam ho posielame domov, ale na LDCH dozit.. mne vysvetlit paliativne liecenie mlady dr, ako dozitie..

belllinka
20. apr 2022

Tak v plnom zdravi asi do tej nemocnice nesiel. A myslis ze ta chemoterapia by mu pomohla od bolesti? To urcite, bolo by mu este horsie.

tomi97
Odpoveď bola odstránená
sidicek
20. apr 2022

To sa mi nezdá, z3cm za mesiac nenarastie nádor takto rýchlo a rozsiahlo, ten nález je ozaj veľmi veľký to rástlo roky. Ved pozri si epikrizu v prepúšťacej správe, tam máš všetko dôležité zhrnuté aj postup oddovodneny.

autor
20. apr 2022

@tomi97 chradne? on je murar a vo februari este muroval.. zacal curat krv a ze asi nachladol, siel k dr krvne vysledky ok, okrem jednej tak ho poslala na urologiu, kde mu zistili nador.. objednali na operaciu o mesiac, ze to ma cas, je to este ok.. doma este normalne varil, behal atd.. dostal zapal a na to trombozu a siel do nemocnice, kde ostal leziaci.. vdaka..

sisa_s
20. apr 2022

No pri takomto CT naleze uz operacia nema zmysel, nie je to lokalizovany ohraniceny proces...zjavne to postupovalo velmi rychlo, paliativa neznamena len to, ze dame opiaty na bolest a koniec, znamena to aj socialnu a psychologicku pomoc pre pacienta, rodinu... Bud sa budete onho starat doma, alebo najst zariadenie, ktore sa takymto pacientom venuje...ked budete mat posudok aj druheho Dr, uvidite, ci povie to iste, co prvy, alebo odporuci nieco ine...inu lek.spravu nemate? Mozete mi aj do spravy poslat, pozriem to

deti95060810
20. apr 2022

@tomi97 ty si aj vôbec pochopil v akom zúfalom stave je autorka kvôli svojmu otcovi? že ak ak nikto nepomôže tak aspoň sa vyrozpráva?
že možno nájde podobnú dušičku čo niečo podobné zažila a možno sa to aj po čase dobre skončilo? alebo aspoň relatívne dobre?
že nádej zomiera posledná?
že slušnosť a empatia tebe absolútne nič nehovoria?
prepáč, ale načo si tu na MK ak máš také blbé komentáre???? S tou truhlou si to už úplne prepískol....

Strana
z5